Ploggen: De ups en downs van Irene 2

 

Een kijkje in onze week, op de meest menselijke manier die er is, met ups, maar ook met downs. Zelfs binnen één en dezelfde dag kunnen deze ups en downs zich afwisselen. Hoewel ik vroeger echt van slag kon raken van een tegenslag, weet ik nu dat er op gegeven moment altijd weer iets positiefs zal volgen. Een dag of week hoeft nooit compleet verpest te zijn. Benieuwd naar hoe mijn weekje was? Lees dan snel verder. 

Up op maandag
Op zondagavond ben ik samen met Daphne naar het concert van Teske geweest in het Paard in Den Haag. Wat schrijft zij prachtige en rakende liedjes. Af en toe liepen de rillingen over m'n rug en prikte er een traantje in mijn ogen. Bijzonder toch, wat muziek met een mens kan doen. Bij het concert kocht ik een bamboe mok met een stukje songtekst van Teske erop. Ik vind de mok zo leuk! Vandaag warmde ik wat kokos-drink op en maakte er pure chocolademelk van. Kokos en chocolade is en blijft toch wel een gouden combinatie. Verder heb ik natuurlijk nog lekker door de kamer gedanst op de liedjes van Teske. Nagenieten is ook heel fijn. :-)

Down op maandag
Een minpuntje aan vandaag was dat ik tijdens het fietsen merkte dat mijn versnelling het niet meer deed. Hij kon alleen nog maar in de eerste versnelling blijven staan, wat betekende dat ik heel snel moest trappen om maar heel langzaam vooruit te kunnen komen. Toen ik van mijn fiets afstapte zag ik dat er iets los hing. Ik dacht dat het m'n remblok was, vanwege het snoer dat eraan zat, maar dat was dus m'n versnelling. Ik heb er eigenlijk ook geen verstand van, haha. Mijn vriend heeft er echter wel verstand van en weet mijn fiets vaak ook wel te maken. Super lief. Het was immers niet de eerste keer dat er iets aan mankeerde. Helaas kon hij het probleem dit keer niet oplossen. M'n fiets heeft z'n beste tijd wel gehad ben ik bang. Toch nog maar een bezoekje aan de fietsenmaker brengen... Ooit. 

Down en up op dinsdag
Sinds een tijdje ben ik gestart met een ADD behandeling. Deze diagnose is tien jaar geleden bij mij gesteld. Ik heb er toen wel een beetje, maar niet heel veel mee gedaan. De focus lag vooral op de eetstoornis. Hoewel het eigenlijk heel goed met me gaat en ik mijn draai wel heb gevonden, leek het me toch waardevol om te kijken wat een behandeling voor me zou kunnen betekenen. Door omstandigheden kwam het immers op mijn pad, dus waarom dan niet die kans nemen? Baadt het niet, dan schaadt het niet. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt. De coachingsgesprekken zijn heel fijn en leerzaam. Wist je trouwens al dat ik op maandag 22 april om 19:00 een themachat over AD(H)D doe? Je bent van harte welkom om mee te praten of vragen te stellen!

Ook ben ik opnieuw gestart met medicatie om te kijken of dat wel of geen rol in mijn leven zou kunnen spelen. Ik had zowel een positieve als een negatieve ervaring met medicatie, maar stond er wel voor open het te onderzoeken. Hoewel ik zeker positieve effecten van de medicatie merk, wat heel fijn is, merk ik ook wel wat bijwerkingen. Een beetje bijwerkingen vind ik niet erg, maar ik merkte al een tijdje en zo ook vandaag dat ik toch wat pijn op m'n borst voelde. Daar maak ik me dan wel zorgen over. Gelukkig had ik deze avond al een afspraak met de arts die mij begeleid met de medicatie, dus kon ik het direct bespreekbaar maken.

Na de uitleg van mijn klachten gingen er geen alarmbellen rinkelen bij de arts. "Als ik het zo hoor heeft het niets met je hart te maken, maar is het echt spanning." Het kan zijn dat ik dat al langer had, maar dat ik door de medicatie meer concentratie heb om het daadwerkelijk op te merken. Zo zie je maar weer dat die concentratie niet per se met 'beter leren' of 'beter je werk doen' te maken hoeft te hebben. Het kan ook een rol spelen in het waarnemen van gevoelens of je lichaam. Ook merk ik dat ik bijvoorbeeld langer in een museum rond kan lopen, zonder na een uur moe te zijn van alle indrukken. Ik merk dat ik gesprekken beter in me opneem en makkelijker écht contact met mensen kan maken. Zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook nog niet eerder op die manier had bekeken, al zijn het, gelukkig, subtiele veranderingen. Ik ben niet ineens aan ander mens. Dat is positief! 

Nu goed, terug naar die pijn: Hoe meer je je erop focust en hoe meer zorgen je je maakt, hoe erger het kan worden. Medisch gezien kan de medicatie voor mij geen kwaad, maar als het op mentaal gebied te veel onrust brengt is het het niet waard. M'n bloeddruk en hartslag waren helemaal goed, dus dat stelt me dan toch weer gerust. 

Up op woensdag
En voila, vandaag nam ik gewoon weer m'n medicatie in en voelde ik me gewoon goed. Wat dat betreft ben ik wel weer echt gerustgesteld. Mocht het nou toch zo zijn dat ik me er onzeker over ga voelen, dan weet ik dat ik altijd langs de huisarts kan gaan om het te laten onderzoeken, maar voor nu ben ik blij! Ander goed nieuws was dat ik iets verkocht heb via United Wardrobe. Het waren nieuwe schoenen, waarvan ik dacht een goede maat te hebben, maar die na één keer dragen toch te klein bleken. Ik kon ze niet meer terug naar de winkel brengen, maar heb er nu iemand anders blij mee kunnen maken. Fijn!

Ik ben ook meteen even langs de bierwinkel waar een vriendin van mij werkt gegaan. Zondag heb ik namelijk een 'bier-proef-feestje' bij een vriend van me. Er zijn immers zo ontzettend veel smaken. Als iedereen wat lekkers meeneemt, kunnen we overal van proeven. Ik heb gezellig even kunnen bijkletsen met m'n vriendin, me goed laten adviseren en een paar lekkere biertjes uitgekozen. Twee van de biertjes zijn van Pühaste, toch wel één van mijn meest favoriete brouwerijen. Het was ook nog een heel lekker weer. Al met al was vandaag dus een heel fijne dag. 

Up op donderdag
In de avond mocht ik de band My Baby interviewen voor Parkpop Saturday Night. Ook mocht ik een stukje van de show filmen voor het filmpje dat van het interview gemaakt gaat worden. De rest van de show heb ik lekker kunnen genieten van hun heerlijke muziek. Tegen het einde van de avond was werkelijk iedereen aan het dansen. 

 

Up op vrijdag
Toen ik om half 9 in de ochtend met mijn winterjas de deur uit ging dacht ik al: "Oh nee, deze jas is veel te warm." Nu is spijt hebben van het feit dat je een winterjas aan hebt getrokken niet de ergste spijt om te hebben. Wat een lekker lenteweer. Helemaal gratis en voor niks.

Up op zaterdag
Vandaag was al met al gewoon een hele fijne dag. Het was nog mooier weer dan gisteren en samen met mijn vriend ben ik een dagje naar Rotterdam geweest om twee musea te bezoeken. We namen een kijkje bij Boijmans van Beuningen en de science fiction tentoonstelling van de Kunsthal. Op dit moment zijn er meerdere toffe shows te zien bij de Kunsthal, maar die kenden we al. 

Tussen de musea door hebben we lekker buiten in het zonnetje geluncht. Ik koos voor een brood met geroosterde pompoen en hummus. Hmmm. Het was mega druk op alle terrassen, maar gelukkig konden we een plekje vinden. Een ander voedsel-gerelateerd hoogtepuntje van de dag was het avondeten. We hebben namelijk zelf springrolls gemaakt. Veel werk, maar ik vind het zooo lekker. Ik ben niet mega goed in het strak oprollen van de springrolls en bij sommige is het velletje stuk gegaan, maar hey, dat proef je toch niet. ;-) 

Down op zondag
Zoals jullie misschien wel weten uit de video's waarin ik jullie een dagje mee neem in mijn eetpatroon, heb ik een tweepits elektrisch kookplaatje in mijn keuken. Dit was toen ik net in dit huis kwam wonen bedoeld als een tijdelijke oplossing, maar het werkte voor mij eigenlijk wel prima. Echter kom ik er nu, ruim twee jaar later, achter dat mijn keukenblad het niet zo fijn vond, al die hitte. Super balen! Achteraf denk ik: 'Ja duh, dit had je toch kunnen weten,' maar helaas is er niks meer aan te doen. Dat moet vervangen worden. De kookplaat staat inmiddels ergens anders. 

Up op zondag
Gelukkig kon ik het voorval wel makkelijk van me afschudden. Zoals je bij de up op woensdag al hebt kunnen lezen, had ik vandaag een 'bier-proef-feestje' met wat vrienden, gewoon voor de gezelligheid. Ik heb denk ik wel tien biertjes gedronken, maar dan wel hele kleine glaasjes. Erg lekker en gezellig. Uiteindelijk toch nog een heel fijne dag. 

Een paar downs, maar toch voornamelijk veel positiefs de afgelopen week. Ook wel fijn om daar bij stil te mogen staan. Ik hoop dat jij ook een fijn weekje hebt gehad. Wat waren jouw ups en downs? 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Madeleine - Maandag 1 april 2019 21:52
Voor mij is de down dat iets dat de hele week eigenlijk al speelt. Voor mn therapie moest ik problemen analyseren en dat uitwerken. Vorige keer werd ze al boos omdat ik niks had. Ook moest ik beloven een week niet te automutileren. Beide niet gelukt. Zo geen zin in therapie morgen ..
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 april 2019 11:02
Wat rot dat het niet gelukt is met je doelen. Misschien goed om te kijken naar waarom het niet is gelukt? Misschien kan je voor deze week kijken wat jou daarin een beetje zou kunnen helpen en haal je er op die manier toch nog iets positiefs uit. Het is vervelend als je het gevoel hebt dat iemand boos op je is, maar onthoud dat je dit voor jezelf doet. Take care ♥
I. - Maandag 1 april 2019 22:11
Het is zo fijn dat jullie dit delen.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 april 2019 11:03
Fijn om te horen! :-) Uhhh.. Lezen ;-)
I. - Dinsdag 2 april 2019 16:52
Wat bedoelt u met 'Uhhh.. lezen ;-)'?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 april 2019 16:54
Dat ik je berichtje niet kan horen, maar wel kan lezen. :)
I. - Woensdag 3 april 2019 07:17
Oh, zo, mijn excuses, ben niet de slimste. Maar fijn dat u blij was om mijn reactie te lezen.
Jo - Dinsdag 2 april 2019 09:59
Welke medicatie neem je heb ook add en wil kijken of het voor mij ook werkt?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 2 april 2019 11:00
Het kan voor iedereen verschillen welke medicatie en dosering het beste bij je past. Als je wilt onderzoeken of het iets voor je is, wat zeker mogelijk is, kan je dat het beste met je behandelaar of de huisarts overleggen. :-) Succes!
Jo - Dinsdag 2 april 2019 12:10
Oké durf je het niet te zeggen welke medicatie of is het privé?
Elise - Dinsdag 2 april 2019 12:00
Oh wat tof dat je naar Teske bent geweest, ik ben afgelopen zondag in Amsterdam gegaan. De teksten zijn inderdaad echt heel goed! Mijn Up deze week was wel zondag, eerst naar Dumbo in 4DX, daarna eten bij de Vegan Junk Food Bar en 's avonds naar Teske. Afgelopen vrijdag was het inderdaad heel mooi weer, ik maakte toevallig ook een foto van een bloesem.