Ploggen: De ups en downs van Daphne 2

 

De tweede keer dat ik een stukje mag wijden aan mijn ups en downs van de afgelopen week en beter kon ik het niet treffen. Het is nu juist in een periode waarin de ups en downs zich mega snel opvolgen en ik het soms even niet meer bij kan benen. We hebben een huis gevonden en dat is echt geweldig, maar bij het verhuizen komt zo ontzettend veel kijken, dat ik gevoelsmatig elke dag in een achtbaan zit. Loslaten is deze week het terugkomende thema...

Down op maandag
Het afgelopen weekend hebben we alles verhuisd en hoe veel zin ik er ook in heb, ik voel mij zelden zo verloren als tijdens een verhuizing. Al je spullen die alle kanten opgaan en geen enkel plekje is meer echt van jou. Twee huizen waar je tussen moet schipperen, maar nergens thuis. Heel fijn en mooi dat dat de komende tijd mag groeien, maar dat maakt het nu niet minder zwaar. Er moet nog veel gebeuren, terwijl we er wel al wonen en dat maakt mij heel erg onrustig. De deuren zitten er nog niet in, de dozen staan nog overal en ik wil juist zo graag beginnen met het een thuis te maken. Ook hebben we nog geen gordijnen, waarna we gelukkig wel hard konden lachen om onze creatieve lappendeken waarmee we de ramen hebben beplakt. 

Up op dinsdag
Vandaag zijn we met een deel van de redactie naar Samana Yoga studio in Amsterdam geweest. Echt leuk om zo met z’n allen op stap te zijn en ook om iets totaal nieuws te proberen. Ik vond het best spannend, ik heb namelijk echt nul ervaring met yoga. Hoewel ik het wel een uitdaging vond en ik het hele ‘niet oordelen’, dat juist in yoga zo belangrijk is, behoorlijk moeilijk los kon laten, voelde ik mij erna zo fijn! Ik had tussen de moeilijke poses door dus toch wel wat rust gevonden en dit is stiekem wel iets dat ik vaker zou willen doen. Nieuwe dingen proberen geeft altijd energie! Leuk om te doen en om deze lieve vrouwen te ontmoeten! Benieuwd geworden? Gelukkig staat morgen deze video voor je klaar! 

Down op dinsdag
Als ik deze foto maak is het half 11 ‘s avonds en ben ik voor de derde keer verkeerd gereden, op een weg die ik de afgelopen dagen al honderd keer uit mijn hoofd gereden heb. Gewoon door de vermoeidheid en omdat ik in mijn hoofd duizend dingen tegelijk aan het doen ben. Mijn oude huis moet leeg en op dit moment vind ik het even veel te veel. Ik ben moe, maar moet nog zo veel.. Ik weet dat het goedkomt allemaal, maar ik kan even niet meer lachen. Even vind ik het niet meer leuk allemaal.. 

Up op woensdag
Mijn oude huisje moet opgeleverd worden. Het is 8 uur ‘s ochtends en over enkele minuten wandelt iemand van Vestia binnen om de sleutels in te nemen. Het is zo gek, om je eigen huisje zo leeg te zien. Zoveel herinneringen die je dan ineens achterlaat voor je gevoel. Of niet achter laat natuurlijk, maar meeneemt, alleen het huis blijft hier. Ik ben ontzettend veel verhuisd de afgelopen jaren en dit was mijn eerste echte thuis voor mijn gevoel. Dat gevoel, in welke ruimte of vorm je dat ook vindt, is echt zo belangrijk. Het geeft mij een beetje een melancholisch gevoel, maar zodra alles afgeleverd is en ik de auto in stap voel ik mij een stuk rustiger worden. Precies op de plek waar ik gisteravond nog huilend met mijn handen in het haar zat, voel ik ineens weer dat het allemaal wel meevalt. 

Alsof er echt iets afgesloten is en ik met veel meer rust mij nu kan richten op mijn nieuwe huis. Als ik in mijn nieuwe straat aankom besluit ik ook gelijk om een rondje te wandelen, de buurt weer opnieuw in mij opnemen. Ik vind het ook ineens veel lekkerder weer dan gister! Alles is mooier lijkt het wel, haha. Ik krijg er helemaal een warm gevoel van, iets wat soms toch even op zich laat wachten als je continue door blijft rennen. Zin in de komende tijd! Soms moet dat gevoel toch even tijd krijgen om te landen.. 

Up op vrijdag
We hebben zo’n leuk welkomst-pakket gekregen! Een doos met allerlei kortingsbonnen en gratis extraatjes, vanuit allemaal verschillende restaurants en winkels in de buurt. Van meubel bonnen (nu erg handig), tot kaasplankjes en onder andere een voucher voor een 2e gratis pizza. Die hebben we gelijk maar de volgende dag verzilverd door lekker uit eten te gaan! Ik merk echt hoe belangrijk het is om ook tijdens hectische periodes, met veel gedoe en stress, toch dit soort dingen te blijven ondernemen. Even ertussen uit en een avond onszelf verwennen, want dat mag je gewoon blijven doen in het leven.

Up en down op zaterdag
De up vandaag? We hebben twee hele gave lampen! De down van vandaag? We hebben alleen nog maar twee lampen..

Het liefst heb ik morgen het hele huis ingericht, maar helaas kost dat toch veel meer tijd dan ik van te voren dacht. Knopen doorhakken is best lastig en er is ook vaak een lange levertijd. Mijn geduld wordt aardig op de proef gesteld en ik wissel regelmatig van een onrustig gevoel naar een het-komt-ook-allemaal-wel-goed-gevoel. Ken je dat; dat als je iets in je hoofd hebt, het gewoon meteen zo moet zijn!?

De spullen die we wél hebben verzameld vind ik gelukkig wel echt geweldig. Misschien is het ergens ook heel fijn en gezond dat dingen langzaam tot stand komen en het zo steeds meer gaat leven en groeien. Ook als je het wel zo wilt, hoeft het niet per se allemaal tegelijk te gaan. Voor nu dus nog geen eettafel, maar wel twee nachtlampjes en een grote hanglamp. Je moet ergens beginnen.

Up op zondag
In het kader van onszelf genoeg verwennen, hebben we tussen het winkelen door genoten van het zonnetje en lekkere drankjes. Met kleding hangers en een nieuwe Swiffer onder onze arm zijn we neergeploft in de stad en hebben we onszelf getrakteerd op onze favoriete Pad Thai. We zullen vast nog veel moeten doen en achter dingen aan moeten blijven rennen de komende weken, maar uiteindelijk komt het ook allemaal goed. Met dat in mijn achterhoofd kan ik het vast iets beter loslaten, iets meer vertrouwen hebben en ondertussen genoeg blijven genieten.


Wat was jouw thema deze week?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

D - Maandag 18 maart 2019 19:52
Ik zie dat je naar de Fred verhuist bent. Woon ik ook:) zo'n leuke buurt vind ik.
PM - Maandag 18 maart 2019 20:09
Mijn thema deze week? Ha.. verhuizen!
Een blog op precies het juiste moment..;)
Ik zit soms met m'n handen in het haar en zie het dan allemaal niet meer zitten, maar kan de volgende dag er juist weer naar uitkijken.
Alleen dat loslaten... pff... dat is wel een dingetje.
I. - Maandag 18 maart 2019 20:29
Wat een super leuke 'blog' Daphne! Je bent zo knap! ♥
Pe - Maandag 18 maart 2019 20:46
Oh wat een herkenbare verhuis struggles! Inderdaad, in je hoofd bedachte dingen, moeten het liefst nu af zijn. Wat kan ik daar ook slecht tegen. Maar echt, het moet stap voor stap. Het lukt mij nu wel wat beter om niet meer alles tegelijk te willen en nu 5 mnd na mijn verhuizing ben ik nog steeds per ruimte wat aan het klussen. Dat was deels ook mijn thema deze week.
Succes met alles en vooral rustig blijven!
E - Maandag 18 maart 2019 21:40
Ik vind dit echt zo'n fijne serie!

Pff, wat een rollercoaster kan dat zijn, verhuizen! Succes en bedankt voor het inkijkje
britneyangel - Dinsdag 19 maart 2019 08:56
ik dacht even dat die kadobonnen een spelletje was haha, zo vind ik het er uit zien!
Eke - Dinsdag 19 maart 2019 12:09
Oh ik herken het allemaal zo erg. Ik ben ook laatst verhuisd, en het liefst wil je alles meteen helemaal naar jouw smaak hebben gemaakt. Maar geloof me: als het dan uiteindelijk allemaal af en mooi is, was het het allemaal zo ontzettend waard. Dan kun je weer helemaal blij worden van je nieuwe stekje.
Mar - Dinsdag 19 maart 2019 16:12
Herken het wel haha. Zeker dat van dingen graag en snel willen en je dan vastzit aan ren levertijd, verschrikkelijk!
Succes met het inrichten en juiste spullen vinden :)
Lost girl - Dinsdag 19 maart 2019 19:14
Volgende week ga ik verhuizen. De verhuizers komen een halve dag en ik heb twee dagen om alles weer een plek te geven. Dan moet het klaar zijn. Ik ben al een beetje aan het inpakken maar doordat ik doordeweeks in de kliniek zit moet alkes in een paar dagen gepropt worden. Dus ik herken de stress helemaal. Ik zou zeggen geniet ervan dat je het in je eigen tempo kan en mag doen. En ja dat ongeduld is een lastig kakarktertrekje hihihi. Succes en vooral veel plezier.