Pinterest

 

Vergeet Hyves, Twitter en Facebook want er is een nieuw sociaal netwerk online gekomen: Pinterest. Het is een nieuwe site die de laatste maanden heel snel gegroeid is. De afgelopen maand heeft deze site in Amerika zelfs meer bezoekers gekregen dan Twitter! In Nederland is deze site nog niet zo bekend, maar het ziet er naar uit dat dit ook niet erg lang meer zal duren...

Pinterest is een soort combinatie van Twitter, Tumblr en Flickr. Je kan het zien als een verzameling van prikborden waar iedere gebruiker iets op kan ‘prikken'. Zo zijn er prikborden met vakantie, stappen, shoppen, tv, eten, school, muziek... alles wat je maar kan bedenken eigenlijk. Wanneer je een foto wil delen (dat kan een foto van jezelf zijn, of van een andere site) dan hoeft je alleen maar even op ‘pin it' te klikken en je hebt het met de rest van de wereld gedeeld.

Je kan zelf kiezen welke prikborden je interessant vindt en dus wil volgen. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte van de dingen die jij interessant vindt. Ik ben al een aantal prikborden tegen gekomen die ik in ieder geval erg leuk vind en graag zou willen volgen. Zo is er een prikbord 'fashion', 'h&m', 'traveling', 'photography' en 'baking love', het prikbord die je hier boven ziet.

In tegenstelling tot andere sociale media als twitter en facebook wordt pinterest voornamelijk gebruikt door vrouwen. In Amerika zijn het vooral vrouwen van middelbare leeftijd die verslaafd lijken te zijn aan deze nieuwe site. Als we de media in Nederland moeten geloven zal het ook niet lang duren voor dit ook hier een nieuwe rage zal zijn.

Wat vind jij van deze nieuwe hype?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mar - Vrijdag 16 maart 2012 17:22
Doe ik al haha!
Is leuk hoor =)
Lily - Vrijdag 16 maart 2012 17:40
Weer een nieuw sociaal netwerk? Ben eigenlijk ondertussen al helemaal sociale media-moe!
Sharon - Vrijdag 16 maart 2012 17:46
haha jaaa daar zit ik ook al heel lang op!
Niet dat ik wat post, maar ik kan er uren op rondstruinen :)
rafiki - Vrijdag 16 maart 2012 18:42
Ik ga het eens bekijken :)
GLM1993 - Vrijdag 16 maart 2012 21:04
Ik ga ook eens kijken! =)
` - Vrijdag 16 maart 2012 21:18
alweeer
Ann - Zaterdag 17 maart 2012 16:50
dit is anders dan facebook, hyves en twitter. dit is echt echt echt leuk (:
Charlotte - Zondag 18 maart 2012 12:33
Ik zit er ook al een tijdje op! (:
Gewoon naast facebook enzo, maar het is echt handig en leuk om op die manier je leuke jurkjes en baksels (met recept) enzo te bewaren! :)
Tarabel - Zondag 18 maart 2012 17:12
Wel jammer dat je uitgenodigd moet worden, want ik kan geen account aanmaken :(
Sophie - Woensdag 21 maart 2012 17:40
Ik vraag me eigenlijk af hoe je een account moet aanmaken. Want ik ben namelijk erg slecht in engels en snap er niets van.
- - Woensdag 21 maart 2012 17:44
wat is me afvraag is of je voor het aanmaken van een account ook facebook of twitter moet hebben