Organiseer een themafeest

 

partyIk vind het leuk om een feestje te geven. Gezellig met elkaar dansen, kletsen en genieten. Als ik een leuke avond met mijn vrienden heb gehad, voel ik me vaak al een stuk beter. Ik vind het dan ook erg gezellig om een themafeest te organiseren, omdat de sfeer er dan al snel inzit. Iedereen heeft al plezier bij het zien van elkaars outfit en de decoratie geeft vaak al veel sfeer. Hieronder beschrijf ik mijn 10 favoriete themafeesten.

Full moon party
Ik weet niet of je al bekend bent met de Full moon party? Op het Thaise eiland Koh Phangan wordt maandelijks een fullmoonparty gehouden. Nu is dit fenomeen ook overgekomen naar Nederland. Op Koh Phangan wordt een full moon party op het strand gehouden. De drank wordt uit buckets gedronken. Een bucket is een zandkasteel emmertje.

Het leuke aan die emmertjes is dat ze kleurrijk zijn en dat er vaak veel lange rietjes in worden gestopt. Zo kan iedereen hun drankje met elkaar delen. Deze emmertjes zijn in allerlei speelgoedwinkels te koop en bijvoorbeeld op deze site. Ook fluoriserende bodypaint hoort bij een full moon party. Dit ziet er erg leuk uit. Denk er wel aan dat je met mate drinkt als het gaat om alcohol! 

Het is speciale verf die fluoriserend wordt wanneer die in het licht van een blacklight komt. Het is dus leuk om bij een full moon party blacklight te regelen en deze speciale verf te kopen. Bij onder andere de Glowspecialist verkopen ze blacklight en blacklight make-up. Je hebt dan nog wel kwastjes nodig om het bij elkaar op te smeren. Het grappige aan deze schminck is dat wanneer je in het daglicht staat, je niet ziet wat er op je geschminkt is. Dit is enkel te zien in de blacklights.

Verder zien de felle kleuren er erg vrolijk uit. Het is verstandig om je kamer zo donker mogelijk te maken, zodat de blacklights goed hun werk doen. Verder kun je nog breeklichtjes uitdelen, die geven ook licht. Bij onder andere de Action is breeklicht te koop, net als andere artikelen zoals lange rietjes en zandemmertjes. Je kan er ook voor kiezen om een dresscode te hebben. Witte shirts zijn leuk omdat ze licht geven onder de blacklights, maar felle kleding is ook passend bij het zomerse thema.

In principe maakt het niet uit welke muziek je draait. Het is wel leuk om een beetje zomerse muziek te draaien, want dat past goed bij de fluoriserende kleuren en de zandemmertjes.

Hawaii of beachparty
Waarschijnlijk weet je wel wat een hawaii of beachparty inhoudt, maar vaak is het toch lastig om te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Daarom zal ik wat tips geven. Het kan leuk zijn om op jouw uitnodiging te zetten dat de dresscode hawaii is. Zo zal iedereen er al lekker zomers uitzien. Je kan denken aan slippers, zonnebril, hawaii kransen, bikini, strandjurkje, strohoedjes, hawaii rok en bloemetjes in je haar.

Als je het in de zomer geeft is het misschien extra leuk om het buiten of in een tent te geven. Ook is het leuk als je een zwembad of een opblaasbaar zwembadje hebt, om het feest rondom het zwembad te houden. Dit geeft meteen een leuke zomerse sfeer. Als je het feest in de winter geeft haal je gewoon de zomer binnen. Je kan je kamer aankleden als een echt strand, door bijvoorbeeld verschillende opblaasbare palmboompjes neer te zetten, strandballen op te blazen en hawai slingers op te hangen.  Er zijn veel hawaii artikelen op veel verschillende webshops te vinden. De onderstaande opblaasbare palmboom (2,95€) en cactus (3,95€) zijn van het Feestbeest.

hawaiipalmboom


Het is ook leuk om bij de hapjes te denken aan het thema. Zo kun je bijvoorbeeld pizza hawaii, fruitcocktails of drankjes met parasolletjes geven. Het is passend om tijdens het feest leuke zomerhits te draaien om echt in de zomerse stemming te komen.

Apres-ski party
Als je liever niet binnen feest geeft, is het erg slim om buiten een apresskiparty te geven. Door de dresscode apres-ski te maken kan iedereen dikke winterjassen, ski-jacks, snowboats, mutsen, oorwarmers en andere warme items aandoen. Zo is het buiten goed uit te houden. Ook is het leuk om een Heidi of Tirolerjurkje te dragen en je haren in te vlechten.

Probeer een echte winterse sfeer te creëeren door verschillende winterartikelen. Je kan bijvoorbeeld bij verschillende winkels raamspray kopen, waardoor het lijkt alsof er sneeuw op het raam zit. Ook kun je kerstmutsen uitdelen of aan de muur hangen. Verder is het verstandig om een kacheltje neer te zetten voor de warmte en dat geeft ook meteen sfeer. Op internet zijn veel leuke apres-ski artikelen te koop, zoals deze versiering van 2,49 euro van FeestartikelenLimburg.

 Tevens is het leuk om apres-ski muziek en oude Nederlandse krakers te draaien. Ook is het lekker om warme chocolademelk met slagroom te serveren of juist bier uit bierpullen. Rookworsten mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

An American red cup party
Ik weet niet of je dit feestje kent? In Amerikaanse films komen vaak American red cup bekers voor. Deze bekers worden voornamelijk door scholieren gebruikt, omdat de bekers ondoorzichtig waren, zodat er niet gekeken kon worden wat ze dronken. Deze bekers kan je op veel sites bestellen, zoals op deze site.

Het is leuk om je dan ook geheel aan het Amerikaanse thema te houden. Je kan bijvoorbeeld de dresscode Amerika maken. Veel mensen hebben thuis wel items met de Amerikaanse vlag, sterretjes of Amerikaanse popsterren. Als decoratie is het misschien een idee om posters van gebouwen in Amerika of artiesten op te hangen. Het is ook leuk om een lounch te maken door middel van veel kussens naast elkaar te leggen. Bij de Amerikaanse huisfeesten zie je namelijk ook vaak dat de bank gewoon nog in de kamer staat. Het is ook een idee om net zoals in Amerikaanse films een feest te organiseren waarbij iedereen zelf spullen meeneemt. Je kan dit op de uitnodiging zetten, zoals cadeautip: Neem je eigen Amerikaanse drankjes (met mate!) mee. Verder kun je voor echt Amerikaans snoepgoed kijken op USFoodz. Bij snacks kun je ook nog denken aan hotdogs en bbq wings en het spel beerpong kan natuurlijk niet ontbreken.

Back to the 90's
Vind je de muziek van de jaren 90 ook zo leuk? Geef dan een 90's party! Je kan vragen of dat iedereen in jaren 90's kleding komt. Hierbij kun je denken aan een leuke gekleurde lok in jouw haar, tribal tattoo's, hotpants, ovale zonnebrillen, trainingspakken en het dragen van een walkman. Het is leuk om jouw muren vol te plakken met posters van vele artiesten van die tijd, zoals van de Spice girls en de Vengaboys. Je kan er dus voor kiezen om vooral muziek van boybands te draaien of juist meer richting de happy hardcore van de gabbers. Er is dus qua muziek en aankleding veel keus, des te leuker!

Ik hou van Holland party
Bij een ik hou van holland party horen echte Nederlandse snacks en muziek. Van André hazes tot en met Do. Bij snacks kun je denken aan bitterballen, frikadelletjes en kaas op een bord. Verder is het leuk om Holland als dresscode te doen. Er zullen waarschijnlijk veel mensen in het oranje of in het rood-wit-blauw komen, maar ook orgineel om als BN-er te gaan. Je kan op veel sites verschillende oranje attributes zoals sminck met rood-wit-blauw, verschillende kroontjes en tulpen kopen. Onderstaande slingers komen van de Oranjeshopper.

Goet faute party
Ik vind het altijd genieten om me een keer lekker fout aan te kleden. Lekker veel felle kleuren bij elkaar of juist een ordinaire tijgerprintoutfit aan. Op zo'n foute party kijk ik altijd mijn ogen uit. Veel mensen komen met hele orginele dingen aan. Ook erg leuk om veel foute meezingnummers te downloaden en jouw feest kan niet meer stuk!

Gemaskerd bal
Je kan ook een gesmaskerd bal geven. Het is dan de bedoeling dat alle gasten in nette avondjurken of kostuums komen en zichzelf onherkenbaar maken door een masker te dragen. Een leuke toevoeging kan zijn dat je om 12 uur savonds vraagt of iedereen zijn masker af wil doen. Soms is het fijn om een keer niet herkenbaar te zijn. Zo kunnen vele ook vaak gemakkelijker contact met anderen maken. Je voelt je even iemand anders. Op TheMask zijn veel masker te koop, zoals deze onderstaande. Daarnaast zijn er nog vele andere sites en winkels die maskers verkopen.


Boer zoekt vrouw
Een echte boerse party is ook vaak erg grappig. In plaats van leuk en netjes naar een feestje te gaan, kan je een keer in een boeren-outfit gaan. Te denken aan een overal, klompen, regenlaarzen, petjes en een boerensjaaltje. Als je het buiten viert, kan je ervoor kiezen om echt hooi neer te leggen. Het is passend om ouderwetse kante gordijntjes op te hangen of oude geruiten tafelkleden over de tafels te leggen. Zo creëer je een echt oudhollandse stijl. Het is dan ook leuk om oude Nederlandse liedjes of muziek van de BZB band te draaien.

Rock 'n Roll
Rock 'nd roll is een erg leuke dresscode waar je veel kanten mee opkan. Mannen met strak naar achter gekamde kuiven, meiden met krullend haar en gekleurde haarbanden en wijduitlopende jurken met petticoats die lekker rondzwieren bij het dansen. Voor muziek uit die tijd heb je ook voldoende keus. Je kan plaatjes draaien van onder andere de Rolling Stones, Beatles en Elvis Presley.

Het is grappig om als aankleding LP plaatjes op te hangen en het zou helemaal leuk zijn als je aan een jukebox zou kunnen komen. Verder kun je nog posters van jaren 50-artiesten ophangen om een echte rock 'nd rollsfeer te creëeren.

Pyjama party
Als je een knus feestje wil is het leuk om een pyjama party te organiseren. Vraag of je beste vriendinnen hun pyjama en slaapspullen mee willen nemen. Het leukste is als je allemaal matrassen naast elkaar neer legt, zodat jullie allemaal even hoog liggen. Ook ziet het er knus uit om overal verschillende leuke kussentjes neer te leggen. Je kan voor 's avonds veel thrillers huren en het samen uitgillen of juist kiezen voor leuke meidenfilms. Ook is het leuk om een echte meidenavond te houden, door elkaar op te maken en haren te doen, of gewoon gezellig te kletsen.

Wat voor feestje vind jij leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

PeanuttButterfly - Zondag 28 april 2013 19:44
Oh leuk! Ik ga binnenkort een feestje geven met een vriend, en pyjamaparty's vind ik altijd supergezellig alleen ik denk niet dat hij dat ziet zitten. =3

Die Full Moon Party is een superleuk idee, ik had er nog nooit van gehoord maar het lijkt me te gek. ;D
greenbutterfly - Zondag 28 april 2013 19:44
Een gemaskerd bal lijkt me écht geweldig!
Lot1995 - Zondag 28 april 2013 20:55
kinderfeestje, lekker ouderwetse kinderspellen, als snoep uit bak water happen, spijkerpoepen en ren je rot spelen.
:)
Maaike - Zondag 28 april 2013 22:05
Het pyjamafeestje en hawai beach party is leuk, dat kan ik wel met mijn verjaardag doen want ben in augustus jarig :)
Tyrande Whisperwind - Zondag 28 april 2013 22:36
mijn idee van een themafeest is héééél anders haha! fantasy, game of thrones, azeroth, medieval, games, etcetera
marleen2502 - Zondag 28 april 2013 23:20
een van mijn vriendinnen geeft binnenkort een feestje in het thema "boeken". Klinkt misschien saai, maar geloof me, ik heb de voorbereidende brainstorm meegemaakt en je kan echt alle kanten uit daarmee!
Fleur - Maandag 29 april 2013 10:07
Ik heb vanavond een tipsy-gypsy koninnenachtfeest :)
Ben erg benieuwd
Liadan - Maandag 29 april 2013 10:34
Halloween blijft mijn favoriet.
mierrr - Maandag 29 april 2013 10:46
Leuk!
Ik durf nooit zo goed feestjes met muziek en in thema te geven.
Maar een keer een pyjama party kan misschien wel!
missanonimous - Zaterdag 3 augustus 2013 14:28
Binnenkort hou ik een hawaiiaanse sweet 16 met een vriendin, echt super leuk! :)
char - Zondag 15 februari 2015 12:11
leuk binnenkort een feestje ps wie heeft msp
char - Zondag 15 februari 2015 12:11
waarom niet mierrr