Oma schrijft boek over anorexia

 

Anorexia: mijn drang om te verdwijnenLieve Devriese is 63 jaar oud en is oma van zeven kleinkinderen. Ze kreeg pas op late leeftijd anorexia en heeft hier nu een boek over geschreven: "Anorexia: mijn drang om te verdwijnen". In dit boek schrijft ze over het seksueel misbruik door familie in haar kinderjaren en de manier waarop de ziekte haar leven is ingeslopen. Met dit boek wil ze mensen waarschuwen voor deze verschrikkelijke ziekte...

De eetstoornis is volgens Lieve heel langzaam in haar leven geslopen, pas op 48-jarige leeftijd werd duidelijk dat ze leed aan een eetstoornis. Ze heeft hulp gezocht in verschillende ziekenhuizen, psychiatrische afdelingen en eetklinieken, maar niets heeft geholpen.

Inmiddels heeft ze zich neergelegd bij haar ziekte en wil ze haar kennis en ervaring inzetten om anderen te waarschuwen: "Doe er iets aan als je mensen met eetstoornissen kent of er zelf last van hebt, want voor je het weet, is het te laat." nieuwsblad.be

Naast het ervaringsverhaal van Lieve staat in het boek ook nog een nabeschouwing geschreven door de Psychologe Els Verheye.

De voorkant van het boek is een afbeelding van een schilderij gemaakt door de kunstenaar Thierry Van Vreckem. Dit schilderij zal geveild worden door de vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa. Ook de opbrengst van het boek zal naar deze vereniging gaan.

Winactie

Het boek kost €9,90 en is onder andere hier te koop. Proud2Bme mag 5 exemplaren weggeven van dit boek. Wil jij het hebben? Mail dan vóór 10 augustus jouw naam en adres naar win@proud2Bme.nl (Let op: Er worden wel gewichten in het boek genoemd).

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

C. - Donderdag 2 augustus 2012 17:37
Ziet er wel goed uit, maar wat heftig om nog op zo'n late leeftijd AN te krijgen en te merken dat genezing (voorlopig) niet mogelijk meer is.
Fayee - Donderdag 2 augustus 2012 18:25
Interessant
silke - Donderdag 2 augustus 2012 19:49
ik hoop dat ik dit boek win, zou het heel interessant vinden om het te lezen.
Gerdiennx - Vrijdag 3 augustus 2012 07:51

Het lijkt me echt afschuwelijk om er achter de komen dat je anorexia hebt en je dat je er dan de rest van je leven mee om moet gaan omdat genezen niet mogelijk is
Prue - Vrijdag 3 augustus 2012 10:26
Ik vind het heel fijn dat door deze publicatie duidelijk wordt dat eetstoornissen niet alleen bij onzekere pubers voorkomen.

Wat ik wel moeilijk vindt is de aanname hierboven dat er geen genezing mogelijk zou zijn. Zij heeft vele behandelingen ondergaan, maar het kan heel goed zijn dat er een behandelwijze bestaat die deze vrouw nog niet kent en die haar wel zou helpen. Dat de vrouw zich er op dit moment bij neerlegt dat ze ziek is kan ik me echter goed voorstellen na zoveel trajecten.
Sam.m - Vrijdag 3 augustus 2012 15:00
Wel echt gaaf dat ze toch een boek schrijft erover.. vaak word op die leeftijd toch elk probleem binnen de familie gehouden. Ben zeer benieuwd!
ano - Donderdag 23 augustus 2012 17:46
ja ik heb een van de boeken gewonnen, dankje!


ik zal het vannavond nog lezen!