Nieuwe films en series dit najaar

 

In de herfst en winter waardeer ik mijn eigen vertrouwde omgeving thuis meer dan ooit. Ik hou er van om buiten te zijn en leuke dingen te doen, maar in de koudere maanden kijk ik er ook altijd weer naar uit om thuis te komen en lekker in mijn joggingbroek, trui en dikke sokken onder een dekentje op de bank te kruipen. Ik ben gek op leuke films en series en zeker als ik dan buiten de wind of regen hoor, is dit een ultiem en fijn moment voor mij. Helaas hebben deze najaarsseizoenen ook mindere kanten voor velen van ons. Het is niet altijd leuk om door weer en wind buiten te zijn en vaak komen er dan ook wel wat sombere gevoelens tevoorschijn.

Althans, ik hoor veel mensen over winterdepressies en ik voel me ook niet altijd even goed tijdens deze maanden. In deze blog deel ik een aantal leuke series en films die dit najaar uitkomen, je kunt je hierdoor vast voorbereiden op heel wat fijne cozy middagen of avondjes voor de tv. Hieronder een aantal films die de komende periode in de bioscoop draaien. Natuurlijk kun je ook even wachten om ze vervolgens lekker thuis op de bank te bekijken. 

Series en films najaar

FILMS

♥ If I Stay
If I Stay draait inmiddels in de bioscoop en het lijkt mij een erg mooie film. Het gaat over Mia die voor de keuze stond om te kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven. Zij dacht dat dit de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Uiteindelijk draait een zorgeloos familie-uitje uit op een tragedie die alles verandert. Het gaat om leven of dood en er is nog maar één beslissing voor Mia die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.  

♥ Gone Girl
Gone Girl is een film die op dit moment in de bioscoop draait en die de geheimen van een modern huwelijk bloot legt. Op de dag dat hij 5 jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn vrouw Amy vermist is. Door de druk van de politie en media ontstaan er scheurtjes in het geschetste beeld van Nick van een perfect huwelijk. Leugens, bedrog en vreemd gedrag zorgen ervoor dat Nick verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Critici zijn zeer over deze film te spreken dus een must see? 

♥ Hector and the search for happiness
Hector, een excentrieke en geliefde psychiater in Londen, maakt een crisis door. Wat is het nut van zijn werk als zijn patiënten er maar niet op vooruit gaan? En is hij zelf wel gelukkig? Hij besluit zijn comfortabele leven en zijn mooie geliefde achter te laten en op wereldreis te gaan. Op zoek naar de essentie van geluk. Ik denk dat dit echt een feel good comedy is met een mooie boodschap. Deze film draait inmiddels al in de bioscoop.

♥ The best of me
In deze romantische film zien Amanda en Dawson elkaar na 20 jaar terug op een begrafenis van een oude vriend. Ze waren onafscheidelijk op de middelbare school, beste vrienden en smoorverliefd. Ze gaan allebei hun eigen weg nadat de relatie abrupt beëindigd wordt. Ze verbreken al het contact. Nu ze elkaar weer ontmoeten, bloeit de liefde weer op. Ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten. Nu ze weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze ook geconfronteerd met de keuzes die zij gemaakt hebben in hun leven en de dromen die ze samen deelden. Kan het verleden herschreven worden en kan echte liefde alles overwinnen? De film is vanaf 16 oktober te zien in de bioscoop.

♥ The Hunger Games: Mockingjay I
Het derde deel van de film 'The Hunger Games' is vanaf 19 november in de bioscoop te zien dus de liefhebbers van deze filmserie kunnen hun hart weer ophalen. Ben je benieuwd naar de trailer? Bekijk die dan hieronder. 

♥ Gooische vrouwen
De serie Gooische Vrouwen was een enorm succes en ook de eerste film is een enorme hit geweest. Linda de Mol komt met haar tweede film die waarschijnlijk weer vol hilarische momenten zit. De vrouwen maken weer vanalles mee. Claire komt helemaal vernieuwd terug uit Burkina Faso en haar vriendinnen herkennen haar bijna niet meer. Cheryl komt erachter dat Martin haar weer bedriegt en wil een scheiding. Roelien gaat in op het huwelijksaanzoek van Evert en Anouk is ook ongelukkig in de liefde en dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. De film speelt zich af in de sneeuw in Oostenrijk. De film draait vanaf 4 december in de bioscoop.

♥ The Hobbit: The Battle of five Armies
Ook het derde deel van The Hobbit komt dit najaar in de bioscoop. Je moet hiervoor nog wel even wachten maar vanaf 10 december is hij te zien in - ik denk - bijna alle bioscopen van Nederland. Bekijk hieronder vast de trailer.

Natuurlijk zijn er ook heel veel leuke series die we kunnen volgen. Helaas hebben series vaak een zomerstop of stoppen ze ergens anders in het seizoen juist en moeten wij weer wachten op nieuwe afleveringen. Ik wacht nu sinds halverwege de zomer weer met smart op nieuwe afleveringen van Pretty little liars en zo zullen er vast meerdere zijn die ook weer op het vervolg van andere series wachten. Gelukkig komen er weer leuke nieuwe series of worden series in het najaar hervat.

SERIES 

♥ Once upon a time, seizoen 4
Once Upon a Time is een Amerikaanse serie die ook een tijdje op de Nederlandse televisie te zien was. Het gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten in de echte wereld. Seizoen 1 t/m 3 is inmiddels al uitgekomen en kun je gemakkelijk zien via internet. Seizoen vier komt dit najaar uit. 

♥ The Flash
The Flash is een nieuwe superheldenserie die in het najaar uitkomt. De uitgebreide trailer ziet er naar mijn mening super interessant en spannend uit. Veel actie, mooie effecten en een spannende verhaallijn denk ik.

♥ Supernatural, seizoen 10
Dit najaar wordt alweer het tiende seizoen van de serie Supernatural uitgezonden. Het gaat verder waar de serie gebleven is met de broertjes Sam en Dean Winchester die het opnemen tegen alles wat bovennatuurlijk is. Ik kijk deze serie niet maar ik ken wel wat mensen die er helemaal verslaafd aan zijn en met smart zitten te wachten.  

♥ How to get away with murder
De serie 'How to get away with murder' is geen thriller of actieserie zoals je misschien zou verwachten. Het gaat niet over misdaad of moorden, althans, niet zoals je in eerste instantie zou denken. Het is geen soort CSI. Het gaat over een groepje rechtsstudenten en hun docent. De docent, Professor Annalise Keating geeft niet alleen les, maar heeft ook een advocatenkantoor. De leerlingen die het beste presteren, mogen bij haar komen werken dus er is veel druk. In deze serie komen natuurlijk wel onderwerpen als moord en drama aan bod. Ik werd helemaal enthousiast van de serie. Het lijkt mij erg leuk. 

♥ Girls
Ook de serie Girls met onder andere Lena Dunham komt terug. Begin 2015 kan er gekeken worden naar het vierde seizoen van de serie waarin je een kijkje krijgt in het leven van een hechte groep twintigers uit New York. Wat ik erg tof vind aan deze serie is dat het geen hoog glamourgehalte geeft maar het leven weergeeft zoals het echt kan zijn.

Sommige series zullen op gegeven moment wellicht op de Nederlandse tv te zien zijn, anderen kun je gemakkelijk via internet bekijken, bijvoorbeeld via Netflix. Natuurlijk bestaat er een fenomeen als downloaden, maar dat is nu toch echt heel illegaal (of weer). Anyway, ik ben benieuwd op welke series en films jullie je verheugen en als jullie zelf nog leuke tips hebben, laat het hieronder weten in de comments.

Welke film of serie lijkt jou leuk?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

someone - Zaterdag 11 oktober 2014 19:13
ik kan echt niet wachten totdat supernatural weer komt!!!!!
Whieeeh - Zaterdag 11 oktober 2014 19:34
How to get away with murder is echt geweldig!
Cindy - Zaterdag 11 oktober 2014 19:40
Gooische vrouwen!!! Die ga ik over een paar weken zien tijdens de Ladies Night, zo'n zin in :D
cindy - Zaterdag 11 oktober 2014 19:43
Ik zit te wachten op seizoen twee van celblok h
Simba - Zaterdag 11 oktober 2014 20:39
Resurrection, Orange is the new black, the big bang theory, gooische vrouwen, de hobbit en de hungergames :)
sneeuwvlokje - Zaterdag 11 oktober 2014 20:51
Het vierde seizoen van american horror story is net begonnen :)
A - Zaterdag 11 oktober 2014 21:22
Ik denk dat pretty little liars in december herbegint...
eilish - Zaterdag 11 oktober 2014 21:39
Chicago fire & pd, the blacklist, gotham, once upon a time,;greys anatomy, hart of dixie, pll, big bang theory, bad judge, from a to z, doctor who, hawaii five o, gracepoint, american horror story, etc etc etc xd
marloes - Zaterdag 11 oktober 2014 23:33
Jaaaaaaassss♥ Gooische vrouwen ik houer van :)
liadan - Zondag 12 oktober 2014 10:43
The walking dead natuurlijk!
k. - Zondag 12 oktober 2014 13:16
ik ben naar de film if i stay geweest, serieus een van de mooiste films ooit, prachtig verhaal, hield het niet droog..

maar kan ook niet wachten op gooische vrouwen!!!
Filou - Dinsdag 14 oktober 2014 15:27
De mazerunner (film) is ook fantastisch! :)
wl - Dinsdag 14 oktober 2014 22:59
A.dam en vele anderen 9 november deel 2... aanrader!
Just_Me_x - Zondag 26 oktober 2014 19:42
24, Gooische vrouwen en homeland for the win!