Lsltn: loslaten

 

Het tegenovergestelde van de controle in handen willen houden is LOSLATEN. Soms is loslaten de enige manier om verder te kunnen komen. Loslaten kan heel eng zijn, want je weet niet wat je krijgt. Als je jouw eetstoornis vasthoudt weet je dat wel. Maar wat gebeurt er als je loslaat? De website lsltn staat geheel in het teken van Loslaten.

lsltn

De website
Veel moeten. Veel willen. Dingen goed doen. Niks missen. Dan heb je een druk bestaan. Dat gaat vanzelf en is best prettig. Alleen..., het gaat maar door. Je agenda vol krijgen is geen kunst, maar 'm leeg houden kost moeite. Daarom is het Lsltn-label bedacht. Lsltn is een tegengeluid in een wereld van druk-druk-druk en meer-meer-meer. Lsltn is een ode aan de imperfectie.

"Het is van een mooie website met allemaal tips om dingen los te laten. Zo kan je genieten van een moment van jezelf en ballonnen los laten met je eigen uitspraak erin. Verder zijn er columns en kan je e-cards versturen met teksten als 'goed genoeg is goed genoeg' en 'van wie moet dat dan?' 'Hoe belangrijk vind ik dit onvermogen?' en ook een mooie 'Lucht nodig? Meteen ademhalen.' En ook een divan waar je kan leren hoe je moet loslaten."

Het boek
De website heeft ook een bijbehorend boek genaamd "Zeg maar dag boek". Hierover werden we getipt door één van onze Proud bezoeksters. "Het is een dagboek zonder slot en je kan er elke dag 'dag' tegen iets zeggen."

boek loslaten

Dag zeggen is afscheid nemen. Je kunt dag zeggen tegen iets vervelends. Of juist dag zeggen zonder meteen iets te willen veranderen. Zeg dag en LAAT het. Dag zeggen is ook iets nieuws verwelkomen. Of sta even stil bij iets moois van je dag. En zeg daar even dag tegen. In het Zeg maar dag boek is ruimte voor al je gedachten (of -beetje flauw-: gedagten?) en 365 keer dag. Prijs: 12,45 euro

Durf jij los te laten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lianne - Zaterdag 21 juli 2012 19:41
Leuk dat er een initiatief voor is bedacht! Helaas is loslaten zo moeilijk, zeker als je altijd en overal alles in de hand wil houden.
Lianne - Zaterdag 21 juli 2012 19:41
Leuk dat er een initiatief voor is bedacht! Helaas is loslaten zo moeilijk, zeker als je altijd en overal alles in de hand wil houden.
mojo - Zaterdag 21 juli 2012 20:43
Durf nog niet los te laten, maar dat gaan we leren!
Curedeva - Zaterdag 21 juli 2012 22:10
Nou zeg maar dag tegen 12,45 euri dan :')
Aardbei - Zaterdag 21 juli 2012 22:15
Toevallig dat ik er laatst iets over las in een tijdschrift en al een kijkje op hun site had genomen. Voor mij in sommige situaties nog erg moeilijk, maar het is wel een passend woord voor vele van ons: we mógen loslaten...
Scared - Zaterdag 21 juli 2012 23:54
Jeej ik heb die mail verstuurd naar proud ben nog steeds heel blij met dat boekje van mij :)
NathalieM - Zondag 22 juli 2012 20:16
Wow! Wat een goede site! Ga ik zeker gebruik van maken. Zelf heb ik het boekje 'Loslaten wat je niet gelukkig maakt.' Dat boekje heb ik (bijna) helemaal doorgewerkt, maar loslaten blijft moeilijk ....