Lomography

 

Ik was nog niet bekend met deze trend, maar toen ik er informatie over ging zoeken kwam ik erachter dat ik duidelijk achter loop. Lomography is hot! Maar wat is Lomography nou precies en wat heb je er voor nodig?

Er zijn speciale Lomo camera's, plastic, analoge cameraatjes, waarmee je de foto's kan maken. Dat is zonder poseren, zonder 'kwaliteit' en soms zelfs zonder lens. Het gaat om het fotograferen van dagelijkse dingen zonder erbij na te denken.

Als je wilt lomograferen dan moet je niet door de zoeker kijken wat je gaat fotograferen, maar schiet je de foto uit de losse hand.

Vaak krijg je door het fotograferen uit de losse hand hele bijzondere kleuren en belichting in je foto en dat is precies de bedoeling.

Het is ontstaan door studenten uit Wenen die het bijzondere in zagen van de vreemde sfeer van de foto's met een lomo camera. De naam lomo komt van de Russische fabriek waar de camera's worden gemaakt. De speciale effecten van de foto's zijn nou juist de trend geworden die in een razend tempo groeit.

lomografie

lomo

hier te koop

Eén van de speciale effecten van lomografie is fisheye. De foto wordt dan zoals de tweede foto in deze blog. Ik vind dat echt een super leuke manier van fotograferen.

De 10 lomography regels zijn:

regels lomography

De volgende Lomo camera's zijn te koop via deze site.

lomografie
€ 79,-

lomography
€ 45,-

lomography
€ 120,-

lomography

€ 99,-

lomografie

€ 89,-

In 2011 opende de eerste Lomography Gallery Store aan de Herengracht 298 in Amsterdam. Dit is de 24ste winkel ter wereld.

Foto 1

Doe jij ook aan lomography?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

t..z - Donderdag 8 maart 2012 17:26
de roze van 99 euri de 2e van onder
snap je welke ik bedoel?
ik wil hem ik wil hem jeejj
maarr....ook die roze van de regeltjes en..
en de boven hello kitty
en die heeleee maal rechts boven aan

nu zijn mijn wensen vervult dankuu #1
x
t..z - Donderdag 8 maart 2012 17:28
aaahhhhhhhw er is een winkel @amsterdam
GeloofHOopLiefde. - Donderdag 8 maart 2012 17:53
Is het dan alleen niet vet duur omdat je steeds de foto's moet laten afdrukken? Ipv dat ze je op je pc kunt zetten?
Sanne - Donderdag 8 maart 2012 20:30
Amazing!
Ik houd van fotograferen!
Alycia - Donderdag 8 maart 2012 23:18
Ah Proud heeft Lomography ook ontdekt! Ik heb een Diana F+ en een Actionsampler en ze maken beiden echt ge-wel-di-g mooie en leuke foto's!
De fotorolletjes zijn wat aan de prijzige kant maar het afdrukken daarentegen is redelijk goedkoop bij de HEMA.
Echt aan te raden als hobby, SUUUUPERLEUK.
Iris - Vrijdag 9 maart 2012 12:57
Ik heb een dianaF+ en ik ga binnekort zelf proberen een camera te bouwen. Ik houd echt vana lomografie, echt super leuk@
Lisa - Zaterdag 31 maart 2012 20:33
Twee jaar geleden werd ik kei hard uitgelachen met mijn retro Fisheye camera? En nu is het ineens hartstikke in? Waar gaat dit toch heen?

Anyway, ik fotografeer nu in plaats van met normale 35mm rolletjes, met infrarood rolletjes, verlopen rolletjes (heel goedkoop te krijgen bij fotozaken aangezien ze over datum zijn, maar prima zijn) of negatieve rolletjes, geeft een heel vet effect. Het afdrukken raad ik persoonlijk niet bij o.a de Kruidvat te doen, ze zijn al vaak bij mij in het licht gekomen, waardoor mijn foto's mislukt zijn, of schreef afgesneden.

Nu zelf ontwerpen in mijn donkere badkamer, gaat prima, soms wel best spannend!!
Lomography - Vrijdag 23 augustus 2013 21:42
Wat ik vooral leuk vind om te doen is om met wegwerpcamera's foto's te maken van random dingen. En dan de camera bijvoorbeeld in de zon of regen of zo laten liggen, op de grond gooien etc. want zijn toch super goedkoop en je krijgt er echt hele gave effecten mee :D