Leuke dingen op Oudjaarsavond

 

Oud en nieuw komt er weer aan en velen hebben wellicht al plannen gemaakt om de jaarwisseling te vieren. Hoewel veel vrienden van mij altijd naar feestjes gaan, hecht ik er veel waarde aan om dit moment met familie door te brengen. Dan gaan we samen het jaar afsluiten en samen weer een nieuw jaar tegemoet. Een nieuw jaar, een nieuw begin. Op naar een mooi 2016!

Hoewel ik het altijd thuis vier, proberen we er samen vaak alsnog een feestje van te maken. We gaan overdag nog wat vuurwerk halen voor ‘s avonds en gaan dan naar huis om samen wat leuks te doen. Meestal staat iemand oliebollen te bakken of eerder oliefiguren. Het komt er nooit mooi rond uit. We doen dan ook niet eens ons best om er wat 'moois' van te maken.Maar dat maakt het ook wel zo leuk en typisch thuis. Dat is ook zeker een aanrader om te doen!

oliebollen
bron

Je koopt een mix voor oliebollen en doet er zelf eventueel rozijnen of andere gedroogde vruchtjes bij. Ik ben dol op appelbollen en doe er dan stukjes appel in. Vervolgens frituren volgens de aanwijzingen. Ik leg dan altijd twee toppings klaar; normale poedersuiker en suiker met een half lepeltje kaneelpoeder erdoorheen. En dan heerlijk genieten van een verse oliefiguur! Het hoeft eenmaal niet perfect te zijn, het gaat om het samen maken van wat lekkers.

Daarna komen de gezelschapsspellen uit de kast. Met wat fanatiekelingen in het gezin komt dat vaak goed. Tijd vliegt en in de avond komen er altijd leuke programma's op tv. Bijvoorbeeld het Oudejaarsconference, wat dit jaar verzorgd wordt door Herman Finkers. Mocht je niet zo houden van actualiteiten, dan is de oud en nieuw uitzending van Ik hou van Holland ook wel een leuke aanrader. Gezellig & en met een glimlach het jaar uit!

Natuurlijk zijn er ook films die je kunt kijken tijdens oud en nieuw. Zo mag ‘New year's Eve' natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijke feel-good film om het jaar mee af te sluiten! Heb jij deze al eens gezien?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om buitenshuis bij vrienden of een goede vriendin een feestje te bouwen of gewoon gezellig op de bank te zitten. In veel steden zijn leuke feestjes te vinden. Alleen is het wel aan te raden van te voren een entreekaartje aan te schaffen. In tegenstelling tot steden in het buitenland, heeft Nederland nog niet veel grote vuurwerkshows. Mocht je er één willen bezoeken, dan heb je in Nederland twee opties, namelijk Rotterdam en Amsterdam. Geniet samen van een mooie vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden.

Wil je liever niet de grote steden op zoeken tijdens Oud en Nieuw maar wil je het nieuwe jaar toch leuk buitenshuis inluiden? Vier het eens in de Efteling! Met Oud en Nieuw kan je met een speciale entreeticket in de laatste uurtjes van 2015 genieten van verschillende activiteiten en optredens. Natuurlijk zullen ze ook om 0.00 het nieuwe jaar inluiden met een vuurwerkshow.

 

Zo kan je met Oud en Nieuw dus van alles doen, ook gewoon lekker op de bank zitten. Ik vind het zelf altijd ook wel fijn om op Oudjaarsdag een moment te pakken om terug te blikken op het jaar. Weer een jaar voorbij en op naar een nieuwe.

Sluit het jaar op een fijne manier af en laat je niet opjagen of in een keurslijf drukken door anderen. Soms kan het lastig zijn een oliebol te pakken, maar vergeet niet dat het vooral fijn moet zijn voor jezelf. Je kunt het ook nemen als een tussendoor, waardoor je jezelf dit niet om de verkeerde redenen hoeft te ontnemen. Mocht je het eten lastig vinden, kan je misschien eens deze blog lezen. Niets is moeten, maar doe waar jij je goed bij voelt. Juist als je je niet lekker in je vel voelt door dingen die er zijn gebeurd. Neem je tijd en laat je niet opjagen. Neem op jouw manier afscheid van een wellicht moeilijke jaar en op naar een nieuw jaar met nieuwe kansen! Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2016!

Wat ga jij doen met Oud en Nieuw?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Woensdag 30 december 2015 14:00
Vuurwerk knallen natuurlijk:). Vandaag lekker veel potten gekocht in Duitsland.
manonwheels - Donderdag 31 december 2015 10:48
Dank je wel Phoi Cai, ik wens ook iedereen een mooi 2016.
Ik blijf lekker thuis met mijn jongste dochter. Die is nu nog werken, haal ze vanmiddag op en dan schieten we samen de keuken in. Lekker gezellig aan de gang. Daarna samen gourmetten, voor mij vegetarisch, zij heeft wat andere dingen erbij. En hoe de rest van de avond loopt? Mijn oudste komt misschien nog langs en verder laat ik het maar komen zoals het komt.
Veel plezier allemaal!