Legging legs: gevaarlijke trend

 

Wij hadden het ook al gespot: deze bizarre trend op TikTok, genaamd 'legging legs'. Gelukkig is er veel tegengeluid én de grote social media lijken ernaar te luisteren: het gebruik van de hashtag legginglegs is gelukkig inmiddels verboden. Lees er alles over in dit goede artikel op hln.be.

Jaren geleden was deze bizarre trend ook al eens een online hype, toen onder de term 'thigh gap'. Hier vind je een linkje naar alles wat wij er toen op Proud2Bme.nl over schreven en waar we nog steeds achter staan.

Je lichaam is geen trend. Daarnaast is de vorm van je benen genetisch bepaald en elk been is goed genoeg voor een legging! Dus draag gewoon lekker waar je zin in hebt en laat je niet gek maken. 

@proud2bmenl #leglove #proud2bme #eetstoornisherstel #bodypositive ♬ yes and - chan

Irene: "Het 'grappige' is, dat een legging met grote trui tijdens mijn eetstoornis een outfit was waar ik me in 'verstopte'. Liever dat dan een strakke spijkerbroek. Zo zie je maar weer. Puntje bij paaltje zou ik willen zeggen: laten we er vooral geen wedstrijdje van maken of voorwaarden aan hangen. Draag wat jij fijn vindt! En ben je dat door je eetstoornis, problemen met zelfbeeld en de verwachtingen die je denkt te voelen even helemaal kwijt? Lees dan eens deze blog!" 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lianne - Zaterdag 3 februari 2024 23:04
Ik had er eigenlijk nog niks van gehoord en dit daarom misschien liever niet gelezen
Joli - Zondag 4 februari 2024 17:22
Wat kan dit voorstellen ik begrijp het niet ?
Sam - Dinsdag 13 februari 2024 00:33
thigh gap met gespierde bovenbenen maar ook niet te dus zegmaar die lijnen maar niet bulky en ook zichtbare billen maar ook weer niet te. Dus van alles zichtbaar aanwezig maar als het net iets te veel is dan is het weer too much šŸ« 
Lost girl - Zondag 4 februari 2024 19:23
Ik zie geen plaatje, heb geen tiktok en heb nog nooit van de term gehoord, dus waarschijnlijk ben ik iets te ouderwets hihi. Maar hoe dan ook is elk kledingstuk, wat in jouw maat verkrijgbaar is (passende leggings boven maat 54 is een heerlijke uitdagingšŸ˜‚), goed om te dragen. In the summer is every body a summerbody.
RosaV - Maandag 5 februari 2024 17:34
Ik wil de pret niet bederven maar ondanks dat zo een hashtag verboden is kunnen mensen het alsnog gebruiken via andere manieren door het net wat anders te spellen dit gebeurd met zoveel