LEEF! alsof het je eerste dag is

 

Vorige week zag ik een item uit het programma Knevel en van den Brink vele keren op Facebook langskomen. Ik raakte nieuwsgierig en bekeek het item. Het was een interview met de 20-jarige Laura Maaskant. Het interview raakte me en Laura inspireerde me. Wat een prachtige jonge, sterke vrouw. Ze praatte al zo enorm volwassen voor haar leeftijd, terwijl ze in mijn ogen zo'n zwaar leven had. Ze schrijft over haar leven in het net uitgebrachte boek 'Leef!'. Laura heeft kanker en haar levensverwachting is beperkt. "Leef! Alsof het je eerste dag is. Echt leven, de weg gaan die je zelf wilt inslaan". Dit is de waardevolle boodschap die Laura ons mee wil geven.

"I want so much to open your eyes.
Cause I need you to look into mine. Tell me that you'll open your eyes"

Snow Patrol (Open Your Eyes)

Leef laura maaskant

In Juli 2009, Laura is dan 15 jaar oud, ontdekt ze tijdens het douchen een verdikking ter hoogte van haar linker borst. Na allerlei onderzoeken blijkt er een tumor ter grootte van een mannenvuist vanuit haar vierde rib richting haar luchtpijp te groeien. Plotsklapt staan al haar toekomstdromen op losse schroeven.

Na een intensief en zwaar behandeltraject lijkt ze genezen. Ze pakt haar leven weer op, maakt haar vwo af en gaat studeren in Amsterdam.

Maar dan keert de kanker terug. De prognose is onzeker, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven; niet met een bucket list, maar met haar vrienden en haar familie, en in haar werk.

Leef laura maaskant

In Leef! beschrijft Laura Maaskant niet alleen wat de ziekte haar heeft gekost, maar ook wat die haar heeft opgebracht: de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest, en elke dag intens te beleven.

Laura vertelt in het programma Knevel en van den Brink dat ze de laatste tijd geen scans meer heeft laten uitvoeren. Ze wil haar leven hierdoor niet laten beinvloeden. 'Ik leef het leven met een uitroepteken! Ik heb bewust gekozen voor kwaliteit en wil me zo lang mogelijk goed blijven voelen. Ik weet dat het lichamelijk minder wordt, maar daar ben ik niet mee bezig.'

Leef laura maaskant tikkende tijd

Het boek Leef! is een indrukwekkend boek dat je niet gauw zult vergeten. Het is een boek dat je in een paar dagen uit hebt en je doet nadenken over je eigen leven. Het is niet eenvoudig om uit iedere dag het maximale te halen, maar het is wel heel belangrijk om je te beseffen dat het voor iedereen zo afgelopen kan zijn. Dit gebeurt niet alleen anderen, dit kan jou en mij ook overkomen. Wij zijn niet onsterfelijk. Los van het indrukwekkende verhaal, bevat het boek ook allerlei mooie en motiverende quotes en songteksten, waaronder deze: 'Please don't give up the fight. For no reason, but your own. I never said it would be easy. Because it won't.' (Racoon) Leef! is zeker een aanrader om te lezen.

Onderstaand kun je het fragment terugkijken van Knevel en van den Brink. Het duurt slechts 13 minuten, maar het is die 13 minuten van je leven meer dan waard!

Proud2Bme mag drie boeken verloten onder haar bezoekers! Wil jij graag het boek Leef! winnen? Mail dan je naam en adres naar win@proud2Bme.nl. Het boek LEEF! is voor 14,95 verkrijgbaar bij BOL.com.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

roderoos - Dinsdag 10 juni 2014 19:29
Wauw wat een kracht straalt ze uit. Ik ben sprakeloos. Ik denk dat we van deze manier van denken allemaal wat kunnen leren.
. - Dinsdag 10 juni 2014 19:33
wauw inspirerende persoon!
Lotte - Dinsdag 10 juni 2014 19:54
wauw... ontroerend. En echt prachtige foto's, Scarlet!
Prue - Dinsdag 10 juni 2014 20:28
Wat zij vertelt heb ik in therapie mogen leren zonder de dood voor ogen... lessen in levenskunst en Laura is een levend voorbeeld hoe die praktisch toe te passen!
mira - Dinsdag 10 juni 2014 21:15
jeetje.. ik ben ook echt sprakeloos en het voelt bijna onwerkelijk voor mij. Als ik haar zie denk ik : HUH, weet je wel wat je staat te wachten? waarom ben je zo blij?
Heel bizar maar ook heel inspirerend! Laten wij, die nog langer te leven hebben waarschijnlijk dan zij, de dag plukken en genieten van de schoonheid van het NU!!

Maanmeisje - Dinsdag 10 juni 2014 21:31
Wat is zij een mooi en sterk persoon. Bewonderenswaardig!
Schaatster - Dinsdag 10 juni 2014 22:30
Hé wat tof, voordat ik in mijn kamer woonde heeft zij op mijn gang gewoond! Ik ken haar niet maar via huisgenootjes hoor ik soms wel over haar. Ze schrijft mooi :)
Ute - Woensdag 11 juni 2014 08:37
Wat een bijzondere, bijzonder mooie, bijzonder inspirerende jonge vrouw!
Ik wens iedereen zo´n levensvreugde toe als Laura laat zien! Zij kan voor ons alleen een voorbeeld zijn van hoe je ook in het leven kunt staan!

Leef vandaag een mooie dag!
Line - Woensdag 11 juni 2014 09:02
Wauw dat is echt super inspirerend en wat een sterk persoon is laura, respect!
Denisee.. - Woensdag 11 juni 2014 22:03
Wauw, wat een inspirerende en sterkte vrouw,
ze maakt echt een mooie keuze, en als ik haar was zou ik dezelfde keuze hebben gemaakt denk ik.
Ze laat in ieder geval een mooi boek met een belangrijke boodschap na!