Klaar voor de herfst!

 

herfsttafelIk zie op en uit naar de herfst en het najaar. Ik vind de dagen dat het regent soms fijn en soms baal ik er van. Lekker binnen zitten met een kop thee en een stapel dvd's of boeken is fijn. Maar als dit drie dagen duurt, mag die regen van mij wel weer wegwezen. De gekleurde herfstbladeren en de geur van vochtige bladeren in de zon vind ik heerlijk, maar de natte blubber in de achtertuin is juist super smerig.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zitten leuke en minder leuke kanten aan de herfst. Je kunt je blijven richten op alle nadelen, maar laten we dat eens niet doen. Laten we eens kijken naar wat er allemaal leuk is aan de herfst en hoe je het najaar minder somber kunt bekijken door wat gezellige dingen in huis te doen.

Maak het gezellig in huis!
Dit kun je doen door wat kastanjes, takken en bladeren in huis te halen. Versier een schaal of vaas met vrolijke herfstbladeren en andere dingen uit het bos. Vogeltjes, kaarsjes en andere gezellige dingen zijn hier heel leuk in te verwerken.

Als het december wordt kun je je huisje of kamer ook weer helemaal gezellig maken vanwege de feestdagen. Bezoek nu alvast eens gezellig een kerstmarkt of een tuincentra!

herfsttak

Herfsttak met besjes, hartjes en andere hangertjes!

kalebasjes

Vrolijke schaal met herfstbladeren, kalebasjes en kastanjes.

herfsttafel

Herfsttafel met kastanjes, dennenappels en vrolijke takken. 

Geur en kleur!
Hou vooral rekening met je zintuigen. Zo prikkel je jezelf een beetje, ondanks de saaie dagen. Plaats sfeerverlichting door kaarsjes, of schilder je muur een lekkere andere kleur. Een paar warme kussentjes en een plaid maken je woon- of slaapkamer weer helemaal fijn!

Home scent Beauty Bakery

Home scents van The Beauty Bakery

Geurkaarsen of geurbranders zijn ook ideaal voor het najaar. Ze geven je huis een prettige geur, zorgen voor levendige verlichting en meteen een heleboel sfeer. De geurkaarsen van Rituals, The Beauty Bakery of Sabon zijn prachtige kaarsen om tijdens de decembermaand bijvoorbeeld cadeau te vragen, of eens lekker voor jezelf aan te schaffen!

Kleedjes en plaidjes!
Koop een warm vloerkleed en leg een warme plaid op de bank. Hele fijne kun je open bij Ikea, Xenos of Action. Kruip er eens lekker onder weg met een fijn boek of voor de tv! Je kunt er natuurlijk ook zelf eentje gaan naaien, breien of haken!

Hete kruiken en hete thee!
Voor je ‘savonds naar bed gaat kan het heel fijn zijn even een warme kruik in je bed te leggen. Je bed is dan minder koud en zo slaap je gemakkelijker in. Warmte geeft je vaak gewoon een ontzettend fijn en geborgen gevoel!

warmte

Het kan ook erg fijn zijn om wat vaker warme dranken te drinken zoals chocomel, thee of een lekker soepje. Ga eens op zoek naar nieuwe smaakjes thee en probeer deze samen met je vriendinnen of alleen op de bank eens lekker uit!

Warme voetjes!
Alleen of samen met vriendinnen kun je zorgen voor heerlijke warme voetjes. Dat kan niet alleen met warme sokken of pantoffels, maar ook met een warm voetenbadje met wat olie of een bruistablet! Lush verkoopt bijvoorbeeld heerlijke bruistabletten deze maand!

Het najaar is een periode waarin je lief voor jezelf mag zijn. Verzorg jezelf goed en maak het jezelf comfortabel. Dit zijn vast een paar tips om met een lach op je gezicht dit najaar door te komen. 

Wat vind jij fijn aan het najaar?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flower - Zondag 11 november 2012 19:06
Ik houd van de herfst! Het kan me met al die knusheid heel vrolijk maken, maar soms door het weer ook neerslachtig. Lekker onder een warme deken, hete kop thee erbij met een spannende dvd en mijn herfstdag is weer goed.
Flower - Zondag 11 november 2012 19:06
Ik houd van de herfst! Het kan me met al die knusheid heel vrolijk maken, maar soms door het weer ook neerslachtig. Lekker onder een warme deken, hete kop thee erbij met een spannende dvd en mijn herfstdag is weer goed.
Peanutbutter - Maandag 12 november 2012 01:48
Oooooh wax melts >3 Die van Pure soap zijn ook lekker.
Me - Donderdag 11 oktober 2018 08:32
Ik hou van de herfst!