Kerstkaart met een eetstoornis

 

Plop, een brief valt door de brievenbus op de deurmat. Piep piep, een berichtje komt binnen op mijn telefoon. Pling, een nieuw berichtje op m'n Facebookpagina. Tududu, een nieuw mailtje in mijn inbox. Het is bijna kerst en zo nu en dan krijg ik een kerstkaart of kerstberichtje binnen. Echte kaarten zijn schaars in het digitale tijdperk, maar de boodschap lijkt niet veranderd. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Ik zucht. Helaas is het niet voor iedereen zo simpel...

Als we de kerstkaarten mogen geloven lijkt kerst een fijne tijd te zijn vol gezellig samenzijn en lekker eten. We genieten massaal van de lichtjes in de kerstboom en zitten met grote glazen rode wijn lachend om de tafel. Het perfecte plaatje, vind je niet? Voor veel mensen is kerst helemaal niet zo'n perfect plaatje. Misschien heb je wel helemaal geen fijne thuissituatie of liefdevolle familie. Misschien ben je wel onvrijwillig alleen tijdens kerst of ben je net een geliefde verloren. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij niet uitkijkt naar kerst. Verschillende redenen waarom kerst voor jou geen vanzelfsprekend fijne tijd is. Één van die redenen kan zijn dat je een eetstoornis hebt. 

Wanneer je een eetstoornis hebt kan kerst een heel lastige periode zijn. Het is lastig om zowel liefde te mogen geven als te mogen ontvangen. Familie en vrienden komen samen, terwijl jij misschien nog met een groot geheim rondloopt. Alles lijkt om eten te draaien en dat is behoorlijk confronterend. Durf je wel iets te eten? Of lokken de feestdagen juist eetbuien uit? Zit je in over het 'vreetfestijn'? Ben je getriggerd door de diëten om af te vallen die met het nieuwe jaar worden gepromoot? Of is kerst voor jou een koude en eenzame periode? Ben je al lang van tevoren aan het stressen en eindigen de 'prettige kerstdagen' in een rotgevoel? 

Het is allemaal niet zo simpel, toch willen wij jou ook graag fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Dat gunnen we iedereen, maar helaas is zo'n kerstwens niet altijd even passend. Daarom hebben wij van Proud2Bme drie e-cards met kerstwensen verzonnen voor een ieder voor wie fijne kerst niet zo vanzelfsprekend is. Drie kerstwensen, die we jou graag willen geven en die jij weer door kan geven aan een ander. 

 

Deze e-cards kan je op het forum of met een mail versturen via deze link, maar je kan ze ook zelf opslaan en via andere social media elkaar een liefdevolle kerstwens sturen.

Naar wie stuur jij een kerstwens?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Leona - Woensdag 20 december 2017 10:49
Wat mooi en tof bedacht ♥
Vliegjeveerle - Woensdag 20 december 2017 11:52
Ik dacht bij het lezen van de titel eerst: "echt, kerstkaart met een eetstoornis?! Gaan we overal een probleem van maken? Wanneer komt er een blog over ademen met een eetstoornis?". Maar ik vind het een héél mooi en waardevol idee, leuk! En toffe tekeningen Irene!
Misha - Woensdag 20 december 2017 11:59
Wat gaaf!!!
Sammie - Woensdag 20 december 2017 12:16
Deze naar niemand, ik zou het totaal niet waarderen.
Intentie heel lief maar vind het persoonlijk te ver gaan.
Liefde, kracht en geluk wens ik iedereen toe!
cynthia - Woensdag 20 december 2017 12:47
Mooi zeg! Dank je wel
lotus - Woensdag 20 december 2017 13:16
Ik reageer eigenlijk nooit maar ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie elkaar als team aanvullen en hoe ieders kwaliteiten worden benut. Irene kan door dit soort initiatieven haar creatieve kwaliteiten ook kwijt in haar baan, mooi! Erg leuk initiatief en de kaarten zijn prachtig ontworpen Irene!
vanAnaarB - Woensdag 20 december 2017 15:42
Die eerste en derde zou ik echt nooit aan iemand sturen, de tweede wel. Een mooi idee. Leuk dat je je creativiteit inzet voor Proud2bMe, Irene!
aloe - Woensdag 20 december 2017 16:58
in een woord GEWELDIG! je bent een toffe aanwinst irene, zo crea.
Lost girl - Woensdag 20 december 2017 17:44
Ik vind ze geweldig!! Vrolijk en humor. Deze ga ik zeker versturen.
B. - Woensdag 20 december 2017 20:46
Je bent zo een aanwinst voor Proud, Irene!
G - Donderdag 21 december 2017 01:51
Hi @proud2bme zou ik ze mogen uitprinten of is dat niet de bedoeling? Gr G
Team Proud2bme - Donderdag 21 december 2017 11:29
Dat mag zeker G, leuk juist. ❤
G - Donderdag 21 december 2017 16:23
Ahh leuk dankjewel ❤️
t - Donderdag 21 december 2017 12:13
Prachtig, heel mooi. Tof dat je gebruik maakt van je talenten Irene!
T - Donderdag 21 december 2017 15:17
Super leuke kaarten!!
Miku - Vrijdag 22 december 2017 21:57
Wauw! Wat leuk! Mooi gemaakt Irene. Leuk idee ook!
*N - Zondag 24 december 2017 10:18
Mooi! Ze zijn heel leuk
Liefs, *N