Kado idee Vaderdag 2013

 

daddieOp moederdag weet ik altijd wel iets te verzinnen, toch vind ik een vaderdagcadeau wat lastiger. Niet omdat ik minder om mijn vader geef, maar omdat ik toch een andere band en andere interesses heb als mijn vader. Met mijn moeder vind ik het bijvoorbeeld leuk om naar een musical te gaan, maar mijn vader zou eerder meegaan voor mij dan voor hemzelf. Echter is het wel goed om hem op jouw manier te laten zien dat je om hem geeft.

Vergeet niet dat het niet zozeer gaat om het cadeau zelf, maar om het feit dat je laat zien dat je veel om hem geeft. Jouw vader zal allang blij zijn dat je je best hebt gedaan om wat leuks te bedenken, maar het is natuurlijk ook wel leuk om met iets orgineels of toepasselijks te komen.

Het kan zijn dat je geen goed contact hebt met je vader of dat je vader bent verloren, dan zal dit voor jou geen fijne dag zijn. Mischien vind je het dan fijn om de blog Vaderdag zonder vader te lezen.

◊ Dagje weg
Als je het lastig vindt om te bedenken wat je aan je vader kan geven is het slim om te kijken naar de dingen die hij leuk vindt, die jullie samen doen of vroeger samen deden. Mijn vader en ik gingen vroeger regelmatig vissen in de zon. Hoewel we dat nu nooit meer doen is het ook wel fijn om dat nog eens samen te doen. Hoewel ik nu niet meer veel om vissen geef, is het wel leuk om samen lekker in de zon te zitten en ondertussen te kletsen. Wat deed jij vroeger altijd samen met je vader?

vissen

Het is ook leuk om samen te gaan karten of samen te rijden in een stoere auto. Op Vakantieveilingen.nl kun je op deze arrangementen bieden. Ook wil mijn vader graag een keer bungee jumpen en ik vind dat ook erg leuk, dus zulke dingen zijn ook leuk om samen te doen.

bungee jumpen

◊ Boeken
Mijn vader houdt erg van lezen, hij heeft met zijn verjaardag dan ook een Sony Reader gehad. Hij doet er erg veel mee. Hij neemt hem mee in de trein naar zijn werk, op vakantie en naar andere uitstapjes. Misschien vindt jouw vader dit ook leuk? Als je vader al een E-reader heeft is het ook leuk om hem Ebooks te geven. Je kan zelf kiezen welke boeken je wil geven of ervoor kiezen om hem E-readertegoedbon te geven.

bol.com
Bol.com 99,00

bol.com
Bij Bol.com kan je een cadeaubon van 5, 10, 15 en 25 euro bestellen.

Koffiemok
Is jouw vader ook gek op koffie? Misschien is het dan leuk hem een speciale koffiemok te geven. Deze mokken vond ik erg leuk voor vaderdag.

bol.com
  Bol.com 8,99 & bij winkels als V&D

bol.com
Bol.com 9,99

Je kan er ook voor kiezen een zelf een vaderdagmok bij Greetz.nl te maken. Er zijn verschillende designs waaruit je kan kiezen. Ik heb in dit voorbeeld gekozen voor de mok 'blok', maar je kan ook kiezen voor de mok 'cirkels', mok 'eigen ontwerp' of nog voor veel meer andere mokken. En vergeet niet een leuke foto van je vader uit te zoeken.

mok1

In de plaatjes heb ik een foto's van Proud toegevoegd. Je kan de foto's verschuiven, verkleinen en vergroten, spiegelen en draaien, zodat de foto op de juiste manier in het vakje komt. Ook kun je een tekst toevoegen in het tekstvlak.

mok2
Zo zal de afbeelding op mij mok afgedrukt worden.

mok3
En klaar is je mok voor 9,95.

◊ Geurtjes
Het klinkt misschien afgezaagd, maar het is ook altijd fijn om een geurtje te krijgen. Als je weet wat je vader voor parfum of aftershave gebruikt kun je deze nemen, maar je kan er ook voor kiezen om een VIVABOX voor Heren van Ici paris te kopen, dit kost 51,95. Hierin zitten 8 samples, die je vader thuis kan proberen, en een cadeaubon, zodat je vader zelf een van deze geuren kan kiezen.

bol.comaxe
9,99

bol.com
59,99

◊ Klussen
Is je vader de klusjesman in huis of heeft hij juist twee linkerhanden? Dan is het erg leuk om hem wat klusitems te geven. Ik vind het boek klussen voor dummies erg grappig, maar het is ook leuk om verschillende klusmaterialen te geven, een cadeau waar jullie beide wat aan hebben.

bol.com
Bol.com 8,99

bol.com
Bol.com 39,95

bol.com
Bol.com 17,95

◊ Persoonlijke boodschap
Het is ook altijd leuk om een persoonlijke boodschap naar jouw vader te schrijven, zoals door middel van een gedichtje, een leuke kaart of op een andere manier te laten zien hoeveel je om hem geeft. Als je het moeilijk vind om iets over jullie band te zeggen, kun je ook aangeven welke dingen je leuk vindt om met hem te doen of het hebben over de momenten dat je het fijn vindt dat hij er is. Je kan er ook voor iets luchtigers kiezen, zoals het maken van een fotocollage van jullie samen.

◊ Een paar items waar je je vader altijd blij mee maakt

Scheerspullen

bol.com
19,99

Een CD van dit moment of zijn favoriete artiest:

cd
21,99

Tuinierspullen

bol.com
Bol.com 19,95

Wat geef jij met vaderdag?

Foto 2, 3

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Chananja - Donderdag 13 juni 2013 19:18
Haha, ik ben gek op mijn vader, maar cadeautjes voor hem verzinnen is altijd een ramp. Hij heeft nogal weinig hobby's en wat hij wil hebben, koopt hij gewoon. Hij weet zelf ook nooit wat hij moet vragen en roept altijd dat we maar een mooie tekening voor hem moeten maken. Dat heb ik dus vorig jaar gedaan (nou ja, mooi... een tekening iig) en was eigenlijk supergrappig.
Doritos - Donderdag 13 juni 2013 19:33
Mijn vader krijgt een fles whiskey voor zn vaderdag!
daaarbij nog een aantal bijzondere streek bieren en hij is helemaal blij(en super dronken zondag avond)
Chaya - Donderdag 13 juni 2013 19:47
Ik denk dat ik voor de Ebook dinges ga. Echt ontzettend fijn deze blog!! Ik zit al de hele week te paniekeren :p
PluiS - Donderdag 13 juni 2013 19:50
Haha, leuk artikel, best praktisch! Mijn vader is 2 weken voor Vaderdag jarig, dus dan is het altijd dubbel kadootjes verzinnen... Samen met een paar van mijn broertjes en zus geven we een een of ander computertijdschrift (Tips&Trucs) en een boek van Ollie B. Bommel, daar is 'ie helemaal weg van! :)
Ik kan best heel goed met mijn vader en ga zelfs dezelfde studie als hem doen! Kan niet wachten tot de zomervakantie in Frankrijk: lekker samen oude kerkjes en cathedralen bezoeken en antiquariaatjes afstruinen!! :D
Ben blij dat ik zo'n supervader heb!!
Flower - Donderdag 13 juni 2013 20:04
Handige blog, maar allemaal een beetje duur, wij doen namelijk niet aan vader en moederdag (stiekem gewoon een klein cadeautje). Ik moet dus iets kleins verzinnen voor mijn lieve papa die idd ook alles zelf koopt wat hij wil,dat wordt lastig.....
Lot14 - Donderdag 13 juni 2013 20:30
Ik heb voor mijn vader een Starbucks koffiekop gekocht, en die heb ik dan zelf versierd, met tekstjes en zo
ThinkBelieveAchieve - Vrijdag 14 juni 2013 03:59
Herkenbaar! Ik weet ook nooit wat ik voor me vader moet kopen!
Hij heeft eigenlijk alles al want als hij iets wil koopt hij het.
En daarbij zijn de meeste mannen niet heel materialistisch ingesteld.
Had wel iets leuks bedacht om samen met me zusje te geven maar dat vond ze te duur. Dus moet wat anders bedenken. Anders koop ik wel gewoon een fles drank of een sigaar -lekker afgezaagd-
M - Vrijdag 14 juni 2013 07:48
Mijn vader hoeft juist amper iets.
En als ik dan iets voor hem koop zoals een geurtje ligt dat jaren ongebruikt op de wastafel (hij zegt er wel blij mee te zijn..).
Jessica - Vrijdag 14 juni 2013 10:03
Mijn vader hecht niet zoveel waarde aan vaderdag.
Een flesje zeep ofzo vind hij dan ook genoeg.
Dus heb 2flessen nivea zeep gehaald en doe er nog 2 rollwtjes droste flikken bij omdat hij dat zo lekker vind.
ChristinaS - Vrijdag 14 juni 2013 14:20
Op vaderdag (en moederdag) doen we (mijn broers, zus en ik) altijd een ontbijtje op bed. Voor mijn vader is het wel altijd wat lastiger om een cadeau te verzinnen, maar gelukkig is mijn vader gek op lezen: met een boek maak je hem altijd wel blij. (wel even goed in de gaten houden wat hij al heeft, want hij heeft bizar veel boeken).
Dit jaar geven we 'm een pennenmapje van echt leer, die van hem was kapot gegaan, dus deze kan ie dan gebruiken. Maar vaak geven we ook een luchtje.
Het enige wat hij altijd zegt is dat hij geen drank wil en geen drop haha
nina - Maandag 1 februari 2016 17:01
heel mooien dingen

nina - Maandag 1 februari 2016 17:02
ik weet niet wat ik voor mijn vriendin moet kopen