Jouw kledingkast

 

Hoe ziet jouw kledingkast eruit? Hangt je kast vol met kleding die je eigenlijk niet meer draagt, past of leuk vindt? Of puilt je kast uit van de kleding en schoenen waardoor je het niet meer kwijt kunt? In deze blog vind je tips om de bezem door je kast te halen voor de zomer en de kasten van proudies! 

Altijd rond deze tijd van het jaar vind je overal tips om je kast op te ruimen zodat je opgeruimd en fris de zomer in gaat. Ik vind het heerlijk om mijn kast op te ruimen in de lente. Dan kan alles wat ik niet meer draag er uit en alle nieuwe zomer kleren kunnen er in.

Tijd voor de zomeropruiming in je kledingkast!

Er is een handig stappenplan om je kast georganiseerd te krijgen. Wat handig is, is om alvast wat vuilniszakken klaar te zetten en wat mandjes voor het sorteren.

1. Zoek eerst je kleding uit. Maak stapeltjes van je kleding. Kleding die niet mooi meer is en weg moet, kleding die een reparatie nodig heeft, kleding die je nooit hebt gedragen en nooit (meer) gaat dragen, kleding die je af en toe draagt en kleding die je veel draagt. De kleding die nog mooi is, maar die jij niet meer wilt kan je in een aparte vuilniszak doen.

2. De kleding die je weg wilt doen stop je in een vuilniszak en kan naar het goede doel, de kleding die gerepareerd moet worden stop je in een tasje voor als je er tijd voor hebt... De kleding die je wilt houden even apart leggen. De kleding die nog wel leuk is, maar je niet meer gaat dragen doe je in een tas voor punt 5.

3. Leg dan de kleding die je wel draagt terug in je kast. Het meest nette resultaat krijg je als je de kleding netjes opvouwt en de hang kleding op hangers hangt. Zo weet je waar je de kleding kan vinden en dat je alles wat in je kast ligt draagt. Oh, voordat je het weer terug in de kast legt, even een doekje door je kast met een lekker geurend schoonmaakmiddeltje.

4. Als je je kast heel overzichtelijk wilt hebben dan kan je de kleding op kleur leggen en hangen. Je ziet dan heel duidelijk wat je in een kleur hebt en ik vind het er altijd erg mooi uitzien. Als je wilt dat je kast lekker blijft geuren, koop wat geurbaaltjes en hang ze op in je kast. Heeeeerlijk!

5. De kleding die je weg wilt doen, maar die nog mooi is kan je mooi gebruiken voor een grote ruilmiddag met je vriendinnen of om te verkopen tijdens een braderie of via Marktplaats. Als al je vriendinnen hun kast uitzoeken dan heb je een super leuke (en goedkope) middag met leuke nieuwe kleding. Vinden je vriendinnen het allemaal niet echt wat, dan kan je de kleding aan een goed doel geven. 

Sommigen mensen hebben een hele kamer als kledingkast à la sex and the city, sommige hebben een grote kledingkast en weer anderen hebben een kleine kledingkast. Maar niet alleen het formaat, maar ook de inhoud kan verschillen. Want is jouw kast goed georganiseerd of een totale bende? Heb jij alles keurig op kleur hangen en hang en leg kleding goed gescheiden? Of heb je alles in je kast gepropt?

Wij van proud hebben onze kast gefotografeerd voor jullie en die foto's vind je hieronder. 

kledingkast

kledingkast

kledingkast kledingkast

kledingkast

kledingkast

kledingkast  kledingkast

kledingkast

Maak zelf ook een foto van jouw kast en post deze in dit topic!

Hoe ziet jouw kledingkast eruit? 

* Bron: sochicken.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Scared - Zaterdag 12 mei 2012 11:32
in een woord: chaos
Dream2Bhappy - Zaterdag 12 mei 2012 11:54
hahahaha leuk al die foto's van kledingskasten! :)
GLM1993 - Zaterdag 12 mei 2012 12:39
Hihi, echt leuk om te zien inderdaad ^^
JustMeXx - Zaterdag 12 mei 2012 13:11
Mijn kledingkast ziet er toch heel wat ordelijker uit x)
Tyrande Whisperwind - Zaterdag 12 mei 2012 13:58
wat scared zei :P Echt, ontploffing, chaos, bende.
S - Zaterdag 12 mei 2012 14:26
Die hebben teveel kleding gewoon, daarom is het een chaos:P
charley - Zaterdag 12 mei 2012 16:17
Heeeeel toevallig dacht ik er net nog aan om mn kast op te ruimen voor dat ik dit artikel las haha.
Mijn kast is 1 grote bende en heeft wel wat opruiming nodig
m - Zaterdag 12 mei 2012 19:08
leuk om al die kledingkasten te zien en dat filumpje, hilarisch! laat je kleding testen of ze nog een seizoen mee kunnen door je vriendinnen!
hahaha!
Amy - Zaterdag 12 mei 2012 20:15
Ik vind het wel grappig hoor,
Als die kledingkasten.

Mijn kast is net iets ordelijk (niet veel hoor)
Haha !
Sanniej93 - Zaterdag 12 mei 2012 21:07
Heel geordend. Niet kleur op kleur, maar kledingstuk op kledingstuk. Broeken, shirtjes, jurkjes, truien, etc.
babygirldior - Zondag 13 mei 2012 00:55
Echt leuk ga ook een foto maken van mijn kledingkast

xoxox
noortje - Zondag 13 mei 2012 09:30
wowowowow zo klein al die kasten!
Deirdre - Maandag 14 mei 2012 17:17
Groot, propvol.
en het ergste is dat hij steeds voller word, mijn mamsie en ik zijn een beetje verslaafd aan winkelen hahah
Dominique michelle - Dinsdag 24 juli 2012 20:29
ja dit is mijn echte hele naam maar dit hoor ik te zeggen

het is niet zo erg als in mijn kast mijn kast zit propvol maar ik sorteer nu op kleur maar nu is het nog steeds een troep ik kkan niet bedenken dat het op geruimd wordt.....
maar ja het moet wel