Inspirational Movies

 

Ik ben gek op films kijken. Op een vrije avond lekker met een kop thee, wat lekkers en een filmpje is voor mij een ideale avond. Er zijn van die films die je na het kijken niet snel meer vergeet. Voor mij zijn dat films waar een mooie boodschap/ inspiratie in zit en die boodschap vergeet ik dan ook niet meer. In deze blog films die je inspireren.

The pursuit of Happyness
Deze film heb ik meerdere malen gezien en ik blijf het een ontzettend goede film vinden. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over Christopher Gardner (Will Smith) die met zijn zoontje op straat belandt, nadat zijn vrouw bij hem weg is gegaan. Hij blijft keihard vechten om voor zijn zoontje te blijven zorgen en een vaste baan te krijgen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Een prachtig verhaal over een fantastische vader die ondanks alles door blijft zetten om zijn leven terug te krijgen.

The Shawshank Redemption
Als je deze film nog nooit gezien hebt dan heb je echt iets gemist en dan raad ik je aan om de film vanavond nog te kijken. De film is gebaseerd op het boek: 'Rita Hayworth And The Shawshank Redemption'. In 1947 wordt Andy Dufresne veroordeeld tot twee maal levenslang voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij blijft volhouden dat hij onschuldig is, maar niemand gelooft hem en hij moet zijn straf uitzitten in de Amerikaanse Shawshankgevangenis. Hij wordt vrienden met de medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) en wat Andy op de been houdt zijn hoop en een poster van Rita Hayworth.

I am sam
Dit is echt een prachtige film. De boodschap die hierachter zit vind ik zo mooi dat ik geen genoeg kan krijgen van deze film. In de film spelen Sean PennMichelle Pfeiffer en Dakota Fanning en dan kan je ook alleen maar een hele goede film maken. Het is een drama film en het gaat over Sam Dawson. Hij heeft een verstandelijke beperking en daardoor is hij mentaal pas 7 jaar oud terwijl hij volwassen is. Sam zorgt alleen voor zijn dochtertje omdat zijn vrouw er na de geboorte vandoor is gegaan. Het zorgen voor Lucy wordt moeilijker als zij ouder wordt en de sociale dienst besluit Lucy in een pleeggezin te plaatsen. Dan begint voor Sam een lange weg om zijn dochter terug te krijgen.

La vita è bella
Deze film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar het is geen oorlogsfilm zoals je die misschien gewend bent. Het is een film waarin een vader alles doet om zijn zoontje te beschermen en om hem de harde realiteit te besparen. Guido Orefice is een joodse man en hij wordt samen met zijn vrouw en kind afgevoerd naar een concentratiekamp. Om zijn zoontje Giosuè de harde realiteit van het kamp te besparen verzint Guido dat het 1 groot spel is. Hij blijft tot het bittere eind bij zijn verhaal en maakt het op die manier een draagelijke situatie voor zijn zoontje. De film is italiaans gesproken, maar dat valt je alleen de eerste paar minuten op.

Coach Carter
Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ken Carter en hij wordt gespeeld door Samuel L. Jackson. Ook dit is zeker een aanrader, een film met een hele mooie boodschap. De film vertelt het verhaal van Ken Carter die de nieuwe basketbalcoach is van de Richmond Oilers (een basketbalteam op een middelbare school in Amerika). Hij vindt het belangrijk dat de spelers goede cijfers halen en laat de spelers een contract tekenen waarin ze verklaren goede schoolresultaten te halen. Als een aantal spelers vervolgens niet de gewenste resultaten haalt dreigt coach carter de belangrijkste wedstrijd van het jaar af te zeggen. Zijn spelers moeten beseffen wat belangrijk is in het leven.

Schindler's List
Een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en het speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Schindler is lid van de nazi partij en heeft in zijn fabriek vele Joodse dwangarbeiders die voor hem erg goedkoop zijn. Wanneer hij begint te beseffen wat de nazi's met de dwangarbeiders van plan zijn doet hij er alles aan om dat te voorkomen. Dat lukt door zijn goede relaties met diverse nazi's. 
Door de inspanningen van Schindler is het hem gelukt om 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden. 

De film heeft zeven oscars gewonnen en meer dan zestig internationale filmonderscheidingen.

Ghandi
Deze film vertelt het verhaal van het leven van Mahatma Ghandi. Ghandi was advcocaat, maar werd na een jarenlange strijd een echte held voor zijn volk. Hij kwam op voor het volk en wilde India vrij maken van de Engelse overheersing. Zijn naam is tegenwoordig een levenshouding waar nog steeds veel mensen naar leven. De film is uit 1982 dus het is een gouden oude.

Wat vind jij een echte Inspirational Movie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

marleen - Zondag 15 januari 2012 12:45
past qua type film niet helemaal in dit rijtje, maar... Patch Adams :)
M. - Zondag 15 januari 2012 13:52
Pay it forward!
amy - Zondag 15 januari 2012 13:53
pay it forward inderdaad!
Lotte - Zondag 15 januari 2012 13:53
"I am Sam" is ZO mooi, echt janken bij die film. Bij de rest ook trouwens.
chantal - Zondag 15 januari 2012 14:02
pay it forward, the bucket list en the butterfly effect zijn allemaal hele mooie films met een boodschap!
Charlotte - Zondag 15 januari 2012 18:23
Op de eerste 2 na allemaal gezien. :)
I am Sam is idd favoriet. Zoooo mooi. Tranen met tuiten, elke keer weer.
-- - Zondag 15 januari 2012 20:05
Ik ben benieuwd naar sommigen! Zelf vind ik la vita č bella echt ge-wel-dig, ik word ook zo vrolijk van Guido. Hij laat je echt even de belangrijke dingen van het leven zien.
GLM1993 - Zondag 15 januari 2012 20:09
Inspirational movie?
'Invictus'!! Het verhaal van Nelson Mandela!
Marja - Zondag 15 januari 2012 22:01
De film is alleen nog in de bios te zien, maar The Help is ook echt een mooie film. Het speelt zich af in de jaren 30 en het gaat over het verschil tussen blanke en gekleurde mensen. Deze film heeft echt zo`n in druk op mij gemaakt. echt een aanrader!
Mayra - Maandag 16 januari 2012 02:32
Coach Carter word echt altijd gekeken op filmavondjes met mijn basketbalteam, die film heb ik nu al duizend keer gezien maar blijf hem geweldig vinden!!
Maar de mooiste en meest inspirerende film vind ik echt wel The Notebook!!
Zo'n geweldig mooi verhaal!
manuela - Maandag 16 januari 2012 12:39
the black balloon en desert flower zijn ook zulke goede films
Isa1990 - Donderdag 20 september 2012 12:59
My sisters keeper :D
Sam - Woensdag 6 maart 2013 22:20
Life of Pi,
The Blind Side,
The Green Mile,
Front of the Class,
Seven Pounds