Ik wilde gewoon gelukkig zijn

 

Jarenlang ben ik bezig geweest met gelukkig worden, maar het bracht me nergens. Ik ben er niet gelukkiger op geworden. Integendeel zelfs. Totdat ik erachter kwam wat de wijze les hierachter is. Ik heb geleerd dat je de vraag ‘'alles goed'' nooit met ‘'ja'' kan beantwoorden. Er is namelijk altijd wel iets dat tegen zit, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo zijn. En het stomme is, jij kan je eigen geluk in de weg zitten.

Het geluk zit in kleine dingetjes, je moet het alleen nog maar gaan zien. Ik stond daar niet voor open. Ik was aan het wachten op de grote geluksmomenten en daardoor zag ik al het moois om me heen over het hoofd. Ik was aan het klagen dat rozen doornen hebben en wilde gewoon niet zien dat die lelijke doornen zulke mooie rozen hebben! Ik stond mijn eigen geluk in de weg. Ik moest leren genieten.

Toen ik eindelijk ging beseffen dat er altijd stomme dingen zullen zijn, ging ik me beter voelen. Hoe stom het ook klinkt: ik ging meer genieten van het leven. Er zullen altijd wel stomme dingen zijn. Altijd. Maar zonder die dingen zouden wij de leuke dingen niet kunnen waarderen. Je wordt er echt niet vrolijker op als altijd alles goed gaat.

gelukkigMijn kijk op het leven is de laatste jaren veranderd. Ik heb geleerd dat wat er ook gebeurt, het leven doorgaat. Het heeft geen nut om te wachten tot je gelukkig wordt. Dat gebeurt namelijk nooit vanzelf. Je zal moeten vechten en niet opgeven. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je leert lachen naar het leven en dankbaar kan zijn met wat je hebt. En als je echt iets wilt? Dan kan je het zeker weten krijgen.

Soms voel je je zo ontzettend klein. Het lijkt alsof alles tegen zit. Je staat er alleen voor. En bij elke stap die je zet, lijk je achteruit te gaan. Maar geloof me, jij kan zijn wie je wilt zijn. Jij kan zo groot zijn als je zelf wilt. En lijkt alles tegen te zitten? Bekijk het eens van de andere kant.

Natuurlijk zijn er momenten dat je alleen maar kan huilen en je de morgen even niet meer kan zien. Maar vergeet niet dat na regen -uiteindelijk- altijd zonneschijn komt. Probeer te lachen, en al is het maar door je tranen heen, want het leven is best leuk. Ze zeggen bovendien niet voor niks altijd: het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Wat maakt jou gelukkig?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

m - Zaterdag 30 maart 2013 19:38
Gelijk heb je, je zet me aan het denken! ;)
l - Zaterdag 30 maart 2013 19:45
Zoals deze blog al beschrijft: de dingen die mij gelukkig maken zijn de kleine dingen. Deze blog beschrijft precies hoe ik bezig was met gelukkig worden en hoe ik nu inderdaad kan genieten van de kleine dingen :)
Roos - Zaterdag 30 maart 2013 21:15
Okayyy. Ten eerste, dit is precies wat ik heb moeten leren, met vallen en opstaan. En dit is precies wat ik de laatste tijd moet doen: door de doornen en het onkruid de rozen proberen te zien. Ten tweede is het zelfs een beetje eng omdat de quote: 'whatever you do, make sure it makes you happy' dat is echt mijn life-quote. Dit artikel komt gewoon echt zo op het goede moment.

Dankjewel proud2bme, soms is een van de weinige dingen die me overeind houd de artikelen waarin ik me herken, en de steun van de lieve mensen hier
Denise - Zondag 31 maart 2013 08:18
'Het heeft geen nut
te juichen of te morren
Je ziet de bloemen die je plukt
toch mettertijd verdorren

Het grote geluk schuilt altijd weer
in het omgaan met je kansen
Als het geluk jouw kant op komt
dan moet je er mee dansen'

Toon Hermans
Cath - Zondag 31 maart 2013 11:40
Dank je komt op een goed moment. Zit net weer even in een dal en dan is alles zoveel moeilijker, ook de kleine dingen waarderen en positief te zijn. Loslaten, loslaten, loslaten en accepteren. pff ik denk dat je wel gelijk hebt, negatieve dingen horen ook bij het leven en als je iets echt wilt dan kun je dat waarmaken. hmm...
H0neybee - Zondag 31 maart 2013 12:16
Jeetje. Erg erg erg mooi dit:)
Elina94 - Zondag 31 maart 2013 14:22
Precies wat ik ook heb geleerd.
Mooi geschreven!
It's me A3 - Maandag 1 april 2013 13:24
Wauw, wat een prachtig verhaal! Het positieve straalt er vanaf, net wat we nodig hebben!
@Denise - Maandag 1 april 2013 21:10
Wow, mooie aanvulling!