Ik wil weer gaan afvallen

 

2016 - Voor als je weer wilt gaan afvallen. Voor jou is deze blog. Ik weet niet wat er op dit moment door je hoofd gaat of wat er in je leven aan de hand is, maar ik weet wel dat het niet goed met je gaat. Ik weet dat je niet gelukkig bent en dat je niet weet hoe met alles om te gaan. Ik denk dat je bang bent en misschien liever even niets zou voelen. Ik denk dat je op dit moment wel wat extra steun, liefde en aandacht kunt gebruiken en ik zou je die ook gunnen. Ik weet dat je het zwaar hebt en dat je in je hopeloze gevoelens en gedachtes al honderden gevechten hebt gevoerd. Ik weet dat afvallen niet je eerste, noch je beste keuze is, maar dat je niet weet wat je anders moet. Ik weet dat afvallen veilig voelt en tegelijkertijd als falen. Ik weet hoe je je voelt en ik wil je met deze woorden graag steunen.

Misschien vind jijzelf wel dat je je niet zo mag voelen, omdat het nu wel een keertje klaar moet zijn met al je problemen. Ik vind dat niet. Ik weet dat je dit niet met opzet doet en dat jezelf hiervan de schuld geven niet nodig is. Ik weet dat je al tijden lang een zwaar gevecht met jezelf voert en dat als je gelukkig kon zijn, je dat wel zou zijn. Ik ken een deel van je verlangens, je angsten en je pijn. Ik ken de drang naar afvallen en jezelf vernietigen. De drang naar zo min mogelijk voelen, zo hard mogelijk worden en zogenaamd zo sterk mogelijk zijn. Ik ken de valkuilen, de triggers, de tegenstrijdige gedachtes en het jezelf niet meer begrijpen. Ik zou willen dat ik het allemaal in één grote greep voor je weg kon maken, maar dat kan ik niet.

vrouw afvallen

Je weet niet hoe je verder moet, je durft niet meer vooruit te kijken. Je vertrouwt niet meer op jezelf en je wilt ook de mensen die van je houden niet meer lastig vallen. Hoe kan het nou dat je nog steeds niet gelukkig bent? Hoe durf je weer aan afvallen te denken? Je bent hierom wellicht boos op jezelf, terwijl je met een veel te dikke sjaal voor de tijd van het jaar in huis naast de kachel zit. Hoe kom je hier nu weer terecht? ..vraag je jezelf af. Je vingers ogen blauw en voelen koud aan. Je armen staan vol kippenvel en je hele lichaam rilt. Vanbinnen voelt het kil en dat dode gevoel van toen je nog middenin je eetstoornis zat komt terug. Je herkent het. Het is veilig, maar het voelt oh zo verkeerd. Je weet dat dit het foute pad is en toch stippel je langzaam je route erop uit.

Tegen beter weten in, ga je tegen beter eten in. Waarom? Omdat je bang bent. Omdat je even niet meer wilt voelen. Omdat de wereld te groot is. Omdat je snakt naar liefde en veiligheid. Omdat je niet meer weet hoe je verder moet. Omdat je niet weet hoe je anders moet. Omdat je misschien gewoon weer heel even onschuldig en klein wilt zijn. Ik weet niet wat het antwoord op jouw omdat.. is, maar het zal ergens in de buurt komen van bovenstaande antwoorden en dat is pijnlijk. Pijnlijk omdat het zo jouw verdriet en wanhoop weergeeft. Je bewandelt een verlaten pad waarvan je weet dat het vol ligt met dodelijke gifslangen en bijtende ratten, maar het voelt voor jou beter dan ieder ander pad in je leven. Dat zegt zoveel over hoe je nu in het leven staat. 

vrouw afvallen

Op dat pad ga ik nu even staan. Ik ga daar nu tegenover je staan en kijk je aan. Is dit werkelijk wat je wilt? Is afvallen en opnieuw ondergewicht krijgen hetgeen je echt gaat helpen? Je kunt nu nog terug. Ik wijs je een ander pad, er zijn er zoveel. Er is geen één pad perfect, maar er zijn vele paden beter dan die waar je nu op staat. Ik zie twijfel in je ogen en weet dat dit niet écht is wat je wilt. Wat wil je écht? Vraag jezelf dat alsjeblieft af. Waar heb je nu, morgen, over een paar weken écht behoefte aan. Waar verlang je naar? Ik weet dat doorlopen op dit pad nu de meest eenvoudige keuze is, maar het is ook de slechtste keuze. Als je gaat, dan ga je. Je kunt niet halverwege weer terug. Die controle heb je niet, al denk je die nu wel te hebben. Laat je niet opnieuw belazeren door die eetstoornis. Laat je niet opnieuw in de val lokken en dagen, weken, misschien zelfs jaren van je leven vergooien door eenzame opsluiting.

Stop hier, loop niet verder. Kijk me aan en luister naar je hart. Misschien is je verlangen, je angst, je pijn op dit moment te groot om binnen enkele dagen op te lossen, maar het kán wel opgelost worden. Al schuif je je voeten achteruit millimeter voor millimeter op dit pad, je kan op een ander pad terecht komen. Je kunt terecht komen bij die betere, wel helpende oplossingen. Bij dat wat je leven op den duur mooier zal maken. Het is godvergeten zwaar en verschrikkelijk kut, maar je moet nu stoppen met dit pad opnieuw te bewandelen. Je bent sterk genoeg om ook dit te overwinnen. Ik weet dat je moe bent, misschien wel op, maar het donkere pad van de eetstoornis zal je geen energie geven. Dat pad zal enkel de energie uit je lijf zuigen totdat je leeg bent, tot enkel een kille huls die zichzelf verloren is overblijft. 

Draai je om en wandel met me mee. Er is iemand in jouw leven die naast je wil staan. Sluit je ogen er niet voor, ontneem jezelf dit niet. Ookal heb je het vertrouwen verloren, geef het nog een gooi. Gun jezelf dat vertrouwen. Ik weet dat je het kan. Ik weet dat je een goed mens bent. Ik weet dat je krachtig bent en meer in huis hebt dan de capaciteit om af te vallen. Geef jezelf niet op.

Fotografie: Freelyhaylee


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nijntje475 - Donderdag 13 oktober 2016 19:02
Tranen in mijn ogen, zo mooi verwoord.
Hermione - Donderdag 13 oktober 2016 19:03
Dankjewel, Scarlet. Woordloos.
Lin - Donderdag 13 oktober 2016 19:08
Ik sluit me er helemaal bij aan. Ben alweer maanden aan het vechten tegen de wil om af te vallen.
Healingsnowflake - Donderdag 13 oktober 2016 19:11
Dit raakt me zo erg en het komt precies op het juiste moment. Dankjewel!
Gerda - Donderdag 13 oktober 2016 19:11
Ontzettend mooi, maar ook confronterend!
Birdy - Donderdag 13 oktober 2016 19:21
Heel mooi, niet-veroordelend en steunend.
E - Donderdag 13 oktober 2016 19:22
Komt op een ideaal moment. Mooie woorden!
maartje - Donderdag 13 oktober 2016 19:26
Prachtig Scarlet, bedankt. Nu heb even een millimeter kunnen zetten.
L. - Donderdag 13 oktober 2016 19:27
Wauw dit komt binnen zeg.. Het had niet mooier verwoord kunnen worden!
sweet4star - Donderdag 13 oktober 2016 19:27
Wow... Dit raakt me echt. Bedankt voor deze mooie woorden. Komt precies op het juiste moment.
Roos - Donderdag 13 oktober 2016 19:27
Die komt binnen, dankjewel.
Gabi - Donderdag 13 oktober 2016 19:28
Deze blog betekent ontzettend veel voor mij, kippenvel! bedankt x
Kimberley Janssen - Donderdag 13 oktober 2016 19:30
Aaaaaai, veel dank voor deze eye-opener.
Rixt - Donderdag 13 oktober 2016 19:32
Wauw! Stil van...
Daphne - Donderdag 13 oktober 2016 19:36
Bedankt... Even sprakeloos. Zo mooi!
Nikki98x - Donderdag 13 oktober 2016 19:38
Ik ben sprakeloos. Wat een perfecte woorden, wat een mooie woorden.
Het sluit zoooo bij me aan.

Ik ben in mn eerste jaar op de universiteit begonnen en de wereld voelt vreselijk groot en ik ervaar heel veel druk. Het valt allemaal heel erg zwaar.
Daaruit is voortgekomen dat de eetstoornis die het afgelopen jaar vrijwel bijna naar de achtergrond geschoven was, de laatste paar weken terug is.
In mn hoofd herhaalt de mantra "afvallen" zich en ik kan op de unie nergens anders aan denken. Het afvallen lukt alleen niet, omdat als ik 's avonds laat thuiskom, ik me vergrijp aan pepernoten en chocola, wat letterlijk als troosteten voelt. Om de volgende dag vervolgens weer met een schraal ontbijt te beginnen.
Ik heb wel opnieuw aan de bel getrokken bij mn psycholoog die ik al lang niet gezien hen.

Maar beetje je woorden slaan zo aan.
Duizend keer Dank voor deze bijzondere (confronterend en begripvolle en steunende en bemoedigende) blog.
Ik ga hem nog heel vaak lezen en ik denken dat ik hem ook aan mn moeder laat lezen, om te laten weten hoe ik me voel. Want dat verwoord je perfect.

Sorry voor dit lange verhaal. Ik moest het denken ik even kwijt.
Diddy - Donderdag 13 oktober 2016 19:43
Wat mooi en krachtig, hoop dat mijn dochter hier steun uit kan halen.
Noukss - Donderdag 13 oktober 2016 19:45
Sandje - Donderdag 13 oktober 2016 19:48
Perfecte timing...wow....verder weinig woorden voor....alleen perfecte timing voor mij....thanks
Mariella - Donderdag 13 oktober 2016 19:49
Wauw, mooi geschreven Scarlet! Het raakt me...
- - Donderdag 13 oktober 2016 19:54
Precies dit dus..
Koffie - Donderdag 13 oktober 2016 20:00
Heel mooi ❤️
Maggy - Donderdag 13 oktober 2016 20:04
Diep respect voor je prachtige, overtuigende en motiverende woorden.
Ik sta nu niet op dat pad maar ik ga deze blog wel opslaan, mocht het ooit weer gebeuren. Ik weet zeker dat dit heel veel mensen helpt.

Je bent een mooi mens Scarlet, wees trots op wat jij kunt bereiken!
Anoniem - Donderdag 13 oktober 2016 20:05
Heel erg bedankt voor deze blog, dit had ik echt even nodig! ❤️
xxJustMexx - Donderdag 13 oktober 2016 20:06
Wauw, wat een mega goede blog.
fighterAnouk - Donderdag 13 oktober 2016 20:10
Wow. Wow. Woorden heb ik niet, tranen heb ik wel. Dankjewel lieve Scarlet
Lou - Donderdag 13 oktober 2016 20:24
Woww .. dank..precies wat ik nodig heb !
Evie - Donderdag 13 oktober 2016 20:31
Onbeschrijvelijk hoeveel je me hier mee helpt
Ingrid93 - Donderdag 13 oktober 2016 20:38
Wat een mooie en tegelijkertijd confronterend woorden, het komt echt binnen.
Dankjewel Scarlet!
Simone - Donderdag 13 oktober 2016 20:40
Heel mooi, en precies wat het het is💖
Bo - Donderdag 13 oktober 2016 20:49
Wauw wat super mooi... tranen in m'n ogen.❤️
Melissa Otterman - Donderdag 13 oktober 2016 20:51
Wat supermooi geschreven❤️
m - Donderdag 13 oktober 2016 20:53
dit is precies wat ik nu voel
ik kan echt niet meer ik voel me mislukt en niks waard
en word er dagelijks inbevestigd
ik ben zo moe en zo op
elke dag die klote strijd in me hoofd wat mag ik eten wat ga ik eten
beweeg ik wel genoeg de verbranden calorieen bijhouden
eetbuien over compenseren
cijfers op de weegschaal
o wat voel ik me toch alleen onbegrepen in deze grote wereld
vol met mensen die je veroordelen je moet streven naar meer en meer
elkaar bekritiseren de druk enorm hoog ligt en alles zo intens en diep bij je binnenkomt.
w
Nicole2810 - Donderdag 13 oktober 2016 21:11
Heel mooi geschreven en zeker heel herkenbaar..

Alleen het stukje over 'opnieuw ondergewicht krijgen' is niet herkenbaar. Gelukkig, maar ook confronterend omdat willen afvallen om gewoon af te willen vallen i.v.m. overgewicht ook zeker deel is van deze struggle. Wanneer is het gezond om af te vallen en wanneer is het de eetstoornis? Of is het het soms allebei?
Beaudine - Donderdag 13 oktober 2016 21:30
Wauw, dit kwam preccies op het goeie momenr. 💗 Dankjewel
Anoniem - Donderdag 13 oktober 2016 21:42
Echt zo mooi geschreven..
Floor* - Donderdag 13 oktober 2016 21:43
Ik denk dat ik dit even nodig had, dankjewel ♡
Moos - Donderdag 13 oktober 2016 21:47
Tranen in m'n ogen, zit in deze situatie. Al een paar stappen op het verkeerde pad. Al weet ik dat zelf donders goed, veeeel dank
Ashley - Donderdag 13 oktober 2016 21:57
Kippenvel.. ik heb er geen andere woorden voor. Wauw. Ik voel me nu heel goed maar als ik ooit weer in een moeilijke periode zit, weet ik waar ik mijn motivatie uit kan halen. Dit is echt een top artikel!
B - Donderdag 13 oktober 2016 22:22
Heel erg mooi geschreven.
sari23 - Donderdag 13 oktober 2016 22:44
Wauw, prachtig! Ik word er stil van!
MyLifeAsMerel - Donderdag 13 oktober 2016 22:49
Wat een onwijs mooie, oprechte, blog! Kwam absoluut op het juiste moment, dankjewel Scarlet, top
marïjon - Donderdag 13 oktober 2016 22:57
Deze blog komt percies op het goede moment... Ik heb de laatste tijd weer grote stappen gezet op de verkeerde weg. Ik ben nu weer een millimeter terug geschoven naar de goede weg. Ik ben tot te conclusie gekomen dat ik eigenlijk niet heel dun wil zijn maar dat ik gewoon heel bang ben voor deze wereld.. Bedankt Scarlet
TheQueenBee - Donderdag 13 oktober 2016 23:04
wat kan je toch goed schrijven... Ik geloof dat jongens en meisjes hier echt door gaan nadenken
Lost girl - Donderdag 13 oktober 2016 23:42
Heel mooi geschreven!
Leon10 - Vrijdag 14 oktober 2016 00:12
Wauw, dank je wel! Ik voelde me serieus gehoord, begrepen.. en ik loop mee terug. Vandaag 1 stapje, morgen eentje, en overmorgen misschien weer eentje de verkeerde kant op.. het duurt heel lang, maar qua eet probleem gaat het, God zij dank, de goede kant op. Ik eet weer. Nu nog mijn gedachten..
Iki - Vrijdag 14 oktober 2016 00:22
Wauw echt heel mooi geschreven! Heel begripvol en steunend en totaal niet veroordelend. Heel erg bedankt!
Robijntje - Vrijdag 14 oktober 2016 01:29
Wauw dankjewel.. en het verwoordt zo ontzettend mijn "waarom.." dankjewel, echt!
Ann - Vrijdag 14 oktober 2016 07:31
Wauw....slik....die jomt hard binnen! Zo mooi verwoord!! Dankjewel hiervoor!!waren er in mn omgeving ook maar mensen die ongeveer zo reageerden, en niet zo afwijzend waren....
Ann - Vrijdag 14 oktober 2016 07:31
Wauw....slik....die jomt hard binnen! Zo mooi verwoord!! Dankjewel hiervoor!!waren er in mn omgeving ook maar mensen die ongeveer zo reageerden, en niet zo afwijzend waren....
LittleMonkey ♡ - Vrijdag 14 oktober 2016 08:10
Dankjewel, Scarlet. Laten we sterk blijven en doorzetten.
Merel - Vrijdag 14 oktober 2016 08:27
Bedankt voor het schrijven van deze tekst!!
Justme - Vrijdag 14 oktober 2016 08:32
dankjewel voor deze mooie, niet veroordelende blog, heel steunend!
Flower - Vrijdag 14 oktober 2016 08:34
Deze woorden komen precies op tijd. bedankt.
Vlien - Vrijdag 14 oktober 2016 09:02
Bedankt! Ik wilde juist maandag weer gaan beginnen met afvallen, ik ga er nu toch eerst maar eens goed over nadenken...
*MAAN* - Vrijdag 14 oktober 2016 09:21
Dat heb je heel mooi verwoord
Anoniem - Vrijdag 14 oktober 2016 13:57
Wauw, zo mooi geschreven! Je bent lief Scarlet. ♥️
Karlijn - Vrijdag 14 oktober 2016 14:27
Bedankt voor deze enorm mooie en inspirerende blog. Ik wilde graag even reageren op de reactie van @Nikki98x. Jouw verhaal klonk mij namelijk zo ontzettend herkenbaar in de oren! Inmiddels ben ik zelf derdejaars student, maar ik denk dat ik precies weet hoe jij je nu moet voelen, omdat ik mezelf in de eerste maanden van mijn studie ook ellendig heb gevoeld. Een nieuwe studie, nieuwe mensen om je heen, misschien zelfs op jezelf wonen en je daar met alles moeten redden. Wat ik graag tegen je zou willen zeggen (ookal weet je dit met je gezonde verstand vast alláng!..) is dat het misschien voelt alsof je de controle aan het kwijtraken bent. Alles is nieuw. Maar ik gun jou niet dezelfde zwarte tijd die ik in mn eentje op mijn kamer heb doorgemaakt. Probeer te accepteren dat het nu allemaal even onwennig en spannend is, maar dat over een tijdje ineens de rust terugkeert. Dat zal zeker niet lang meer duren, dat beloof ik! Niet willen eten, daarin falen en vervolgens constant boos zijn op jezelf is een neerwaardse spiraal die je niets zal opleveren en je juist alleen maar minder energie geeft om te vechten! Geloof me: je moet hier eventjes doorheen! Ook je medestudenten hebben het moeilijk, al laten ze dat misschien niet duidelijk zien. Voor iedereen zijn de eerste maanden van het studentenleven onwijs wennen, maar alsjeblieft, trap niet in de valkuil van je eetstoornis! Ik gun je een fijne tijd, want dat is het uiteindelijk! Succes!
LH - Vrijdag 14 oktober 2016 15:01
Echt heel mooi beschreven, dankjewel Scarlet!!
Ik zit echt met tranen in mijn ogen. Juist deze week heb ik weer de sterke drang om af te willen vallen, daarom is het zo herkenbaar. Het komt echt op het juiste moment!! Ik ga proberen, om toch weer van dit verkeerde pad af te gaan. Deze blog en jullie andere blogs zijn echt helpend, super bedankt daarvoor! Liefs
cynthia - Vrijdag 14 oktober 2016 16:28
Wat herkenbaar! heel mooi omschreven x
@Karlijn - Vrijdag 14 oktober 2016 16:35
Wat ontzettend lief dat je zo reageert. Ik waardeer je uitgebreide, hoopvolle, bemoedigende reactie heel erg! Doet me echt goed.
En je echt hartstikke gelijk!
Heel erg bedankt!
Charlie _vs_ana (insta acc) - Vrijdag 14 oktober 2016 17:06
Bedankt voor dit mooie blog. Dit was precies wat ik nu nodig heb. Na jaren vechten en nu eindelijk op een geaond gewicht te zijn, thuis te zijn en terug naar school te kunnen, is afvallen het enige wat ik wil. Dit opende echt mijn ogen. Afvallen is niet de oplossing. Bedankt 💖
elieuntje - Vrijdag 14 oktober 2016 18:30
Diep, maar echt diep respect voor deze mooie woorden...
Dankjewel!

Liefs,
NYC - Vrijdag 14 oktober 2016 18:49
Echt heel erg mooi. Dankjewel❤️
M - Vrijdag 14 oktober 2016 18:53
Ongelofelijk treffend en troostvol! Je woorden steunen mij enorm en velen met mij vermoed ik!
Dankjewel!
Bianca - Vrijdag 14 oktober 2016 20:32
Alsof je echt in mijn hoofd hebt gekeken dat je previes verwoord hoe ik me nu voel. Ik hoop dat het mij gaat lukken om dit pad terug te lopen en niet weer hetzelfde pad van zelfdestructie op te gaan als een paar jaar geleden. Het is zwaar want dit voelt zo veilig maar ik zal het proberen!
lovely93 - Vrijdag 14 oktober 2016 21:01
wow deze blog had geen beter timing kunnen hebben. Deze hele week al erg in tweestrijd gezeten over wel/niet eten en wel/niet afvallen....toch maar doorgaan met mijn gezonde pad van dit moment.
xxx - Vrijdag 14 oktober 2016 21:02
ik hem de blog gisteren al 2 keer gelezen en nu weer. Ik moet er steeds van huilen.
je beschrijft zo goed hoe ik me voel
Heidi193 - Vrijdag 14 oktober 2016 21:16
Na zes jaar is dit de eerste blog waarbij ik in tranen uitbarst. Zo waar, zo raak. Zo moeilijk.
Roos01 - Vrijdag 14 oktober 2016 21:20
Oh echt tranen in mijn ogen... Wat mooi dit!
Komt wel echt precies oo het moment als ik hier heel erg mee zit.
Het is zo treffend en steunend... Geen woorden voor
Ik zou een heel verhaal op kunnen hangen maar hier is gewoon geen goede omschrijving voor...
Dank je wel :')

-mij-
Roos01 - Vrijdag 14 oktober 2016 21:20
Op*
@Heidi - Vrijdag 14 oktober 2016 21:38
Take care...!
isaazorro2011 - Zaterdag 15 oktober 2016 12:08
Wauw! Echt weer precies wat ik nu nodig had.. zo mooi verwoord, en ik hoop zo dat het me nu naar 7 jaar vechten gaat lukken bedankt voor deze motiveerde blog! 💕
Margot - Zaterdag 15 oktober 2016 16:32
Waw, zo'n mooie tekst.... Word hier even stil van....
Zelfs als je heel diep zit, maakt deze tekst toch veel in je los.
Echt bedankt!
MJLove - Zaterdag 15 oktober 2016 17:49
Heftig. Ook om te zien dat het zo veel mensen raakt.
Bedankt, dit komt op het goede moment. x
H - Maandag 17 oktober 2016 07:59
Wauw echt zo mooi geschreven, het klopt allemaal en het raakt me echt!
A - Maandag 17 oktober 2016 14:33
Wow..echt heel mooi geschreven! komt op het juiste moment :s xx
-x - Maandag 17 oktober 2016 21:49
Zag deze blog al eerder, maar durfde hem niet te openen. Bang dat er iets in zou staan wat mij zou doen wankelen in het afvallen. Ja, ver is het alweer en dat na jaren relatief eetstoornisvrij leven. Vandaag uiteindelijk toch gelezen en ook bij mij stonden de tranen in mijn ogen. Zo herkenbaar, woord voor woord. Juist het niet-veroordelende en het begrip raakten mij en brachten toch die twijfel. Bedankt.
Anoniempje - Dinsdag 18 oktober 2016 21:06
''Het is veilig, maar het voelt oh zo verkeerd.''

Wauw, perfect timing.
Ik vind het altijd zo mooi en ontroerend dat jullie van dit soort goede en rakende blogs kunnen schrijven.. Mijn complimenten!
Ik vind echt dat jullie trots op jullie zelf moeten zijn, jullie hebben al zoveel meiden geholpen (of helpen nog steeds)

Bedankt, echt ontzettend bedankt
Ella - Donderdag 20 oktober 2016 10:20
Wauw, dit is zo verschrikkelijk mooi, dankjewel lieve Scarlett
Sophie - Zondag 23 oktober 2016 21:41
Dankjewel!
Thijs - Maandag 24 oktober 2016 11:44
Thanks for this 💖✌
juul - Woensdag 9 november 2016 15:07
Slik.. Tranen in m'n ogen. Deze komt wel binnen.. Bedankt voor het schrijven scarlet!
Lorena - Donderdag 24 november 2016 14:15
Jullie verwoorden dit zo goed. Eindelijk iemand die eens begrijpt hoe het voelt om weer af te willen vallen alleen maar om weer even grip op je leven te krijgen. Zelf ben ik nu ook op dat punt waarbij ik weer wil afvallen, waarbij ik elke ochtend in de spiegel kijk om te zien of er weer meer botten zichtbaar zijn...
char - Donderdag 8 december 2016 08:18
Dankje, had dit echt nodig. Zit in mijn aankomfase en ben net 2 kilo bij in maand tijd zonder veel extra te moeten doen. De wil om terug een kilo weg te krijgen is zo groot. Deze tekst geeft me kracht om toch door te zetten x
Laura - Donderdag 5 januari 2017 10:29
Je slaat de spijker precies op zijn kop. Na de feestdagen wil ik wat minder wegen omdat ik mijzelf weer wat voller vind worden, al doe ik afgelopen maand bijna eke ochtend buik-, arm- en beentrainingen. Crunches, planken, dat soort dingen.

Nu trok mijn zusje weer aan de bel en vroeg mij direct of ik weer bezig was met afvallen en hield mij keihard een spiegel voor. Soms wil ik haar heg liefst achter het behang plakken, maar soms is ze ook wel lief.

Je bericht komt het juiste moment Scarlet, bedankt hiervoor!

Xxx
Marilou - Dinsdag 31 januari 2017 20:59
Dankjewel, dit had ik net nodig. Ik dacht genezen te zijn van anorexia, tot ik voor kort weer in een depressie belandde. De neiging is zooo groot weer terug te vallen en mijn focus weer op afvallen te leggen.... dit doet me wel beseffen dat dat niet de oplossing is...
Abby - Donderdag 9 februari 2017 20:05
Wat onwijs mooi, tranen in mijn ogen. Ben wel bang
Dat ik het net te laat lees :(
E - Maandag 17 april 2017 19:13
Je kan altijd weer de keuze maken om het verloren gewicht weer aan te komen, en er weer 100% voor te gaan
E - Maandag 17 april 2017 19:13
Je kan altijd weer de keuze maken om het verloren gewicht weer aan te komen, en er weer 100% voor te gaan
Bo - Donderdag 9 februari 2017 21:14
Ik huil oprecht nu, na het lezen van dit stuk. Het voelt zo eenzaam...
Anoniem - Zaterdag 11 februari 2017 02:50
Je woorden hebben me aan het twijfelen gemaakt, Scarlet. Halverwege dat pad sta ik daar. Stil. Niet meer elke dag een stapje, maar stil. Denkend over wat je hier schrijft, denkend over de antwoorden op je vragen. Dank je.
Sannetjex - Maandag 20 februari 2017 15:30
poeh.. dit komt hard binnen zeg! met tranen in mijn ogen je stuk gelezen, want wat omschrijf je het perfect! dit had ik echt even nodig..!
es - Woensdag 8 maart 2017 16:51
wauw,
ik heb zelf geen eetstoornis, tenminste, het valt niet op. ik heb mezelf voor van allerlei afval verleidingen kunnen weerstaan. je omschrijft het zo mooi, ben je wel gelukkig? nee, niet met mezelf in ieder geval! tysm voor dit inspirerende verhaal. ik heb nu echt heel erg het gevoel dat ik er niet alleen voor sta!!
E - Maandag 17 april 2017 19:11
wauw, altijd als ik de drang voel om af te vallen lees ik dit weer, uitgeprint ligt het op mijn kamer. Deze woorden doen zo veel met je! Echt heel mooi geschreven!
Natasja - Zondag 30 april 2017 17:47
Wat komt daar voor in de plaats. Afvallen ter compensatie van je problemen en dat je een andere manier moet zien uit te zoeken om die problemen op te lossen zonder dat je daar bij terug hoeft te vallen op die eetstoornis die dan een aangeleerde veilige haven is. Je kunt een gewoonte ook weer afleren, net zoals je die hebt aangeleerd. Iets van cognitieve therapie of zoiets. Dat is nu juist het moeilijke er aan. Dat je dan er iets voor in de plaats hebt en als je dat dan niet hebt komen die gedachtes weer. .
Natasja - Zondag 30 april 2017 17:48
Het is en schijnoplossing en het biedt geen echte oplossing voor je problemen. Iets waar je blijvend op terug kunt vallen. "t is geen echte oplossing.
monica - Zondag 10 september 2017 18:30
kippenvel. Het raakt me echt.
elkekeerweer242 - Zondag 5 november 2017 19:28
prachtig
Forapplepie - Maandag 6 november 2017 19:33
Dit is zo mooi en rakend ❤
Sanne - Woensdag 7 februari 2018 11:09
Ineens kwam ik deze blog tegen. Zo waar voor mij op dit moment en het raakt me enorm. Even niet meer weten hoe, maar wel weten dat wat ik nu doe zo verkeerd is.

Bedankt voor deze mooie woorden ❤️
Merel - Zondag 25 februari 2018 22:08
"Toevallig" kwam deze blog nog eens voorbij..
Het raakt me. En is precies wat ik op dit moment nodig had.
Anoniem - Woensdag 28 februari 2018 20:43
Tranen in m'n ogen. Ik vecht hier al zo lang tegen, een gezond gewicht hebben is zo zwaar en moeilijk om te accepteren.
soof - Donderdag 29 maart 2018 14:38
huilen huilen huilen :( komt hard binnen zeg
britt - Zaterdag 31 maart 2018 17:14
Dit is zo ontzettend moeilijk.....
Janne - Maandag 30 juli 2018 16:22
Wauw, dit komt zo verschrikkelijk hard binnen.. heel mooi geschreven
M - Woensdag 31 oktober 2018 00:08
Keer op keer prachtig (en ik heb 'm steeds minder vaak nodig!)
Marte92 - Donderdag 29 november 2018 18:48
(L)
Vioow - Dinsdag 11 december 2018 20:16
Zo mooi geschreven.
Hannah - Dinsdag 5 maart 2019 19:04
-Dat pad zal enkel de energie uit je lijf zuigen totdat je leeg bent, tot enkel een kille huls die zichzelf verloren is overblijft. -

Zo vaak heeft deze blog me geholpen. Hoe is het mogelijk dat bovenstaand citaat me nu dan juist heel fijn in de oren klinkt?

Toch bedankt voor de mooie blog :)

Irene - Maandag 10 augustus 2020 12:16
Dank je wel ❤️
Marjon - Zondag 11 oktober 2020 19:31
😢😢 die komt echt binnen en het raakt me😢😢 Dank je wel
Anna - Woensdag 8 december 2021 15:12
Wat fijn dat deze nog eens gedeeld wordt. Na meer dan 12 jaar heb ik nog steeds de drang om af te vallen, maar de angst om terug te vallen is inmiddels groter ... wat in periodes leidt tot overeten wanneer ik bang ben dat mijn anorexia terug komt. Het zou zo fijn zijn ook een stuk te kunnen lezen over wanneer je wel een klein beetje, gezond wil afvallen zonder ondergewicht te krijgen, maar niet weet hoe je dat moet aanpakken vanwege een eetstoornis. Mijn relatie met eten en afvallen is letterlijk 'alles of niets'; nog steeds ongezond dus.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 8 december 2021 15:29
Hey Anna,

Wat goed om te lezen dat de blog waardevol voor je is om nog eens te lezen. Wat betreft je vraag over afvallen, zou je deze podcast daarover eens kunnen beluisteren: https://www.proud2bme.nl/Video_divers/Proud2Bme_lanceert_Proud_Podcast!

Liefs!
Suusje - Donderdag 9 december 2021 13:26
Wauw, dat komt binnen.
Nicole - Donderdag 9 december 2021 21:34
Scarlet, dit is en blijft zo'n enorm goede blog van jou! Tijdens mijn eetstoornis vaak opnieuw gelezen. En nu ik genezen ben van mijn eetstoornis kan ik er nog steeds ontroerd door raken door wat ik vroeger voelde als ik weer zo in dat gevoel zat en eetbuien had. Nu heb ik iets overgewicht en probeer ik op een gezonde manier iets af te vallen en meer te sporten, maar het blijft spannend vind ik. Afvallen blijft qua gevoel misschien altijd wel gerelateerd aan mijn eetstoornis. Aan de ene kant naar, aan de andere kant helpt het me soms om niet "door te slaan" en terug te vallen in patronen van eerder.
Nicole - Donderdag 9 december 2021 21:38
Ach.. en dan lees je je eigen reactie van 5 jaar geleden terug toen je nog diep in je eetstoornis zat. Wat er in 5 jaar kan veranderen in het leven.. Houd moed lieve mensen. Het kan echt goedkomen
Redactie Proud2Bme - Vrijdag 10 december 2021 09:25
Hey lieve Nicole,

wat een mooie en krachtige reactie van jou. Wat ontzettend fijn om te lezen dat er voor jou zoveel is verandert in 5 jaar, heel inspirerend!

Liefs!