Ik wil een relatie

 

Happy Single is zo'n kreet die mij eigenlijk helemaal nooit iets zei wanneer ik vrijgezel was. Wat nou happy in je uppie? Iedereen wil toch een relatie, liefde en bijzonder zijn voor één bepaald persoon? De opmerkingen ‘'Misschien moet je eerst gelukkig zijn met jezelf.'' vond ik altijd enorm frustrerend. Toch denk ik nu dat de mensen die me dat soort dingen vertelden, wanneer een aantal dates toch weer niet was uitgelopen op een relatie, een relatie verbroken was of ik gewoon graag een vriendje wilde, misschien toch wel een beetje gelijk hadden.

relatie liefde

Als jong meisje was ik niet zo vroeg met mijn interesse voor het andere geslacht. Ik vond het wel best, ik wilde gewoon nog met de Barbies spelen en skateboarden. Daar had ik die stomme jongens niet bij nodig. Toen ik merkte dat bijna iedereen zo langzamerhand wel gezoend had, vond ik het tijd dat het bij mij ook maar eens moest gebeuren. Ik was steeds meer met jongens bezig en vond het super spannend. Misschien zou ik ook wel een vriendje krijgen over een tijdje...

Op jonge leeftijd was vrijgezel zijn iets veel meer normaals. Je bent nog een kind. Natuurlijk is het leuk als je iets met je verliefdheid kunt en verkering krijgt, maar er zijn vaak best wat andere leeftijdsgenootjes die ook geen vriendje of vriendinnetje hebben. Je hebt misschien het idee er meer bij te horen als je ook verkering krijgt met iemand, maar eigenlijk is het vooral belangrijk om er vooral pas mee bezig te zijn als je het zelf ook wilt.

Wanneer je wat ouder wordt lijkt de druk om een relatie te hebben te stijgen. Steeds meer leeftijdsgenoten, studiegenootjes of collega's hebben een relatie. Heb jij dit niet of niet meer, dan kan dat soms best wel als een uitzondering voelen. Ik weet nog wel dat ik een keer op een verjaardag zat, net single was en ineens om me heen keek en zag dat niemand op dit feestje alleen was gekomen en ik de enige vrouw was die aan het eind van de avond alleen in bed zou liggen.

De pijnlijke situaties met kerst waarbij ik als enige aan tafel zat zonder partner en ‘savond met mijn kat in plaats van een lieve man in slaap zou vallen. En dan die tweede kerstdag, waarop iedereen bij zijn of haar schoonfamilie was. Momenten dat je een uitnodiging ontvangt waar op staat ‘'Neem je aanhang mee''. Als je single bent lijkt het soms wel alsof de hele wereld in een relatie is, behalve jij.

all the single ladies

Wanneer ik single ben, voel ik me best wel eens eenzaam. Vooral na een lange relatie wist ik even echt niet hoe ik het leuk moest gaan hebben in mijn eentje. Ik vond happy single en ‘eerst gelukkig zijn met jezelf' de grootste waanzin. Wie had dat bedacht? Het is niet voor niets super fijn om een relatie te hebben, waarom moet ik het dan leuk gaan zitten hebben in mijn eentje?

Eenmaal alleen in mijn eigen huisje na een periode van samenwonen, voelde ik mij enorm eenzaam, zielig, doelloos en in de steek gelaten. Ik fantaseerde er dramatisch over om een eenpersoonsbed te kopen omdat ik vast for ever alone zou blijven; was er meteen wat meer ruimte in de slaapkamer. En twee dezelfde kopjes hoefde van mij ook niet meer, dus bestond mijn mokkenkast op den duur uit allemaal vrolijke mokken waaruit ik lekker zielig in mijn eentje kon drinken.

Oke, een beetje overdreven en dramatisch heb ik me wel gedragen ja. Aangesteld? Misschien. Maar leren om alleen te zijn is dan ook echt niet zo gemakkelijk als mensen denken. Single zijn klinkt leuk omdat het een hippe Engelse term is, maar op sommige momenten is er niks hips aan.

Als je al heel lang vrijgezel bent, ben je het misschien soms ook wel gewoon een beetje zat. Heb je vaker een relatie gehad en loopt het steeds mis, dan heb je er misschien wel even helemaal genoeg van en denk je er niet over om er weer aan te beginnen. Maar het kan ook zijn dat je juist heel graag weer een relatie zou willen, nadat je een tijdje alleen bent geweest. Je wilt gewoon heel graag weer iemand hebben om van te houden en die van jou houdt.

Hopeloos verliefd of hopeloos vrijgezel
Wat je in ieder geval niet moet doen is hopeloos zijn en denken dat je niemand kunt krijgen. Ik weet dat je op den duur misschien zo gaat denken of dat je zo denkt nadat je relatie uit is. Dat betekent niet dat je nu niet meer kieskeurig mag zijn, onaardig tegen je mag laten doen door een man of vrouw waarop je verliefd bent of een relatie in moet gaan terwijl je eigenlijk helemaal niet verliefd bent. Je bent namelijk niet hopeloos, hoe hopeloos het soms ook lijkt. Het komt echt wel goed, ook met jou.

cats

Om niet hopeloos te zijn moet je gelukkig zijn met hoe je leventje is zoals het is. Ook al mis je nog steeds wel een partner. Ik vind het zelf ook onzin om te zeggen dat je leven net zo leuk is zonder partner als met. Maar het is wel goed om te zorgen dat het ook heel erg leuk is zonder partner. Een fijne en liefdevolle relatie zou natuurlijk de kers op de taart zijn, maar dan moet je wel eerst zelf die taart bakken.

Als jij tevreden bent met wie jij bent, hoe je je leven leeft en je eigen plekje hebt, val je ook niet in een gat wanneer het een keer niets wordt met je date of je alleen aan tafel zit met kerst. Je hebt het leuk en buiten dat is tevreden zijn, zelfvertrouwen en iemand die geniet van haar leven ook nog eens heel aantrekkelijk. Extra reden om happy single te zijn en daarom heb ik een aantal tips om in ieder geval iets gelukkiger te zijn in je eentje. Dus, to All My Single Ladies; ♥

♥ Stop met jezelf hopeloos maken
Van mij mag je echt nog wel gewoon lekker een potje huilen in bed als je ongesteld bent en denkt aan je eenzame, vrijgezelle leventje. Natuurlijk mag je je nog wel eens alleen voelen. Daar tegenover staat wel dat je dit geen grote rol moet laten spelen in je dagelijks leven. Natuurlijk is het jammer dat je geen vriend of vriendin hebt, maar ga er geen jacht van maken. Het is goed om open te staan, contact te maken met anderen, kletspraatjes te maken met leuke mensen en af en toe te daten, maar maak er geen part-time job of hobby van, dat gaat iets te ver.

♥ Waarde hechten aan een relatie
Maak jezelf niet minder waard wanneer je geen relatie hebt. Je bent nog steeds een bijzonder mens, een mooie vrouw met haar eigen talenten, leuke eigenschappen, grapjes en uitstraling. Zelfs ook al ben je nog met jezelf aan de slag. Hang je eigenwaarde niet op aan een ander of aan het hebben van een relatie, want zonder dat ben je net zoveel waard. Je bent de waarde die je jezelf toekent.

Als je al je geluk ophangt aan een relatie, ga je nooit gelukkig zijn in je eentje op dit moment en zal ook een verbroken relatie extra moeilijk zijn. Ook zonder die ander ben jij iemand, ook al voelt dat soms even niet zo. Probeer niet te denken dat je enkel gelukkig kunt zijn wanneer je een relatie hebt, want dat is niet zo. 

♥ Je leven inrichten
Als je single bent of op jezelf gaat wonen in je eentje, kan het soms best wel lastig zijn om je eigen leven in te richten. Toch is dat enorm belangrijk. Ook als je straks een relatie hebt. Doe dus leuke dingen, wees ondernemend, probeer nieuwe dingen uit en zoek een hobby. Thuis zitten en enkel naar je werk of studie gaan, geeft je niet genoeg voldoending en buiten dat kom je dan ook niet op veel plekken waar je de ware eventueel tegen het lijf kunt lopen.

♥ Muziek en series
Het klinkt niet zo heel bijzonder, maar muziek en series hebben mij zeker wel geholpen om met mijn gevoel van eenzaamheid of liefdesverdriet om te gaan. Vooral de serie New Girl (waarin Jess ook een tijdje single is), Anouk en Beyonce hebben mij een beetje power gegeven. Normaal gesproken helemaal niet mijn muzieksmaak, maar op sommige momenten kon ik wel een beetje girlpower gebruiken. Je een beetje inleven in het leven van een andere single of stoere vrouw kan nooit kwaad in dit soort situaties. Dus hup, Beyonce draaien tot je er gek van wordt, independent woman!

 

♥ Je leven gezellig maken voor jezelf
Zorg dat je een leuk leven hebt, voor jezelf. Ben je niet tevreden, ga daar dan niet over lopen mopperen of dat oplossen met een man, maar pak het eens goed aan. Natuurlijk is dat een heel proces. Ik weet nog wel dat ik heel blij in mijn eigen huis zat, maar eigenlijk ineens tot de conclusie kwam dat ik nu alles zelf moest doen. Van boodschappen en koken tot aan op tijd naar bed gaan, de was doen maar vooral ook gezelligheid creëren.

Ik was geweld om het gezellig te maken voor een ander en ineens was het ook belangrijk om het gezellig te maken voor mijzelf. Een lekkere kop thee, kaarsjes aansteken, muziek luisteren, mooie bloemen kopen, de muur verven of lekker uitgebreid koken waren dingen waar ik in het begin nog niet echt van kon genieten in mijn eentje, maar iets wat nu met volle teugen doe. Het voelt gek, maar is echt veel belangrijker dan je denkt. Heb je dan op een gegeven moment weer iemand om het mee te delen, dan worden die momentjes alleen maar nog leuker.

single

♥ Jezelf leuk vinden
Ik weet dat dit veel simpeler klinkt dan het is, maar je kunt veranderen van een onzeker zelfhatend meisje naar een zelfverzekerde vrouw die compassie heeft voor zichzelf. Jezelf leuk leren vinden kost misschien wel jaren, maar is zeker iets wat je helpt om gelukkig te zijn zonder en vooral ook met relatie. Deze tip gaat dus vooral over je zelfbeeld, werken aan jezelf en misschien zelfs therapie. Daar hebben jij en je toekomstige partner alleen maar voordeel van.

♥ Wees trots op jezelf
Als je geen relatie hebt, misschien zelfs op jezelf woont in je eentje en single bent, wees dan alsjeblieft trots op jezelf. Het is echt niet zo gemakkelijk om voor jezelf te zorgen, alles zelf te runnen en je eigen verantwoordelijkheden te nemen. En tuurlijk gaat daarin ook wel eens iets nog niet helemaal goed. Dat is echt niet gek. Het is super stoer dat je in je eentje je leven zo leuk mogelijk probeert te maken, je best doet, een eigen plekje, hobby's, vriendinnen, werk (of studie) hebt.

deserve love

Ik ben heel vaak verdrietig geweest als single. Ik kijk regelmatig rond in mijn huisje en ik mag trots zijn op wat ik allemaal heb. Mijn eigen servies, mijn eigen bed, mijn eigen kat en mijn eigen planten. Oke, planten is niet mijn sterkste kant. Ik wil alleen maar zeggen dat ik een eigen leven heb. Misschien in sommige tijden van mijn leven niet met een leuke, lieve man, maar ik probeer ook op die momenten trots te zijn op wat ik wel heb, wel doe en wie ik ben. Ik hoop dus zeker dat ook jij een beetje happy single durft te zijn en deze tips gaat gebruiken. Dan komt er op een gegeven moment echt wel een leuke man of vrouw op je pad!

Bron plaatjes: Weheartit

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- Maandag 21 april 2014 19:11
Grappig, een relatie hier, maar ik fantaseer er wel eens over om single te zijn en er lekker op los te leven..
. - Maandag 21 april 2014 19:18
ja hier heb ik dus last van, uitgaan met vriendinnen die allemaal een vriend hebben behalve ik..
H. - Maandag 21 april 2014 19:22
Ik wil een relatie :(..

en ik ben een jongen. dus wie wil? ;)
Jantje - Maandag 21 april 2014 19:33
Haha proud2bdating?

Ik ben single en gelukkig. Ik vind het prima als er een man bij zou zijn en ik sta er ook zeker open voor maar ik weiger de kwaliteit van mijn leven en het geluk wat ik voel ervan af te laten hangen :)

Power to the vrouwen yihaa
pro-ud - Maandag 21 april 2014 19:39
Ik heb nog nooit een relatie gehad en ben 19. Het komt denk ik omdat ik altijd met de eetstoornis bezig was en nooit mee uitging enzo. Nu zijn er heel veel stelletjes om me heen en dat is moeilijk, ik verlang naar warmte en of dat nou van een jongen of meisje komt I don't care.
beauty_love - Maandag 21 april 2014 19:40
Ik ben 22 en heb nog nooit een vriend gehad. Ik heb ruim 6 jaar last gehad van een eetstoornis en depressie. In die tijd was ik alleen maar bezig met mezelf.
Nu ik me door antidepressiva weer een stuk beter voel zou ik ontzettend graag een relatie willen. Maar ik heb helaas niet zo'n mooi uiterlijk. Ook houd ik niet zo van reizen en uitgaan en de meeste mensen wel.

Ik denk dat ik me een keer inschrijf bij een (betrouwbare) datingsite op internet. Misschien kom ik dan iemand tegen die dezelfde interesses heeft als ik.
Roos_ - Maandag 21 april 2014 19:43
story of my life.. ben 22 en heb nog nooit serieus n vriendje gehad! voel me soms wel eenzaam maar dat blijft gelukkig bij fases..
Anne - Maandag 21 april 2014 19:53
Ik heb een relatie en ontzettend gelukkig. Mijn vriend heeft me de motivatie gegeven om mijn eetstoornis voorgoed achter mij te laten en ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor.
Ik heb wel, omdat ik eigenlijk altijd wel een relatie heb gehad, dat ik me als ik alleen ben nogal eenzaam voel.
Gwen - Maandag 21 april 2014 19:57
Pfff, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik word over een maand 26 en heb nog nooit een vriendje gehad... Forever alone dus echt. Zo niet leuk :(
JustMe - Maandag 21 april 2014 20:02
@Gwen: same here.

En ik heb ook geen vriendinnen. Dus echt ALONE :(
Schaatster - Maandag 21 april 2014 20:02
Thanksthanksthanks, dit is precies wat er al weken, zo niet maanden door mijn hoofd gaat. En wat steeds erger lijkt te worden.
Over een maand ben ik 22 en ook hier nog never een jongen die verder is gekomen dan 'hoi' op facebook zo'n beetje.
Diedjuh - Maandag 21 april 2014 20:03
Whauw mooie blog. Hier heb ik nou iets aan! Ik voel me echt een loser omdat inderdaad iedereen in mijn omgeving een relatie heeft, behalve ik. Fijne tips :)
UnknownAngel - Maandag 21 april 2014 20:04
Ik ben ook al 18 en heb nog nooit een relatie gehad, nog nooit iemand op enige wijze ook gehad en nog nooit ook zelfs maar een handje vastgehouden van een jongen. Ho-pe-loos , maar ik zal stoppen met mezelf zo te noemen, wie weet komt het dan goed ^^
Lotte - Maandag 21 april 2014 20:14
Natuurlijk heeft het single zijn ook nadelen, maar er zijn ook écht voordelen. Ik ben nu 17 jaar, en heb een tijdje een relatie gehad. Nu het uit is, geniet ik van het single zijn, ondanks dat ik er ook van mezelf mag van balen dat ik geen relatie heb.
Wat mij heel erg heeft geholpen is om niet wanhopig op zoek te gaan naar de ware.
Toeval bestaat misschien niet, maar sinds ik het 'zoeken' heb losgelaten, lijkt het wel alsof de jongens vanzelf op mijn pad komen. Toch wel een beetje toevallig;-)
Jullie hoeven écht niet wanhopig te zijn, iedereen komt vroeg of laat iemand tegen in zijn leven, en geniet tot die tijd lekker van het singlebestaan!
mierrr - Maandag 21 april 2014 20:14
Wauw, prachtig artikel. Ik heb op dit moment een relatie van anderhalf jaar, maar ik twijfel of ik het voort wilt zetten. Ik heb nog steeds gevoelens voor hem, maar er zijn steeds meer momenten waarop deze afwezig zijn en ik me erger aan zijn onhandigheid. Er zijn verschillende redenen waarom ik twijfel aan het beëindigen die eigenlijk vooral met mijn eigen zelfbeeld te maken hebben. Zal ik ooit weer een vriendje krijgen, zijn er wel mensen die mij leuk vinden, zal ik überhaupt een keer verliefd worden. Ik wil de knuffels niet missen, maar aan de andere kant is het contact tussen ons steeds minder aan het worden.
Ik vind het fijn dat dit artikel bestaat en dat ik hierop terug kan vallen als ik toch beslis het uit te maken. Bedankt Nouska voor dit artikel!
An - Maandag 21 april 2014 20:20
Oh jeetje, dit is echt iets waar ik op het moment ZO erg mee zit! Fijn om zo'n blog te lezen hierover! Ik schuif het zo snel af op mijn uiterlijk.. Terwijl ik ergens ook wel weet dat dat niet nodig is..
girly - Maandag 21 april 2014 21:26
ZOOO herkenbaar dit... Zo fijn dat jullie hier een blog over besteden.. Is dit misschien ook een onderwerp voor een chat?

Ook hier: bijna 26 jaar en nog nooit een vriendje gehad. Nog nooit iemand die van mij gehouden heeft. zoooo pijnlijk... En dat plaatje met die I will dye alone with 27 cats.. die uitspraak heb ik ook heel vaak (zielig!)
Ik! - Maandag 21 april 2014 21:28
Ben bijna 24 en ik heb een verleden met veel kortstondige relaties. Ik kon gewoon niet lang alleen zijn. Toch liep het iedere keer weer snel op niks uit en werd mijn hart gebroken, of zorgde ik ervoor dat ik het voor was, door er zelf een punt achter te zetten. Op het moment dat ik het vinden van de juiste partner helemaal los liet en besloot om blij te zijn met mezelf en dit ook daadwerkelijk was, kwam ik de leukste en liefste jongen ooit tegen. Zo zie je maar!
Eilish - Maandag 21 april 2014 21:49
Wow zo herkenbaar dit! Gelukkig heb ik alweer 11 maanden en vriend en ik hoop ook dat we voor altijd samen blijven! Want echt, ik ben zó verliefd! Hiervoor was ik +- 2 jaar alleen, terwijl ik daarvoor bijna altijd een relatie had. Die 2 jaar waren ontzettend zwaar... en nee, ik raakte er niet aan gewend. Ik heb gewoon echt een vriend nodig... een extra steun, iemand die naast me ligt... (Waardoor ik beter slaap) enz.

Natuurlijk kun je ook gelukkig zijn zonder vriend, maar dat is voor mij niet zo!
Maiskolf - Maandag 21 april 2014 22:32
Herkenbaar! Vroeger vond ik het ook heel erg. Ik ben 21 en heb nooit een serieuze relatie gehad. Nu vind ik het zo heerlijk om te kunnen doen wat ik wil! Hierdoor ben ik erg zelfstandig en red ik mezelf prima!
Anke - Maandag 21 april 2014 22:42
Dit is herkenbaar! Ik heb eveneens nog nooit een degelijke relatie gehad, dit mede door de lange duur van mijn eetstoornis. Ergens wil ik dat ook niet -ik red mezelf prima en heb nood aan wat ruimte, maar anderzijds... soms heb ik ook wel even behoefte aan iemand naast me, al ben ik daar dan weer bang van juist omdat ik het niet echt ken. Al bij al vervelend!
-- - Maandag 21 april 2014 22:47
23 en ook nog nooit een echte relatie gehad.. Ik kan wel genieten van het single zijn, maar begin nu het beter met me gaat wel steeds meer te verlangen naar een lieve, leuke vent in mijn leven :)
Jessica - Maandag 21 april 2014 22:56
Voordeel van single zijn: geen (verplichte) famillie bezoekjez, zoals verjaardagen, kerst en niewjaarsdag. Dat vind ik heerlijk!!

alleen moet ik n toegeven, na 3 jaar alleen te zijn ben ik ook wel weer toe aan iets wat op liefde lijkt. Hahaha
... - Dinsdag 22 april 2014 01:27
Bedank voor deze blog, had ik echt even nodig... Dit is echt een DING bij mij, ik pieker er heel veel over.
dancer! - Dinsdag 22 april 2014 08:26
19 en nog nooit een relatie gehad.... De laatste maanden hebben 4 jongens verteld dat ze verliefd op mij zijn maar ik voel niet hetzelfde voor hen. Soms denk ik dat ik het gewoon met 1 van deze jongens had moeten aandurfen omdat hij echt een goede vriend en heel lief voor mij is. Wel fijn dat deze jongens mij leuk vinden maar de jongen waar ik zelf verliefd op ben vindt mij denk ik niet leuk.... Zelf actie ondernemen durf ik echt niet!
Tessaa - Dinsdag 22 april 2014 09:07
meiden, zien jullie wel hoeveel meiden hier op proud geen relatie hebben gehad? Als je deze reacties op deze blog alleen al leest! En ik geloof er echt in dat niemand voor altijd alleen zal zijn, er loopt ergens op deze aarde echt wel iemand voor je rond!
Ravenelfje - Dinsdag 22 april 2014 09:47
Mooie blog.

Ikzelf ben 28 jaar en heb nog nooit echt een relatie gehad. Tja, een "normale" relatie ("volgens het boekje") zal er allicht niet inzitten, daar ik nooit of te nooit seks wil met iemand (en dat toch bij een "normale" relatie hoort). Dus als ik ooit een partner heb, zou die van mij, en dan meen ik serieus, op seksueel vlak zijn of haar (want ik denk dat ik zowel op mannen als vrouwen verliefd kan worden, aangezien er toch geen seksuele aantrekking bij is, ik kan iemand heel aantrekkelijk vinden, en soms zelf echt een "lekker ding", maar seksueel aangetrokken dat kan niet) heil gaan zoeken op een ander op seksueel vlak (bvb bij een prostitue),dat meen ik serieus.

Hoe dan ook, of de "juiste" persoon op mijn pad komt, ik weet het niet, misschien loopt er wel iemand rond die mijn "wederhelft" is...maar ik vertrouw dat die persoon dan wel op mijn pad zal komen als de tijd er rijp voor is...

Hoe dan ook, met of zonder partner, die 72 katten zitten er sowieso wel in ;) (ik ben een kattenmens).

Dus lieve meiden (en jongens, als die hier zijn), voel je NOOIT,NOOIT "raar"' of "gek" als je op een bepaalde leeftijd nog nooit een relatie hebt gehad. Wie zegt dat je op een bepaalde leeftijd maar een relatie "moet" hebben ? Liefde is een gevoel, geen "verplichting" op een bepaalde leeftijd, en die liefde kan altijd, elk moment van je leven, op je pad komen. Geloof er maar in.
Alle liefs
Myra - Dinsdag 22 april 2014 10:48
Ik wil ook graag een relatie.. alleen daar ben ik nog te onzeker voor denk ik.
Ik ben er wel achter gekomen dat ik eerst van mezelf moet houden
voordat ik dat iemand anders kan laten doen :D
marleen2502 - Dinsdag 22 april 2014 11:00
ik ben 32 en ik heb eerlijk gezegd totaal geen behoefte aan een relatie
ik heb al genoeg werk met mezelf en met overleven
laat me nog maar even happy single zijn
kimmzz - Dinsdag 22 april 2014 11:39
zoo herkenbaar dit.. ik ben 17 en ook nog geen echte serieuze relatie gehad.
Het is voor mij ook lastiger om een relatie te krijgen aangezien ik lesbisch ben,
maar ben er wel aan toe dus wie weet :P


Inger - Dinsdag 22 april 2014 12:47
Dacht ook dat ik forever alone zal zijn....
Jarenlang was er enkel ruimte voor eetstoornis/depressie.

En toen, opeens, kwam ik een superleuke jongen tegen.
Het gebeurde gewoon.
En het enige wat ik moest doen was er voor vechten, accepteren en genieten.

Het kan iedereen gebeuren zolang je er voor openstaat.
En je in genoeg sociale situaties begeeft zodat je ook daadwerkelijk iemand kan ontmoeten.
Denk buiten je eigen kringen, daar ken je iedereen al!
Ik heb mijn vriend op zomerkamp ontmoet waar we beide begeleiders zijn.

Lottexxx - Dinsdag 22 april 2014 12:56
Haha 4 maanden geleden riep ik nog heel hard; dit is geen goede tijd om een vriend te hebben ik heb genoeg aan mijn eigen problemen en dat ik forever alone zou zijn. En nu vandaag heb ik 2 maanden een relatie.Mijn vriend geeft mij echt onwijs veel motivatie en ook meer zelfvertrouwen. Liefde plan je nou eenmaal niet en het heeft zijn voor- en nadelen net als single zijn.
O. - Dinsdag 22 april 2014 13:00
Ben ook 17 en nog nooit een relatie gehad. Maar ik zie ook wel dat ik niet de enige ben. Wel maak ik me soms zorgen omdat het voelt alsof het nooit gaat komen. Dan probeer ik te bedenken dat ik nog jong ben en het komt wanneer het komt. Daarnaast wil ik liever eerst aan mezelf en mijn eetstoornis werken en me niet midden in mijn proces in een relatie storten. Eerst maar eens iets meer van mezelf leren houden.
H. - Dinsdag 22 april 2014 13:41
Hoe kan het dat zoveel (lieve) meiden hier nog geen relatie hebben gehad en wel willen en dat ik vooral (lieve) mannelijke vrienden heb (inclusief mijzelf ;) )die ook graag een relatie zouden willen en ook niet hebben XD. ergens gaat er iets mis!
Susan - Dinsdag 22 april 2014 19:50
Grappig dat om me heen het lijkt alsof iedereen een relatie heeft/heeft gehad. Maar hier zijn mijn lotgenoten te vinden haha. Maar ik ben nu 19 en voel me echt een laatbloeier (goh, ben het ook haha). Toen ik 16 was ging het wel maar nu ik steeds ouder begin te worden begin in er steeds meer mee te zitten. Maaaar ik geloof mijn oma maar (nog wel): op ieder potje past een deksel!
S. - Dinsdag 22 april 2014 20:25
Maar ik wil er toch nog aan toevoegen.. het is fijn om een vriendje te hebben, maar soms verlang ik zo erg naar het vrijgezellen leven. Niet omdat dat zo spectaculair is, of altijd leuk. Maar een relatie hebben kan zwaar zijn, veel van je vragen, je veranderen, je dingen laten doen waar je spijt van krijgt/hebt door eigen keuze, ongelukkig zijn, ruzie hebben, frustratie, pijn, tranen. Hoort er allemaal bij.

Vooral als je twijfelt in een relatie. Twijfelen of je iemand nog wilt, of je een toekomst hebt. Of in de steek gelaten zijn door andere mensen, en er is 1 iemand die echt en oprecht van je houd en veel voor je doet: en dat is je vriend.
Iemand niet los kunnen laten maar toch niet gelukkig zijn. Moeilijkste keuze die er is.
_Luckamy_ - Woensdag 23 april 2014 08:58
Ik ben 23 en heb al verschillende vriendjes gehad, maar momenteel ben ik single. In een relatie vond ik de aandacht en het iemand om naar toe te gaan altijd erg fijn. Maar seks moest ik echt niet aan denken en aanrakingen kon ik ook niet zo goed hebben. Daarnaast vond ik het constant verantwoording af moeten hebben en dingen moeten overleggen ook niet zo fijn, ik wil de wereld ontdekken op mijn manier!

Daarnaast ben ik ook heel erg aan het twijfelen of een vriendje wel het juiste voor mij is. Ik weet dat ik ooit eens eerder verliefd ben geweest op een meisje en ik merk dat ik een meisje in mijn klas momenteel ook erg leuk vind (helaas heeft zij een vriend). Aan de ene kant geeft het mij een veilig gevoel als ik een relatie zou krijgen met een meisje (gezien mijn trauma's), aan de andere kant voelt het ook ontzettend fout (gezien mijn geloof). Het is dus allemaal erg verwarrend, waardoor ik echt zoiets heb van, laat mij maar gewoon single blijven, een stuk makkelijker... Maar tegelijk is single blijven dus wegvluchten van de verwarring die er voor mij heerst rondom relaties en mijn geaardheid (zoals ze dat altijd zo mooi omschrijven....)
L. - Woensdag 23 april 2014 09:12
Ik heb juist ook dat ik soms wel weer single zou willen zijn! Ik voel me dan altijd veel interessanter, en vrijer, en heb altijd het gevoel dat ik op feestjes en andere sociale gelegenheden veel meer mijn gang kan gaan. Relaties worden bij mij vaak snel een sleur. Zo te zien ben ik niet de enige hierin, als ik de andere comments lees.
Maarja, dat is misschien ook wel een verschil tussen eventjes single zijn en lang single zijn.
JoJoo - Woensdag 23 april 2014 17:11
Ik voel mij heel erg aangesproken.... Heb hierover juist laatst een bericht geplaatst op het forum: https://forum.proud2bme.nl/viewtopic.php?f=59&t=32074

Ik heb wat aan dit blog... bedankt! :-)
Beschermster in de strijd - Donderdag 24 april 2014 19:29
Ik ben 14, dus oké, ik snap het wel als mensen die dit lezen nu beginnen lachen. 14, dan heb je nog alle tijd. Maar als ik zo lees van 26-jarige mensen die nog nooit een relatie hebben gehad, begin ik me nog meer zorgen te maken! Stel dat ik echt voor altijd alleen blijf? Ik heb nog nooit een vriendje gehad, en ik zou echt niet weten waaraan het ligt. En zowat alle mensen in mijn omgeving hebben een vriendje, of bijna,... Ik heb zelfs geen gewone vriend, ik praat niet met jongens, ik kom er gewoon niet mee in contact. Ik vind het echt stom dat ik zo hopeloos doe, maar ik heb echt een vriend nodig. Niet omdat andere mensen iemand hebben maar omdat ik zelf voel dat ik daar nood aan heb en ja, ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen, ik wil het echt.. Ik heb echt veel liefde in mij, maar ik heb niemand om die aan te geven. Zowat alle jongens die ik ken ( van ziens ) van school, zijn zo kinderachtig en ze springen van het ene naar het andere meisje, alleen het uiterlijk telt bij hen. Ik wil echt iemand die in mijn ziel kan kijken, iemand die mij respecteerd en van mij houdt om wie ik ben. Maar de meeste jongens van mijn leeftijd zijn nog helemaal niet klaar voor zo'n serieuze relatie. En ik wil eigenlijk liefst iemand die ouder is als mij, iemand die een beetje volwassen denkt. Het probleem is dat ik eigenlijk bijna nooit buiten kom, ik ga naar school en dat is het zowat af en toe is naar de cinema of shoppen ofzo, maar ik geloof niet echt dat je daar iemand ga tegen komen. Ik bedoel, je gaat niet bij elke persoon die er lief of leuk uit ziet ernaar toe gaan en ermee praten of een relatie mee beginnen.

Ik zeg het nogmaals het klinkt misschien raar dat ik nog jong ben en er al zo mee bezig ben maar je gaat zien, straks ben ik 30 en heb ik nog niemand.

Ik weet het, ik kan beter stoppen met zo hopeloos te doen en het gewoon loslaten, maar een gedachten of gevoel kan je niet zomaar verdringen.

Ik kan alleen maar wachten.
Dus dat ga ik maar weer eens doen.

Bedankt voor deze blog, ik ga de tips zeker proberen op te volgen!
Minnie - Vrijdag 25 april 2014 19:36
Ben nu bijna 26, nooit een vriendje gehad. Mijn zussen hebben al een paar jaar een relatie (ook mijn jongere zusje), en wonen zelfs al samen.
Afgelopen jaar gingen we uit eten vanwege de trouwdag van mijn ouders. Iedereen mocht zijn aanhang meenemen... Ik mocht mijn beste vriendin meenemen, dat vond ze wel heel leuk!
Ik hou ook niet van uitgaan en stappen enzo, dus ik kom ook gewoon niemand tegen eigenlijk. En in de Albert Heijn.... I don't think sooo.
Maar ik maak me eigenlijk niet zo druk erom. Ik denk dat het wel prettig is als er iemand is die jou zo leuk en speciaal vind en om je geeft (anders dan je ouders natuurlijk). Maar ik vind mezelf niet eens leuk, dus waarom zou een ander dat wel vinden :S. En mocht er wel zo'n vreemde vogel rondlopen 'daar buiten' ergens.. Dan kom ik die vast nog wel eens tegen. Daar zal het lot wel voor zorgen :P.
S. - Vrijdag 25 april 2014 20:42
Ik ben 22 en heb ook nog nooit een relatie gehad... Voel me zo'n loser altijd als andere mensen het over hun liefdesleven hebben of als bijvoorbeeld iedereen met aanhang op een feestje verschijnt. Maar goed, in het dagelijks leven heb ik er niet zoveel moeite mee verder. Was vroeger wel anders, maar heb inmiddels geleerd dat ik me in m'n eentje ook best goed kan vermaken. Ben laatst zelfs voor het eerst alleen op vakantie geweest, heerlijk :)
E - Donderdag 8 mei 2014 22:55
Wauw wat een geweldige tips! Ik voelde me de laatste steeds een beetje down. En ik heb vandaag deze blog ontdekt en een paar artikelen gelezen en ik voel me al een stuk beter!
Lovetheyway - Zondag 1 maart 2015 17:40
Oww...het is misschien raar, maar ik ben blij dat ik niet de enige op de wereld ben die single is.. Ik herken een hoop in dit artikel. Wat een geweldige tips
Ik ben 20 jaar en nog steeds single. Er zijn wel eens jongens op mijn pad gekomen die zeiden dat ze verliefd op me waren, maar ik ben nooit in een relatie gestapt. Dit was omdat degene die naar mij toekwamen niet mijn type waren.
Er waren jongens die mij leuk vonden die ik ook leuk vond en daar wou ik gewoon niet aan toegeven. Ik heb een dilemma.. Ik ben er gewoon niet aan toe.
Ik ben best gelukkig als vrijgezel, maar ergens vraag ik me af hoe het is om een relatie te hebben...
Tweestrijd als je het mij vraagt :S
Mirte - Zondag 10 februari 2019 10:06
Ik kom hier toevallig terecht bij het googlen naar ' hoe word ik weer gelukkig?'. Ik ben 35 jaar en net weer single. Het heeft niet mogen werken, ik heb zo hard mijn best gedaan, maar deze man was er niet klaar voor. Ik merk dat ik angstige gevoelens heb over de toekomst. Ga ik wel weer gelukkig worden? Samen of met iemand? Als ik een kind wil dan moet ik toch een man? Wat als ik nooit een kind krijg?
Goede tips verder.
Liefs