Hoera: Proud2Bme is 6 jaar

 

Vandaag is het precies 6 jaar geleden dat de website van Proud2Bme online kwam. De pimpelpaarse website kwam na heel wat tijd en werk op 26 mei 2009 online. De website begon met hulp van een klein clubje vrijwilligers, maar inmiddels is het team van Proud2Bme geëxplodeerd tot een ervaren, getrainde groep vrijwilligers, professionals en ervaringsdeskundigen. We zijn trots op vandaag. Enorm trots!

Dat Proud2Bme is uitgegroeid tot de best bezochte hulpsite van de BeNeLux, had Scarlet niet durven dromen toen ze ongeveer zeven jaar geleden aan de slag ging met de voorbereidingen van de site. Er komen inmiddels maandelijks ruim 200.000 unieke bezoekers naar onze website toe die hier informatie, herkenning, steun, maar ook ontspannende blogs, leuke video's en inspirerende artikelen vinden. We doen er met elkaar ontzettend ons best voor om de site leuk en natuurlijk vooral helpend te maken. We hopen op die manier steeds meer mensen te bereiken die op zoek zijn naar een weg om weer trots te leren zijn op zichzelf.

birthday

Trots en tevreden zijn met wie je bent is iets dat we iedereen gunnen, maar waarvan we als geen ander weten hoe moeilijk het soms is. Daarom hopen we iedereen die hiermee vecht en die problemen met eten en zelfbeeld heeft te kunnen steunen. En als we kijken naar de cijfers en bezoekersaantallen, dan gaan we er vanuit dat het werkt. Al zes jaar vinden mensen hier een luisterend oor, steun, informatie en herkenning. En dat vieren we vandaag op onze 6de verjaardag!

We vinden het fantastisch om te lezen dat meiden (en jongens) stappen zetten richting herstel. Dat ze steun halen uit berichtjes van elkaar en van het team van Proud2Bme. Het is mooi om te lezen hoe iemand schrijft in haar dagboekje dat ze het door aanmoediging van Proud2Bme aan haar ouders heeft verteld, naar de huisarts is gegaan of met haar mentor is gaan praten. We vinden het ook mooi om te lezen hoe iemand tijdens de behandeling net wat extra steun heeft aan Proud2Bme door de blogs of hoe ze de chat gebruikt als nazorg na haar behandeling. Net zo mooi en goed is het om te lezen dat iemand afscheid neemt van de website, omdat ze hersteld is en de website nu eigenlijk niet meer zo nodig heeft. 

Nog geen enkele avond hebben we het meegemaakt dat de chatrooms niet bezocht werden en moderatoren voor niets klaar zaten om mensen te helpen. Nog nooit is er een dag geweest dat er geen berichtjes binnen kwamen die antwoord nodig hadden. En dat betekent dat we er zijn. Dat we een plek zijn voor iedereen die met een eetstoornis worstelt en dat het voor veel van die mensen ook als een fijne plek wordt ervaren. Dat er nog nooit niets te doen is geweeest op de website of daar omheen, betekent ook dat er ontzettend hard gewerkt wordt. Van ‘smorgens tot ‘avonds zijn er vaste medewerkers en vrijwilligers aan het werk op het forum en de chat. De redactie is druk bezig met het schrijven van blogs, artikelen, de informatie op de website, e-mails, nieuwe ontwikkelingen, voorlichtingen, het voorbereiden van Proud2Meets en social media zoals Youtube, Facebook, Twitter en Instagram bijhouden. Het stopt nooit.

blogs

Er is altijd iets te doen en dat zouden we nooit kunnen bolwerken zonder een goed team en onze betrokken vrijwilligers. Onze groep vrijwilligers is groot en betrouwbaar. Iedere avond en hier en daar overdag, staan ze klaar voor jullie. Zelfs op feestdagen en in de vakantie zorgen zij ervoor dat alles door kan gaan. Zonder die vrijwilligers zou Proud2Bme niet zo goed kunnen draaien als dat het nu doet. Een speciaal, groot dankwoord voor onze vrijwilligers is dan ook zeker op zijn plaats!

Afgelopen jaar zijn er ook weer heel wat nieuwe ontwikkelingen geweest rondom de website. We zijn met de redactie verhuisd naar Leiden. Ook is Proud2Meet Leiden verhuisd naar een andere ruimte, die een stuk gezelliger is. Proud2Bme Eindhoven gaat ook nog steeds goed en er is zelfs een Proud2Meet in Groningen geweest! Proud2Bme was aanwezig bij de NAE dag met een leuke en interessante workshop. We hebben er een aantal psychologen bij, waardoor we bijna dagelijks een Chat met de Psycholoog kunnen aanbieden. Sandra is ons team komen versterken, dit kon je al zien in haar eerste Plog onlangs. Ook daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Ook zijn we hier en daar in de media opgedoken. Scalet kwam afgelopen zomer op EditieNL met een interview over kledingmaat XXXS. Nouska kwam op de cover en in VROUW, Scarlet had een interview in Glamour over Proud2Bme, Nicole stond in Vriendin en Nouska had nog een interview met Viva en de Belgische Flair. Ook was Nouska op tv bij Salto 1 en op de radio bij Den Haag FM. Scarlet kwam onlangs op tv bij EditieNL en het RTLnieuws over het verbod op Pro-Ana websites en werd geinterviewd door onder andere de Volkskrant en andere sites over dit onderwerp.

media proud2Bme 

We hebben leuke samenwerkingen kunnen doen en jullie hier en daar met weggeefactie blij kunnen maken. Ook zie je tegenwoordig wekelijks op onze vaste videodag dinsdag een Youtube filmpje verschijnen en hebben we nog een hoop leuke ideeën klaarliggen voor komende video's! Er zijn nieuwe artikelen toegevoegd aan de webshop zoals het boek ‘Trots op Mezelf' en de Never Give Up armbandjes die binnen een dag uitverkocht waren, maar inmiddels weer volop te krijgen zijn. Ook voor komend jaar hebben we weer van alles bedacht om voor jullie te schrijven, te filmen, te doen en staat het team van Proud2Bme ook weer voor jullie klaar.

Kortom, we zijn hard bezig, blijven doorgaan en hopen dat jij als bezoeker van Proud2Bme ook in het 7e jaar heel veel zult hebben aan de website. We willen jullie dan ook bedanken voor de leuke berichten, de steun die jullie elkaar geven, het bezoeken van de website en hopen dat jullie ook komend jaar hier vinden wat je nodig hebt om verder te komen in herstel. Wees trots op jezelf en blijf hoopvol!

liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya83 - Dinsdag 26 mei 2015 16:08
gefeliciteerd met dit jubileum, ik ben zeker nog geen 6 jaar hier want ik kende het eerst niet, maar sinds ik op proud ben, merk ik dat ik er echt heel veel aan heb, dus dank hiervoor! enne...nu jullie 6 jaar bestaan, krijgen alle leden dan ook een taart, haha! liefs, joya
4 leaf clover - Dinsdag 26 mei 2015 16:12
Happy birthdaaay!!
Roeline - Dinsdag 26 mei 2015 16:32
Gefeliciteerd!! Op naar de komende 6 jaar, jullie doen goed werk!
dees - Dinsdag 26 mei 2015 16:33
een volger sinds het begin hierzo!
Lovve - Dinsdag 26 mei 2015 16:33
Lieve redactie! ♥

Hartelijk gefeliciteerd!
Met beginnende eetstoornisgedachtes kwam ik ruim een jaar geleden toevallig op Proud. Wat ben ik daar blij mee! Het gaf me veel herkenning, maar het maakte me ook bewust van de vele ernstige gevolgen van een eetstoornis.
Ik heb veel gehad aan jullie goede voorbeelden wat eten betreft, tussendoortjes, eten op gevoel en de gezonde eetlijsten op de site. Maar ik heb ook heel veel (gehad) aan jullie blogs over zelfvertrouwen en vooral jullie aanstekelijke positiviteit en de liefde waarmee jullie dit doen.
De afgelopen anderhalf jaar is er voor mij veel gebeurd, in negatieve, maar nu ook eindelijk in hele positieve zin. Nog steeds kom ik graag op Proud, omdat jullie gewoon te leuk zijn en wat extra vitamine Proud nooit verkeerd is :)!

Ga zo door toppers!

Liefs Janneke ♥
R. - Dinsdag 26 mei 2015 16:48
Gefeliciteerd met jullie jubileum, en bedankt! Bedankt aan jullie maar ook bedankt voor al die vrijwilligers waarvan we de namen niet zien.

Door jullie site heb ik hulp gezocht, heb deze hulp gekregen en woon inmiddels (met succes!) op mezelf. Mijn studie lukt en mijn eetstoornis, dat nu hoogstens nog een probleem is, staat mij niet meer in de weg. Zonder Proud had dit misschien wel veel langer geduurd. Op naar nog meer succesverhalen, en meiden en jongens die door Proud2bme een stap zetten naar een eetstoornisvrij, en zelfverzekerd leven :)
Ag!rl - Dinsdag 26 mei 2015 16:49
Gefeliciteerd allemaaal 🎈🎈
Supergoed dat deze website er is en dat jullie dit top werk voortzetten!
Ik heb er veel aan (gehad) en ik weet zeker dat vele anderen dit ook hebben
Secretbutterfly - Dinsdag 26 mei 2015 17:07
Van harte gefeliciteerd lieve redactie 🎈🎉❤️
Ik vind het een super website, dankjulliewel
Mar - Dinsdag 26 mei 2015 17:21
Gefeliciteerd! Jullie zijn stuk voor stuk toppers!
Diede - Dinsdag 26 mei 2015 17:30
RESPECT VOOR JULLIE! Dankzij jullie allemaal kunnen mensen hier terecht voor steun. Krijgen mensen motivatie, bemoedigende woorden, tips, advies, steun, hulp en vooral een luisterend oor. Jullie zijn ge-wel-dig!
Mod20 - Dinsdag 26 mei 2015 17:39
Feeeeest! En wat ben ik blij dat ik hier iets aan kan en mag bijdragen :-)
yoyootje - Dinsdag 26 mei 2015 17:58
Gefeliciteerd! En ik ben echt blij met de website, het forum, de chat en de meetings! Het is een grote steun!
Rosa_Hope - Dinsdag 26 mei 2015 18:05
Gefeliciteerd! Ik ben ook blij dat deze site bestaat.
Anoniempje - Dinsdag 26 mei 2015 18:23
Aawh, wat leuk! Ik ben echt blij dat deze site bestaat!!! ❤️❤️❤️❤️
Toevallig ben ik ook vandaag jarig :)
Mootje - Dinsdag 26 mei 2015 18:33
Van harte gefeliciteerd! Jullie mogen trots zijn op wat jullie allemaal bereikt hebben afgelopen 6 jaar! Jullie site is geweldig en echt een goeie hulp en steun voor iedereen die een eetprobleem heeft of er in zijn of haar omgeving mee te maken heeft. Ik heb er in elk geval veel aan gehad afgelopen jaren, en nog steeds kom ik regelmatig ff langs. Het gaat eigenlijk best goed met me en ik heb veel bereikt, maar ik vind het gewoon fijn en leuk om toch nog regelmatig blogs te lezen en op het forum rond te snuffelen. Ik wil jullie bedanken voor dat proud2bme bestaat!
Ga zo door en heel veel succes in de toekomst!
Bloem1981 - Dinsdag 26 mei 2015 18:44
Gefeliciteerd! Echt heel mooi werk wat jullie doen! En vooral een fijn voorbeeld voor alle meiden zijn jullie!
I - Dinsdag 26 mei 2015 18:45
Gefeliciteerd! Super fijn dat deze site bestaat, heb hier bijna al mijn hulp aan gehad om er weer bovenop te komen. Hopelijk blijven jullie dit nog lang doen :-)
kylie - Dinsdag 26 mei 2015 18:49
Gefeliciteerd!!.. Ook ik ben super blij met deze site!.. Als ik het even moeilijk heb of alles lijkt even tegen te zitten.. of ik wil gewoon even wat leuks lezen.. dan kom ik hier naar toe!

Super tips, motiverende blogs en foto's, maar ook gewoon andere leuke onderwerpen die besproken worden!

Dankjewel!
Birdy - Dinsdag 26 mei 2015 18:58
Wauw 6 jaar al?! Gefeliciteerd! Echt heel gaaf joh. Jullie hebben echt zoveel mensen geholpen en het is erg leuk dat jullie geen anonieme mensen zijn die alleen maar informatieve blogs schrijven, maar dat jullie dingen van jezelf laten zien en betrokken zijn.

Op naar de volgende 6 jaar! :D
bloemen_meisje - Dinsdag 26 mei 2015 18:59
Proficiat met jullie 6e verjaardag.
Birdy - Dinsdag 26 mei 2015 19:04
En zeker goed om de vrijwilligers van het forum even te benadrukken inderdaad, zij zijn onmisbaar en hebben al heel wat mensen de benodigde steun, schop onder de kont of goeie informatie gegeven! Thumbs up!
Maanmeisje - Dinsdag 26 mei 2015 19:05
Gefeliciteerd! Ik ben blij dat Proud bestaat. Jullie doen goed werk!
Iris - Dinsdag 26 mei 2015 19:34
Gefeliciteerd :).
Melissa - Dinsdag 26 mei 2015 19:36
Gefeliciteerd!! Ik hou echt van Proud2Bme💙
wietje - Dinsdag 26 mei 2015 20:07
gefeliciteerd ;)
AnaMan - Dinsdag 26 mei 2015 20:45
Gefeliciteerd, en natuurlijk heel, heel veel dank!!!!!!
pea - Dinsdag 26 mei 2015 20:49
Gefeliciteerd
Jullie doen het echt goed Heb er veel steun aan Top
N* - Dinsdag 26 mei 2015 20:51
Van harte gefeliciteerd! Daar mogen jullie trots op zijn!
Ik zou zeggen: ga zo door!

Liefs, N
N* - Dinsdag 26 mei 2015 20:51
Van harte gefeliciteerd! Daar mogen jullie trots op zijn!
Ik zou zeggen: ga zo door!

Liefs, N
M.L. - Dinsdag 26 mei 2015 20:52
Gefeliciteerd!!
En vooral heel erg bedankt allemaal voor het oprichten en onderhouden van deze site.
Eerder kwam ik 'stiekem' op deze site, omdat ik diep in een pro-ana leven zat.
Nu zeg ik trots dat ik surf op proud2bme.
Ik reageer niet vaak, maar bezoek de site wel dagelijks.
Nogmaals heel erg bedankt voor alles.
Jullie zijn zeker een factor die ik als steunend ervaar in het gevecht tegen mijn eetstoornis in.

liefs, M.L.
Esmée - Dinsdag 26 mei 2015 20:58
Gefeliciteeerd! Proud is en blijft een super helpende site. En jullie moge ape trots zijn!!!!
MarijeLief - Dinsdag 26 mei 2015 21:00
GEFELICITEERD!!!! Wat super!!!
Xx
Fems - Dinsdag 26 mei 2015 21:02
Geweldig! Proficiat!
Voor mij is het vandaag ook een feestdag. Heb mijn behandeling afgesloten
Claire - Dinsdag 26 mei 2015 21:52
Echt helemaal super!! Van harte gefeliciteerd💐
Ik ben al een hele tijd blij dat ik jullie mag en kan volgen. Kwam hierdoor op ideeën en durfde stappen te zetten.
Soms is het lastig maar dit komt snel weer goed.
Ik wens jullie heel veel kracht wijsheid en mooie ideeën toe voor in de toekomst!!
d - Dinsdag 26 mei 2015 22:20
Idd. wat een werk wordt er verricht zeg om dit allemaal mogelijk te maken, top en bedankt!
Roos_ - Dinsdag 26 mei 2015 22:23
gefeliciteerd lieve proud-redactie!
ik heb ontzettend veel gehad aan jullie berichten over zelfbeeld en overdrachtsgevoelens, en hier meer herkenning en steun kunnen vinden dan ik ooit had durven dromen voordat ik proud kende. bedankt voor alle support en positiviteit!!

en verder wil ik nog kwijt dat de blog 'voor het meisje dat anorexia wil' een supergrote eyeopener voor me is geweest. doordat ik zo gevoelig ben voor overdrachtsgevoelens/aandacht en me ontzettend slecht voelde door een negatief zelfbeeld, idealiseerde ik anorexia enorm. deze blog is de eerste stap geweest naar een omslag in mijn denken, SUPER bedankt daarvoor !!

een heelll groot deel van mijn studententijd was deze site mijn steun en toeverlaat op mijn slechtste, eenzaamste, negatiefste momenten. vanaf mijn kamertje in nederland tot mijn nóg kleinere kamertje toen ik een half jaar in het buitenland studeerde. en bijna altijd voelde ik me na het verlaten van de site ietsje beter.

ik ben er nog niet, maar heb superrr veel te danken aan proud. xxxxx en op naar de volgende 6 jaar!!
Beyanoniem - Dinsdag 26 mei 2015 22:42
Gefeliciteerd met jullie 6 jaar bestaan!
Jullie doen het echt super goed en daar mag iedereen trots op zijn!
Succes op de volgende 6 jaar!
Jullie kunnen het
Maan - Dinsdag 26 mei 2015 22:52
Jaaa, gefeliciteerd!
Roosje - Dinsdag 26 mei 2015 23:17
Gefeliciteerd!!
Jullie zijn toppers, ga zo door en heel erg bedankt!!
Magda - Woensdag 27 mei 2015 07:52
Van harte gefeliciteerd! Ik wil jullie graag bedanken voor alle inzet, motivatie, steun en herkenning. Elke ochtend is een van de eerste dingen die ik doe: proud2bme bezoeken. Heel veel succes het komende jaar, gaat vast goed komen!

Liefs❤
Lot - Woensdag 27 mei 2015 11:45
Time flies! Beem there from the start, maar of dat echt n goed teken is :') anyways: gefeliciteerd!!
ileana - Woensdag 27 mei 2015 12:42
Proficiat! Jullie mogen terecht fier zijn op al het werk dat jullie verzetten en al verzet hebben. Ik heb enorm veel steun aan deze site en vind het een leuke positieve plek.
Een welgemeende merci!
Ingrid - Woensdag 27 mei 2015 13:16
Op naar de volgende lieve Proud, ik ben zo blij met jullie en wens jullie veel geluk, succes en plezier! Liefs, xxx
sterke_ik - Woensdag 27 mei 2015 17:20
Gefeliciteerd
JustmeXx - Donderdag 28 mei 2015 08:22
Hartelijk gefeliciteerd. De verjaardag van proud valt precies op mijn verjaardag én jullie zijn gelanceerd in het jaar dat ik opgenomen werd voor mijn eetstoornis, nu alweer 6j geleden. Toen kende ik jullie nog niet maar tot nu blijf ik genieten van jullie posts ookal ben ik nu helemaal genezen. Bedankt om mijn leuke tijdvullig te zijn :D
Fem - Donderdag 28 mei 2015 10:23
Van harte allemaal met jullie zesde verjaardag. Bedankt voor alles tot op heden en ga alsjeblieft zo door!

Kus!
Barbara - Donderdag 28 mei 2015 13:48
Gefeliciteerd en bedankt voor de steun en eye-openers!! Jullie hebben me al ontzettend geholpen!!
Karin - Donderdag 28 mei 2015 19:07
Heel erg bedankt voor alles, jullie zijn fantastisch, allemaal ♥ ik plaats eigenlijk nooit een berichtje, maar ben al jaren trouwe bezoeker en ik leer altijd enorm veel van jullie - objectiever naar mezelf kijken en beter voor mezelf zijn en zorgen!
Bedankt dat jullie er altijd zijn!
Fleurtje - Vrijdag 29 mei 2015 10:18
Jemig, zes jaar alweer. Hoewel ik zes jaar geleden met afschuw naar proud keek (door mijn eetstoornis) kan ik nu eindelijk zeggen dat ik zo goed als klaar ben met mijn eetstoornis, voor een heel groot deel dankzij Proud!

Heel erg bedankt en ga zo door!
Star* - Vrijdag 29 mei 2015 11:41
pff 6 jaar alweer.. leuk hoor ^^ alleen het herinnert me er dus ook weer even aan dat ik al meer dan 6 jaar een eetstoornis heb.