Handige apps bij je studie

 

Tijdens de middelbare school ben ik erachter gekomen dat ik het moeilijk vind om te plannen en om me te concentreren op mijn werk. Ik wist totaal niet hoe ik me dit kon aanleren en werd er zelfs een beetje wanhopig van. Gelukkig had ik vriendinnen die mij wilde helpen, zo kwamen ze met een paar apps die ik zou moeten installeren. Apps? Hoe kunnen die mij nou helpen met mijn studie? Naar mijn idee zouden ze mij alleen maar afleiden. Maar zo is het tegendeel bewezen.

apps

Pomodroido
Pomodroido is een app die mij goed heeft geholpen met het concentreren op mijn werk. Ik zal jullie in het kort uitleggen wat het inhoud. Het is een soort van kookwekker idee waardoor je leert in blokken. Ze hebben onderzocht dat je maximaal 25 minuten goed kan concentreren en daarna pauze nodig hebt. Je leert 4x 25 minuten, met daartussendoor 5 minuten pauze. Na 4 pomodoros, mag je een langere pauze voor jezelf nemen, zo rond de 30 minuten en dit doe je door, totdat je de taken af hebt. Ik vind het een geweldige app die ik meestal gebruik tijdens het leren of het maken van verslagen. 20 minuten zijn ook precies goed voor mij, ik dacht ook eerst dat een pauze van 5 min te kort zal zijn maar dat viel ook heel erg mee. Je kan de tijden ook anders instellen maar 20 minuten word je aangeraden.

apps

Wunderlist
Dit is denk ik mijn favoriete app. Ik heb de app al een hele tijd en zou ook niets anders meer willen. Je kan het programma gebruik zowel voor op je laptop als mobiel/tablet. Met Wunderlist kun je meerdere lijstjes maken die je dan vervolgens kan afstrepen. Het lijstje heb je altijd bij je en zelf vind ik het net iets fijner werken dan een agenda. Even intypen en je hebt hem overal staan. Het programma is trouwens geheel gratis en handig in gebruik. Zo maak ik verschillende mappen aan voor bijv. dingen die ik nog moet doen voor school, stage, mijn blog, of overige dingen. Zo heb ik altijd mijn lijstjes bij me die ik makkelijk kan bewerken en afstrepen. Wanneer mij een idee binnenschiet kan ik het ook meteen kwijt op mijn Wunderlist.

Apps

Der Die Das
Ookal had ik maar een half jaar Duits, Thank God voor degene die deze App op de markt heeft gebracht! een app om in een handomdraai de Duitse naamvallen van vrijwel alle woorden op te zoeken. Ik vond dit altijd heel lastig en dit scheelde mij erg veel tijd. Daarnaast kun je de app als woordenboek gebruiken met verschillende talen, een handig spel spelen om jezelf te toetsen, en uitleg krijgen over de verschillende taalregels. Dus voor de scholieren met Duitse les is deze app zeker een aanrader. Gelukkig heb ik al een aantal jaar geen Duitse les meer, maar ik wou hem wel nog met jullie delen.

apps

Dropbox
Dropbox is altijd een fijne app wanneer je in groepen moet werken aan bijv. een presentatie. Met Dropbox open je een 2GB grote online schijfruimte die je kan delen met andere gebruikers, waardoor je gezamenlijk toegang hebt tot dezelfde groep bestanden. Ideaal voor werken in projectgroepen of het uitwisselen van aantekeningen. Een groot gedeelte van de apps uit deze lijst kan bovendien rechtstreeks bestanden in Dropbox opslaan. Ook mijn vrienden vonden deze app altijd fijn werken omdat je alle bestanden altijd bij je hebt wat snel werkt.

apps

Evernote
Evernote is een app dat handig is voor bij elke les of college. Ik maak vaak notities bij de besproken stof maar ben te lui om het opteschrijven, en als ik het opschrijf dan raak ik het toch weer kwijt. Je kunt bij iedere gemaakte notitie foto's, geluid, tags en een locatie toevoegen. Ben je klaar met notuleren, dan wordt je tekst naar de cloud gestuurd zodat je hem ook op je pc, Mac en/of iPad kunt terugvinden. Wat wil je nog meer? Sinds ik deze app heb neem ik ook veel minder notitie boekjes mee omdat het toch allemaal via deze app gaat.

apps

Studious
Deze app helpt je met het herinneren van je huiswerk en tentamens, een app die mij meerdere keren heeft gered. Studious zal ook je notities bewaren zodat je die kan terug lezen. Het allerfijnste aan deze app is, dat die ervoor zorgt dat je telefoon tijdens de les niet afgaat. Het is dus een soort van agenda die je optijd waarschuwt voor een toets of opdracht die je nog moet maken. 

apps

Dit was mijn lijstje met apps die ik tijdens mijn studie gebruik en graag met jullie wou delen. Helaas heb ik nog geen app voor jullie die al het huiswerk maakt en jullie toetsen kan maken, zodra ik hem heb kom ik bij jullie terug. Ik hoop dat jullie wat aan deze apps hebben en misschien heeft een van jullie nog wel een handige app die we aan het lijstje kunnen toevoegen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

La Joie - Dinsdag 1 oktober 2013 19:26
Super handig!
Tyrande Whisperwind - Dinsdag 1 oktober 2013 19:45
Dat pomodroido zou niets voor mij zijn. 4x 25 minuten met 5min pauze tussendoor is voor mij al véél te veel. Dan kan ik me echt niet meer concentreren. Na 2 van die blokken moet ik écht een langere pauze hebben... snap nooit hoe mensen het doen
Maaike - Dinsdag 1 oktober 2013 20:08
mwehh op zo'n momenten haat ik het echt dat ik geen smart phone heb.. :(
Aline - Dinsdag 1 oktober 2013 20:31
Wauw, bedankt! Deze zijn echt handig. Ik heb pas sinds anderhalve week een smartphone dus dit komt echt als geroepen :D
Vooral die eerste lijkt mij superhandig.
Roos_ - Dinsdag 1 oktober 2013 21:21
handig!!
wunderlist is fijn maar daar gebruik ik nu gewoon de notities voor op mn iphone, werkt ook primaaa :)
Kate - Dinsdag 1 oktober 2013 23:12
Mega handig!!
Zelf gebruik ik op get moment de Meta app (magister)
Je kan daar zien welke lessen je hebt, je cijfers bekijken en zien wat het huiswerk is (als de leraar het invoerd teminste)
Je middelbare school moet magister wel gekoppeld hebben aan de app, want anders werkt het nie.

Xx
PeanuttButterfly - Woensdag 2 oktober 2013 12:21
Lijkt me handig!
Ik ga die eerste app vanmiddag meteen maar uitproberen..
De Meta app heb ik ook ja, die is ook 'fijn'. ^^
Cylu - Woensdag 2 oktober 2013 14:39
Super leuke blog! Van mij mogen blogs over apps vaker komen :-)
Danielle - Woensdag 2 oktober 2013 14:57
Super handig! Dankjewel, heb er meteen een aantal gedownload
lovatic - Zondag 3 november 2013 12:46
die pomo nog iets is wel handig, alleen die moet je betalen.
Anke - Maandag 22 december 2014 17:56
heey heb je een vervang app voor pomodroido want op iphone vind je die ni xxxxx
ps: super handig dankje