Flow: Hoe leef je het leven

 

Op school leer je bijna alles. Je leert rekenen, schrijven, taal, sporten en je leert er zelfs hoe je een sollicitatiebrief kunt schrijven. Je leert er rechtop zitten, je pen goed vasthouden en binnen de lijntjes kleuren. Maar je leert niet alles op school wat je moet leren om een fijn leven te kunnen leiden. Dat vonden de makers van Flow Magazine eigenlijk ook best gek. Ze hebben dan ook de nieuwe Flow Special gewijd aan de vraag ‘Hoe leef je het leven?'. Een antwoord dat je niet krijgt op school, maar wel iets waar je soms wel enige sturing bij kunt gebruiken of je vragen over hebt.

flow special

Ik ontving deze Special bij mijn abonnement dat ik al bijna vanaf het eerste begin van Flow magazine heb. Mijn enthousiasme begon met de leuke stickers en werd nog groter toen de Flow Vakantieboeken uitkwamen. Al eerder schreef ik dan ook over de Flow Specials die eens in de zoveel tijd uitgebracht worden. Ik ben er dol op en vond de nieuwste Special Hoe Leef Je Het Leven zeker weer de moeite waard om met jullie te delen.

Ik ben het namelijk helemaal eens met Astrid en Irene (de hoofdredactie van Flow) dat ik niet alles wat ik nodig had, heb geleerd op school. Toch had ik soms het idee dat wat ik daar leerde meer van levensbelang was dan mijn eigen innerlijke perikelen. Die heb ik dan ook regelmatig aan de kant gezet, juist omdat ik anders mijn huiswerk niet af kreeg. Idealiter zou het naast elkaar moeten gaan, maar wanneer je niet weet hoe je het leven moet leven, al op jonge leeftijd, is dat ontzettend lastig en zal een van de twee er altijd onder lijden. En als we op school ook nog eens zouden leren hoe het leven geleefd kan worden, zouden we 24/24 op school doorbrengen en niets meer zelf ontdekken natuurlijk. 

flow hoe leef je het leven

Deze Flow Special gaat natuurlijk niet over het hele leven, want dan zou het nooit in deze ene editie passen. Daarom hebben Astrid en Irene de vraag ‘Hoe leef je het leven?' opgedeeld in vier belangrijke vragen. ‘Hoe weet je wat je wilt?', ‘Hoe kun je ook alleen gelukkig zijn?', ‘Hoe ben je een goede vriend en ouder?' en ‘Hoe maak je keuzes'. Vier vragen die heel breed te interpreteren zijn en daarom voor iedereen wel leerzaam kunnen zijn.

Deze vragen en meer worden beantwoord door artikelen over filosofie, vragen aan jezelf, opdrachtjes, een artikel over luisteren en praten, over The School of Life, over genieten van de kleine dingen en mooie posters die je helpen om te kiezen voor jezelf.

flow hoe leef je het leven

Flow is naast leerzaam en interessant voor mij ook gewoon heel erg leuk. Ik vermaak me met het boek. Iedere keer dat ik een nieuwe ontvang, ben ik nieuwsgierig. Met een kop thee, wat chocola en een beetje zon door het open raam kan ik uren bladeren, kijken en lezen in het blad. Alleen al de mooie prints, stickers en andere leuke papiertjes die erin zitten maken me blij. Dat is ook zo bij deze Special. Er zitten in deze Special stickers met mooie teksten, een poster om je gedachtes op te schrijven, gesprekskaartjes, briefpapier, quotes, illustraties en pagina's met kleine gelukmakers.

flow hoe leef je het leven

Je kunt Flow Hoe Leef Je Het Leven kopen bij de boekenwinkel, zoals Bruna voor 12,95. Als je abonnee bent heb je vaak korting of kun je een voordeel abonnement afsluiten. Als dit je aanspreekt en je mijn enthousiasme zelf wilt meemaken, kan ik je met deze blog de tip geven om de Special cadeau te geven aan jezelf. 

liefs

 

Gerelateerde blogposts

18
NOV
Mindfulness
11

Reacties

Liadan - Maandag 20 april 2015 19:12
Ja die is leuk! En de illustraties van Yelena Bryksenkova zijn zo prachtig.
Maanmeisje - Maandag 20 april 2015 19:16
Wat leuk en mooi!
S90 - Maandag 20 april 2015 19:42
Jaaa ik zag deze in de winkel en stond op het punt om het te kopen, tot ik het prijskaartje zag, helaas :( , vind het toch wat duur :(!
d - Maandag 20 april 2015 21:07
Leuk, maar ik vind de zin, hoe kun je alleen OOK gelukkig zijn, 'fout'. Het suggereert dat de standaard manier van gelukkig zijn, met anderen is en dat valt te betwisten. Het suggereert dat je iets mist als je alleen bent en dat je je daar mee moet 'behelpen'. Met die gedachte worden we vaak allen opgevoed en dat schept misschien onnodig problemen die er eigenlijk helemaal niet zijn.
d - Maandag 20 april 2015 21:09
(Ik bedoelde de zin: hoe je OOK alleen gelukkig zijn, subtiel verschil :) )
marleen - Maandag 20 april 2015 22:13
ik ben fan van flow
en ook van deze uitgave ben ik weer heel aangenaam verrast
ik ben vooral onder de indruk van die poster met 'van wie moet dat?' ...
doet me wel af en toe stil staan met al die 'moetens' in mijn hoofd
Naduah - Maandag 20 april 2015 22:30
Dankje Nouska!

Dankzij jou heb ik ongeveer een jaar geleden Flow leren kennen en ben nog steeds erg onder de indruk! Net als jij hou ik van alle quotes, levenslessen,... En gewoon de creativiteit van dit hele magazine. En ohja: steeds fijn om jou blogs te lezen! Ze inspriren me erg en geven me de kracht om het gevechtmet heet eetgestoorde monster niet op te geven. Dankzij jou/ jullie blogs weet ik dat een leven zonder eetstoornis fantastisch kan zijn. Een reden meer om elke dag kleine stapjes te zetten in deze richting. echt waar: dankje!! :D

Xxx liefs
Naduah
Marianne - Dinsdag 21 april 2015 06:55
Superleuk! Wat jij met de Flow hebt, heb ik met de Happinez. :-)
xChanel - Dinsdag 21 april 2015 10:02
Ik denk dat ik die straks ga kopen! Bedankt voor de tip ;)
Cristina6 - Dinsdag 21 april 2015 14:08
Oooooooooooooh ziet er echt heel leuk en lekker ontspannend uit!
sindy - Dinsdag 21 april 2015 21:23
Bedankt Noushka, dankzij jou ben lees ik ook de Flow en heb ik mijn vooroordelen (vaag, zweverig tijdschrift) laten varen!
sindy - Dinsdag 21 april 2015 21:25
O ja, eigenlijk vind ik dat jij eens wat artikelen moet opsturen naar de Flow, want jouw stukjes zijn zo waardevol daar moeten niet alleen proud bezoekers kennis van nemen!
Angela - Zaterdag 25 april 2015 12:39
Gekregen van mijn moeder en erg blij mee zijn. ☺