Finale: The voice of Holland

 

Eindelijk is het dan zover: de finale van The voice of Holland. Na de uitgebreide voorselectie, 'The Blind Auditions', 'The Battle' en zesmaal 'The voice of Holland LIVE', hebben Chris Hordijk (Team Nick & Simon), Erwin Nyhoff (Team Angela Groothuizen), Iris Kroes (Team Marco Borsato) en Paul Turner (Team VanVelzen) zich naar de finale geknokt.

In de finale bepaalt het publiek wie zich straks de grote winnaar mag noemen. Deze week kon via iTunes de single van de finalisten al worden gedownload. Elke aankoop telt vrijdagavond mee als twee stemmen. Tijdens de show, waarin elke finalist tweemaal in actie komt, kan je jouw voorkeur doorgeven door te bellen of sms-sen of te stemmen via Facebook.

Chris Hordijk (28)
Op zijn 15de had Chris genoeg gespaard om een drumstel te kunnen kopen. Vanaf dat moment zit hij in bandjes - onder meer met zijn zus Lisa - en is steeds meer ook gaan zingen.

Erwin Nyhoff (39)
Speelde in de jaren '90 met zijn band The Prodigal Sons op alle podia, waaronder op Pinkpop en Lowlands.

Paul Turner (25)
Heeft ervaring in musicals als We Will Rock You, Aladdin en The Rocky Horror Picture Show. Nu wil hij ervaren hoe het is om als zichzelf op het podium te staan.

Iris Kroes (18)
Op haar achtste maakte Iris kennis met de harp. Nu wil ze laten zien dat het instrument net zo goed pop kan zijn als klassiek. Ze is sinds haar veertiende deel van een zangduo.

Aan het einde van de eerste uitzending valt een finalist af. Dit gebeurt nogmaals aan het begin van de resultshow, zodat de ontknoping plaatsvindt met de overgebleven twee kandidaten.

De winnaar krijgt een droomstart voor zijn of haar muziekcarrière met onder meer een eigen album en ook nog eens een auto.

Vanavond RTL 4, vanaf 20.30 uur
Wie mag er van jou winnen?

Foto's: thevoiceofholland.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Shopaholic - Vrijdag 20 januari 2012 15:27
Ik gok dat Paul gaat winnen, aangezien hij best geliefd is bij het grote publiek vanwege zijn hoge entertainment-factor.
Maar ik hoooooop dat Chris gaat winnen. =)
Anne - Vrijdag 20 januari 2012 15:41
Ik HAAT paul. the voice of HOLLLLLLLLAND dude en hij kan ook niet zingen ook (wel entertainen, maar daar gaat het hier toch niet om?). vrees dat ie wint. ben zelf voor erwin, al volg ik het nietecht.
Charlotte - Vrijdag 20 januari 2012 15:58
Ik vind het echt jammer dat Charly eruit is. Vond hem 10000x leuker dan Chris. Chris is best goed, maar ik vind hem om de een of andere reden gewoon niet zo leuk, misschien zijn ingetogen persoonlijkheid?
Verder vind ik Erwin een beetje vergane glorie, en gewoon té. Hij is absoluut goed, maar ik vind dat betere kandidaten uit de weg hebben moeten gaan voor hem.

Ik hoop dat Iris Kroes wint, omdat ik eigenlijk van haar als enige vind dat ze terecht de beste van haar 'team' is.
Denise - Vrijdag 20 januari 2012 16:15
PAULL
Mar - Vrijdag 20 januari 2012 16:25
Ligt ook aan vanvaond, maar vind Chris zijn stem wel heel mooi!
Vind Paul grappig en in duet met Wouter vorige week vond ik hem echt mooi zingen!
Iris heeft een mooie single opgenomen en Erwin kan ook wel leuk doen soms.
Layla - Vrijdag 20 januari 2012 17:12
Chris is echt zoooo goed! En ik denk dat als ze hem wat coachen in zelfverzekerheid, hij een grote artiest kan worden :). Paul vind ik gewoon ongelooflijk grappig om naar te kijken haha, en wat Erwin betreft ben ik het met Charlotte eens. Iris is ook erg goed, maar haar stem is een beetje gewoontjes (wat niet wegneemt dat het wel een erg mooie stem is hoor!)
tubsie - Vrijdag 20 januari 2012 18:41
IK wil dat iris wint!! zij is echt heeeel goed:)!

Al vind ik paul echt geniaal xD. Ik vind het geniaal hoe hij gewoon helemaal zichzelf blijft en het hem volgens mij niet uitmaakt hoe hij doet of wat anderen van hem vinden!
Snoezel - Vrijdag 20 januari 2012 18:52
Ik vind Paul echt heel leuk maar als ik eerlijk moet zijn vind ik zijn zangkwaliteiten niet goed genoeg.
Dus ik stem voor CHRISSSSS !
GLM1993 - Vrijdag 20 januari 2012 19:05
Chris Hordijk!!!!! =D
Gelukkig zijn de meeste van jullie voor hem, haha ;)
Ellen22 - Vrijdag 20 januari 2012 19:14
Ik ben voor Iris en Chris!
AlishaaHh - Vrijdag 20 januari 2012 20:50
Ik ken Iris in het echt, ze zat op mijn school, als in, basisschool en middelbare school, dus ik ben een beetje.. tja, vooroordelend omdat ik haar ken en ook vaak 'in het echt' heb gehoord :D

achja, Chris vind ik ook ERG goed :D
Roosje - Vrijdag 20 januari 2012 21:40
Ik vind Chris echt supergoed! Zijn stem is echt heel fijn om te horen. Agfelopen week zat in steeds in de itunes dag top 3 update van Q/music, en dat klopte helemaal, klinkt superfijn zo op de radio! Maar ook Iris zou ik een terechte winnares vinden. Paul is een goeie entertainer, maar zou het een beetje jammer vinden als hij the VOICE of Holland zou worden ;(
GLM1993 - Vrijdag 20 januari 2012 22:21
YYEESSS, PAUL is erUIT! =D
(the performer of great brittain, haha)
Sophie - Zaterdag 21 januari 2012 09:11
Chris moest winnen in déze finale.
Al vind ik het zooo jammer dat Wouter de finale niet heeft gehaald, hij moest er echt in. Charly was ook erg goed, maar ik denk dat hij het zonder te winnen ook wel redt.