Fijne boeken voor in de zomervakantie

 

Wanneer ik veel vrije tijd heb vind ik het fijn om een boek te lezen. Ik kan echt genieten van lekker lui op het balkon, in de tuin of op het strand te zitten met een fijn boek erbij. Op vakantie kom ik helemaal tot rust tijdens het lezen van een boek. Ook kan ik me in bepaalde verhalen soms helemaal verliezen. Ik ben dan gewoon even helemaal van de wereld. Heerlijk kan dat zijn. Er zijn daarnaast verschillende redenen waarom lezen goed voor je is.

boek lezen meisjes
bron foto

Inlevingsvermogen
Wanneer je een verhaal leest word je meegenomen door de schrijver. Hij laat zijn visie en kijk op gebeurtenissen of het leven zien. Hierdoor kun je meer te weten komen over bijvoorbeeld verschillende klasse, religies en tijdperken. Naast dat je hierdoor algemene kennis ontwikkeld helpt het ook erg goed om je inlevingsvermogen in anderen te ontwikkelen.

Schrijven & spreken
Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor je woordenschat. Je leert steeds meer woorden in verschillende contexten te gebruiken. Dit zal je ook merken wanneer je een gesprek voert of zelf een tekst schrijft. Je leert tijdens het lezen steeds beter dingen over te brengen en uit te spreken.

Creatief
Wanneer je een boek leest gaan je gedachtes vaak alle kanten op, waardoor je zelf met nieuwe ideeën kan komen. Je hebt namelijk altijd je eigen inbreng en visie op een bepaald verhaal. Het klinkt dus een beetje raar, maar juist door bestaande boeken zal je op nieuwe en creatieve ideeën komen.

Informatie opnemen
Oefening baart kunst; hoe meer je leest hoe sneller je ook zal leren lezen. Echter speelt dit door op veel meer gebieden. Je zal namelijk op andere gebieden ook merken de dat informatie sneller binnen komt, waardoor je deze informatie sneller kan verwerken en sneller kan reageren.

Jezelf leren kennen
Door boeken te lezen kom je ook steeds meer achter wie jezelf bent. Dit geldt niet alleen voor inspirerende boeken, maar ook voor verhalen over een bepaalde gebeurtenis. Je komt er namelijk achter of je het zelfde denkt als de schrijver of op welke personages in het boek je het meest lijkt. Het is dus ook goed voor je eigen ontwikkeling en het ontwikkelen van een eigen visie. Daarnaast geeft lezen vaak afleiding en ontspanning en is het dus gewoon erg leuk om te doen.

lezen
bron foto

Lezen is dus heel positief! Ik houd voornamelijk van boeken die me opvrolijken of een leuke boodschap hebben en heb dus een lijstje gemaakt van 15 boeken die mij erg leuk lijken!

1. The happy book

In dit boek staan veel leuke manieren, ideeën en activiteiten om happy te worden en te zijn. Je kan in het boek ook veel van je zelf toevoegen, zoals tekeningen, lijstjes en plaatjes, zodat het echt jouw boek wordt waar jij blij van wordt! Erg fijn voor een dagje wanneer je je niet zo happy voelt.

happy book

Het boek is te koop voor 15,99 bij Bol.com

 

2. Ik krijg je wel

De boeken van Sophie Kinsella, schrijfster van Shopaholic!, zijn natuurlijk altijd erg fijn voor in de zomer. Makkelijk leesbaar en altijd gezellig. Het boek 'Ik krijg je wel' gaat over Lottie. Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte - trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn - grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!

sophie kinsella

Voor 18,95 euro te koop bij Bol.com

3. Amsterdam made by hands

Ga je in de vakantie een dagje naar Amsterdam, dan is het leuk om dit boek te kopen. In het boek wordt verteld over vele boetieks, ateliers en workshops met zelfgemaakte items. Ook staan in het boek verschillende winkels waar je terecht kan wanneer je eigen ontwerpen wil maken; zoals winkels met leuke kwasten, garen, bloemen en verschillende stoffen. Het is dus een erg leuk boek als je geinteresseerd bent in design en kunst en een dagje naar Amsterdam gaat.

amsterdam

Het boek is te koop voor 15,99 bij Bol.com

4. Route du soleil

Een echt vakantieboek is dit! Het gaat over twee de vriendinnen Marit en Fiona. Ze hebben samen een zomerse vakantie geboekt. Eerste lange stop: een idyllisch gelegen Zuid-Franse camping. Op weg daar naartoe nemen ze de charmante lifter Brian mee. Al gauw blijkt hun nieuwe reismaatje onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Fiona wil hem het liefst uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. En dat was precies zijn bedoeling...

route du soleil

Het boek kost 17,50 hier bij Bol.com

5. How to be the best bubblewriter in the world ever

Vind je het leuk om te schrijven en ben je creatief? Dan vind je dit boek misschien wel leuk. Het is een doe-boek waarin verschillende handschriften naar voren komen. Op elke bladzijde kan je een bepaalde schrijfstijl oefenen, geïnspireerd door allerlei figuren, zoals wolken en robots. Daarnaast zijn er nog meer leuke dingen om creatief bezig te zijn, zoals het teken van cartoons of het maken van een uitnodiging. Dus als je het leuk vindt om lekker creatief bezig te zijn in de vakantie is dit misschien wel wat voor jou.

bol.com

bol.com

bol.com

bol.com

Het boek is te koop voor 10,99 bij Bol.com

6. Wachten op woensdag

Houd je van spannende boeken in de vakantie, dan zijn de geweldige boeken van Nicci French altijd goed! Wachten op woensdag gaat overEen klein meisje dat het lichaam vindt van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen.

wachten op woensdag

Het boek is voor 19,95 te koop bij Bol.com

7. Het vakantie inspiratieboekje

Heb je inspiratie nodig voor tijdens je vakantie voor na je vakantie? Dan is dit boek misschien wel iets voor jou. Het Vakantie Inspiratieboekje helpt je om die inspiratie vast te houden en te gebruiken. In dit boekje staat een vrolijke verzameling opdrachten, creatieve oefeningen en andere doedingen. Allemaal om nog meer inspiratie te krijgen tijdens je vakantie en jouw ideeën vervolgens om te zetten naar plannen waar je na de vakantie mee aan de slag kunt.

vakantie boek

 

Het boek is te koop voor €11,99 bij Bol.com

8. Culinaire cadeautjes

Als je het leuk vindt om in de keuken te staan is dit een erg leuk boek. Er staan bijna dertig recepten met leuke inpaktips in, waarbij voornamelijk materialen worden gebruikt die je al in huis hebt. Er staan allerlei recepten van zoete lekkernijen, dranken, dressings en smeersel, zoals chocoladepasta en jam, in, met een mooie foto als voorbeeld erbij. Lekker kokkerellen in de keuken voor jezelf of om het naderhand leuk in te pakken en cadeau te geven.

bol.com

Dit boek is voor 15,00 te koop bij Bol.com

9. My Listography boeken

Er is een hele serie van Listography boeken. Je kan kiezen voor Music, Film, Friends, Parenthood, Future en My Listography. Ik zelf ben voornamelijk geinteresseerd in Furture Listography en My Listography, maar ook de andere series lijken me erg leuk. In een Listography boek is het de bedoeling dat je over een bepaald onderwerp lijstjes maakt. Deze lijstjes zetten je aan het denken, maar kunnen je ook echt aan het lachen maken. Zo staat in My Listography lijstjes als; "Bands you have seen live", "The best gifts you have ever received" en "Your favorite toys you played with as a child".
In Future Listography staan onderwerpen als "What you'd do with an enormous amount of money", "Countries you hope to go to" en "Habits to develop for your health". In het boek staan ook leuke tekeningen die te maken hebben met de onderwerpen, wat het erg leuk maakt. Je kan het lijstje blijven aanvullen, dus erg leuk om in je strandstoel mee bezig te zijn.

Listography
Deze boeken zijn ook te koop bij Bol.com

10. Happy Habits

Happy Habits is een inspirerend boek met 23 gewoontes die te maken hebben met gelukkig worden. Er wordt ingegaan op onderwerpen zoals, "Wie ben jij?" "Doe wat met je emoties (voordat ze wat met jou doen)" en "het leven in het hier en nu". Zoals de voorkant van het boek ook laat zien; lees het door en stop in je rugzak wat denkt nodig te hebben.

bol.com
bol.com

bol.com

bol.com

Het boek is te koop voor 14,95 bij Bol.com

11. Zeven eigenschappen die jou succesvol maken

Als je moeite hebt met keuzes maken is dit boek misschien wel wat voor jou. Er wordt op veel vragen en problemen ingegaan en vertelt hoe daarmee om te gaan. Het behandeld veel thema's zoals keuzes over school, je goed voelen over wie je bent, vriendschap, groepsdruk of voornemens. In het boek zijn veel leuke cartoons, quotes en ervaringsverhalen te vinden, dus ook erg leuk om in te lezen.

bol.com
Het boek is te koop voor 29,95  bij Bol.com

12. Ja-maar wat als alles lukt?

Betrap je jezelf vaak op ja-maar denken? Dan is het misschien leuk om in de vakantie tijd te nemen voor dit boek. Dit boek geeft 10 tips om te stoppen met ja-maar denken. Het gaat in op thema's zoals ja zeggen tegen je vermogens, er te zijn en te doen. Het is een erg inspirerend boek, misschien wat voor jou?

ja maar

ja maar

Het boek is te koop voor 19,95 bij Bol.com

13. Shit happens

Ok, misschien niet echt een gezellig boek om tijdens je vakantie te lezen, maar wel heel handig als je er last van hebt. Overwin je angst, trotseer de smerigste openbare toiletten en leer de internationale taal van het toiletgebruik. Nooit meer last van obstipatie op safari, bevroren billen tijdens de wintersport en strandwachten die je betrappen als je jezelf ontlast in de zee! Shit happens is de survivalgids voor toiletbezoek op vakantie, vol nuttige tips om netjes wc-dilemma's om te gaan die bij elke vakantieganger dagelijks de kop kunnen opsteken.

shit happens

Het boek kost 9,95 bij Bol.com

Welk boek lees jij graag in de vakantie?

bron redenen lezen

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flower - Vrijdag 5 juli 2013 19:17
Leuk artikel. Voor The happy book lijkt me super!
PluiS - Vrijdag 5 juli 2013 19:24
Voor deze vakantie staat "De Gebroeders Karamazov" van Fjodor Dostojevski op het programma... Ben benieuwd of ik er goed in kom!
En een aanrader voor de gevoels-mens: "Van de koele meren des doods" van Frederik van Eeden. Hoogstaande literatuur, zooooo ontzettend mooi!
Cindy - Vrijdag 5 juli 2013 19:40
Leuke blog! Ik ben zelf ook dol op lezen. Mijn chicklit-aanraders zijn: Momzilla's (Jill Kargman), Mag ik je nummer even? (Sophie Kinsella) en Gemengd Dubbel (Jill Mansell). Binnen het genre thrillers lees ik graag boeken van Camilla lackberg (bijv. Zeemeermin en Vuurtorenwachter) en van Nicci French (bijv. Blauwe Maandag). En als je geinteresseerd bent in voeding moet je zeker eens iets lezen van auteur Michael Pollan.
_Luckamy_ - Vrijdag 5 juli 2013 19:47
Ik lees ook heel veel, maar ik hou vooral van series. Momenteel ben ik de serie van 'De hongerspelen' aan het lezen (bekent als de film 'The Hungergames'. Dit zijn geen super vrolijke boeken, maar je wordt echt helemaal in het verhaal gezogen, zelfs als je de boeken al meerdere malen gelezen hebt. Verder staat het nieuwe boek van J.K. Rowling nog op mijn verlanglijstje om te lezen.
vlinderke - Vrijdag 5 juli 2013 19:56
heb net grijp je leven uit van chris lenaerts super boek heel hulpvol en ben nu begonnen aan save haven is ook verfilmd

hier zitten ook goeie tips bij
Charlotte - Vrijdag 5 juli 2013 19:56
Heeeeeele leuke blog!

Ik vond the hungergames inderdaad ook geweldig, verder ben ik helemaal weg van de boeken van John Green op het moment. Met name looking for alaska is een aanrader!
anoniem - Vrijdag 5 juli 2013 20:45
Leuk, leuk, leuk!
Ik ben nu bezig in De gevangene van de hemel van Carlos Ruiz Zafón, ook een aanrader.
Cylu - Vrijdag 5 juli 2013 21:00
Leuk! Blogs over boeken mag mij betreft vaker komen :)
nien - Vrijdag 5 juli 2013 21:13
oooooh Nicci French zeker ik hou van thrillers.
Lot1995 - Vrijdag 5 juli 2013 21:42
haha, die laatste is wel komisch iemand cadeau te doen... :)
Liadan - Vrijdag 5 juli 2013 22:39
De boeken van Juliet Marillier zijn mijn ultieme feel good boeken. Vooral de Trilogie van de Zeven Wateren, Wildewoud en De Saga van de Eilanden van het Licht.
Verder wil ik deze vakantie de boeken van Game Of Thrones lezen, The Bell Jar, Howl en To Kill A Mockingbird.
l - Vrijdag 5 juli 2013 22:58
Leuk! Al die boeken lijken me erg leuk! Een ding: er staat dat er 15 boekentips komen en het zijn er maar 13 ;)
Petrovafire - Vrijdag 5 juli 2013 23:24
Fifty Shades of Grey ! ;)
MChantalle - Zaterdag 6 juli 2013 09:03
Calling me home van Julie Kibler. :)
P. - Zaterdag 6 juli 2013 12:53
Ik heb net Ghost Girl van Torey Hayden uitgelezen, ontzettend indrukwekkend boek.
Laartje - Zaterdag 6 juli 2013 16:47
Ik krijg 3 boeken van mijn pysch om te lezen in de vakantie ...
proudbeelies - Zaterdag 6 juli 2013 22:23
De boeken van Corien Oranje, niet meer helemaal mijn leeftijd. Maar ze halen mij uit een depri bui, van prentenboek tot midi thriller, van paardenboek tot eerste leesboekjes
lovatic - Zondag 7 juli 2013 10:10
de boeken van keri smith of de boeken van mel wallis de vries zijn ook echt een aanrader als je houd van thrillers
Marij_Marij - Zondag 14 juli 2013 00:29
Leuke boeken!
Daarvan ga ik er een meenemen. Ik heb afgelopen week op vakantie ´Bon Bini Beach´ gelezen, van dezelfde schrijver als boek 4. Goed bevallen, dus ik denk dat ik Route du Soleil maar ga lezen!