Fietsen met een hart

 

MarritMarrit (15) uit Hilversum heeft een sponsorfietstocht georganiseerd op Vaderdag 17 juni a.s. De opbrengsten komen geheel ten goede aan Proud2Bme en The Jack Project!

Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk ouders/vaders en hun kinderen een kaartje te laten kopen en mee te laten fietsen. De burgemeester van Hilversum verricht op 17 juni het startschot.

Natuurlijk vinden wij van Proud2Bme dit een geweldig initiatief van Marrit! We stelden haar een aantal interviewvragen:

Waarom heb je besloten een actie voor het goede doel op te zetten?
Eigenlijk is dat niet heel bewust gegaan. Er zijn meerdere fietstochten voor goede doelen en ik hoorde mijn vader daarover praten. Hij fietst zelf en toen dacht ik "waarom organiseer je zelf niet gewoon een keer een fietstocht?" Hierop antwoordde hij dat ik dat zelf maar moest doen. Toen dacht ik direct aan Proud2bme en TheJackProject. Het leek het me leuk om ook een keer iets terug te doen. In plaats van te nemen ook een keer te geven.

fietsen met een hart

Hoe werkt het precies? Moet je een getrainde fietser zijn om mee te kunnen doen?
Je hoeft absoluut geen getrainde fietser te zijn om mee te doen. De fietstocht is dan wel 50 km, maar het idee hierachter is meer dat we een mooie tocht aanbieden. Het is goed te doen voor getrainde fiesters en een beetje een uitdaging voor gewone fietsers. Je hoeft ook zeker niet de hele 50 km te fietsen. Als je na 5 km genoeg hebt is dat ook helemaal prima. Je kunt altijd omkeren. Ook zijn we nu bezig met een 'short cut' te maken in de fietstocht. Als alternatieve route, die 30 km lang is.

fietsen met een hart

Je hebt ervoor gekozen de opbrengst aan Proud2Bme en TheJackProject te schenken?
Ja, omdat deze twee goede doelen dichtbij mij staan. Ik ben nu een tiener en deze goede doelen zijn ook erg van toepassing bij jong volwassenen. Ook ken ik hierbij de mensen waaraan we het geld zouden kunnen geven. TheJackProject ook omdat depressie word gezien als iets gênants, of iets waar je zelf voor kiest. Er ligt een taboe op. Door awareness op deze manier te creëeren laat je zien dat het oké is. Verder kende ik Jack zelf ook, en is het enorm zonde hoe dat is gegaan. Daar wil je iedereen van behoeden.

Proud2Bme is zo'n beetje hetzelfde verhaal. Ook als je een eetstoornis hebt wordt dat gezien als iets waar je zelf voor kunt kiezen. Dit is natuurlijk onzin. Verder heeft een vriendin van mij boulimia. Het is enorm frustrerend om haar hierbij niet echt te kunnen helpen. Dat je het niet gewoon uit haar kan schudden. En op deze manier kan ik toch iets doen.

Heb je zelf iets met eetstoornissen?
Nee, niet ik zelf. Ik heb dus wel een vriendin met boulimia, en weet ik van veel mensen wel dat ze een eetstoornis hebben. Ik heb geen depressie of eetstoornis, en op deze manier kan ik de mensen die dat wel hebben, misschien toch een beetje helpen.

Fiets je zelf ook mee?
Ja, waarschijnlijk ben ik wel 1 van de sloomste, maar ik ga mijn best doen ;).

Ik wil graag iets doen voor deze goede doelen, maar ik wil niet mee fietsen. Kan ik op een andere manier aan deze actie bijdragen?
Ja, je kunt altijd alsnog een kaartje kopen, of andere mensen sponsoren om mee te fietsen. Het helpt al enorm als je gewoon mensen er over vertelt. Een mailtje rondstuurt. Het deelt via facebook. Mensen op de hoogte stelt dat de fietstocht er is, en waarvoor hij is, om zo, zo veel mogelijk awareness te creëren, wat ons uiteindelijke doel is.

Download hier de poster en hang hem overal op!

Fiets je mee met Marrit?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

h0neybee - Woensdag 6 juni 2012 20:22
wauw, wat een mooi initiatief zeg, dat meisje mag zó trots zijn op zichzelf. =)
Charlotte - Woensdag 6 juni 2012 20:52
Super goed initiatief, ik ga kijken wat ik kan doen om t rond te vertellen! :D
Marjolein - Vrijdag 8 juni 2012 10:47
Top initiatief!!