Favo quotes van de redactie

 

Op Instagram plaatsen we elke ochtend een mooie, inspirerende quote of stellen een motiverende vraag. Hiermee willen we jullie inspireren door te zetten in het herstel van je eetstoornis, voor ogen te blijven houden waar je het voor doet en een steuntje in de rug te geven. Mooie quotes kan je overal tegenkomen. Bijvoorbeeld in gedichten, liedjes, op tv, filosofen, van horen zeggen of misschien eentje die je zelf hebt bedacht.

In deze blog delen we als redactie van Proud2bme wat onze favoriete quotes zijn, waar ze vandaan komen en wat we eruit halen. Dit zijn quotes die ons helpen en motiveren in het leven. We delen ze graag in de hoop dat jij hier ook iets aan zal hebben. Laat gerust in de reacties achter wat jouw favoriete quote is en welke quotes jij zelf graag gebruikt.

Favoriete quotes van de redactie


♥ Irene

"Let it go, this too shall pass."

Dit zinnetje schoot echt meteen in mijn hoofd toen aan deze blog begon. Het is een zin uit en de titel van een liedje van de band OK Go. In mijn blog over levenslessen schrijf ik ook dat een van mijn lessen waar ik veel aan heb gehad was dat alles voorbij gaat en niks voor eeuwig duurt. Dit geeft mij onwijs veel rust wanneer ik me even niet zo lekker voel of er dingen om me heen gebeuren die buiten mijn macht liggen en het klinkt misschien gek, maar het hielp me ook om me ervan bewust te zijn dat leuke dingen voorbij gaan.

irene

Ik kon me soms onwijs down voelen wanneer alles na een hele leuke gebeurtenis plotseling weer 'normaal' of 'allerdaags' werd. Van tevoren bewust zijn dat dingen nu eenmaal voorbij gaan, maar ook weer terug kunnen komen, geeft mij nog altijd veel rust. 

"Find what feels good."

Een tijd lang heb ik heel fanatiek aan yoga gedaan. Op dit moment kan ik m'n hoofd er niet echt meer toe zetten, andere sporten vind ik dan wel weer leuk om te doen. Af en toe pik ik het weer op en dan zo gaat dat een beetje af en aan. Ik vind het een fijne bezigheid om zo nu en dan op terug te vallen en heb er een hoop uit kunnen halen voor mezelf. Ik heb yogalessen gevolgd, maar ben ook zelf aan de slag gegaan door middel van het volgen van youtube-filmpjes. Ik stuitte op het youtube-account Yoga With Adrienne en ik vond haar meteen al een heel fijn persoon. In haar lessen vertelde ze 'to find what feels good'. Het maakt niet uit hoe vaak, hoe veel of hoe goed je iets doet, als het maar goed voelt, dat is het allerbelangrijkste. Iets wat je niet alleen op je yoga-lessen kan toepassen, maar zeker ook in het leven van grote waarde is. Het is allemaal geen wedstrijdje. Het is belangrijk om jezelf uit te dagen, maar je moet niet je eigen grenzen over gaan. Probeer nieuwe dingen, stel nieuwe doelen en luister naar je gevoel. Zoek naar wat goed voelt. 

♥ Sandra

''There is no magic cure, no making it all go away forever. There are only small steps upward; an easier day, an unexpected laugh, a mirror that doesn't matter anymore.''

Veel mensen zullen deze tekst denk ik wel kennen uit het boek Wintergirls van Laurie Halse Anderson. Het is een redelijk bekend ''eetstoornisboek'' en een van de weinigen die mij aanspreekt. Er staan veel herkenbare gedachten en uitspraken in over eetstoornissen, achterliggende problemen en oorzaken. Bovenstaande uitspraak staat bijna aan het eind van het boek en het raakt me iedere keer weer. Het gaat in mijn ogen niet per se over eetstoornissen maar over allerlei problemen. Er is geen magische oplossing, geen pilletje waardoor al je problemen ineens als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Jarenlang heb ik gewild, gehoopt en gedacht dat het zo zou zijn, maar telkens kwam ik van een koude kermis thuis. Als ik me niet goed voel, dan helpt het om tegen mezelf te zeggen dat kleine stapjes oke zijn. 

''It's ok''

Dit is niet per se een quote aangezien zoveel mensen het zeggen, maar het zijn wel hele geruststellende woorden die je tegenwoordig vaak ziet op mooie kaarten en op Instagram. In het verleden heb ik ze vaak gebruikt en tegen mezelf gezegd als ik me paniekerig voelde. Ook nu zeg ik het nog weleens, vaak met dingen als ''het komt goed, je kan dit, rustig maar''. Op die manier help ik mezelf door een moeilijk moment of een lastige periode heen, terwijl ik eerder voortdurend tegen mezelf zei dat ik normaal moest doen en me niet zo aan moest stellen. Het voelt soms een beetje gek om dan zulke dingen tegen jezelf te gaan zeggen, maar het kan zeker helpen om jezelf te kalmeren.

♥ Scarlet
Hoe langer ik leef, hoe meer ik merk dat mijn leven met regelmaat geleid wordt door angst en de drang naar controle. Controle, iets wat een fijn en krachtig gevoel geeft, maar uiteindelijk slechts schijncontrole is én me geen sumpathieker of spontaner mens maakt. Ik verlang naar controle, maar smacht naar vrijheid en loslaten.

"I don't want control, I want to let go"

De tekst "I don't want control, I want to let go" is afkomstig uit een nummer van Pink en is an sich helemaal niet mooi, tegelijkertijd betekent de zin wel heel veel voor me en herinnert hij me elke keer als ik het nummer hoor, waar ik aan wil werken. Op mijn persoonlijke blog schreef ik hier ook een artikel over: Ik wil de controle loslaten.

scrlt

Een andere quote die ik waardevol vind is er eentje die een aantal jaar geleden nog helemaal niet zo 'bekend' was, maar vandaag de dag zowat op ieder t-shirt staat. Dat vind ik een beetje jammer, want hierdoor verliest hij wat in kracht. Anyway, het is de franse quote...

"C'est la vie"

Frankrijk staat voor mij voor de puurheid van een kind, voor vrijheid, warmte en liefde. C'est la vie staat voor mij voor acceptatie. Het leven is niet leuk, niet perfect en soms keihard. Daar kunnen we niets aan veranderen, we kunnen enkel incasseren, ons best doen en doorgaan. Dat is het leven.

♥ Danique

 "And if I ask you to name all the thing you love, how long would it take for you to name yourself?"

Een tijdje terug kwam deze quote op Instagram voorbij en ik vond 'm meteen ontzettend mooi. Ik herken mezelf erin. Van jezelf houden vind ik altijd heel erg zwerverig klinken en past eigenlijk ook helemaal niet bij mij, maar het is zo waar dat dit belangrijk is in het leven. We moeten onszelf op 1 zetten. Als ik mezelf niet op 1 zet, doet niemand het. Ik moet uiteindelijk nog mijn hele leven met mezelf leven en ik kan ervoor kiezen om mezelf kapot te willen maken, maar dan zal ik geen gelukkig leven hebben. Ik kan er echter ook voor kiezen om mezelf te omarmen en blij te zijn met mezelf. Daar zal ik veel meer geluk uithalen. 

"Get busy living or get busy dying"

Ook deze quote spreekt mij enorm aan. Voor mij betekent deze quote dat je je in het leven bezig kan houden met negatieve dingen, destructiviteit, angsten, twijfels en onzekerheden. Als je hiernaar leeft, zal je niet ver komen in het leven. Ik was en ben best wel geneigd om zo te leven. Mijn eetstoornis is hier een voorbeeld van. Ik was bezig met mezelf kapot te maken en -heel hard gezegd- dus eigenlijk ook met doodgaan. Ik heb de eetstoornis echter overwonnen en kies nu voor het leven. Ik vind dingen nog steeds spannend en eng om te doen. Ik heb nog steeds mijn twijfels en angsten, maar ik probeer me hier zo min mogelijk door te laten leiden. Ik wil leven, écht leven. 


Welke quotes inspireren jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Blue - Donderdag 23 november 2017 10:18
Laatst kwam ik een quote tegen met: 'Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf' daar moet ik af en toe aan denken als ik het lastig vind om nee te zeggen.
Iep - Donderdag 23 november 2017 11:30
Als ik bang ben om iets nieuws aan te gaan helpt Pippi Langkous me enorm. Zij zegt altijd: "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"
Het helpt me te zien dat iets nieuws niet per definitie mislukt maar dat het ook goed kan gaan.
LeRose - Donderdag 23 november 2017 12:25
1. Dealing with backstabbers there was one thing I learned. They are only powerful when you've got your back turned.
Het laat mij inzien dat mensen die heel erg pesten niet machtig zijn maar misbruik maken van een zwakte van een ander. En iedereen heeft wel een zwakte.
2. A normal life is boring.
Ik ben niet echt een standaard persoon maar ik moet wel leren dat het niet meteen verkeerd is. En dat er in mijn leven heel veel heuvels en afdalingen zijn betekent dat het tenminste niet saai is en dat je om in mijn schoenen te staan wel een vechter moet zijn. Al wil ik dit allemaal niet altijd geloven .
3. When you starve or punish yourself you will be feeding your demons.
Op eetstoornis gebied deze dan . Hard maar waar, ik maak alleen een monster van mezelf.
Stellar - Donderdag 23 november 2017 12:30
zouden jullie als gastblog ook een soort van achter de lach, maar dan in blog/plog stijl accepteren?
Redactie proud - Donderdag 23 november 2017 23:09
Mail ons gerust: redactie@proud2bme.nl
liannetess - Donderdag 23 november 2017 12:36
Ik vind de quote uit de film to the bone heel mooi.

"Stop waiting for life to be easy, stop hoping for someone to save you"
E - Donderdag 23 november 2017 12:55
'And its hard to dance with a devil on your back, so shake it off'
Ik - Donderdag 23 november 2017 13:00
Anything can happen if you let it ~mary poppins
Iep - Donderdag 23 november 2017 13:19
Als heel hard zijn voor jezelf zou helpen, was je nu heel gelukkig geweest. Het is tijd voor een andere aanpak.
V - Donderdag 23 november 2017 14:18
"If you are not recovering, you are dying"
Mara - Donderdag 23 november 2017 15:28
Van Stephen King uit de shawshank redemption:

Some birds are not meant to be caged, that's all. Their feathers are too bright, their songs too sweet and wild.

Als mijn eetstoornis soms weer trekt, is dat wat ik tegen mezelf zeg.

Luna - Donderdag 23 november 2017 18:00
"Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen"
"Tis zoals tis"
"Alles kan, maar ik kan niet alles"
"Leg de lat op jouw hoogte"
"Perfect is goed, maar goed is beter"
"Vallen is niet erg, blijven liggen wel"
"Sometimes the fear won't go away, so you'll just have to do it afraid"
Erin - Donderdag 23 november 2017 18:24
Ik kan me nooit goed vinden in dit soort quotes, een groot cliche. Vooral niet als mensen ze in hun huis ophangen of zo, echt niks voor mij.
Lost girl - Donderdag 23 november 2017 19:01
Leef elke dag alsof het je eerste is. Verwonder en verbaas het kind in jezelf - lost girl hihi

Ie bint of ie bint nait, das de vroag. - de Groningse Hamlet
Denise - Donderdag 23 november 2017 20:17
“There's always light after the dark. You have to go through that dark place to get to it, but it's there, waiting for you. It's like riding on a train through a dark tunnel. If you get so scared you jump off in the middle of the ride, then you're there, in the tunnel, stuck in the dark. You have to ride the train all the way to the end of the ride.”

Ik heb er een tattoo van laten zetten vandaag om me hieraan te herinneren.
Lentesneeuw - Donderdag 23 november 2017 20:50
Ik zag deze laatst op de facebook pagina van omdenken voorbij komen en vond hem zo mooi en passend bij waar ik sta:

''Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang.''
Daisy - Donderdag 23 november 2017 20:58
Is Nouska geen onderdeel meer van de redactie? Ik heb niet begrepen dat ze weg was!! Is ze al bevallen?
A. - Donderdag 23 november 2017 22:48
https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Het_mooiste_avontuur_van_mijn_leven

"perhaps the butterfly is proof that you can go through a great deal of darkness yet become something...BEAUTIFUL.
"Vlinder, sla je vleugels open en laat maar zien hoe mooi je bent."

Als je uit je veilige eetstoornis wereld/cocon komt, en het leven aangaat, kom je tevoorschijn als de mooiste vlinder/jezelf en ga je je eigen weg..
mp - Donderdag 23 november 2017 21:02
Wil je geen nee zeggen wees dan zuinig op je ja’s

Neem het zoeken naar jezelf niet te serieus. Wie heeft gezegd dat je niet mag lachen tijdens het zoeken?

Haal de moet eruit, hou de moed erin.

@Daisy - Donderdag 23 november 2017 22:50
Er kwam laatst een blog online waarin Nouska aankondige er mee te stoppen.
xMekirin - Vrijdag 24 november 2017 04:02
“If we stand for nothing, we’ll fall for anything.”

Deze komt uit een liedje van All Time Low. En ik heb hem ook op mijn arm laten tatoeëren.
Overigens, ik zoek nog de perfecte Nederlandse vertaling hiervan. Want de kracht valt weg als je hem letterlijk vertaalt.
Black Tiger - Vrijdag 24 november 2017 08:33
"And if I ask you to name all the thing you love, how long would it take for you to name yourself?" WAUW! Deze komt binnen. Leuke blog!! Liefs
Nadine - Vrijdag 24 november 2017 14:58
Ligt de lat weer veel te hoog, loop er dan lachend onderdoor. Wie heeft gezegd dat je er over moet?
vanAnaarB - Zondag 26 november 2017 00:19
Wat een goede!
D - Vrijdag 24 november 2017 20:43
Ok, ik moet dus dingen doen voor ik doodga.