Enige echte kleurboeken voor volwassenen

 

Bij creatieve therapie heb ik heel wat mandala's ingekleurd. Het werkte wel ontspannend en ik werd een beetje afgeleid. Kleuren was een heel mindful momentje voor mij, al had ik toen nog helemaal niets met mindfulness. Inmiddels kleur ik niet meer zo vaak, maar soms vind ik het nog wel eens leuk om er eentje te maken. Vooral tijdens vakanties of een weekendje weg. Het laat je even bezig zijn met iets heel simpels, in plaats van alle grote zorgen die je soms kunt hebben.

kleurboeken

Kleuren is de laatste jaren dan ook niet meer enkel voor kinderen. Er zijn enorm veel leuke, mooie kleurboeken voor volwassenen uitgekomen, waaronder de kleurboeken met de titel ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen'. Inmiddels zijn er veel verschillende edities van deze kleurboeken, zoals kleurdozen, kleurboeken voor op reis, hele grote boeken en zelfs een boek met kaarten. Er is nog veel meer dan dat, maar wij kregen een aantal mooie items opgestuurd om te verloten.

foto

De kleurboeken zijn nu al, zonder dat ze ingekleurd zijn, prachtig om door te bladeren. Er zitten hele ingewikkelde, gedetailleerde platen in de boeken, maar ook eenvoudige die je lekker simpel in kunt kleuren als je daar even zin in hebt. Denk niet van te voren al: 'Die krijg ik toch nooit af', want daar gaat het eigenlijk helemaal niet om. Het gaat erom dat je gewoon even lekker bezig bent. Je kunt er altijd een doel zoals afmaken of mooi inkleuren aan verbinden, als je dat leuk vindt, maar kleuren is er vooral om lekker even wat afleiding te vinden of te ontstressen.

kleurboek

Ik mag drie setjes kleurboeken weggeven. 1. Het eerste dat je kunt winnen is een heel groot, mega kleurboek voor volwassenen ‘Het enige echte enorme kleurboek voor volwassenen'. 2. De tweede is een kleurloos en boek uit de serie ‘Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen op reis'. 3. De derde en laatste set die we verloten is een boek ‘Het enige echte kleurboek om te versturen', vol ansichtkaarten die je in kunt kleuren en op kunt sturen met een grote doos potloden.

kleurboeken

Wil jij een van deze prijzen winnen, laat dan je reactie achter waarom je wilt winnen en wat je zo leuk vindt aan kleuren. Vergeet daarna niet te mailen naar win@proud2Bme.nl met daarin de naam waarmee je hebt gereageerd, je eigen naam en je adres. Laat ook even weten of jij graag set 1, 2 of 3 zou winnen. Je kunt natuurlijk ook zelf een van de boeken kopen, zoals bij bol.com.

Maak jij nog wel eens een kleurplaat?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

t1989 - Donderdag 9 juli 2015 19:11
Ik zou heel graag dit kleurboek willen winnen!! Kleuren geeft me zoveel rust
C - Donderdag 9 juli 2015 19:12
Oh dat lijkt mij heerlijk!! In therapie kleuren wij heel vaak. Even een moment om je hoofd leeg te maken.
myfightoflife - Donderdag 9 juli 2015 19:15
Kleurboek 1 zou ik graag willen winnen om zo me gedachten ergens anders op te kunnen zetten wanneer mijn hoofd weer eens helemaal vol zit met negatieve gedachten en ideeën, ook is het super leuk om dan samen met mijn oppaskindjes te kleuren, hun een kleurboek en ik mijn eigen, dubbel effect! Zei blij, ik blij.
rachelle_xoxoxo - Donderdag 9 juli 2015 19:15
Het lijkt me echt leuk om kleurboek 3 te winnen, dan heb je er zelf iets aan en is het ook nog eens leuk voor anderen!
DL - Donderdag 9 juli 2015 19:25
Ha wat leuk! Ik zou heel graag kleurboek 3 willen winnen, ook leuk voor mijn postcrossing hobby! Kleuren zorgt ervoor dat ik me (iets) kan ontspannen en echt even iets kan doen zonder de druk te voelen van móeten presteren. Heerlijk!
Flavietje - Donderdag 9 juli 2015 19:26
Graag zou ik kleurboek 2 winnen omdat op reis gaan me toch nog beetje angst aanjaagt en ik hierdoor misschien de nodige rust kan vinden.
Liekeee - Donderdag 9 juli 2015 19:30
Ik zou graag kleurboek 3 willen winnen. Ik kleur veel als ik overprikkeld ben. Daardoor kom ik weer een beetje tot rust. Het lijkt me leuk als ik anderen blij kan maken met mijn kleurplaten! Dan kan ik van mijn overprikkeling toch iets positiefs maken :)
Mirjam - Donderdag 9 juli 2015 19:33
Ik zou graag 2 winnen, omdat ik hem dan mee kan nemen op vakantie voor wat afleiding als het nodig is. En anders gewoon voor mn plezier natuurlijk :)
brittaaa - Donderdag 9 juli 2015 20:10
Ik zou graag nummer 3 willen winnen omdat ik dan zelf lekker kan kleuren en anderen ook nog eens kan verrassen. Ik ben opgenomen in het ziekenhuis en dit lijkt me een fijne afleiding.
xox - Donderdag 9 juli 2015 20:15
Ik zou kleurboek 1 graag winnen omdat als ik kleur het eindelijk rustig word in mijn hoofd allerlei gedachtes ect.. kan het juist nu goed gebruiken omdat ik een terugval heb en net weer om hulp gevraagd wat ik erg moeilijk vond dus een beetje rust in mijn hoofd zou fijn zijn op t moment.

X
toverbal - Donderdag 9 juli 2015 20:15
Ik zou graag set 2 willen winnen, want ik ben gek op kleuren en dat geeft me zo veel rust, als ik gespannen ben dan kleur ik graag en dat maakt me in een mum van tijd weer helemaal zen. Ik kom dan echt weer tot mezelf als ik er mee bezig ben en kan alles weer op een rijtje zetten en relativeren. Ik ga deze vakantie 2 keer op vakantie en dat vind ik best spannend, want het is de eerste keer in lange tijd dat ik op vakantie ga. Ook is het de eerste met mijn vriendje en ook nog eens in Turkije wat ik erg spannend vind, dus ik kan de ontspanning van een kleurboek goed gebruiken.
Jillie - Donderdag 9 juli 2015 20:37
Eén van de sets zou ik heel graag winnen. Misschien is de tweede set wel het leukst, die kan ik dan mooi meer op reis nemen straks :).
Het zou voor mij goed zijn om vaker te kleuren, om orde en rust in m'n hoofd te creëeren. Zeker vlak voor ik naar bed ga. En het is een goeie oefening voor m'n perfectionisme, want zelfs kleuren moet perfect zijn.
Dus ik waag een gokje, wie weet vind ik straks iets leuks in de bus, maar ik gun het alle anderen ook van harte!!
Jillie - Donderdag 9 juli 2015 20:37
Eén van de sets zou ik heel graag winnen. Misschien is de tweede set wel het leukst, die kan ik dan mooi meer op reis nemen straks :).
Het zou voor mij goed zijn om vaker te kleuren, om orde en rust in m'n hoofd te creëeren. Zeker vlak voor ik naar bed ga. En het is een goeie oefening voor m'n perfectionisme, want zelfs kleuren moet perfect zijn.
Dus ik waag een gokje, wie weet vind ik straks iets leuks in de bus, maar ik gun het alle anderen ook van harte!!
avis amator - Donderdag 9 juli 2015 20:40
ohh dit doe ik al ongeveer een jaar. geeft me zoveel rust!! ik heb het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen en het derde enige echte kleurboek voor volwassenen. telkens als ik me naar voel grijp ik naar die kleurboeken.. na moeilijk gesprek oid MOET ik gwn ff kleuren..
Abby - Donderdag 9 juli 2015 21:05
Tekenen en kleuren is zo'n beetje het enige wat mij aan het eind van de dag rustig laat worden. Elke avond liggen de kleur en schetsboeken op tafel. Mijn emoties en angsten verlaten mijn lijf via de potloden en laten het resultaat achter op papier. Na het kleuren en tekenen ben ik moe maar voel ik me opgelucht. Nachtmerries en onrust nemen af en mijn nachtrust verbeterd. Zo kan ik de volgende dag weer door tot ik 's avonds weer gespannen naar mijn potloden grijp.

Veel van mijn creaties gaan naar iemand die ook weer een steuntje kan gebruiken.
Zo voelen er meerderen zich ietsje beter en dat is toch weer fijn.
Jalisa - Donderdag 9 juli 2015 21:23
'Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis' zou ik graag willen winnen omdat kleuren op dit moment het enige is wat mij rustig maakt als ik angstig of gespannen ben. Ook vind ik het fijn om mee te nemen naar de kliniek zodat ik ergens mijn rust in kan vinden als ik het moeilijk krijg,

x
Jalisa - Donderdag 9 juli 2015 21:23
'Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis' zou ik graag willen winnen omdat kleuren op dit moment het enige is wat mij rustig maakt als ik angstig of gespannen ben. Ook vind ik het fijn om mee te nemen naar de kliniek zodat ik ergens mijn rust in kan vinden als ik het moeilijk krijg,

x
Renskeee - Donderdag 9 juli 2015 21:27
Om afleiding te krijgen, heb ik van mijn moeder een tijdschrift vol kleurplaten gekregen. Dit is helaas nog maar een tijdschrift en niet een echt boek! Omdat ik kleuren een fijne, welkome afleiding vind, waarin ik rust krijg, zou ik heel graag een kleurboek winnen! Mijn voorkeur gaat uit naar kleurboek 2, omdat ik volgend jaar veel in de trein zit en graag iets te kleuren zou willen hebben :) !

xxx
Marleen P - Donderdag 9 juli 2015 21:43
Ik zou dolgraag een kleurboek winnen. Kleuren is zo ontspannend. Ik krijg daar echt heel veel rust van. Ik vind het heerlijk om te doen, want ik kan er iets van mezelf in kwijt en het is een goede afleiding.
Benthe - Donderdag 9 juli 2015 21:46
Ik kleur altijd in de trein naar de dagopnames en in de pauzes van mijn therapieën. Dit boek lijkt mij heel leuk om te kleuren op een andere manier. Het geeft mij ontspanning tussen de intensieve therapieën.
Het lijkt mij leuk om de in de stopweek heel veel te gaan kleuren om zo de stopweek door te komen in de vakantie.
Ik zou dan denk ik het liefst kleurboek 1 winnen.
Benthe - Donderdag 9 juli 2015 21:49
Met het kleuren kan ik ook iedeeën opdoen wat mij weer kan helpen met mijn opleiding.
Mirjam4kids - Donderdag 9 juli 2015 22:07
Ik zou graag het kleurboek nr.3 willen winnen, zodat ik mensen een kaartje kan sturen die zoveel voor mij en mijn gezin hebben gedaan, en is voor mij een goede therapie om even uit het drukke (gezins
Gymnastic_Girl - Donderdag 9 juli 2015 22:08
Ik zou graag set 2 willen. ik heb al zo'm boek, dat is inmiddels vol. ik vind het heerlijk om mijn hoofd even leeg te maken en door het patroon heeft het vaak ook regelmaat. dat geeft ook weer rust. ik kan er uren mee bezig zijn. plus door de ringband kan ik het makkelijk op reis meenemen.
ik heb veel stress en kan dan even mijn hoofd legen en me helemaal focussen daarop en me afsluiten van de invloeden van buitenaf
matje - Donderdag 9 juli 2015 22:31
Ik zou graag nummer 1 winnen.... ik hou van kleuren... ik kom dan tot rust en mijn creatieve geest komt dan boven....!! Heb al vaak in dubio gestaan om er 1 te kopen maar nog niet gedaan....
matje - Donderdag 9 juli 2015 22:31
Gaab - Donderdag 9 juli 2015 22:38
Super leuke Winactie!! Ik Zou graag set 3 willen winnen, omdat ik al een kleurboek heb en ansichtkaarten zijn weer wat anders! En super leuk om zelfgemaakte kaarten te versturen natuurlijk. Zelf vind ik kleuren super ontspannend en heerlijk om je hoofd leeg te maken en even aan niks anders te denken en omdat er aan het einde vaak hele mooie creaties tevoorschijn komen waardoor het nog eens super leuk is!
Heleen - Donderdag 9 juli 2015 22:47
Ik zou graag kleurboek 1 willen winnen.....ik heb al heel wat gekleurd om te ontstressen maar zo'n grote is een wens die ik nog heb om te kleuren....op dit moment kan ik het ook wel gebruiken...zit thuis met gebroken enkel.....dus tijd over dus dit komt goed van pas tegen de verveling
Xlala - Donderdag 9 juli 2015 23:12
Ik zou heel graag kleurboek nummer 3 willen winnen. Ik vind kleuren ontzettend leuk en het geeft me rust als ik ook in drukke periodes daar even voor ga zitten! Natuurlijk extra leuk als je de kleurplaatjes erna op kan sturen zodat anderen er ook vrolijk van worden :).
Corina - Vrijdag 10 juli 2015 04:11
Met creatieve therapie ontdek ik weer dat ik dingen leuk vind. Ik heb gemerkt dat creatief bezig zijn me erg helpt alleen weet ik vaak nog niet goed wat. Kleuren vind ik heel runtgevend, en ik kan er even alles om me heen door vergeten. Ik zou het liefste nr 1 winnen
Anne-Maria - Vrijdag 10 juli 2015 06:21
Geef me een doos potloden, stiften en een kleurplaat als ik gespannen ben, de onrust door m'n lijf draaft, of gewoon als ik even afleiding nodig heb. Ik gebruik dit soms ook als we aan de koffie zitten, waar ik dan wel bij wil zijn, maar me liever niet me goed in gesprekken. Wanneer en waar dan ook, kleuren vind ik fijn.
Een aantal jaar terug waren de boeken voor volwassenen moeilijk te verkrijgen en was kleuren voor deze doelgroep een relatief onbekend fenomeen. Ik was opgenomen en mocht niets anders dan op m'n kamer zitten en liggen. Ik ontdekte dit kleuren en wist twee boeken te bemachtigen, veel meer was er nog niet. Nu, 3 jaar later, worden we onder kleuren voor volwassenen bedolven. Kleurboek zijn er in alle soorten en maten; ik heb er verschillende, ben stiekem een beetje verslaafd - er is zoveel moois!
Daarom, maar ook omdat dit een fijne aanvulling is, doe ik mee met deze winactie. Ik ga voor nummer 3. Een kaartje voor hen die mij dierbaar zijn, voor hen die voor mij klaarstaan, voor wie dan ook...
ano - Vrijdag 10 juli 2015 06:46
ik heb een angststoornis die zich al heel mijn leven uit in dwang, sinds enkele jaren hoort daar een eetprobleem bij en sinds anderhalf jaar heb ik een sociale fobie ontwikkeld waarbij ik momenteel al 11 maanden mijn huis niet uit durf. ik zit dus altijd binnen met heel veel angsten en kleuren helpt me, samen met lezen, de tijd door te komen en mijn zinnen te verzetten. het helpt me te ontspannen en ontstressen, alsof je heel even in een andere wereld zit en je fantasie met allerlei kleuren de vrije loop kan laten gaan. mijn huidige kleurboek is bijna uitgekleurd, dus een nieuwe zou heel erg welkom zijn.
Esrarengiz - Vrijdag 10 juli 2015 07:03
Toevallig heb ik deze week "Mijn geheime tuin" gekocht en ik ben er zo blij mee. De tekeningen zijn prachtig gedetailleerd. Inkleuren helpt me om even aan niets anders te denken en tegen mijn somberheid en stress. Ik zou graag setje 2 willen winnen.
Mariella - Vrijdag 10 juli 2015 07:51
Kleuren vind ik fijn en leuk om te doen. Ik probeer de kleurplaat in te kleuren n.a.v. hoe ik mij voel. Dus stel voor dat ik niet lekker in m'n vel zit, kleur ik de kleurplaat in met donkere kleuren. Of als het juist supergoed met me gaat en ik bv. vrolijk ben, kleur ik de kleurplaat in met van die frisse en vrolijke kleuren. Ook is het heerlijk om te kleuren als je even een middagje niets te doen hebt. En je kan er je fantasie in kwijt! Ik zou setje 2 graag willen winnen.
Renate - Vrijdag 10 juli 2015 08:04
Als ik denk aan hoe leuk en fijn ik het vond om altijd te tekenen en te kleuren, zou ik dat graag weer op willen pakken. Deze winactie is voor mij een goede stimulans om dit weer te gaan doen. Even m'n hoofd leeg, geen gepieker. Set 2 lijkt me fijn voor onderweg, op vakantie of gewoon lekker in de natuur. Ik kijk uit naar weer meer van die kleine genietmomentjes!
joya83 - Vrijdag 10 juli 2015 09:55
ik zou het super vinden om set 3 te winnen; ik word rustig van kleuren (de enige weinige dingen waar ik echt rust in kan vinden) en hiermee kan ik ook nog een ander blij maken!
Emenem - Vrijdag 10 juli 2015 10:24
Ik zou heel graag set drie willen winnen. Kleuren help t mij om te ontspannen en als ik overprikkeld ben krijgik op die manier rust in mn hoofd. Ookvind ik het altijd fijn om mensen bijv te bedanken dmv wat ik zelf hebgemaakt :)
Denise1511x - Vrijdag 10 juli 2015 10:36
Kunst is gewoon fantaatisch. Ik vond het helemaal geweldig dat ik het vak kunst op school kreeg. Je had dan de theorie ervan en de praktijk zelf. Ik genoot zoveel van het vak. Helaas ging ik niet over en heb ik het vak niet meer. Nu teken en schilder ik graag lekker thuis. Het geeft je zo ontzettend veel rust. En het is zo leuk om overal je inspiratie vandaan te halen. Het is gewoon heerlijk ontspannend zo'n kleurboek. Beeldende theraphie eigenlijk. Heb ik ook een keer gehad tijdens mijn behandeling. Toen mocht ik samen met wat anderen een wenssteen maken.
Denise1511x - Vrijdag 10 juli 2015 10:38
Setje 2 lijkt me wel het leukst
lunetha - Vrijdag 10 juli 2015 10:55
Ik vind deze kleurboeken ook echt heel tof! Sta er regelmatig mee in de handen maar vind ze toch wel een beetje duur..Zou er heel graag eentje willen winnen. Kleuren is dus niet alleen voor kids :-P Het geeft mij ook rust en als ik aan het kleuren/schilderen ben hoef ik even nergens anders aan te denken, Heerlijk :)
Nynke - Vrijdag 10 juli 2015 11:20
Ik hoef niet perse te winnen, want ik heb al een kleurboek en mooie stiften. Het helpt mij heel erg om even rust te pakken. Even m'n gedachten op iets anders zetten of juist even niet denken. Maar waarom ik het wel graag zou winnen, is om het aan een vriendin te geven waar het momenteel niet zo goed mee gaat. Zodat zij haar gedachten/gevoel ook af en toe even aan de kant kan zetten.
Navajo - Vrijdag 10 juli 2015 13:55
Ik zou graag setje 2 of 3 willen winnen. Sinds ik onder behandeling ben voor mijn eetstoornis merk ik dat andere angsten ook toenemen. Door het kleuren verdwijnen mijn zorgen even en kan ik een eetbui in bedwang houden.
Annemoontje - Vrijdag 10 juli 2015 15:42
Heel erg leuk! Ik zou graag setje 3 willen winnen omdat ik zo nog eens een leuke kaart kan versturen naar een (lieve) vriendin kan sturen, die mij heel erg geholpen en gesteund heeft, of een van mijn vriendinnen of natuurlijk gewoon voor een verjaardag! Super leuk.
Ik heb nu namelijk het gewone kleurboek al maar dat leuke ansichtpakketje kan er natuurlijk altijd nog bij!
Ik kleur pas sinds net maar het werkt nu al ontspannend en ik kan echt gewoon even mijn eigen wereldje in. Daarom gaat hij komende vakantie ook zeker mee, net als een boek en een tijdschrift.

Groetjes
Martine - Vrijdag 10 juli 2015 15:54
Ik zou heel kraag setje 2 willen winnen. In therapie ben ik druk bezig om dingen op te zoeken waar ik even kan genieten, waar ik even rust in vind en ik merk dat kleuren daar één van is. Het zou me zeker helpen om meer bij mezelf te komen.
Daniellexxx - Zaterdag 11 juli 2015 15:24
Ik zou graag kleurboek 1 willen winnen omdat ik het fijn vind om even te kleuren als afleiding van piekeren. En ik vind het gewoon heel leuk om te doen!
Renskeee - Zondag 2 augustus 2015 21:38
Is de winnaar al bekend? :$

xxxx