Echte schoonheid: 100 procent natuurlijk

 

"Overal om mij heen zie ik mensen van alle leeftijden die constant met hun uiterlijk bezig zijn. Mensen die op jonge leeftijd al iets aan zichzelf laten veranderen door plastische chirurgie. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn dat je iets aan jezelf moet veranderen als je niet tevreden bent over je uiterlijk." - Lizzy Tardy.

De 24 jarige Lizzy Tardy is vorig jaar afgestudeerd aan de Vogue Academie in Amsterdam en heeft een fotoboek gemaakt waarvoor zij 100 vrouwen in de leeftijd van 14 t/m 92 jaar zonder make-up of plastische chirurgie op de foto heeft gezet. Gewoon puur hoe zij zijn. De foto's zijn niet bewerkt.. Het laat dus echt de realiteit zien.

100% natuurlijk

Lizzy geeft aan dat het haar stoort dat we allemaal mee lijken te gaan in de wereld van het uiterlijk en dat dit moet veranderen als wij hier niet tevreden over zijn zonder na te denken over de gevolgen of consequenties van bijvoorbeeld plastische chirurgie en wat dit doet met ons zelfbeeld. De schoonheid van mensen en dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier, lijkt op deze manier naar de achtergrond te verdwijnen. Dit is juist wat Lizzy in haar boek wil laten zien. Zij wil met haar boek iedereen bewust maken van hun eigen schoonheid en dat we niet op elkaar hoeven te lijken of er uit moeten zijn als modellen of celebrities.

100% natuurlijk

Zowel mannen als vrouwen zouden weer in zichzelf moeten gaan geloven en zichzelf en hun uiterlijk moeten accepteren. Zij hoopt dat mensen inspiratie kunnen halen uit haar boek en kunnen inzien dat zij goed zijn zoals ze zijn. Ik heb respect voor de personen die zich hebben blootgegeven door zich te laten fotograferen. Veel mensen vinden het eng om zonder make-up naar buiten te gaan en zien zichzelf liever niet zoals ze echt zijn. Dit boek geeft een kijkje in het echte leven, in mensen die zijn zoals ze zijn en hier voor durven uit te komen.

Wil je meer hierover zien of lezen? Bekijk dan de website van Lizzy.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Me - Donderdag 18 september 2014 10:22
Prachtig initiatief. Mooie foto waarop jij zelf het boek vasthoudt Laura.
marleen - Donderdag 18 september 2014 14:51
mooi zo!
Amarens - Donderdag 18 september 2014 21:26
Blijft zo moeilijk, tevreden zijn met hoe je bent. Zeker als mensen met je onzekerheden plagen, en niet door hebben hoe diep het je raakt.
Schitterende foto's Laura, zoals altijd:)