Durf jij met mij?

 

Als je kampt met psychische problemen dan kan het aangaan en onderhouden van sociale contacten erg lastig zijn. Ook liefdesrelaties zijn wellicht spannend en de drempel om uberhaupt relaties aan te gaan of mensen op te zoeken kan erg lastig zijn. Parnassia heeft om die reden de website durfjijmetmij.nl opgericht. Durfjijmetmij.nl is een gratis contactsite/datingsite voor vriendschap, ontmoeting, dating of relatie voor mensen met een psychiatrische aandoening. Parnassia is onderdeel van de ParnassiaGroep.

durfjijmetmij
Bron

Het doel is mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid autonomie te geven bij het zoeken naar vrienden, een date of relatie en zo het leven meer "kleur" te geven. De volgende organisaties, naast uiteraard Parnassia, zijn tot nu toe bij de website aangesloten.
♦ Stichting Anton Constandse;
♦ Dijk en Duin;
♦ BavoEuropoort;
♦ Delta Psychiatrisch Centrum;
♦ Kwintes;
 GGZ NHN;
♦ RIBW Nijmegen/Rivierenland;  
♦ GGZ Vincent van Gogh;
♦ Reinier van Arkel groep;
♦ Pameijer;
♦ RIBW Brabant;
♦ Altrecht;
♦ MPPG Maatschappelijke participatie Parn.Groep;
♦ Mondriaan;
♦ PerspeKtief;

Binnen de site zijn de profielen van de leden alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden. Dit zorgt voor een veilige omgeving. Parnassia, als organisatie, heeft verder geen bemoeienis met activiteiten van de leden op de site. Het streven is om in de toekomst nog meer GGZ instellingen te laten aansluiten, dit zorgt voor meer inschrijvingen en zo de kans op succes voor de leden.

Na je aanmelding wordt er door de beheerders van de website gecontroleerd of je inderdaad onder behandeling bent bij de door jou opgegeven instantie. Je behandelaar komt dit echter niet te weten en er wordt heel zorgvuldig met je privacy omgegaan. Dit zorgt er ook voor dat de website alleen toegankelijk is voor de daarvoor bestemde doelgroep.

Wat vind jij van dit initiatief?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

. - Vrijdag 15 mei 2015 16:54
leuk, alleen jammer dat als je bij een andere instelling aangesloten bent niet deel kan nemen…. =(
anoniem - Vrijdag 15 mei 2015 17:04
Goed initiatief, maar zoals mijn voorganger ook al opmerkt; mijn instelling staat er ook niet bij :(
Scorpiors - Vrijdag 15 mei 2015 17:11
Ik denk dat hier voorbeelden zijn, maar der zullen vast wel een dergelijke instelling bij jullie in de buurt zijn.
Alleen is het heel goed zoeken.
Misschien dat de ha hier in mee kan zoeken, die zullen het wel weten.
Ik vind het een leuke blog.
Ik ga hier zeker wat aan hebben denk ik.
Bedankt voor het delen.
Liefs.
JustAsBrokenAsMe - Vrijdag 15 mei 2015 17:24
Bij ons zeggen ze vaak dat het het beste is om een "niet zieke" omgeving te hebben. Dat maakt het makkelijker om het "gewone leven" zo goed mogelijk te volgen... Ofzoiets XD
Miekio - Vrijdag 15 mei 2015 18:25
Ik zou zoiets wel willen gebruiken om mensen te leren kennen en misschien zelfs vriendschappen. Maar nooit als dating; ik zou het niet fijn vinden om bewust te daten met iemand die psychiatrische problemen heeft. Als je een relatie hebt met iemand, geef je om hem: dan draag je toch alleen maar meer last mee?
Als het "zo loopt" zie ik dat heel anders, maar ik zou niet bewust daten met mensen met een aandoening.
Katja - Vrijdag 15 mei 2015 19:13
Ik wil me graag aanmelden, maar zoals de andere al zeiden staat mijn instelling er niet bij en kan dat dus niet. Jammer!
xxJustMexx - Vrijdag 15 mei 2015 19:18
Ook ik vind het een goed initiatief! Maar ben ondertussen niet in behandeling...
Liekeee - Vrijdag 15 mei 2015 19:20
Ik vind het een goed iets. Alleen jammer dat je per se in behandeling moet zijn bij een van de genoemde instellingen. Het zou mooier zijn als iedereen met een psychische kwetsbaarheid zich erop zou kunnen aanmelden. Maar ik snap wel dat je dan ook meer risico loopt op misbruik ervan. Dus dan is dit op zich wel beter.
PluiS - Vrijdag 15 mei 2015 21:12
Euh, hoe slim is het om als persoon met psychische problemen echt een relatie aan te gaan met een ander persoon met z'n eigen problemen? Het kan hoor, maar ik vraag me af of het wijs is om dat te zoeken.
Jupz - Vrijdag 15 mei 2015 21:39
Pluis, precies wat ik dacht. Twee mensen met psychische problemen of een verleden daarmee, dat lijkt me niet de fijnste combi. Tuurlijk kan dat ook in real life gebeuren, maar ik zou het zeker niet bewust zoeken. Je wordt dan haast elkaars therapeut. Ik heb zelf liever een stabiel persoon naast me, ik denk ook dat ik dat nodig heb...
Aniek - Zaterdag 16 mei 2015 00:02
Lijkt me ook niet echt handig als mensen met psychische problemen met elkaar gaan daten, bijv. als je beide depressief bent, dan houd je elkaar alleen maar depressief lijkt mij.
Golden princess - Zaterdag 16 mei 2015 09:46
Ik zou me aanmelden voor misschien een vriendschap ofzo. Een echte relatie met iemand hebben met een psychische aandoening is al best moeilijk, als je allebei een psychische aandoening hebt wordt het nog moeilijker. Helaas ervaring hiermee gehad, ook al was hij een super lieve jongen, het werkte gewoon niet omdat de een het niet redde de ander te helpen door eigen problemen en andersom.
Tecko - Zondag 17 juli 2016 18:26
Nou het is wel fijn dat je elkaar begrijpt dus zoeken mensen met psychische problemen elkaar op. In therapieën en op afdelingen ontmoet je elkaar ook dus waarom niet op een dating site.
De buiten wereld begrijpt toch al niets van die aandoeningen in mijn geval autisme. Dus weinig kans daar een partner te vinden.
dummy - Vrijdag 14 oktober 2016 08:23
Jammer dat je perse bij 1 van deze instellingen ingeschreven moet staan :(

Ik snap dat er een risico is als beiden psychische klachten hebben maar wees eerlijk:
in het 'gezonde' datingcircuit maak je geen kans met een rugzakje... helemaal niet als dat rugzakje daten an sich bijna onmogelijk maakt.
Van een lotgenoot kan je dan wat meer begrip verwachten.
Bertram E. Bol - Zondag 11 december 2016 05:21
Ik sta al een tijdje ingeschreven bij 'durfjijmetmij', maar heb vaak totaal geen reactie ontvangen op verstuurde berichtjes ... ik zelf vind dat niet zo netjes en reageer altijd, al is het maar om te laten weten of ik wel of niet interesse heb.
Sinds kort heb ik echter wel contact met een meid via de site. Het is nog heel pril, maar het voelt wel goed. We hopen heel binnenkort elkaar voor het eerst te gaan ontmoeten ... spannend, maar ook heel veel zin in!! 😊
Kevin - Maandag 5 juni 2017 19:41
Ik heb een behoorlijk lange geschiedenis met hulpverlening van intern naar begeleid wonen e.d ook verslaving en psychiatrische problematiek waren de orde van de dag, na lange tijd gaat het goed met mij en ben zo goed als klaar met hulpverlening, desondanks blijf ik kampen met mijn "probleem" wat voor de buitenwereld niet te snappen is en mensen die dit wel kennen snappen wat het inhoud.
Nu ik dus niet meer bij GGZ zit maar nog wel last ervaar van mijn problematiek vindt ik het jammer dat ik hoogstwaarschijnlijk geen lid kan worden omdat ik daar tussen haakjes niet meer besta.
Hoop dat de administrators even de richtlijnen op tafel kunnen leggen en mijn obstakel die hoogstwaarschijnlijk vele anderen ook ondervinden er toch voor kunnen zorgen dat de persoon die "klaar" is toch een eventuele stap in relatie kan zetten middels deze site.
Mike 74 - Maandag 25 september 2017 17:10
Is er nog leven in deze site? De laatste commentaren zijn van 2015.
Silver - Dinsdag 17 april 2018 07:56
Hoi Mike,ik lees je bericht net,kijk je nog op deze site?
Jeroen - Donderdag 28 mei 2020 08:50
Graag GGzE en Apanta toevoegen (regio Eindhoven en omgeving).

Ik kan nu niet meedoen terwijl ik daar wel veel behoefte aan heb...