Dromen helpen mij om door te gaan

 

Heb jij dromen? Iets wat je graag wilt worden? Iets wat je ooit wilt doen of bereiken? En geloof je in die dromen? Vecht je ervoor en jaag je ze na, of zijn het slechts ideeën in je hoofd die je nooit uit ziet komen?

Ikzelf lijk een geboren dromer. Mijn leven is nooit vrij van dromen geweest. Vroeger droomde ik over later. Ik wilde juffrouw worden, tekenaar, schrijfster, en toen ik groter was psycholoog, maar het meest van alles droomde ik over mijn eigen gezin. Kinderen. Wat wilde ik die graag! Ik zag ze al voor me, lachend en spelend, maar ook weleens verdrietig, vragend om mijn troost. Ik droomde over het huis waar ik in wilde wonen. Groot, vrijstaand en met een tuin vol bomen.

nieuw

Ik vond het heerlijk om mijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Later zat vol mogelijkheden en niets leek te gek. Mijn toekomstbeeld was een mooi plaatje, maar naarmate ik ouder werd, leken mijn dromen steeds verder weg. Steeds meer buiten bereik. Ik kreeg verschillende problemen in mijn leven en ik raakte erg in de knoop met mijzelf. Angst, somberheid en strijd stonden voorop en van de lachende, spelende kinderen, bleef een schim over.

In betere tijden waren mijn dromen volop aanwezig. Dan waren ze mijn grootste motivatie. Reizen naar andere landen maken, een liefdesrelatie, een fijne plek om te wonen, kinderen, mijn eigen boek met mijn eigen illustraties en een hond als huisdier. In slechte tijden vervaagden ze echter weer. Dan had ik slechts herinneringen aan de gemotiveerde ik die vol passie over haar dromen sprak. Als mijn wereld zwart was, was vooral de dood mijn verlangen.

Met mijn dromen gaat het nog steeds af en aan. Ik blijf ze koesteren in mijn hart, en op sommige dagen denk ik: ik ga ervoor! Maar als ik een dag later een baaldag heb, is het een ander verhaal. Dan denk ik dat ik ze beter op kan geven. Toch heb ik dingen in mijn leven bereikt en gekregen waar ik vroeger nooit van had durven dromen. Dit besef geeft mij hoop en de kracht om het geloof in mijn dromen terug te krijgen, al is het maar een beetje. Mijn dromen zijn de laatste strohalm waar ik mij aan vast kan klampen. Ze helpen mij om door te gaan.

dromen

Herkenbaar? Dan hoop ik dat je je dromen na blijft jagen, of dat gaat doen, als je ze nog niet najaagt. Misschien voelen ze niet altijd haalbaar, maar als je de moed opgeeft en je hoofd laat hangen, vermindert de kans van slagen. Blijf dromen, groot of klein. Blijf streven en verlangen naar alles wat er vroeg of laat kan zijn. Misschien wil je trouwen en een gezin stichten, misschien wil je reizen en bergen beklimmen, misschien wil je gezond en gelukkig worden en jouw droombaan uitrichten. Wat je ook wil, houd je doel voor ogen. Dromen kunnen uitkomen ...

Heb jij dromen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne 93 - Zaterdag 3 oktober 2015 13:04
Mooie blog! ! Even iets om over na te denken!!
Anoniem - Zaterdag 3 oktober 2015 14:13
Wat kan je ontzettend goed schrijven! Valt me elke keer bij een blog van jou weer op. Fijne stijl, goede inhoud.. Ga zo door!
:) - Zaterdag 3 oktober 2015 17:57
Nou, als jij een boek gaat schrijven, zal ik het zeker kopen!
Alice in Wonderland - Zaterdag 3 oktober 2015 18:58
Houd ons op de hoogte over wanneer je boek uitkomt hea! Zo te horen ben ik niet de enige die het graag zou lezen :)
Heel mooi geschreven en ja ik herken mezelf er heel erg in. Het heeft me geholpen om dit te lezen. Dankje :)
Ronja - Zaterdag 3 oktober 2015 21:21
Nee heb eigenlijk nog geen dromen. Ben alleen aan het overleven.
Maar ik vind het wel goed om over na te denken. Dat ga ik zeker doen.
Marith - Zaterdag 3 oktober 2015 22:18
Mooi geschreven! En op het moment komt deze blog heeel goed van pas. Dank je!
Maanmeisje (Bernice) - Zondag 4 oktober 2015 15:22
Wat een lieve reacties van jullie. Bedankt!