Doorzetten en mijzelf motiveren

 

Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom kom ik niet vooruit? Heb ik wel een toekomst? Dat waren een aantal van de vragen die ik mezelf zo vaak heb gesteld de afgelopen jaren. Ik heb vaak gedacht dat ik geen doel had. Dat ik niks kon. Als je twijfelt aan jezelf dan haal je jezelf automatisch naar beneden. Het haalde me niet alleen naar beneden, maar het maakte me ook depressief. Op een gegeven moment wil je niks meer omdat je denkt dat het je toch niet lukt. Ik wist dat ik iets moest veranderen.

Ik wilde leven en weer gelukkig zijn. Ik wilde iets bereiken. Nieuwe dingen bijleren. Mijn dromen waarmaken. Maar om dit allemaal te bereiken moet je er iets voor over hebben. Hulp zoeken. Doorzetten. Mezelf motiveren. Elke keer als ik denk 'het lukt me niet' tegen mezelf zeggen, 'je kunt het'. Als ik iets wilde eten en mijn eetstoornis zei 'nee', 'JA' zeggen, 'dit verdien ik'. Je slechte gedachtes tegenspreken met je gezonde verstand. Als ik een tegenslag heb dit anders aanpakken dan mezelf naar beneden te halen. Want het leven heeft nu eenmaal ups en downs. We kunnen niet verwachten dat alles ineens goed blijft lopen.

meisje

Een pyramide is ook niet op een dag gebouwd! De laatste jaren is er zoveel gebeurd en ondanks dat het me tegen zat heb ik veel geleerd. Eén van de dingen die ik heb geleerd is dat als ik niet in mezelf geloof, ik niks kan bereiken. Het begint echt bij jezelf. Hou van jezelf. Geef om jezelf. Geloof in jezelf. Dit is niet egoïstisch. Dit is menselijk. Overwin je angsten en kom uit je comfort zone. Natuurlijk is het niet zo makkelijk en iedere dag is een gevecht om daar te komen waar je wil zijn.

Door jezelf te kunnen motiveren, moet je je vasthouden aan de leuke dingen, de positieve dingen. Haal geluk uit de dingen die je graag doet of uit mensen bij wie je graag bent. Als dat niet helpt en alles valt tegen. Ga weg voor een paar dagen. Blijf niet hangen in het negatieve. Verander je omgeving. Dingen die gebeuren, gebeuren vaak met een reden. Je kunt er wel iets aandoen. Je toekomst ligt in je eigen handen. Ondanks de tegenslagen die we krijgen. Het is je eigen keuze wat je eraan gaat doen.

meisje

Ga je er iets tegen doen of ga je jezelf naar beneden halen? Niks is makkelijk. Iedereen heeft ook een bagage. De ene is zwaarder dan de ander, maar dat wil niet zeggen dat jij minder zou kunnen bereiken. Whatever you do, make sure it makes you happy !

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Elisa - Vrijdag 15 januari 2016 19:04
Dit kwam net op het goede moment bedankt voor deze woorden ♡
Merel - Vrijdag 15 januari 2016 19:11
Amy2000 - Vrijdag 15 januari 2016 19:31
Heel mooi ♡♡
Amy2000 - Vrijdag 15 januari 2016 19:31
Heel mooi ♡♡
Manal - Vrijdag 15 januari 2016 19:34
Je reageerde ook zo lief op mijn verhaal! MashAllah meis! Je hebt het prachtig geschreven en ik hoop dat je op een dag volledig gaat herstellen! Ik geloof in jou en wens je het beste toe! Je bent een prachtige meid en ik weet zeker dat jij er gaat komen! Blijf sterk en alles komt goed InshAllah! 😍
barbara - Vrijdag 15 januari 2016 19:47
Mooie blog!
Merel - Vrijdag 15 januari 2016 21:30
Merel - Vrijdag 15 januari 2016 21:30
Ik geloof in je!
Lisa28 - Vrijdag 15 januari 2016 22:15
Ik zat net precies in een discussie met mezelf... en dit is precies wat er in mijn hoofd spookt! Ik moet het doen en ik begin weer opnieuw.. want ik kan het!
xdiedev - Vrijdag 15 januari 2016 22:26
Deze kwam binnen ! Bedankt !
hannie - Dinsdag 2 februari 2016 19:44
ik ben blij dat ik dit gelezen heb. in combinatie met het artikel over structuur kan ik hopelijk een nieuwe en positieve weg ingaan.