De week van Phoi Cai - photo blog 87

 

Vakantie! Hoewel ik had gehoopt dat we het klussen al achter de rug zouden hebben, bestaat mijn weekje vrij uit een afwisseling van klussen en leuke uitstapjes. Een balans die ik soms lastig vind om te zoeken, maar we houden het einddoel voor ogen: drie mooie, opgeknapte en vooral volwaardige slaapkamers. Tot die tijd gooien we er zelf wat kleur in, letterlijk en figuurlijk, en maken we er het beste van. Veel leesplezier!

coll

Maandag

We starten onze vakantie met een dagje Efteling. Het is vijf jaar geleden dat we er voor het laatst zijn geweest en dit keer hebben de meisjes er ook veel meer van kunnen genieten. Ondanks dat het vakantie is, is het niet super druk. Gelukkig maar! ;-) We hebben er van genoten!

maa

Ondanks dat het een lange dag is geweest, kunnen we het niet laten om in de avond wat voorbereidingen te doen voor het schilderen wanneer de meisjes op bed liggen (of naja, naast het bed hihi..!). Naast dat het vakantie is en we graag leuke dingen willen doen, willen we ook heel graag weer rust in huis en vooral slapen in aparte kamers. We slapen inmiddels al meer dan vijf weken op één kamer! De klussers zijn al even weg, maar de muren moesten nog lang drogen. Inmiddels is het zover en dat beteken dat we in onze vakantie ook echt aan de slag moeten om het af te maken. 

ma

Dinsdag

Terwijl de meisjes bijkomen van een dagje Efteling, gaan mijn man en ik aan de slag. Vannacht hebben we de muren nog ontvet en vandaag beginnen we met het voorstrijken en verven. Mijn schoonmoeder vermaakt ondertussen de meisjes en dit zorgt ervoor dat we vandaag flinke meters konden maken.

di

Na een dagje verven plof ik in de avond op de bank voor het Eurovisiesongfestival. 

di

Woensdag 

Tijd voor wat kleur op de muren! De meisjes mochten ieder twee kleuren kiezen en vandaag gaat roze op een muur van Romy's kamer. 

wo

Terwijl de verf droogt gaan we een middagje op pad. We besluiten richting Westfield Mall van Oberhausen te rijden. Even eruit en weg van alle verfgeur in huis hihi!

wo

Eenmaal thuis trek ik mijn verfhandschoenen weer aan en verf ik de roze muur voor een tweede keer. daarna is de zin om te koken ver te zoeken, dus we besluiten een hapje te eten in een restaurant in de buurt. Dit is fijn!

wo

Donderdag

Nou, daar gaan we weer! Vandaag is onze nieuwe slaapkamer aan de beurt en het krijgt een mooie groene muur. Mijn man gaat creatief aan de slag in Romy's kamer en ondertussen genieten we van al het gelach van de meiden die buiten aan het spelen zijn. Ik merk dat ik vandaag wat baalmomentjes heb. Aan de ene kant wil ik heel graag de kamers af hebben, maar heb ik ook het gevoel dat ik tijd samen als gezin mis. Het is niet anders en het hoort er eenmaal even bij. We weten ook waar we het voor doen, maar toch. Ik had me onze vakantie wat anders voorgesteld. Maar goed, met verbouwingen kunnen er eenmaal vertragingen bij komen kijken. Even balen mag, maar daarna gaan we er weer voor!

do

Vrijdag

De meiden zijn gisteren uiteindelijk bij opa en oma gaan logeren, zodat we het schilderen tot in de latere uurtjes konden afmaken. Vandaag zijn de meubels aan de beurt. Mijn man is de kasten halen en ik doe wat nodige boodschappen. Daarna is het puzzel-/bouwtijd! We hebben hier en daar wat oeps-momentjes gehad, maar de glimlach op Romy's gezicht bij het zien van haar nieuwe kamer maakt alles in een klap goed. 

vrij

Na twee dagen knallen, is het bij ons eventjes op. We besluiten even een fijne avondwandeling te maken en onze koppies te legen. Op naar een weekend waar wij als gezin weer even centraal zullen staan. 

vrij

Zaterdag

Vandaag gaan we naar Zooparc Overloon. Ik heb een bingokaart voor de kinderen gemaakt, zodat ze lekker aan de slag kunnen. Maar alle mooie Legobeelden en avonturenpaadjes geven ook genoeg plezier. Hier waren we even aan toe en het weer maakt het helemaal af.

za

Met een dubbel gevoel schuif ik vanavond bij de buurvrouw aan om het Songfestival te kijken. Iets wat we al jaren samen doen, maar toch voelt vanavond anders. De hoe en wat... het gaat vast nog een staartje krijgen, maar samen hebben we er toch nog een fijne avond van gemaakt. 

za

Zondag

Vannacht sliepen de meisjes voor het eerst in een andere kamer. Ondanks dat we echt niet mogen klagen over hoe het afgelopen weken is gegaan, is het ook wel heel fijn om rustig wakker te kunnen worden. De zelfgeknutselde moederdagcadeautjes en een fijn ontbijtje maken mijn ochtend helemaal af. In de middag vertrekken we nog richting mijn mams en erna naar mijn schoonmoeder. 

zo

Mijn dag vliegt voorbij, maar eenmaal thuis komt de klap. Ik ben op. Op na vandaag, op na deze week, op na afgelopen weken. Ik had in mijn hoofd nog een lange to-do lijst maar die liet ik graag links liggen. Terwijl mijn man de meisjes naar bed brengt, spring ik onder de douche en volgens mij sliep ik nog eerder dan Romy deed. Dit heb ik even nodig en dit gaat me goed doen. Met frisse moed start ik mijn nieuwe week vandaag en we gaan zien wat het gaat brengen. Ik hoop veel moois en hetzelfde hoop ik ook voor jou.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M@@rtje - Maandag 13 mei 2024 18:16
Wat hebben jullie hard gewerkt zeg! En fijn dat de meisjes nu op hun eigen kamer kunnen slapen.
Wel toevallig, onze kids zijn afgelopen week ook bij het Zooparc geweest. Leuke dierentuin!
Hopelijk lukt het je van de week om wat rust te nemen.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 14 mei 2024 13:44
Oh wat toevallig! Hopelijk hebben jullie het daar ook leuk gehad ♥

Liefs
britneyangel - Maandag 13 mei 2024 21:09
leuke maar drukke week!
denk ook aan je rust he phoicai?
britneyangel - Dinsdag 14 mei 2024 09:20
welk land vond jij het mooist van het eurovisiesongfestival, en wat vind je van het lied dat gewonnen heeft?
ik vond het niet zo erg dat nederland niet mee deed, ik vond de andere landen beter en jij?
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 14 mei 2024 13:47
Lief dat je me eraan herinnert rust te pakken. Ik doe zeker mijn best!

Ik vond het lied van Zwitserland zeker mooi en er waren ook nog andere mooie liedjes. Nederland was niet zo zeer mijn favoriet maar hij had er zeker niet uit gehoeven. Vooral niet de manier waarop natuurlijk, maar goed we horen enkel een kant van het verhaal dus ik probeer dat ook los te laten verder.

Liefs