De week van Phoi Cai - photo blog 83

 

Ik heb een weekje vrij! Desondanks heb ik mijn weekje voor jullie vastgelegd. Het is een fijn, confronterend, frustrerend, verhelderend en waardevol weekje geweest. Het voelt bijna gek om deze woorden in een zin te gebruiken, maar zo is het wel geweest. Ik kijk er daarom niet meteen met een slecht gevoel op terug, maar probeer er wel van te leren zodat ik het nu beter kan oppakken. 

collage

Maandag
Mijn man is ook vrij en we hebben ons voorgehouden om niet ons weekje vrij meteen vol te plannen met to-do taken. In plaats daarvan willen we vandaag zo veel mogelijk doen, zodat we er de rest van de week niet meer naar om hoeven te kijken. Zo is hij bezig op de zolder en ruim ik onze kledingkast en slaapkamer op om alvast ruimte te maken voor de verbouwing. De meiden logeren dan bij ons op de kamer. Daar is nu in ieder geval plek voor gemaakt!

maandag

Na een dag klussen en opruimen is er geen energie meer voor het koken. Dit wisten we van te voren dus vanavond gaan we lekker uit eten bij 't Zusje. 

maandag

Dinsdag
Vandaag geen klusjes. Nadat we de meiden naar school hebben gebracht, vertrekken we naar de sauna. Ik hoop vandaag lekker tot rust te komen en even wat warmte te pakken. Dat is deels gelukt, alleen is het gevolg ervan minder. Het voelt alsof mijn lichaam ineens de ruimte vond om alles toe te laten en ik word overweldigd door een intens gevoel van vermoeidheid. Niet alleen voelt dit confronterend, maar ook verhelderend. Ik was te lang op standje overleven doorgegaan, zowel lichamelijk als mentaal. Maar nu geeft mijn lichaam aan dat het genoeg is geweest. Dit moet anders. 

dinsdag

Woensdag
Een ochtendje niks.. Na een dag als gisteren probeer ik hier aan toe te geven. Dat betekent niet dat het alleen maar slecht gaat. Maar soms word ik overrompeld door een gevoel van intense vermoeidheid en .... En tja, wat? Ik kan er nog niet goed woorden aan geven. Het is op verschillende vlakken gewoon heel veel geweest afgelopen maanden en dit moet allemaal even landen en ruimte krijgen. Ruimte die ik niet makkelijk weggeef, maar ik probeer er naar te luisteren en te kiezen voor whatever het beste is op dit moment. 

woensdag

In de middag gaan we alsnog naar mijn ouders om samen te lunchen. Daarna vertrekken we naar zwemles. Terwijl Romy bezig is met haar diploma B, is Livia inmiddels ook begonnen met haar zwemles. Vandaag heeft ze haar tweede zwemles en in tegenstelling tot vorige week doet ze vandaag gelukkig beter mee. Bij thuiskomst vinden zij wat ontspanning in Lego terwijl ik een winters maaltje voor ons kook.

woensdag

Donderdag
De rust van afgelopen dagen doet me goed. Ondanks dat het mijn valkuil is te denken dat daarmee alles is opgelost. Dat is het natuurlijk niet en ik blijf zoeken in wat goed voelt. Juist om te voorkomen dat ik over een tijd weer overvallen word door ditzelfde gevoel. De ochtend voelt wat onrustig en ik twijfel tussen rust of juist erop uit gaan. We beginnen met een kort bezoekje aan de woonboulevard, omdat we een kledingkast moeten bestellen voor Livia. Vervolgens kijken we nog even bij de bedden omdat ons bed niet meer helemaal voldoet. Wat gaan we nu doen? We kijken elkaar aan en komen tot de conclusie nog niet naar huis te willen. In plaats daarvan rijden we naar Nijmegen om samen te lunchen.

donderdag

Wanneer de meisjes thuis zijn, gaan we gezellig bakken. De citroencake is goedgekeurd en terwijl we 's avonds op de bank Married at first sight kijken, geniet ik ook van een stukje cake. 

donderdag

Vrijdag
Opruimen moet een keer gebeuren en omdat we een vol weekend tegemoet gaan, pak ik er vandaag de stofzuiger bij terwijl mijn man de boel poetst. Teamwork makes dreamwork. Omdat we het samen doen, is er ook nog tijd voor een koffie met lekkers terwijl we aan de slag gaan met de bouwtekening. 

vrijdag

Na een productief ochtend vertrekken we op tijd naar school omdat Romy letterfeest heeft. Vervolgens komen er kindjes mee naar huis om te spelen en POEF, om was mijn vrijdag. Maar dit laat ik nog graag even zien, hihi. Ik heb al een tijd borden en kommen van Essenza en ik zag deze mokken in de sale. Hihi, nu heb ik ze ook! 

Zaterdag
Mijn neefjes zijn logeren bij mijn ouders en vandaag gaan we met de vier kids op pad. We vertrekken vroeg richting Leidschendam voor een bezoekje aan Peppa Big World of Play. Ze hebben zich ontzettend vermaakt en ik heb ervan genoten hun zo samen te zien spelen. 

zaterdag

Zondag
Terwijl Romy naar een kuffelles en kinderfeest is, ga ik met Liv op pad. Zij mag het avondeten kiezen en het is spaghetti met gehaktballen geworden! Daar moeten we wel boodschappen voor doen en daarna gaan we door naar mijn ouders zodat we nog met de neefjes kunnen spelen.

zaterdag

Eenmaal thuis ben ik toe aan wat lekkers. Wat als je niet kan kiezen tussen koffie en chocomelk? Dan doen we beiden! Hmmmm, dit is lekker. Zoals gepland eten we vanavond spaghetti met gehaktballen en ik plof erna moe en toch voldaan op de bank. Ik vind nog een beetje energie om wat lesjes Chinees te doen en daarna gaat het lampje ook bij mij uit.

zondag

Een pittig weekje is het zeker geweest. Lichamelijk, maar ook mentaal. Alleen wil ik het niet meteen als een slechte week bestempelen, want aan de andere kant is het ook verhelderend en nodig geweest. Soms moet je blijkbaar even vallen of tegen een muur aan lopen om te merken dat het niet meer gaat zoals het ging. Dat is niet altijd makkelijk om te beseffen maar wel nodig om een ander pad in te kunnen slaan. Dat is waar ik nu naar op zoek zal gaan en ik heb er alle vertrouwen in.

Ik hoop dat jullie een fijn en waardevol weekje hebben gehad. En dat je erop mag vertrouwen dat je ook eens mag vallen om weer op te kunnen staan. Ik ga er weer voor om er een fijn weekje van te maken. Doe je met me mee? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S - Maandag 29 januari 2024 17:41
Wat een leuke foto's en impressie van alles wat jullie ondernemen, ziet er zo gemoedelijk uit, naar dat je moe bent, maar dat zie je niet op de foto's.
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 30 januari 2024 11:58
Ha S,

fijn dat je het niet ziet, daar ben ik blij om hihi. Maar ik moet zeggen dat ik buiten de foto's om ook vooral heb geslapen dus dat scheelt :)

Liefs
Cindy - Maandag 29 januari 2024 18:04
Veel afwisseling in de week alleszins amai! Ik zou er momenteel de energie niet voor hebben wel leuk om zien!
Saskia - Maandag 29 januari 2024 18:32
Wat een mooie conclusie aan het einde van je blog! En heb je een recept van de citroencake? Of heb je een bakmix gebruikt?
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 30 januari 2024 11:59
Voor het gemak dit keer een simpele bakmix gebruikt ;) Desalniettemin was het erg lekker!

Liefs
britneyangel - Maandag 29 januari 2024 22:22
hier heb je weer van geleerd!
goed dat je verder je rust gepakt hebt!
leuke blog , lukt het met chinees?
Phoi Cai - redactie Proud2bme - Dinsdag 30 januari 2024 12:00
Het lukt aardig, Britney! Ik moet zeggen dat het wel moeilijker begint te worden, maar dat is niet gek. Ik denk dat het al scheelt dat ik een basis heb doordat ik ook Kantonees spreek. Ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen!

Liefs