De week van Phoi Cai - photo blog 69

 

Hoe mijn week was? Poeh, ik zou niet eens weten hoe ik het moet omschrijven... Het voelt alsof ik niks heb kunnen ondernemen, maar toch merk ik dat mijn week onopgemerkt veel van me heeft gevergd. Niet alleen was ik zelf even niet lekker geweest, maar ook had ik de zorg van een ziek kindje. Maar ondertussen ben ik ook begonnen met wat kleine voorbereidingen voor iets heel leuks en super spannends! Veel leesplezier.

col

Maandag

Na een bewogen week waarin onze jongste ziek was, was de koelkast wel toe aan wat aanvulling! Maar eerst moesten de kids naar school en daar nam ik meteen een formulier voor verlofaanvraag mee, want.... we gaan volgend jaar naar Vietnam!! Omdat het toch een beste reis is, zijn we net iets langer weg dan de schoolvakantie. Inmiddels is onze aanvraag al goedgekeurd, dus het maakt het wel steeds meer echt en spannend!

ma

Na mijn werkdagje was het knutsel- en voetbaltijd! Ik volg voetbal nooit zo, maar WK's en EK's vind ik altijd wel leuk om te zien.

ma

Dinsdag

Het was een kwestie van vroeg of laat, maar ik denk dat Livia me had aangestoken. Gisteravond voelde ik me al mwah mwah en vannacht werd het er niet beter op. Ik werd wakker met pijn over het hele lichaam, hoofdpijn, keelpijn... Ik had helemaal geen tijd om ziek te zijn!

di

Zul je natuurlijk zien dat er op zo'n dag meerdere dingen mis gaan. Mijn laptop wilde in de avond alwéér niet opstarten. Snel bracht mijn man mijn computer naar beneden en kon ik mijn avonddienst draaien. Later op de avond deed de laptop het wel weer, maar ik denk dat het na zoveel jaar toch echt klaar is. Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken over het avondeten. Papa en mama brachten ons een heerlijk maaltje.

di

Woensdag

Ik denk dat mijn lichaam naar me luisterde. Ik had geen tijd om ziek te zijn, dus ondanks de mindere nacht stond ik vandaag iets beter op. Nadat de meiden naar school waren, pakte ik nog een ochtendje rust. 

wo

In de middag besloot ik alsnog met de meiden naar mijn ouders te gaan. Het is iets wat ze graag doen en ook daar kon ik uiteindelijk nog wat rust pakken. Vooral toen Liv bij me in slaap viel. Ze gaat sinds vorige week naar school, hoewel ze alsnog veel thuis was omdat ze ziek was. Maar schooldagen vergen nog best veel van zo'n klein meisje. 

wo

Donderdag

De rust gisteren deed me goed. Ik voelde me vandaag weer een stukje beter. Dat komt mooi uit, want ik sprak vanochtend met een vriendin af om het één en ander voor het Sinterklaasfeest te regelen. En daar kwamen de pakketjes binnen! Ondanks dat het nog even duurt voordat we op vakantie gaan, had ik heel erg de drang om van alles voor te bereiden. Ik vind het namelijk retespannend om voor het eerst met de kids te reizen! Ik had deze koptelefoons voor ze gehaald zodat ze er alvast aan kunnen wennen. Gelukkig vonden zij ze helemaal geweldig en doen inmiddels niets liever dan even hun rustmoment te pakken met hun koptelefoons erbij. Ik hoop dat dit een voorbode is van hoe de reis zal gaan. Een cadeautje voor hun en een cadeautje voor mezelf. Hoewel het meer een must is in verband met werk. Maar gezien mijn vorige laptop al meerdere keren heeft geweigerd aan te gaan, scoorde ik een nieuwe Chromebook. Ik hoop dat deze net zo lang mee gaat.

do

Van manlief kreeg ik ook een nieuwe koptelefoon. Ik kan echt helemaal niks met die draadloze oordopjes, dus dan werkt dit een stuk beter. En dat kwam vanavond meteen goed van pas. Halverwege de avond was Livje weer onwel geworden dus die sliep vanavond bij ons in bed. Zo kon ik nog eventjes ongestoord serie kijken terwijl ze bij ons sliep.

do

Vrijdag

Na een gebroken nachtje wilde Liv vanochtend wel naar school. Zo gezegd, zo gedaan. Dat kwam ook wel mooi uit, want na vannacht had ik wel wat wasjes te draaien. Anderhalf uur later kon ik haar toch weer ophalen. Arm meisje toch. Eenmaal thuis viel ze alweer snel bij me in slaap. 

vrij

In de middag moest ik nog op pad met Romy naar haar zwemles, maar eenmaal thuis wist Liv niet hoe snel ze weer bij me moest komen zitten. 's Avonds kwam nog een laatste cadeautje voor mezelf binnen. Een heerlijk geurtje van Chanel die ik al maanden wil halen. Nu toch maar gedaan met een leuke aanbieding. En als ik stil sta bij wat ik deze week had gehaald/gekregen ben ik aardig tevreden. Niet omdat ik die dingen heb gehaald of heb gekregen, maar omdat ik het altijd zo moeilijk vond en nog steeds vind om dingen voor mezelf te halen. Anderen gaan naar mijn mening altijd voor, zeker met de meiden. Maar daarmee cijfer ik mezelf soms net iets te makkelijk weg of stel ik aankopen voor mezelf net iets te lang uit. Ik hoef niet altijd het beste of het nieuwste te hebben, maar soms mag ik mezelf ook wat gunnen. Een voor mij best lastig en confronterend leerproces, maar wel een waardevol leerproces. 

vrij

Zaterdag

Yes, het is zaterdag! Vandaag ging ik met mijn zussen op stap om wat cadeaus te halen voor de feestdagen. Maar het belangrijkste was dat we dit samen doen en de gezelligheid ervan. We namen ook even de tijd om lekker te lunchen. Zulke dagen zijn zo fijn.

za

Na een lange shopdag was ik helemaal kapot. Alsof Miljuschka wist dat ik wat leesstof kon gebruiken, want met mijn nieuwe tijdschrift plofte ik aan het einde van deze dag op de bank en kwam ik er niet meer vanaf. 

za

Zondag

Blijkbaar was ik niet de enige die moe was vandaag. We waren van plan naar de bioscoop te gaan, maar Romy had er vandaag geen zin in. Mijn man was uiteindelijk op date geweest met Liv en ik bleef thuis met Romy. Uiteindelijk was dit het beste voor ons allemaal. In de middag kwam hun neefje nog even spelen en hadden we al met al een heerlijk zondagje. 

zo

Op naar een nieuwe week.
Gaan jullie nog wat fijns doen met Sinterklaas deze week?

♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sew - Maandag 28 november 2022 20:57
Hi Phoicai,

Wat supercool dat jullie naar Vietnam gaan! Een hele onderneming, maar er lijkt me niks leukers dan reizen met je gezin. Nou, jawel, als je dochter bij je op schoot in slaap valt! Heerlijk, wel sneu voor Liv dat ze ziek was natuurlijk, dat maakt het dan misschien wel minder fijn. Knap hoe je omgaat met die eerste schoolweek wat idd vast veel indrukken geeft. Ontroerende foto’s met die tasjes zo op hun rug en aan de fiets! En mooi die stappen te zien, zwemles was wel pittig maar gaat nu goed toch? En een leuke leeftijd om te reizen denk ik, veel verwondering en handig om maar te wennen alvast lijkt me.
Lief van je ouders dat ze jullie eten verzorgen trouwens, kan me voorstellen dat ze graag bij ze zijn. Wat een schatten. Fijn weekend!
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 29 november 2022 14:01
Hey daar!

Oh stiekem genoot ik ook wel erg van de knuffels en dutjes, maar nog beter had het geweest als ze niet ziek waren ;) En bedankt voor de lieve woorden. Het zwemmen gaat gelukkig al een stuk beter, ondanks dat ze er nog altijd met wat tegenzin naartoe gaat. Maar ze doet het wel en daar ben ik erg trots op. Maar de reis zelf vind ik ook wel erg spannend en leuk tegelijkertijd. Ik ben erg benieuwd naar hoe ze het gaan vinden. Time will tell.. ;)

Liefs
MetalKreeft - Maandag 28 november 2022 21:31
Het was een fijne afleiding even je plog lezen thanks.
En je hebt dezelfde koptelefoon als ik.
Heb je bekende wonen in Vietnam?
Ik hoop dat jij en je kleine meid snel opknapt.
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 29 november 2022 14:03
Oh wat toevallig! Ik vind 'm tot zover erg fijn :)

Verder heb ik inderdaad grotendeels van mijn familie in Vietnam wonen. Dat is dan ook tegelijkertijd mijn belangrijkste reden om er naar toe te gaan; zodat de meiden mijn familie daar kan ontmoeten, met name mijn oma die toch al op leeftijd is. Dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn.

Liefs
britneyangel - Maandag 28 november 2022 21:59
vervelend dat je ziek was maar gelukkig ben je weer beter!
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 29 november 2022 14:03
Gelukkig wel! Liefs :)
britneyangel - Dinsdag 29 november 2022 17:03
ik heb nog wat berichten voor je in me db geschreven niet wat moet ik doen maar voor phoicai.