De koelkast van Phoi Cai

 

Hoe zien we dat jouw koelkast van jou is? Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken? Hoe zag jouw koelkast er 5 jaar geleden uit? 'De koelkast van...' is een blogreeks die je misschien weleens voorbij hebt zien komen op Proud2Bme. In 'De koelkast van...' vroegen we eerder al bekende en minder bekende mensen naar de inhoud van hun koelkast. Een intensieve sporter, iemand met een eetstoornis, een fysiotherapeut, een influencer, een tandarts, een veganist en... Nu zijn wij zelf eens aan de beurt! Naar de inhoud van wiens koelkast ben jij benieuwd?

Wat ligt er op dit moment in jouw koelkast?

Niet zoveel als normaal gesproken eigenlijk. De echte weekboodschappen moet ik nog doen, maar het geeft wel een aardig beeld van hoe het ongeveer is. Er ligt altijd fruit in mijn koelkast en er staan altijd te veel potjes en flessen met sauzen. Vroeger durfde ik nooit zo goed sauzen te eten. Vanuit de eetstoornis vond ik dit maar overbodig, maar eigenlijk vond ik ze altijd superlekker! Dat is nu ook wel te zien in mijn koelkast. Zowel mijn man als kinderen houden er ook erg van dus dat vult al snel een plank. 

koelkast

Wat mag er echt niet in jouw koelkast ontbreken?

Fruit en kaas mogen in mijn koelkast niet ontbreken. Ik ben daar dol op. Verder is er voor mij weinig echt onmisbaar. Ik heb periodes waarin ik bepaalde dingen blijf halen maar na zo'n periode haal ik het gerust weken of zelfs maanden niet meer. Als ik moet denken aan onmisbare producten kom ik eerder uit bij producten die mijn kids standaard eten, zoals yoghurt of vlaflip. 

Wat zou je absoluut niet tegenkomen in jouw koelkast?

Pittige sauzen of pepers. Alles wat met pittig te maken heeft eigenlijk. Ik kan daar namelijk helemaal niet goed tegen. 

Heb je ook koelkastgewoontes waar je trots op bent? We zijn tenslotte Proud…

Poeh, trots vind ik een groot woord voor mijn koelkastgewoontes. Ik ben vooral blij dat ik er dingen in heb staan waar ik van kan genieten en dat daarin geen onderscheid meer gemaakt hoeft te worden tussen producten die ‘goed’  of ‘fout’ zijn.

En koelkastgewoontes waar je je voor schaamt? Het mag er allemaal zijn…

Daar kan ik wel makkelijker iets voor bedenken, haha! Ik kan wel vaker mijn koelkast schoonmaken en tja, de flinke verzameling aan flesjes saus vind ik soms ook wel heftig ondanks dat ik ook niet zonder kan. Ieder houdt nu eenmaal van zijn of haar eigen sauzen en tja, dan raakt het al snel vol…

Hoe vaak maak jij je koelkast schoon?

Niet vaak genoeg dus.. Als het bijvoorbeeld gaat om het vriesgedeelte, doe ik dat pas wanneer ik het zo beu ben dat ik een lade niet meer fatsoenlijk kan opentrekken door ijsvorming. En als het zover is, moet alles ook echt meteen grondig aangepakt worden.

Hoe zag jouw koelkast eruit toen jij een eetstoornis had?

Mijn koelkast zag er toen een stuk georganiseerder uit en dat is niet bepaald in de positieve zin. Ik moest een goed overzicht hebben van wat ik in mijn koelkast had staan en dat kwam voornamelijk voort uit de behoefte aan controle. Maar ook de behoefte aan het beperken van in mijn ogen onveilige producten.

En hoe is dit veranderd?

Sinds mijn herstel is er in mijn ogen niet meer zo’ n zwart-wit onderscheid tussen goed of fout. Alles is goed, zolang je ervan kan genieten. Ik vul mijn koelkast daarom ook op basis van mijn behoeftes en verlangens in plaats van uit de behoefte aan controle. 

Wat is jouw ideale koelkast?

Oh, die perfect ingerichte koelkasten waarin alles zo netjes staat! Ondanks dat ik het overzicht niet meer nodig heb vanuit controle, vind ik het soms wel erg rommelig. Dus alles zo recht in bakjes, potjes en op een rij zou ik geweldig vinden!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Blue - Donderdag 17 november 2022 18:37
Ik herken heel erg het overzicht willen hebben van je koelkast. De controle. Lastig vind ik dat soms. Anders klopt het niet in mn hoofd...


Ik moest even lachen om de 'ideale' koelkast. Ik moet dan denken aan wat je op tv ziet in reality series. Alles zo netjes gesorteerd. Maar ik moet wel zeggen dat zijn vaak mega koelkasten.
Lenty - Donderdag 17 november 2022 19:47
Hier staan ook flink wat sausjes omdat iedereen voorkeur heeft, neemt wat plaats in hé? .Ik vind het vooral vervelend dat er dan nieuwe sausjes bijkomen en de restjes blijven liggen tot iemand ze weggooit of denkt hé daar zit nog wat in :-).
Ik vond sausjes vroeger ook overbodig en soms neem ik het ook nog niet bij een maaltijd, omdat ik het niet nodig vind, of omdat het geen extra toevoeging geeft, als ik er zin in heb dan doe ik het wel al :-).

Fruit EN chocolade is onmisbaar toch? :) Ja chocolade hoort bij mij in de koelkast ?

Liefs en smullen maar !
Phoi Cai - redactielid Proud2bme - Maandag 21 november 2022 14:52
Haha Lenty, chocolade is zeker onmisbaar maar bij mij ligt het niet in de koelkast ;)
Shelly - Zaterdag 19 november 2022 11:45
O ja van die Amerikaanse koelkasten..alles op kleur etc. Geweldig haha