De week van Phoi Cai - photo blog 63

 

We begonnen deze week met regenachtige dagen en eindigden de week met zon. Zo voelde het ook echt. De eerste dagen gingen een beetje aan me voorbij, ondanks dat ze niet per se vervelend waren. Maar ik merk nu wel dat ik echt uitkijk naar de weekenden, waarin we als gezin even samen zijn, ondanks dat manlief deze week een weekenddag thuis moest missen. We hadden er weer wat fijns van gemaakt en dat geeft weer energie voor een nieuwe week. Veel leesplezier!

collage

♥ Maandag
Tweede Pinksterdag. Ik begon mijn ochtend met een werkdienst. Maar veel meer was er vandaag eigenlijk ook niet te doen. Het weer was maar treurig. Gelukkig kregen we in de middag bezoek van onze vrienden en hun dochter. Het was erg gezellig!

maandag

We kregen afgelopen weekend ook van ze te horen dat ze een tweede kindje verwachten. Superleuk! Daar had Livy ook wel een bijzondere gedachte bij... Ik kan erg lachen om kinderlogica en ergens snap ik haar gedachte ook wel. Na hun vertrek pakte ik toch maar weer Animal Crossing op aangezien de tv mega-lang aan het updaten was. Ondertussen genoot ik van een Vietnamees toetje, genaamd 'che bau mau'. 

maandag

♥ Dinsdag
Van een Vietnamees toetje gisteravond naar een wat ongebruikelijk Chinees ontbijtje vandaag. Ik had deze 'Zongzi' nog liggen en dat moest een keer op. Wat een straf, hihi... Daarna ging ik met Liv op zolder spelen, waar we sinds kort een spellenkast hebben staan. Daartussen vond ik mijn oude Nintendo DS! Die gaat weer opgeladen worden om op te spelen.

dinsdag

Tijd om te werken. Voor in de middag nam mijn schoonmoeder koekjes mee voor de kids. Ik mocht daar lekker van meegenieten. En tijdens het werken in de avond kon ik de zoete trek wederom niet weerstaan. Het werd een Magnum Cookies. 

dinsdag

♥ Woensdag
Een rustig ochtendje en daar was ik wel aan toe. Als cadeautje voor mezelf kocht ik deze mooie pioenrozen. Ik ben er dol op!

woensdag

Daarna ging ik met Livje boodschappen doen. Vandaag mocht zij ijsjes kiezen en het werden deze nogal kleurrijke ijsjes. In de middag waren we bij mijn ouders dus kon ik nog even snoepen van nog een bekertje 'che bau mau'. En ken je het idee van de Action? Je gaat voor één ding en gaat weg met iets meer dan één ding..? Oeps.. 

woensdag

♥ Donderdag
Rust zat er vanochtend niet in. Vandaag werd de ondergrondse vloerisolatie gedaan. Zoals verwacht werden zowel Liv als Ika behoorlijk onrustig van alle drukte dus trokken we ons terug op de zolder.

donderdag

Gelukkig was het snel klaar en konden we in de middag weer onze gang gaan toen Romy uit school was. Ze kreeg vandaag haar eerste uitnodiging voor een kinderfeestje.. Ik vond dat vroeger superspannend maar ik hoop dat ze ervan gaat genieten.

donderdag

♥ Vrijdag
Romy had vandaag een sportdag en ik ging mee als hulpouder. Het was ontzettend leuk om te zien en te helpen, maar poeh, wat vreet zo'n ochtend energie. 

vrijdag

Na een middagdutje van mij (hihi) mocht ik vandaag weer met Romy naar de zwemles. Over de laatste keer dat ik ging, kon je in mijn vorige plog lezen. Daarna had ik echt even afstand nodig en bracht mijn man haar. Bij hem kan ze toch beter afscheid nemen.. Maar vandaag moest ik er weer aan geloven. Ik vond het retespannend maar wat was ik blij met het resultaat. Ik ben me ervan bewust dat het geen garantie is voor de volgende zwemlessen, maar vandaag ging het goed. Ze bleef zelf in het zwembad terwijl ik buiten wachtte. Wel in zicht, maar dat is oké. Ik was apetrots en het voelde echt als een overwinning!

vrijdag

♥ Zaterdag
Na het werken vanochtend maakten we met z'n viertjes een wandeling. En tja, als we toch al bij een supermarkt zijn, kon ik het niet laten om een watermeloen mee te nemen voor deze warme dag. We genoten nog van een fijn ochtendje samen in de tuin, waarna mijn man vertrok richting zijn personeelsfeest.

zaterdag

Na een fijn middagje maakte ik op de barbecue het avondeten voor mijn zus en mams, die vandaag de meisjes naar bed zouden brengen. Tijdens het werken genoot ik nog van een heerlijk toetje. 

zaterdag

♥ Zondag
Zoals verwacht kon ik alsnog niet slapen totdat mijn man thuiskwam vannacht, waardoor we vanochtend om de beurt even de tijd namen om wat extra slaap te pakken. Maar rustig aan doen ging vandaag niet. We gingen namelijk de verjaardag van mijn schoonvader vieren, die maandag jarig is. We begonnen met een lunch in de buurt. En we namen de gelegenheid te baat om Romy voor het eerst zelf te laten fietsen. Ze kan eigenlijk al een tijd zonder hulp fietsen maar sinds een incident wat voor mij blijkbaar best heftig was geweest, durfde ik haar lange tijd niet meer in mijn eentje te laten fietsen buiten onze tuin. Vandaag ging goed en het voelde wederom als een overwinning! Na de lunch gingen we nog naar mijn schoonouders huis om samen een stukje taart te eten en we bleven daar ook avondeten. Het was een heerlijk dagje zo!

zondag

Met deze heerlijke dag sloot ik mijn week af. Op naar een nieuw weekje en ik hoop dat het een mooie gaat zijn voor jullie.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lenty - Maandag 13 juni 2022 19:18
Nu ben ik erg benieuwd naar wat zo'n toetje precies is ?
Wat een fijne dagen weer maar zo te zien ook met heel wat lekkers :-).

Fijn te lezen dat de zwemles goed ging ! mooi hé zulk moment van bewondering.
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 14 juni 2022 15:12
Ha Lenty,

Het kan elke keer wat verschillen wat er inzit maar de basis is siroop en kokosmelk en je eet het koud. Dit keer zat er puree van mungbonen, gekookte adukibonen, sago en twee kleuren agar agar pudding in. Maar je kan het eten met vers fruit zoals jackfruit, lychee oid. Een aanrader als je van Aziatische toetjes houdt :)

Liefs
Malukah - Maandag 13 juni 2022 21:21
Hee! Wat leuk die che bau mau, ik houd zelf ook wel van Vietnamees/Chinees/Aziatisch, vooral avondeten! Heb je nog leuke tips voor diner om zelf enigszins simpel te maken?
Ik vraag me af of jij ook zo dol bent op boba/bubbly tea! Anders is dat mijn tip voor jou :D
Lieve groetjes
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 14 juni 2022 15:18
Wat leuk om te horen, Malukah. Ik ben zelf eigenlijk geen held in het Aziatisch koken. De gerechten van mams blijven wat dat betreft toch altijd het lekkerst dus ik moet er gauw eens in de leer ;) Maar wat wel simpel en lekker is, vooral in de zomer, zijn de Vietnamese lenterollen. Je gebruikt daarvoor rijstvellen en kunt dit vullen met vermicelli en groentes en garnalen of zelfs fruit. Het is net wat je wil! Met een hoisin dip is dat echt super lekker en vooral makkelijk!

En ik ben zeker bekend met bobba tea' s hihi. Heerlijk, maar soms wel wat zoet voor mijn smaak. Ik kies daarom ook vaak voor een jelly in plaats van die poppings. Wat is jouw favoriet?

Liefs!
britneyangel - Maandag 13 juni 2022 22:15
leuke plog weer en de ijsjes zien er lekker uit!
Cindy - Dinsdag 14 juni 2022 22:21
Zalig!bedankt alwéér
E. - Woensdag 15 juni 2022 07:43
Ik vind het altijd zo fijn om over jouw weekjes met je gezin te lezen.Wat goed dat de zwemles beter ging!
En de pioenrozen zijn prachtig!

Bijzonder ook het Aziatische eten, het maakt mij wel nieuwsgierig, want wat ik op de fotos zie ziet er heel lekker uit,maar ik ken het niet.
Phoi Cai - Proud2bme - Vrijdag 17 juni 2022 22:00
Dank je voor de lieve woorden :)

Wat betreft de gerechten.. ik zou ook niet goed weten of je het ergens echt kan vinden. Misschien het toetje nog in een authentiekere Vietnamees restaurant, maar dan in een andere vorm? Het is een zoektochtje waard, vind ik althans.

Liefs
Julius - Woensdag 15 juni 2022 18:27
Superveel bonuspunten voor animal crossing en de DS