De week van Phoi Cai - photo blog 57

 

Ik had wederom de eer om de laatste dagen van het oude jaar en de eerste dagen van het nieuwe jaar met jullie te delen. De laatste dagen van het jaar vind ik vaker heel pittig. Niet alleen vanwege de drukte rondom de feestdagen, maar ook vanwege het (emotioneel) afsluiten van een jaar. Dit jaar in het bijzonder... Desondanks startte ik het nieuwe jaar weer met frisse moed en ben ik benieuwd wat het voor ons in petto heeft. 

 collage

♥ Maandag
Ik begon de week met een werkochtendje terwijl de meiden om me heen spelen. Vaak hebben ze toch mijn aandacht nodig, maar vandaag ging het eigenlijk best lekker zo!

maandag 

Na een druk kerstweekendje probeerde ik vandaag zoveel mogelijk rust te creëren voor de meiden. Op een bezoek aan de supermarkt na vonden we houvast in onze dagritme. Daarin kon een uitgebreid fruitbordje niet ontbreken. Ondertussen genoot ik van een heerlijke homemade Toffee Nut latte. Voor kerst had mijn zusje bij een Starbucks gevraagd om wat topping van hun Toffee Nut Latte's zodat ik die thuis ook kon maken. It's like Christmas in a cup. 

maandag

♥ Dinsdag
Ook vanochtend startten we de dag rustig met een ontbijt op bed. Terwijl zij ondertussen wat keken op de tablet speelde ik Animal Crossing, een spel die ik had gekregen voor Kerst. Het is echt verslavend leuk!

dinsdag

In de middag en avond had ik weer fijn gewerkt en vandaag liet ik me even helemaal gaan met de zoetigheden. Wat kon ik ervan genieten en de appelbeignet was een perfecte afsluiter.

dinsdag

♥ Woensdag
Blijkbaar was ik nog niet klaar met zoet.. Ik startte de dag met deze Frosties. Het voelde vanochtend alsof ik al dagen binnen zat en de drang om er even uit te gaan was erg groot. Ik maakte met de meiden een heerlijke wandeling en tja, als we langs een oliebolkraam komen.... 

woensdag

In de middag kreeg ik het nog onverwachts druk. Ik dropte de meiden bij mijn ouders en ging met mijn zus op pad naar wat toko's. Nu het nieuwe jaar bijna begint, nam ik meteen wat traditionele Nieuwjaar-prullaria mee waaronder deze 'rode' envelopjes voor kinderen en nieuwjaarsnoepjes. 

woensdag

♥ Donderdag
Oef, kindjes en vuurwerk gaan niet altijd goed samen. Dat merkten we vannacht toen Liv wakker schrok van een nachtmerrie over haar oor die kapot was gegaan door de knallen. Het was ontzettend sneu en na lang troosten viel ze eindelijk weer in slaap. Maar mijn energie was vanochtend ver te zoeken.. 

donderdag

Na een stevige left-overslunch gingen we toch even op pad. We maakten een heerlijke wandeling terwijl Liv in slaap viel in de buggy. Hierdoor hadden Romy en ik de handen vrij om samen appelflappen te maken. 

donderdag

♥ Vrijdag
De laatste dag van 2021 en ik merkte dat ik het lastig vond vandaag. Ik keek ernaar uit dit jaar af te sluiten, maar het voelde ook alsof ik iemand nog definitiever achter me ging laten nu we dit jaar afsloten. Het jaar waarin we haar verloren.. Gelukkig vond ik vandaag genoeg afleiding in het werken en de kids om me heen.

vrijdag

Met een lach en toch ook wat tranen sloot ik uiteindelijk 2021 af. Nog bewuster dan vorig jaar kozen we als gezin bij elkaar te komen om dit samen te kunnen doen. Ondanks dat er een stuk verdriet bij zat, vond ik ook veel steun in het samenzijn. Samen hebben we wat tranen gelaten, maar de avond werd ook zeker gevuld met plezier en toch ook wat hoop voor het nieuwe jaar. 

vrijdag

♥ Zaterdag
Gelukkig kon ik vandaag wat uitslapen terwijl mijn man de kids naar beneden nam. Het was een latertje geworden en er werd rijkelijk gedronken. Iets wat ik helemaal niet vaak doe en daardoor waarschijnlijk extra voelde vanochtend. Maar een gezellige lunch en een verfrissende wandeling deed veel goed. 

zaterdag

Ik pakte bij thuiskomst zelfs een bezem en ging in de tuin aan de slag. Het was ook wel bizar lekker wat betreft temperatuur. Hierna vond ik wat ontspanning in Animal Crossing voordat een vriendin, mijn zusje en haar vriend langskwamen. Zoals elk jaar bestelden we eten en keken in de avond een filmpje op de bank.

zaterdag

♥ Zondag
Oef, dat werd weer een latertje en vanochtend was ik aan de beurt om de meiden mee naar beneden te nemen. Ik ben zeker geen ochtendmens dus dit voelde ik wel even.. Maar ook vandaag gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en gingen we er even op uit (nadat ik eerst een dut had gedaan op de bank....). Ik moest nog wat boodschappen doen en zocht de kids en manlief erna op bij een speeltuin. 

zondag

In de middag keken we samen een film en daarbij hoorde ook popcorn en koffie. 's Avonds keken mijn man en ik 'The Masked Singer' terug en besloten we op tijd naar bed te gaan.

zondag

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden mijn weekje te zien en ik hoop dat jullie het nieuwe jaar weer met frisse moed tegemoet zullen gaan. Dat het jaar gevuld mag worden met ontzettend veel kracht en liefde. Dat wens ik jullie allemaal.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lenty - Maandag 3 januari 2022 21:14
Wat een fijne plog weer.
Ik lees je vreugde en ik lees je verdriet.
Ik lees hoe je beide ruimte geeft en aandacht.

Wat mooi, wat een voorbeeld.

Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 4 januari 2022 13:44
Dank je, lieve Lenty ♥
britneyangel - Maandag 3 januari 2022 21:31
gecondoleerd! leuk blog weer. de beste wensen . ik heb ook the masked singer gekeken, leuk programma he?
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 4 januari 2022 13:45
Jij ook de beste wensen, Britney!

Ik vond het weer leuk om te zien ja. Met ook verrassende ontmaskeringen. Ik kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen, als die komt :)

Liefs
britneyangel - Dinsdag 4 januari 2022 15:37
ik ook!
Dollie - Dinsdag 4 januari 2022 09:11
Wat leuk phoicai.
Ook die uurtje op de chat was gezellig geweest.
Mooie blog weer en mooie foto's
Gr dollie
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 4 januari 2022 13:45
Dank je, Dollie ♥