De week van Phoi Cai - photo blog 54

 

De dagen kropen afgelopen week voorbij en als ik mijn week terug zie, snap ik ook goed waarom dit zo voelde. Ondanks dat er fijne lichtpuntjes waren, had ik deze week ook pittige en confronterende momenten ervaren. Het was een week met spannende en leuke eerste keertjes, maar tegelijkertijd kwam er ook het besef dat een leven niet oneindig is..

collage

♥ Maandag
Back to school! Vandaag had Romy haar eerste schooldag en ik had deze dag voor jullie gevlogd. Zoals verwacht vond Liv het heel lastig om zonder haar grote zus naar huis te gaan, maar eenmaal thuis had ze zich gelukkig alsnog kunnen vermaken. Vooral met de camera die aan stond..

maandag

De middag was uiteindelijk best pittig. Romy kwam vermoeid en overprikkeld thuis en dit zorgde voor de verwachte onrust. Gelukkig kwamen we ook deze middag samen door en sloten we de dag af met een etentje in de tuin.

maandag

♥ Dinsdag
Tja, het was niet alleen wennen voor Romy om weer naar school te gaan. Ook thuis moesten we het ritme opnieuw vinden en dit ging gepaard met wat gemiep en veel knuffels. Na een lunch met mijn schoonmams mocht ik aan de slag voor Proud.

dinsdag

Vanmiddag had ik gezelschap in mijn werkkamer. Niet alleen van mijn man, die thuis werkte, maar ook van werklui die de afwerking van onze nieuwe kozijnen kwamen afmaken. Na een middagje werken op de zolder was ik wel toe aan een verkoelend ijsje voordat ik in de avond weer aan de slag moest.

dinsdag

♥ Woensdag
Met een onrustig gevoel werd ik deze ochtend wakker en al snel bleek dit gevoel niet onterecht. Terwijl ik de afgelopen dagen vooral bezig was geweest met mijn gezin, bleek iemand die heel dichtbij me staat steeds verder achteruit te gaan. Het besef dat tijd sneller wegglipt dan we hadden gehoopt, riep ontzettend veel verdriet en daarmee onrust op. Mijn zussen, broer en ik gingen snel op zoek naar opties om binnen zeer korte termijn nog een weekend samen weg te kunnen. Om herinneringen te mogen maken die we met ons mee mogen dragen, waar we hopelijk kracht uit mogen halen om de komende tijd aan te kunnen gaan. Van rust zal er dit weekend geen sprake meer zijn, maar dat is voor nu oké.

woensdag

Nadat ik Romy had opgehaald, merkte ik dat ik de behoefte had mijn focus te verleggen. Misschien was het ter zelfbescherming maar het moest even. Even niks regelen, eventjes niks. In plaats daarvan probeerde ik mee te gaan op het onbezorgde van mijn meisjes.

woensdag

♥ Donderdag
Vandaag dook ik in het verleden. Ik mocht bij mijn ouders wat kisten van vroeger opruimen. Ik kwam nostalgische spellen tegen en foto's van één van de eerste vakanties nadat ik weer vrij was van mijn eetproblemen. Tijd vliegt..

donderdag

Toen was het hoog tijd om Romy van school op te halen, maar alsnog kwam ik alleen met een verdrietige Liv thuis. Geheel onverwachts vroeg Romy of ze bij een klasgenootje mocht spelen. Iets wat ik alleen maar wilde aanmoedigen maar ook wel heel spannend vond. Gelukkig was ik niet de enige die het lastig vond en probeerde ik er het beste van te maken met Liv. Nadat Lonneke kort op bezoek was geweest om de vlogcamera weer op te halen, sloot ik deze dag af met een simpel maaltje.

donderdag

♥ Vrijdag
Ik kon de afgelopen dagen maar net wennen aan het feit dat Romy weer naar school ging en vandaag mocht ik Liv voor de eerste keer naar de peuterspeelzaal brengen. Serieus, waar blijft de tijd?! Gelukkig vermaakte zij zich een stuk beter op de peuterspeelzaal dan ik mezelf thuis. Wat stilletjes en ietwat gespannen pakte ik mijn ontbijt en ging ik erna maar wat rommelen in huis. 

vrijdag

Zowel de meiden als ik waren toe aan een tutmiddagje. We besloten cakejes te bakken en deze te versieren. Hoewel de meiden voornamelijk snoepten van al het lekkers was het erg fijn.

vrijdag

Na een creatieve kleisessie en een heerlijk sushi-maaltje mocht ik weer aan de slag voor Proud. Sinds kort probeer ik wasabi te eten bij de sushi. Dit was alles wat ik kon hebben, maar het begin is er! Hou jij van wasabi?

vrijdag

♥ Zaterdag
Tussen het werken door gingen mijn broer, zussen en ik vandaag naar een pittig gesprek om te praten over de toekomst. Hoe verder en wat als... Het was een belangrijk gesprek maar ook behoorlijk confronterend. Zoals ik had verwacht was ik ook behoorlijk op aan het einde van de dag.

zaterdag

♥ Zondag 
Ondanks dat ik met mijn hoofd nog bij het gesprek zat van gisteren, probeerden we er vandaag een fijn dagje van te maken. We gingen met de kids naar de bioscoop en daarna gingen we ergens lunchen.

zondag

Na de lunch reden we naar mijn ouders toe. Terwijl mijn man hielp een kledingkast uit elkaar te halen, ging ik de auto wassen. Het was zo vies geworden van modder/zand/vuil/...! Gelukkig kwamen twee lieve meisjes helpen en dat maakte zo'n klus toch wel een stuk leuker.

zondag

Na een bewogen week met pittige momenten en fijne lichtpuntjes plofte ik in de avond op de bank. Ik was klaar met deze week en hoop dat het de volgende week rustiger zal zijn.

Ik hoop dat jullie ook een fijn weekje tegemoet zullen gaan!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flo - Maandag 13 september 2021 22:05
Mooie, eerlijke en ook verdrietige plog. Veel sterkte lieve Phoicai. Gelukkig heb je volgens mij een hele lieve man naast je. šŸ˜˜šŸ˜˜
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 14 september 2021 19:30
Dank je voor de lieve woorden, Flo ♥
britneyangel - Maandag 13 september 2021 22:10
leuke maar ook confronteerde week! is het een familielid waar het slecht mee gaat? als ik het vragen mag. op naar een fijnere week.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 14 september 2021 19:32
Hey Britney,

Het was zeker een confronterende week geweest. In verband met privacy van diegene zal ik daar niet op ingaan, maar ik hoop op deze manier ook eerlijk te kunnen blijven over hetgeen wat er speelt.

Zoals je zegt; op naar een fijnere week ♥
britneyangel - Dinsdag 14 september 2021 22:08
sterkte ermee!
Anne - Dinsdag 14 september 2021 11:19
Veel sterkte met alles wat er op je akomt bij deze moeilijke dingen. Het hoort onvermijdelijk bij het leven, maar ergens hoop je dat het jezelf niet zal treffen, of ooit verweg in de tijd. En dan ineens staat het voor de deur en je staat er plots middenin! Ik hoop toch dat het allemaal goed mag gaan.
Fijn dat je ook de mooie momenten hebt gehad en ik wens je ook een rustigere week šŸ™‚
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 14 september 2021 19:33
Dank je wel voor de lieve woorden, Anne. Het hoort inderdaad onvermijdelijk bij het leven en als het ook nog eens wordt ingekort door omstandigheden.. Dat is natuurlijk heftig. Maar samen slaan we ons hier doorheen.

Liefs ♥
Gigi - Dinsdag 14 september 2021 16:29
Lieve Phoicai,

Jeetje. Ben er stil van en dat gebeurd niet vaak ;-)

Respect hoe je alles aanpakt. Ondanks alle tegenslagen en toch ZO doorgaan.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 14 september 2021 19:34
Dank je wel voor deze lieve woorden, Gigi! Daar word ik dan weer wat stil van.. We gaan ons best doen het beste te maken van de tijd die we nog samen zullen hebben. Of het nou gaat om dagen, weken of maanden.. Nogmaals bedankt!

♥
Gigi - Woensdag 15 september 2021 18:57
Geen dank. Vind het juist zo mooi en dapper dat je zulke blogs maakt en deelt..

Daar heb ik respect voor en kan daar van leren

Liefs Gigi
Gigi - Woensdag 15 september 2021 19:00
Ps: Your posts make me smile
Shelly - Woensdag 15 september 2021 10:14
Heel veel sterkte..