De week van Phoi Cai - photo blog 53

 

Mijn vakantie zit er alweer op en ik mocht mijn eerste (werk)weekje voor jullie vastleggen! Zoals vaker moest ik even bijkomen van mijn vakantie. Er zaten fijne dagen bij maar het was ook weer intensief. Het hielp dan niet mee dat ik ziek werd. Gelukkig knapte ik op tijd om zodat onze plannen voor het weekend door konden gaan. Veel leesplezier!

collage

♥ Maandag
Afgelopen weekend had ik mijn tweede vaccinatie gehad. Waarschijnlijk was ik daardoor, in combinatie met stress, de afgelopen dagen goed ziek geweest. Het werd een dagje van simpel eten met een ijsje tussendoor en veel zelf spelen.

maandag

♥ Dinsdag
Gisteren had ik niet veel meer meegemaakt. Vandaag voelde ik me gelukkig een stuk beter met wat mindere momentjes tussendoor. In de ochtend lukte het nog wel om boodschappen te doen. Het was fijn om er even uit te zijn geweest.

dinsdag

Na een lunch met mijn schoonmams, mocht ik vandaag weer voor het eerst na mijn vakantie aan de slag. Dat was fijn maar ook wel wennen. Na het werken in de avond plofte ik dan ook vrij snel in bed waar twee panda's op me lagen te wachten. Ze mochten bij ons logeren...

dinsdag

♥ Woensdag
Vandaag voelde ik me weer zo goed als beter. Ik startte mijn dag met een fruitig ontbijtje en een work-out. Dat was erg fijn! Daarna liep ik met de kids richting mijn ouders. We moesten nog wel enkele pitstops maken bij speeltuinen.

woensdag

Omdat ik vanavond moest invallen voor Irene, ging ik op tijd richting huis. De meisjes werden later gebracht, zodat ik rustig kon om te koken. Het leek wat te dreigen, maar een plensbui onderweg is me bespaard gebleven.

woensdag

♥ Donderdag
De stress sloeg toe vanochtend. Komende week gaan we verbouwen en ik voelde me er vandaag ontzettend onrustig over. Het hielp me dit keer om even uit te tekenen hoe we het precies wilden hebben. Daarna besloot ik er even uit te gaan met de meiden. Een ijsje doet dan vaak toch even goed. 

donderdag

's Avonds ploften mijn man en ik samen op de bank, waarbij we enkele knopen doorhakten wat betreft de decoratie. Vervolgens keken we samen een film om even tot rust te komen.

donderdag

♥ Vrijdag
Vanmiddag zouden we vertrekken richting Amsterdam, waar ik met het gezin zou overnachten. Mijn zus was zo lief om mij en de kids in de middag te brengen, zodat ik in de avond op tijd zou zijn om te werken. Mijn man kwam dan na zijn werk. In de ochtend modderde ik wat aan met de meisjes. Gelukkig was het buiten heerlijk weer, zodat ze even hun energie kwijt konden.

vrijdag

Yes, we konden gaan! We maakten nog een pitstop in het centrum om eten en bubble tea te halen. Eenmaal in het hotel aangekomen hadden we gegeten aan de vensterbank met een prachtig uitzicht. Ik moest ondertussen werken en ik hoopte dat de meiden op tijd zouden slapen. Helaas ging het een stuk moeilijker dan verwacht. Toen ik om 22.00 uur de laptop afsloot, kropen mijn man en ik maar ieder bij een kind in bed, waarna ze eindelijk in slaap vielen.

vrijdag

♥ Zaterdag 
Poeh, wat een nachtje was het. De dag begon vroeg en met dit heerlijk uitzich heb ik nog gewerkt voordat we naar het Olympisch stadion gingen voor een show van Woezel en Pip. Jammer genoeg vonden mijn man en ik het wat tegenvallen, maar de meisjes hadden het erg naar hun zin. Dat is waar we het voor deden.

zaterdag

Na de voorstelling zochten we de heide op. Wat stond het prachting in bloei. Ondanks dat de meiden niet ver wilden wandelen, hebben we genoten.

zaterdag

Tijd om naar huis te gaan. Bij thuiskomst moest ik nog werken. Een dagje/nachtje weg was dan fijn, maar stiekem blijft het thuis toch het fijnst. 

♥ Zondag
Inpakken en gaan! Vanaf vandaag gaan de meisjes een paar dagen logeren terwijl we in het huis klussen. Hoewel ze het prima gaan hebben, vond ik het ook lastig. Vooral toen we te horen kregen dat de verbouwing een dag later zou starten in verband met een zieke, voelde het heel dubbel. Het voelde alsof we een extra dag met de meiden thuis voor niets hadden weggegeven, terwijl we evengoed het één en ander in huis konden doen.

zondag

Nadat de meisjes sliepen, vertrokken we richting een stil huis met lege slaapkamers. Aan de ene kant vond ik het nog steeds jammer dat we één dag vertraging zouden hebben, maar aan de andere kant kon ik niet wachten om aan de slag te gaan. Het is even schakelen, maar we gaan er weer voor. Nog een warme douche, een gezichtsmaskertje en op naar een goede nachtrust. Morgen gaan we aan de slag!

zondag


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 23 augustus 2021 20:01
leuk blog, je had leuke dingen gedaan, vervelend dat je ziek werd van de inenting! ik heb een broodtrommel met een panda er op, ik heb hem al een tijdje maar ik ben er nog steeds blij mee. vond je het niet vervelend om na je weekendje weg daarna te werken? dat lijkt mij dan wel vervelend!
Phoi Cai - Proud2bme - Woensdag 25 augustus 2021 11:38
Ha Britney,

Oh dat klinkt als een leuke trommel. Ik ben dol op panda's :) maar nee, ik vond het niet zo erg. Ik ben het ook wel gewend om na een drukkere dag meteen te werken dus dat scheelt!

Liefs
Patroklos10 - Maandag 23 augustus 2021 22:15
he hoi, wat een heftig weekje voor je zo te lezen. Kon je ook nog wel ademhalen tussendoor. Zie dat je wel geniet, maar klinkt ook wel alsof je veel aan het rennen, vliegen en beetje stressen bent. Je voelt je als moeder ook erg verantwoordelijk of niet. Een dagje extra dat je de kinderen 'weg doet' bijvoorbeeld. Maar hoe is het voor de kinderen? Vonden zij het wel prima? Miss daar op vertrouwen. Je doet het echt heel goed als moeder vind ik juist altijd. ZOveel leuke dingen doe je samen met de meiden en je neemt echt de tijd om ze aandacht te geven! Naar van die bijwerkingen joh. Gelukkig dat het nu over is. Liefs
Phoi Cai - Proud2bme - Woensdag 25 augustus 2021 11:39
Wat een lieve woorden, Patro. Dank je. Het was ook zeker wel regelmatig heel stressvol maar hopelijk komt er na deze week weer wat ruimte voor rust. Daar zijn we allemaal wel aan toe.

Liefs!
Anne - Dinsdag 24 augustus 2021 08:51
Het is niet niets zo'n verbouwing. Je bent je thuis en je privacy even kwijt en het is ook een hele investering bovendien. . Ik vind het zelf zo akelig als er weklui in huis bezig zijn, word er supergespannen door! šŸ˜£Gelukkig dat.je mensen hebt die hulp bieden.
Hopelijk schiet het inmiddels al op en wordt alles net zo mooi als je het je had voorgesteld.
Phoi Cai - Proud2bme - Woensdag 25 augustus 2021 11:40
Precies wat je zegt, Anne. Ik vind het ook wel pittig en ik vind het ook wel een ding hoe het er ineens anders uitziet, ondanks dat we dit juist wilden. Het heeft even tijd nodig maar we zijn wel blij met de veranderingen tot zover.

Liefs!