De week van Phoi Cai - photo blog 52

 

Hoi allemaal! Leuk dat jullie weer een kijkje nemen in mijn plog. Afgelopen week vloog weer voorbij. Hoewel ik in het begin van de week de zomer enkel in mijn koppie had, eindigde ik mijn week ook daadwerkelijk met zomerse dagen. Ben je benieuwd hoe mijn weekje verder is geweest? Neem een kijkje en ik wens je veel lees- en kijkplezier!

intro

♥ Maandag
Na een relaxed ochtendje met een ontbijt en een tijdschrift op bed ging ik met Liv boodschappen doen. Door al het lekkers in het tijdschrift kreeg ik helemaal trek in fruit en salades. Dit geeft me zo'n heerlijk zomers gevoel, terwijl het buiten nog niet zo zomers en zonnig is. Maar om in de stemming te blijven haalden we wel een lekker ijsje toen ik Romy ophaalde van school.

maandag

De middag brachten we verder door in de tuin. Mijn moestuin was behoorlijk gegroeid sinds de vorige keer. Helaas ziet het er beter uit dan het daadwerkelijk is. Mijn wortel leek veelbelovend maar het was nog geen peentje waard... In de avond hadden we het eerste rapportgesprek van Romy. Soms blijft het me verbazen dat Romy al op de basisschool zit. Maar gelukkig waren de juffen hartstikke tevreden.

maandag

♥ Dinsdag
Ik werd vanochtend wakker met een extra meisje in bed. Liv kwam in de nacht bij ons liggen waardoor we alle drie niet al te goed hebben geslapen. Na een frisse douche moest ik toch echt aan de slag. Alleen vond Liv de stofzuiger helemaal niks. Boos en bang kroop ze op haar kastje tot ik klaar was. In de middag had ik nog fijn gewerkt en werd ik verrast met een heerlijke zoete break door mijn paps. 

dinsdag

In de avond kwam mijn zus er ook bij en bestelden we sushi. Dit verveelt nou echt nooit bij ons!

dinsdag

♥ Woensdag
We gingen weer een dagje naar mijn ouders! In de ochtend deed ik eerst wat boodschappen en haalde ik deze mooie bloemen op bij de bloemenzaak waar mijn buurvrouw werkt. Als lunch maakte mijn mams heerlijke dimsum. 

woensdag

Een wandeling zat er vanavond niet in; het begon behoorlijk hard te regenen. Met een bananencake in de oven rolde ik mijn yogamat uit om wat te sporten. Het was fijn.

woensdag

♥ Donderdag
Tegenwoordig probeer ik wat anders als ontbijt omdat ik het brood wat zat werd. Zeg ik dat nou echt als broodliefhebber?! Vandaag had ik kwark met noten, nectarines en chiazaad. Hebben jullie nog lekkere frisse combinaties die ik niet mag missen? 

donderdag

Romy en Liv; ze kunnen niet zonder elkaar, maar soms ook zeker niet met elkaar. Gelukkig had ik vandaag extra hulp van mijn schoonmams waardoor we tussendoor bij konden kletsen. In de avond ging ik met mijn zusje naar de IKEA om ideetjes op te doen voor de verbouwing die we in onze zomervakantie gaan doen!

donderdag

Vrijdag
Romy had vandaag een laatste studiedag voordat haar zomervakantie begon. Ik nam de meisjes mee naar de kinderboerderij.

vrijdag

Het werd echt tijd om de tomatenplanten, of eerder gezegd struiken, te verpotten. Mijn zus hielp mee. Na een kort bezoekje aan de biebbus gingen we richting mijn ouders. Daar bleven de meisjes logeren zodat we een begin konden maken aan onze lange lijst met klusjes voor deze zomer.

vrijdag

♥ Zaterdag
Na een ochtendje werken en videobellen met de meisjes mocht ik ook aan de slag. We willen uiteindelijk alle muren stucen en vandaag begonnen we in Livs kamer. Muziek aan en gaan met die banaan!

zaterdaf

Jammer genoeg voelde Liv zich niet zo lekker dus nam ze bij thuiskomst een rustmiddagje. Romy daarentegen kon haar geluk niet op toen het zwembad werd opgeblazen. En ik kon mijn geluk niet op toen ik de watermeloen ging aansnijden. Zo lekker!

zaterdag

♥ Zondag
Waar is de tijd gebleven? Geen idee.. Gistermiddag kreeg ik flink last van hooikoorts en na het werken 's avonds nam ik een hooikoortspilletje en belandde ik in dromenland tot tegen deze middag aan. Gelukkig hoef ik deze niet vaak te nemen. In de middag kon ik gelukkig weer meegenieten van de waterpret. En Liv dit keer ook!

 zndag

We sloten deze zomerdag af met een gezellige barbecue en ik genoot van het laatste bakje watermeloen terwijl de zon onder ging. Jup, alweer de laatste... Binnen één dag wist ik met de meisjes een hele watermeloen te verorberen!

zondag

Ik wens je een fijne week toe!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

fan - Maandag 19 juli 2021 19:48
wat een mooie week laat je zien. Oei dat je kindje zich terugtrekt in een kastje klinkt wel heftig of is dat ok voor haar en voor jou? Heb je een receptje van het bananenbrood of is het een vrij standaard recept die ook wel online te vinden is? Appeltaartje en je ontbijt met kwark zien er ook heerlijk uit! Liefs van mij!
Astrid - Maandag 19 juli 2021 20:26
Op een kastje staat er :). Mijn oudste trekt zich ook altijd terug als ik moet stofzuigen. Ze gaat het geluid ervan
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 14:43
Hey Fan,

Ik vind het inderdaad heel naar voor haar dat ze zo bang is voor de stofzuiger. Aan de ene kant probeer ik het zo vaak mogelijk te doen wanneer ze er niet is, maar aan de andere kant is het ook een fase waar mijn oudste toen ook in had gezeten. Ik hoop dat ze op gegeven moment ook wilt meehelpen en kan zien dat het helemaal niet zo eng hoeft te zijn :)

Wat betreft het bananenbrood is het een standaardreceptje! Deze had ik volgens mij van 24kitchen. Het is een aanrader!

Liefs
Astrid - Maandag 19 juli 2021 20:27
Yes! Een plog van jou!
Dankjewel weer voor het meekijken. En heel herkenbaar, de tijd gaat veel te hard. Maar merk ook dat sinds ik 2 kinderen heb de tijd sowieso vliegt
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 14:45
Ah zo herkenbaar, Astrid! Dat ik aan het einde van de dag vaak denk; wat heb ik nou gedaan vandaag?!

Liefs
britneyangel - Maandag 19 juli 2021 22:03
ik vind watermeloen ook erg lekker, pas was er een actie bij de plus , ik had er mooi gebruik van gemaakt! leuk blog weer
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 14:45
Groot gelijk, Britney! Ik heb er deze week ook weer eentje gehaald hihi
Flo - Maandag 19 juli 2021 23:14
Leuke plog weer Phoi Cai!
Ach dat arme meisje, mijn katten en poezen houden ook écht niet van de stofzuiger! Daar deed het me aan denken. Wel lekker zo rond rommelen, beetje schoonmaken met de lieverdjes in de buurt.
Ik eet op ma-tm vrijdag altijd een zuivel ontbijtje. Kwark met zelfgemaakte granola en wat fruit, pompoenpitten, bananenchips, rozijnen, noten.. Ik kan er altijd van genieten.
Oja, wat ik als laatste nog wil zeggen; wat een mega lieve foto van jou en je man!😍
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 14:44
Haha als ik beneden stofzuig zit Liv samen met onze kat op een bank te schuilen :P

Oh granola klinkt ook erg lekker! En thanks voor jouw lieve compliment!

Liefs
Anne - Dinsdag 20 juli 2021 08:55
Ik vind het altijd zo leuk om te lezen dat jullie zo goed met de familie omgaat. Het lijkt mij zo warm en gezellig..
En ik kreeg ook ineens zon last van hooikoorts. De ene dag is het erger dan de andere, je kunt er soms geen pijl op trekken.
Veel success met het klussen. Hopelijk wordt het niet zo heet! 🙂
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 15:11
Wat lief, dank je! Zo ervaren wij het ook :)

Vervelend dat je ook zo'n last had van de hooikoorts. Het is precies zoals je het omschrijft. Van de een op andere dag.. Hopelijk is het bij jou sinds het weekend ook weer minder geworden.

Liefs
Estelle - Dinsdag 20 juli 2021 11:05
Leuke blog! Tip voor het sturen van je muren, probeer de stucpasta van Toupret (Planeo F). Die werkt een heel stuk fijner, sneller en netter dan Alabastine muurglad. Ik heb het afgelopen jaar aan den lijve ondervonden met het stucen van mijn huis!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 15:12
Wat een goede tip! Ik ga er zeker naar kijken. Dank je :D
Pinklady89 - Dinsdag 20 juli 2021 16:23
Leuk om met je mee te kijken, Phoi Cai! Het valt me op dat jouw recentere plogs en vlogs op mij wat energieker overkomen dan eerdere posts. Dat geldt voor zowel de schrijfstijl als de inhoud. Voel je dat zelf ook zo of is dat meer een (bewuste of onbewuste) keuze voor de presentatie naar de lezers/kijkers?
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 19:03
Ha PinkLady,

Oh wat grappig dat het je opvalt. Ik ben me er inderdaad niet zo bewust van maar het zegt toch ook weer wat dat het zo overkomt, denk ik dan! Ik merk vaak wel dat ik me in de zomer sowieso wat energieker voelt, dus misschien straalt dat het toch uit.

Liefs!
Saskia - Dinsdag 20 juli 2021 20:30
Helemaal mee eens!
fan - Dinsdag 20 juli 2021 16:52
he Phoi,

ik vind dat je echt een lieve moeder bent. Ik had het van het kastje dan verkeerd gelezen, maar snap dat het pijn doet aan je moederhart. Hoop dat het met de jaren wegtrekt! Ga het bananenbrood ook eens maken!
Lilith_x - Dinsdag 20 juli 2021 19:45
Leuke plog Phoi Cai,

Ik vind het altijd leuk om jou en de meiden te zien. Als ontbijttip: yoghurt met frambozen en de nieuwe Quaker cruesli Frambalicious. Die is echt heerlijk 🤤

Liefs 💛
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 20 juli 2021 20:07
Dank je!

Oh die cruesli ken ik. Erg lekker. Misschien inderdaad ook lekker door de yoghurt :)

Liefs!
Saskia - Dinsdag 20 juli 2021 20:31
Toevallig ook laatste nectarine door m’n yoghurt gedaan, indd een heerlijke combinatie!