De week van Phoi Cai - photo blog 48

 

Photo blog 48 alweer. Wat gaat het snel! Het leuke van het maken van foto's voor een photo blog is dat ik bewuster stilsta bij momenten waarop ik normaal gesproken vergeet te genieten. Mijn weekje begon namelijk best onrustig, maar uiteindelijk kan ik terugblikken op een weekje met fijne en zelfs nostalgische momenten. Veel leesplezier! 

collage

♥ Maandag
Nadat Romy naar school was gebracht, ging ik boodschappen doen. Eenmaal thuis kon ik wat me-time pakken en een tijdschriftje lezen, terwijl mijn man op Liv paste.

maandag

Na de lunch vertrokken we richting Lonneke om de vlogcamera af te geven. Zoals verwacht viel Liv in slaap waardoor mijn man daarna de handen vrij had om het één en ander aan afval weg te brengen.

maandag

Gelukkig werd ze op tijd wakker om Romy op te halen. Thuis genoten we van stukjes brownie en speelden we de rest van de middag. Het was eigenlijk een heel fijn dagje, totdat mijn man te horen kreeg dat een collega positief werd getest op corona. Ineens viel de rust weg en moest ik het één en ander overnemen zodat hij wat afstand kon nemen en een test kon doen.

maandag

♥ Dinsdag
Manlief bleef vandaag op afstand en ik moest werk afzeggen gezien er geen oppas mocht komen. Vorige week leende ik het keyboard van mijn zusje omdat ik heel graag een instrument wil leren spelen. Het is nooit te laat om iets te leren, toch?

dinsdag

De middag besteedden we in de tuin, gezien het zulk lekker weer was. Net voor het avondeten kwam de uitslag van de coronatest van mijn man binnen en gelukkig was deze negatief! Voor de zekerheid houden we wat afstand de komende dagen en houden we vooral mogelijke klachten in de gaten. We konden in ieder geval fijn samen eten en ik maakte gepofte aardappelen bij het avondeten. 

dinsdag

♥ Woensdag
Ik had een ochtendje met Liv terwijl Romy op school zat. Ik vind het best wennen om één op één tijd te hebben met Liv, omdat we zo gewend waren om met z'n drietjes te zijn. Deze ochtend hebben we met zand gespeeld.

woensdag

In de middag gingen we naar mijn ouders. Terwijl Liv sliep, ging ik ook met Romy knutselen met zand. Ik deed dit vroeger ook altijd en volgens mij vond ik dit zelfs leuker dan Romy zelf!

woensdag

Toen de meisjes op bed lagen, danste ik met Just Dance. Tijdens het dansen kwamen de foto-albums binnen die ik had besteld. Ik ga ze gebruiken voor schoolfoto's en ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan!

woensdag

♥ Donderdag
Romy ging deze week nog halve dagen naar school, dus besloot ik wat leuks te bedenken voor in de middag. Ik vond een simpel koekjesrecept en bereidde het deeg alvast voor terwijl ze op school was. Nadat ik haar had opgehaald, aten we knakworstjes voor lunch. Het deed me denken aan vroeger. Mijn mams maakte ook regelmatig knakworstjes als we tussen de middag thuiskwamen lunchen.

donderdag

Tijd voor koekjes! Mijn schoonmoeder kwam ook gezellig langs om te helpen. Naast de ronde koekjes maakten we ook koekjes in de vorm van een konijn en een bloem. Daarna gingen we ze versieren. Het was een fijn middagje.

donderdag

♥ Vrijdag
Yay, Friday! Ondanks dat het voelde alsof ik niet veel had gedaan deze week, was ik behoorlijk moe. Het wennen aan een nieuwe (school)ritme en de onrust rondom corona vergde best veel van me. Na een rustig ochtendje had ik een gezellig Zoom-koffiemoment met mijn collega's van Proud2Bme. Daarna luidden we het weekend in met een lekker ijsje. 

vrijdag

Kijk eens hoe mooi deze wortels zijn! Ik werd er helemaal vrolijk van en ze smaakten ook erg zoet. Ondanks dat het weekend was, zou ik vanavond nog werken. Tijdens het werken kwam er een pakketje binnen. Aan de ene kant schaam ik me er een beetje voor, maar aan de andere kant ook helemaal niet. Misschien wisten sommigen van jullie dit al, maar ik ben echt dol op Kerst. Ik kwam deze leuke tags tegen en ik kon het niet laten om ze alsnog - of alvast - te bestellen. Ik vond ze in ieder geval erg leuk, hihi!

vrijdag

♥ Zaterdag
Weekend, dus tijd om wat uit te slapen. Om 8 uur gingen we eruit voor een ontbijt. Nostalgisch momentje nummer drie van de week: Smacks! Na het werken in de ochtend liep ik snel naar de supermarkt voor wat boodschappen. Mijn man had vandaag zijn laatste werkdag bij zijn huidige werk, dus dat moest gevierd worden met lekkere hapjes!

zaterdag

Als verrassing hadden we tekeningen gemaakt om zijn laatste dag te vieren. Onderweg nam hij heerlijke sushi mee die we tussen mijn werk door konden eten.

zaterdag

♥ Zondag
Zomertijd.. Hadden jullie er ook zo'n last van omdat de klok verzet werd? Ik in ieder geval wel. Na een onrustig nachtje begonnen we de ochtend rustig. Ik legde alvast wat kleding klaar om door te geven aan een vriendin die vanmiddag met haar dochter op bezoek kwam. Voordat ze er waren, maakte ik eierkoeken met Romy. 

zondag

Het was uiteindelijk een heel gezellig middagje. In de avond bestelden we eten en toen de kids op bed lagen, ruimde ik de ravage op na een typische playdate met drie kids. Het was het helemaal waard door te zien hoe erg ze ervan hadden genoten!

zondag

Heb jij ook een fijn weekje gehad?

Tot de volgende keer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tiger-Lily - Maandag 29 maart 2021 20:40
Hier had ik nou echt zin in! Even mee kijken met jou, vind bij jou toch altijd de meeste raakvlakken.

Wat ontzettend fijn dat je man negatief getest is. Had het er toevallig net met mijn man over gehad, hoe we dat dan zouden aanpakken mocht bij ons dat de situatie zijn.
De koekjes lijken goed gelukt!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 30 maart 2021 13:12
Hey Tiger-Lily,

Wat lief. Fijn dat je het leuk vond om mee te kijken. Ik kan me voorstellen dat het dan ineens puzzelen is als een ouder wegvalt he? Goed om het wel eens te bespreken zodat je weet hoe en wat als het zover komt. Ik hoop vooral dat het niet zover zal komen voor jullie en dat iedereen gezond blijft :)

Liefs
Elise - Donderdag 1 april 2021 19:28
Dat vind ik ook. Jouw weekblogs zijn mijn favoriet
britneyangel - Maandag 29 maart 2021 21:02
hoe heten die wortels? ik ken die niet!
Tiger-Lily - Maandag 29 maart 2021 21:18
Is een regenboog wortel mix. Erg lekker
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 30 maart 2021 13:13
Ha Britney,

Wat Tiger-Lily zegt dus! Ik had ze van de Albert Heijn maar volgens mij zijn ze ook bij andere supermarkten te vinden. Het is echt een aanrader :)

Liefs
britneyangel - Maandag 29 maart 2021 21:53
bedankt! ik ken het niet