De week van Phoi Cai - photo blog 45

 

Voor de tweede keer achter elkaar mag ik jullie meenemen tijdens de laatste dagen van het oude jaar en de eerste dagen van het nieuwe jaar. Terwijl ik vorig jaar met frisse moed het nieuwe jaar tegemoet ging, ben ik dit jaar iets voorzichtiger. Desondanks heb ik geprobeerd er het beste van te maken, ondanks dat het op sommige momenten niet makkelijk was.

voorpagina

♥ Maandag
Na een rommelig ochtendje ging ik de weekboodschappen doen, maar plannen kunnen snel veranderen en dat bleek vandaag weer. Met broodjes en een kop koffie stapte ik in de auto omdat we iets hadden gehaald via Marktplaats.

maandag

Met het uitzicht onderweg was het zeker geen straf. Na 45 minuten demonteren en puzzelen reden we met een volle auto richting huis. Toen de meiden zagen wat we hadden opgehaald, wilden ze er meteen mee spelen. Hopelijk zullen ze er veel plezier van hebben.

maandag

♥ Dinsdag
Vandaag zat ik niet zo lekker in mijn vel. Eigenlijk zit ik dat al een langere tijd niet en vandaag merkte ik dat alles me ontzettend veel energie kostte. Na een lunch met mijn schoonmoeder zou ik gaan werken.

dinsdag

Ondanks dat ik een hele fijne chat heb gehad, koos ik er vandaag voor om daarna tijd voor mezelf te pakken. Iets wat ik niet makkelijk vond om te doen, maar wel nodig was. In plaats van naar de meiden te gaan, bleef ik even boven. Ik deed een tijd helemaal niks en zocht erna wat afleiding in een spelletje. Gelukkig voelde ik me hierdoor wel wat beter waardoor ik 's avonds toch fijn had gewerkt.

dinsdag

♥ Woensdag
Gelukkig voelde ik me vandaag weer een stuk beter. De meiden gingen voor de verandering zelf aan de slag en ik had een momentje voor mezelf. En gezien ik tijd over had, maakte ik pannenkoeken voor de lunch.

woensdag

Na een fijne middag ging ik het avondeten ophalen bij een lokale restaurant. Het lijkt me zo lastig voor hen op dit moment.. Op deze manier hoop ik ze een beetje te steunen en konden we weer genieten van heerlijke sushi.

woensdag

♥ Donderdag
Oudjaarsdag, opeens was het zover! Overdag deden we rustig aan aangezien er in de avond bezoek zou komen. Terwijl we buiten speelden, bakte opa thuis verse oliebollen. Nommm!

donderdag

's Avonds had ik nog fijn gewerkt en keek ik daarna 'The Masked Singer'. Ik dacht er in eerste instantie nog aan om voor 0.00 naar bed te gaan, maar met een klein gezelschap was het toch wel fijn om de laatste minuten van 2020 weg te zien tikken.

donderdag

Gelukkig nieuwjaar! Ondanks dat er geen vuurwerk afgestoken zou worden, gingen we met een dubbel gevoel naar buiten om het vuurwerk te bekijken. Het moment zelf voelde in meerdere opzichten dubbel. Wat een bizar jaar sloten we af en wat ben ik benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Heel lang kon ik er echter niet bij stil staan... Romy schrok wakker van alle knallen. We besloten dat dit een goed moment was om de avond af te ronden en kropen samen in bed.

donderdag

♥ Vrijdag
1 januari begon ik met een werkochtend. Toen de meiden op waren, gaven we hun een rood envelopje voor goed geluk. Na het werken vertrokken we richting mijn schoonouders.

vrijdag

Zoals we dit al enkele jaren doen op 1 januari, kwam een vriendin langs om samen een pokebowl te eten en bij te kletsen. Doordat we dit jaar door de maatregelen geen extra feestmoment met vrienden konden organiseren, wisselden we vanavond meteen de kerstcadeautjes uit. Het ging allemaal een tikkeltje anders, maar het was ouderwets gezellig.

vrijdag

♥ Zaterdag
De afgelopen dagen hadden weer behoorlijk wat van me gevergd. Gelukkig vond ik vandaag wat structuur in het werken. Toch raakte de emmer even vol toen ik ook nog eens een lampknop kapot maakte. Ik besloot een extra lange warme douche te nemen in de hoop dat ik me even op kon laden. Dat gebeurde gelukkig ook. Ik had daarna nog fijn gewerkt en in de avond kozen we een 'nieuwe' serie om te kijken. 'Friends' is altijd goed voor ons.

zaterdag

♥ Zondag
In de ochtend maakte ik van overgebleven oliebollen een soort wentelteefjes. Het was de eerste keer dat ik dit probeerde, maar ik gooi vanaf nu nooit meer overgebleven oliebollen weg. Het was heerlijk!

zondag

Na een fijne wandeling was het tijd om het één en ander op te ruimen in de tuin. Ook de kerstversieringen gingen eruit. Dan begint het meteen te kriebelen om te zoeken naar een zomervakantie. Helaas durven we nog niks te boeken omdat we eenmaal niet meer zeker weten wat de mogelijkheden zullen zijn tegen die tijd. Met enkele ideetjes in het achterhoofd sloot ik de laptop af en pakte ik een ijsje om de week af te sluiten.

zondag

Met een gek gevoel sloot ik mijn week en jaar af. Aan de ene kant was ik blij dat we 2020 achter ons konden laten en wil ik graag hoop hebben voor het nieuwe jaar. Maar tegelijkertijd merk ik dat de angst voor teleurstellingen en tegenslagen me tegenhouden om met frisse moed 2021 tegemoet te gaan. Dan merk ik weer hoeveel druk er gelegd wordt op zo'n moment. Het moment waarop we een jaar afsluiten en een nieuw jaar tegemoet zouden gaan. Bewuster dan ooit van te voren wil ik voor een andere mindset kiezen. 1 januari zal niet het enige moment zijn waarop ik opnieuw kan starten en ervoor kan gaan. Elke dag, elk uur, elk minuut... Elk moment is een moment om opnieuw te kunnen starten en ervoor te gaan. In plaats van tien stappen vooruit te kijken, wil ik liever naar de volgende stap te kijken. Om mezelf ruimte te kunnen geven, te bepalen welke kant ik op wil gaan en hoe ik deze stap wil zetten.

Doen jullie mee?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Roos - Maandag 4 januari 2021 23:07
Je kan overgebleven oliebollen ook gewoon weer even opwarmen in de oven ipv weggooien of wentelteefjes van maken!!!!! Of koud eten?
Jo - Dinsdag 5 januari 2021 13:35
Of oliebollen in de vriezer aanrader
H - Woensdag 6 januari 2021 00:39
Leuk om te zien weer :-) Wat vervelend dat je al langere tijd niet zo lekker in je vel zit, sterkte!