De week van Phoi Cai - photo blog 41

 

Mijn vakantie zat er weer op en ik moest de afgelopen week even mijn draai vinden in het dagelijkse leven. Het voelde jammer genoeg behoorlijk wankelig en onrustig, maar dat is oké. Ik probeerde daar ruimte voor te maken en gelukkig kon ik mijn week afsluiten met iets heel leuks. Veel leesplezier!

foto

♥ Maandag
Vanochtend moest ik even snel wat boodschappen doen voordat mijn man ging werken. Toen hij weg was, vond ik het toch weer even wennen. Het voelde eerlijk gezegd behoorlijk overweldigend om alles weer op te pakken en hierdoor ging het allesbehalve soepel. Na heel veel strijd fietsten we richting mijn ouders, waar mijn neefje een dagje was. Dit zorgde voor wat fijne afleiding. Jammer genoeg kwam ik er eenmaal thuis achter dat ik het slot van het fietsstoeltje kapot had gemaakt.. 

maandag

In de middag kwam het zonnetje eindelijk tevoorschijn; wat knapte ik hiervan op! Ik maakte weer een ‘picknickbordje’ met fruit en dit aten we in de tuin op. 

maandag

‘s Avonds mocht ik voor het eerst na mijn vakantie werken tijdens een chatintervisie met alle vrijwilligers van Proud2Bme. 

maandag

♥ Dinsdag
Mijn wake-up light is na z'n eigen zomervakantie weer aan de slag gegaan, maar ik merkte dat het evengoed een ontzettende moeizame ochtend was. Het wilde maar niet en ik raakte behoorlijk gefrustreerd. Gelukkig kwam er een mooie verrassing en ik fleurde er echt van op. Een prachtig bos bloemen van mijn collega’s voor mijn 10-jarige Proud2Bme jubileum!

dinsdag

Helaas hebben we in onze vakantie ons konijntje moeten laten inslapen. De zolder is sindsdien niet meer wat het had moeten zijn en met een brok in mijn keel hing ik de was op en heb ik daar in de middag gewerkt. Het was veel te stil...

dinsdag

In de avond raakte ik tijdens het werken behoorlijk in de stress. Ik verwachtte een pakket, maar deze had ik niet ontvangen, terwijl ik een e-mail kreeg met een ontvangstbevestiging. Helaas was PostNL niet meer bereikbaar en kon ik niet anders dan wachten tot de volgende dag.

dinsdag

♥ Woensdag
Romy ging vandaag voor het eerst naar de peuterspeelzaal na de zomervakantie. Dit deed ze met behoorlijk wat tegenzin en dat was oké. Het was weer even wennen voor ons allemaal. Ondertussen ging ik met Liv boodschappen doen en dat bood wat fijne afleiding.

woensdag

Gelukkig kon ik Romy na enkele uurtjes weer ophalen en ze had het uiteindelijk redelijk naar haar zin gehad. Tijd voor wat ontspanning in de tuin en eindelijk kwam het pakketje dat gisteren zoek was geraakt. Wat een opluchting!

woensdag

♥ Donderdag
Het voelde vanochtend alsof de herfst er echt aankwam. De ramen waren beslagen en ik zat met een badjas aan met een kind op de bank op een vroege ochtend. Een goed ontbijtje met een warme kop thee ging er goed in. 

donderdag

In de middag ging ik naar mijn ouders toe. De meiden bleven daar terwijl ik wat boodschappen deed voor mijn zusje die in afwachting was van een coronatest en de uitslag ervan. Na een potje 'mah yong' vertrokken we weer richting huis, waarna we samen zouden ‘hotpotten’. Ieder had een eigen kant natuurlijk.

donderdag 

♥ Vrijdag
Na een warme douche bracht ik de ochtend grotendeels door in de tuin. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik de meiden buiten zou houden zodat een monteur een 'slimme meter' kon installeren. Maar eigenlijk had ik wat tijd nodig en dit kreeg ik ook toen de meiden alsnog binnen wilden spelen bij hun papa. Afgelopen nachten waren onrustig en de ochtenden waren erg vermoeiend. Ik moest me gewoon even terugtrekken.

vrijdag

Nadat ik Romy naar de peuterspeelzaal had gebracht, liep ik door naar de toekomstige basisschool van Romy voor een inschrijfformulier. Nog een half jaartje en dan is het al zover! Terwijl Romy op de peuterspeelzaal was en Liv sliep, maakte ik deze luiertaart voor een kraambezoek aanstaande zondag. Ik heb er zin in om de kleine te ontmoeten!

vrijdag

In de avond had ik fijn gewerkt. 

♥ Zaterdag
Na een rustige start trok ik me terug op de zolder om te werken. Het zonnetje scheen buiten heerlijk en ik merkte dat het me even goed deed. Toen mijn mama mijn favoriete Chinese toetje langs bracht, kon mijn ochtend niet meer stuk.

zaterdag

Ook in de middag en avond moest ik weer werken. Hierdoor had ik verder niet veel bijzonders gedaan. Ik kreeg wel ontzettende trek in nacho's. Ik haalde snel een guacamole-pakketje om een dip te maken en snoepte dit tijdens het werken in de middag. Na het werken 's avonds plofte ik op de bank.

zaterdag

♥ Zondag
Ook vanochtend mocht ik weer even werken. Daarna brachten we nog wat tijd door met de meiden voordat we vertrokken voor een leuke afspraak met enkele oud-collega's van Proud2Bme! Sandra, Laura en ik gingen op bezoek bij Danique en haar baby. Wat een schatje was het! Ik was heel blij dat we hem eindelijk konden bewonderen en dat we fijn konden bijkletsen. Op de terugweg belde ik even met Romy. Ze zit nogal in een 'ik mis papa en mama'-fase en dat is oké. Ze kon gelukkig wel lachen om mijn gekke 'muts'. 

zondag

Na een lange rit waren we eindelijk thuis en onderweg hadden we sushi besteld voor het avondeten. Met een lekker 'verwenkoffietje' plof ik even later op de bank en had ik nog meegespeeld met 'Weet ik veel'. 

zondag

Het voelde al met al als een moeizaam weekje, maar met een fijne zondag achter de rug start ik met frisse moed aan een nieuwe week. Ik wens jullie weer een mooie week toe!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Maandag 14 september 2020 21:54
Wat een leuke blog

Oh Danique een baby ?
wat fijn.
Femke 🌈 - Maandag 14 september 2020 23:45
Het spijt me van jullie konijntje. Verdrietig zeg. 😔 Sterkte gewenst. 💋

Ik vind je zo’n lief en mooi mens. Bedankt voor deze plog. ❤️
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 15 september 2020 20:34
Lief. Dank je, Femke ♥
A. - Dinsdag 15 september 2020 09:26
Ik heb ook zon moeite met het vinden van een nieuw ritme. Voel mij helemaal van slag tot ik er aan wen en dat kan bij mij lang duren.

Leuk om iets over de oud collegas te horen🙂
Nicole - Dinsdag 15 september 2020 10:57
Leuke blog, en zo herkenbaar, na een vakantie heb ik ook altijd een weekje nodig om weer helemaal op te starten en te wennen aan de regelmaat die dan weer komt.
Nu is mijn zus 2 weken ziek thuis geweest en moet ik nu weer wennen aan het feit dat ik in de middag alleen ben en moet ik ervoor waken dat ik niet verval in eetbuien, ritme met afleiding is ver te zoeken nu.

Liefs
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 15 september 2020 20:35
Hey Nicole,

Wat naar dat het nu dan haast extra wennen is. Goed dat je je er wel van bewust bent dat dit speelt. Hopelijk lukt je om die ritme te vinden.

Liefs
britneyangel - Dinsdag 15 september 2020 18:51
normaal heb je dat niet toch na je vakantie dat het allemaal wat moeizamer gaat? wat leuk dat je oude collegas weer hebt gezien, hoe ging het met ze?
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 15 september 2020 20:36
Hey Britney,

Ik merk dit eigenlijk wel vaker, maar doordat het een bewogen vakantie was voelde ik het dit keer waarschijnlijk nog meer. Maar inmiddels gaat het met de dag wat beter!

Het was zeker leuk om de oude collega's te zien. Het gaat goed met ze :)

Liefs
Saskia - Dinsdag 15 september 2020 21:42
Heel herkenbaar hoor, dat het na een vakantie even wat moeizamer gaat.

En Danique een baby, wat ontzettend leuk!
Vlien - Vrijdag 18 september 2020 12:08
Ik ben eigenlijk best wel benieuwd hoe het gaat met jullie oud collega's. Ik ben inmiddels sinds 2016 op het forum en vraag denk er nog wel eens aan terug. Zouden zij misschien eens een gastblog willen schrijven over hoe het nu met hen is? :-)