De week van Phoi Cai - photo blog 40

 

Mijn week begon midden in een hittegolf en eindigde gelukkig een stuk koeler. Ik vond het pittige dagen waardoor we niet zo veel hadden gedaan. Rustig aan, pootje baden, in een zwembadje plonsen en vooral veel drinken en fruit snoepen. Zo kwamen we de week gelukkig goed door. Veel leesplezier!

foto

♥ Maandag
Ondanks dat het 29 graden (ja, ik moet de klok op de thermo nog een keer goedzetten) was in de woonkamer begint mijn dag altijd met een kop thee. Voordat het te warm werd, ging ik snel boodschappen doen. Ik kwam deze toffee-pindakaas tegen. Dat klonk geweldig lekker! 

maandag

In de middag vulden we een zwembad en zochten we wat verkoeling op. Ik wachtte even op Liv voordat ik erin ging, dus kon ik even genieten van het zonnetje terwijl ik een woordzoeker deed. Iets zo simpel maar op zijn tijd zo fijn en ontspannen. 

maandag

We sloten deze warme zomerdag af met een bord watermeloen, een gezellige barbecue en als toetje haalden we een ijsje! Een fijn dagje thuis.

maandag

♥ Dinsdag
In de ochtend was het zo warm in huis dat we besloten buiten te ontbijten. Achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen! Wat een verschil in temperatuur. Na een koel ontbijtje gingen we de boodschappen halen die ik gisteren vergeten was. Gelukkig was mijn hulpje Romy dit keer mee zodat ik niks zou vergeten, hihi! Daarna werd het al gauw warmer en besloten we nog het laatste beetje schaduw mee te pakken in onze tuin.

dinsdag

In de middag probeerde ik nog onder een parasol in de tuin te werken, maar ik ging snel weer naar binnen. Een plekje onder de ventilator werkte voor vandaag het beste. Tussen het werken door deed ik de voetjes  in het zwembad, maar al gauw hoorde ik gerommel vanuit de wolken. Een echte plensbui is uitgebleven maar voor eventjes was er verkoeling. 

dinsdag

♥ Woensdag
Na een broeierige nacht en een ontbijtje buiten was de keuze snel gemaakt. Vandaag zou ik met de meiden naar mijn ouders gaan waar het een stuk koeler is in huis. Daar mocht ik nog wel een zwembadje opblazen zodat Romy in het water kon spelen. Ze zat er welgeteld tien minuten in… 

woensdag

In de avond haalde ik mijn 'Hello Fresh'-box op. Super handig dat ze deze ice-packs erbij hadden gedaan. Deze liggen nu mooi in de vriezer zodat ik het een keer kan gebruiken. We aten vandaag weer in de tuin en toen mijn man de meiden naar bed bracht, keek ik naar de aangeboden activiteiten tijdens onze vakantie. Ik heb er zin in! Daarna sneed ik nog mijn favoriete (zomer)fruit; watermeloen. Heb jij een favoriete (zomer)fruit?

woensdag

♥ Donderdag
Bluhh, wat een nacht weer. Ik hoop dat jullie een stuk beter hebben geslapen met dit weer... Vandaag konden we helaas niet richting mijn ouders. Er stond een berg was, een flinke laag stof en een rommelige tuin op me te wachten. Gelukkig gingen de meiden rustig hun dingen doen, zodat ik mijn dingen kon doen. Alleen toen ik terug kwam na het opruimen in de tuin lag Liv te slapen op de bank... Oeps.

donderdag

Met een lekkere fruithap in de middag konden we er weer tegen aan. De before en after van mijn tuin is toch wel zo fijn! Eindelijk stond alles weer op zijn plek. Vanavond maakte ik het eerste recept van de 'Hello Fresh'-box. Tostada's met gehakt. Sous-chef Romy hielp geweldig mee en we hadden er heerlijk van gesmuld, terwijl ik me klaarmaakte voor een werkavondje. 

donderdag

♥ Vrijdag
Wat een dag.. Het wordt even een collage van foto’s door de dag heen, want na de zoveelste slechte nacht waren de meiden het vandaag ook zat. Ze waren vroeg op, mopperig en hangerig. Dat hoort er ook bij en is hartstikke begrijpelijk. In de ochtend haalde ik nog snel wat cadeautjes voor een vriendin die in het weekend jarig is. Na een makkelijke maaltijdsalade bracht ik Liv naar bed, die uiteindelijk huilend wakker werd en verder sliep in mijn armen. Tijdens het koken maakte ik mijn olijfolie-flesje kapot... Gelukkig ging het werken in de avond een stuk beter, maar poeh wat was ik klaar met deze dag.

vrijdag

♥ Zaterdag
Na een ochtendje werken ging ik met mijn zus en de meiden naar de stad. Na een lunch lieten we onze haren knippen en dit keer mocht Romy ook even in de kappersstoel. Haar haren werden door de zon enkele tintjes lichter en een stuk droger. De puntjes gingen er bij haar af en bij mij werd het haar ook flink uitgedund. We kunnen er weer even tegenaan. 

zaterdag

Eenmaal thuis heb ik niet veel meer gedaan dan werken. Officieel heb ik na vanavond vakantie dus we vierden dit met een lekker ijsje.

zaterdag

♥ Zondag
Om onze vakantie in te luiden gingen we vandaag naar Avonturenboerderij Molenwaard. Het was een zonnige, leerzame en leuke dag. 

zondag

Deze week was ik trouwens begonnen aan 'De Happiness Challenge' van Rituals. Elke dag werd er een thema besproken en kon je een opdracht maken. 'Het belang van liefde' was me nogal bijgebleven en ik wilde dit graag met jullie delen. Het is iets waar ik bij mezelf zeker nog ruimte voor verbetering in zie en ik denk dat velen dit zullen herkennen. Liefde begint bij jezelf ♥. Moe en voldaan kijk ik terug op een pittig warm weekje. Een goede regenbui vanavond zorgde letterlijk en figuurlijk voor wat ademruimte. Toen mijn buurvrouw ook nog eens aankwam met een taartje ter ere van de verjaardag van haar kat voelde het echt als een feestje. Mijn vakantie kan nu echt beginnen!

zondag

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flowerpower - Maandag 17 augustus 2020 19:14
Leuk weer zo'n weekje!
Floor - Maandag 17 augustus 2020 19:21
Leuk idd! Ook inspirerend dat je een ijsje eet om je vakantie te vieren.
britneyangel - Maandag 17 augustus 2020 19:23
leuke week maar jammer van je pechdag!
Laura - Maandag 17 augustus 2020 19:25
Ziet er weer heel leuk uit Phoi cai! En wat heb je toch leuke kids!!
Anoniem - Maandag 17 augustus 2020 19:25
Ohhh, zie ik daar nou Bernardo's ijs? Dat is echt het beste ijs van Nederland vind ik. 😍
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 18 augustus 2020 21:46
Hihi dat vind ik ook! ;)
Dianne - Maandag 17 augustus 2020 19:34
Leuk om weer een kijkje in jouw week te mogen hebben :) super leuk! Haha en moest lachen om je zin ‘ en ze zat er welgeteld 10 minuten in! Haha zo herkenbaar 😂😂
Ben benieuwd hoe je de nieuwe pindakaas smaak vond/vind
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 18 augustus 2020 21:55
Hey Dianne,

Het was lekker voor de afwisseling maar ik blijf bij mijn pindakaas crunch :)

Liefs!
Tinka - Maandag 17 augustus 2020 21:31
Fijne vakantie ❤️
top - Maandag 17 augustus 2020 21:34
wat een leuke blog. Mijn favo zomerfruit zijn frambozen. Het liefst vers, maar dat is meestal duur. Dus diepvries frambozen zijn dan een goed alternatief.
Aine - Dinsdag 18 augustus 2020 16:32
Hey wat een fijne blog om weer te lezen. Ik ben eigenlijk de zomer zat en kijk uit naar de herfst, mijn favoriete seizoen. Vind nazomer altijd zo mooi met alle kleuren van de bladeren en weer truien aan :)
Renske - Dinsdag 18 augustus 2020 21:07
Leukkkk :D thnks voor het delen