De week van Phoi Cai - photo blog 36

 

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder in de coronacrisis en zitten we nog steeds zo veel mogelijk binnen. Afgelopen week won de behoefte om er echt even uit te gaan toch.. We deden dit op een zo veilig mogelijke manier, met de nodige afstand. Het heeft ons zoveel goeds gedaan! Meer dan ik had verwacht. Het komt wel weer goed.

collage

♥ Maandag
We begonnen deze ochtend met een ontbijt op bed. Maandag is tenslotte onze vrije dag. Ik word sinds vorige week ook wakker met deze mooie bos bloemen op mijn nachtkastje. Ik kon niet anders dan vrolijk wakker worden! Terwijl ik boven de boel opruimde, ging mijn man alvast naar beneden met de meiden. Toen ik beneden kwam, was de woonkamer alweer omgetoverd tot een tent en lagen de meiden heel lief te knuffelen. 

maandag

Na een rustig ochtendje ging ik voor de weekboodschappen. Ondanks dat ik van zoet hou, neem ik maar heel af en toe een toetje. Deze van Mona kon ik niet weerstaan. Heb jij hem al eens geprobeerd? De rest van de middag brachten we heerlijk in de tuin door.

maandag

Vanavond stond er een maaltijd van Marley Spoon op het menu. Echt uitgebreid koken doe ik haast nooit meer, dus het duurde ook een stuk langer dan aangegeven. Maar het smaakte goed! Nadat de meiden op bed lagen, keek ik het programma 'Kopen zonder kijken'. 

maandag

♥ Dinsdag
Tegenwoordig kruipen beide dametjes bij ons in bed als ze vroeg op zijn. Dit zorgde er vanochtend voor dat ik eindige op het randje van ons bed. Tijdens het ontbijt werd Livje toch alweer moe, dus hadden we een rustig ochtendje waarin ik ook wat klusjes kon doen.

dinsdag

Na een lekkere lunch met mijn schoonmoeder moest ik werken. Deze middag begeleidde ik een middagchat op Proud2bme en wat was het fijn! Tussen het werken door toverde ik weer een maaltje op tafel. Tijdens het werken keken we mee naar de persconferentie. Ik moest toch even slikken toen ik de toespraak hoorde. Ik wist nog niet goed wat ik ermee moest, maar ik werd er vooral erg onrustig van...

dinsdag

♥ Woensdag
Na een onrustig ochtendje besloot ik vandaag een middag door te brengen bij mijn ouders thuis, op gepaste afstand. Hier konden de meiden buiten spelen en even wat anders zien dan ons huis en de tuin. Volgens mij waren ze daar echt even aan toe. Ik in ieder geval wel, na zoveel weken dichtbij huis te blijven!

woensdag

Eenmaal thuis brachten we nog wat tijd door in de tuin. In deze bizarre tijden ben ik extra blij met mijn mamafiets! Ik fiets er pas sinds kort met allebei de meiden op en wat voelt het bevrijdend om samen op pad te kunnen zijn, waarbij ik voldoende afstand kan houden van iedereen. Toen de meiden sliepen, keek ik de film 'The holiday' op tv. 

woensdag

♥ Donderdag
Het uitje gisteren deed ons zo goed dat ik vandaag ook een wandeling maakte richting mijn ouders. We waren gisteren wat vergeten, dus dit haalden we meteen op. Ik besefte dat we in bizarre tijden zitten en de uitspraken van afgelopen dinsdag hielden me nog steeds bezig. Des de belangrijker het is om op een aangepaste manier toch hetgeen te blijven doen waar je gelukkig van wordt. Ik probeerde de meiden wekenlang zoveel mogelijk binnen te houden en dat ga ik ook zeker nog steeds zo veel mogelijk doen. Maar dit was echt iets dat we even nodig hadden. Een fijne wandeling, een andere omgeving... Even erop uit zoals we dat altijd deden. 

donderdag

In de avond had ik de barbecue aangestoken en aten we gezellig buiten. En nu ik dit schrijf, besef ik dat ik die avond weer een film heb gekeken op de bank. Dit keer was 'Pitch Perfect 2' op tv. Ik had nog even mijn onrust door de hele corona-situatie geuit op een kokosnoot en genoot van het resultaat terwijl ik de film keek.

donderdag

♥ Vrijdag 
Het was weer een vroegertje vanochtend hoor! Iets wat bij mij maar niet went... Tijdens het omkleden van Liv voelde ik ineens een bultje in haar nek. Uit voorzorg hebben we overlegd met de huisarts wat het kon zijn en foto's gestuurd zodat hij dit kon bekijken. Voor de zekerheid hebben we een afspraak gemaakt voor komende week. Maar het maken van de foto kostte behoorlijk wat moeite en hierdoor raakte ze behoorlijk van streek. Iets wat Liv tegenwoordig opvrolijkt, is het zien van een katje dat mauwt via Google. 

vrijdag

Als verrassing had ik een lunch geregeld voor mijn man, die op zijn werk bezorgd zou worden. Volgens mij heeft hij genoten! Ik genoot de rest van de dag van het heerlijke weer. Na een dans-sessie met de meiden gingen zij naar bed en ik ging weer veel te laat naar bed. Dit keer met het nieuwe slaapschaap van Romy. Hiermee zal Romy leren wanneer het tijd is om uit bed te komen. Nog belangrijker: wanneer het nog géén tijd is om op te staan... Papa en mama deden vanavond een testrondje. ;-)

vrijdag

♥ Zaterdag
Het was een rommelig dagje. Ik begon mijn dag met een ontbijt dat ik vroeger altijd at, namelijk cocopops! Daarna kwam mijn zus oppassen, zodat ik wat boodschapjes kon doen. Ik had voor ons een heerlijke lunch gemaakt, waarna zij met Romy ging wandelen en ik Liv naar bed zou brengen. Omdat zij weg waren, had ik even een momentje voor mezelf. De onrust van afgelopen dagen kwam er toch uit en het luchtte op om die tranen te laten gaan. Het was weer even oké. 

zaterdag 

♥ Zondag
Vanochtend werden we verrast met wat lekkers van mijn tante. Deze had ze achtergelaten in onze tuin. Na een rustig ochtendje ging ik aan het werk. Terwijl ik werkte, maakte mijn man onze lunch klaar. En het had niet een minuut later moeten zijn; Liv dommelde tijdens de lunch in slaap en wat was ze blij toen ze in bed gelegd werd.

zondag

Tussen het werken door maakten we een heerlijke wandeling in de buurt. Eenmaal thuis zorgde ik voor een zomerse versnapering en heb ik de rest van de middag en avond voornamelijk gewerkt. 

zondag

Ondanks dat er niet veel meer gebeurt in een week, vliegen de dagen toch weer voorbij en is een week alweer om. Ik hoop dat je het weer leuk vond om een kijkje te nemen. Tot de volgende keer en een fijne week!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ollie - Maandag 27 april 2020 20:41
Gedver dat bultje! Die foto had er niet bij gehoeven hoor iel
C - Maandag 27 april 2020 20:43
Jaaaa Olala chocolade uit Haarlem!
Tiger Lily - Maandag 27 april 2020 20:50
Kan me voorstellen dat dat even spannend is!
Hopelijk is het niet ernstig!

Ik herken heel veel in je blog. Ik mag momenteel niet werken ( sportschool is dicht ), maar ook ik zit veel thuis en binnen met 2 kinderen.

Je doet het goed dame!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 28 april 2020 13:58
Pittig he? Maar samen komen we er wel doorheen.

Lief, dank je!

♥
Flo - Maandag 27 april 2020 21:07
Heey lieve Pc💜

Wat heb je een werk gemaakt van deze
Plog! Echt super leuk met zoveel foto’s erbij.
Mooiste om te lezen vond ik dat je zaterdag even je tranen kon laten stromen. 💜❤️
Bedankt voor het kijkje dat we mogen nemen!
britneyangel - Maandag 27 april 2020 21:59
a.s donderdag komt pitch perfect 3 op tv, die ga ik kijken, ik ben benieuwd want die ken ik nog niet. leuke film he van deel 1 en 2? ik ga in deze periode soms ook te laat naar bed oeps! wat leuk en lief dat je een lunch hebt laten bezorgen op het werk van je man, daar was hij vast heel blij mee. logisch dat je ff verdrietig was want het is echt een rotperiode en een moeilijke tijd. leuk vlog van je!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 28 april 2020 14:01
Ik heb deel 1 en 2 ook zo vaak gezien. Heerlijk even lachen en meezingen ;) Deel 3 is ook leuk, maar heel anders vergeleken met 1 en 2. Een volwassen actie versie ervan. Maar evengoed vermakelijk!

Liefs
britneyangel - Woensdag 29 april 2020 10:05
ik ben benieuwd morgen naar deel 3! ik ga kijken.
britneyangel - Maandag 27 april 2020 22:00
ik voel me ook vaker verdrietig of rot!
Romy - Maandag 27 april 2020 22:05
Ik ben ook moeder, en voel je helemaal. Mooie en leuke blog! Ik duim voor jou en Liv!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 28 april 2020 14:02
Lief, dank je! Toevallig heet mijn oudste ook Romy :)
Jij ook veel sterkte in deze gekke tijden. Wees ook vaak lief voor jezelf.

Liefs
E_sther - Maandag 27 april 2020 23:10
Dat gevoel van er even in je eigen omgeving op uit moeten ja dat herken ik heel erg net als het dubbele gevoel elke keer na zo n persconferentie. Ik vind het echt super leuk dat we mee mogen kijken met jou en jullie gezin. Je doet zo je best met alles ❤️
Altijd schrikken ook als er iets met je kindje is, fijn dat je bijna terecht kan bij de huisarts.

Groetjes Esther
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 28 april 2020 14:04
Ha Esther,

Ja, dat is dan even slikken he? Hopelijk lukt het jou straks ook om de beste keuze te maken voor jullie. Daar heb ik alle vertrouwen in. Blijf bij jezelf. Dat is het belangrijkste :)

Liefs
Manu - Dinsdag 28 april 2020 18:38
Jeetje, wat groeien je meiden snel! Ik kijk niet zo vaak plogs, maar voor mijn gevoel was het nog niet zo lang geleden dat je met zwangerschapsverlof ging. Leuk om te zien, en wat een lieve foto's ♥ Hopelijk valt het donderdag bij de huisarts mee. Laat je het ons weten?
Eva - Woensdag 29 april 2020 19:05
Bedankt voor t meenemen in jou weekje Phoicai.. gelukkig ia t okee met je dochtertje. Leuk om wat vaker van je te zien/lezen :)
Eva - Woensdag 29 april 2020 19:06
Ooow shoot k besef nu dat je morgen pas de uitslag krijgt! Ga duimen Phoicai!!
sunny - Donderdag 30 april 2020 13:31
dankjewel lieve phoicai!
Phoi Cai - Proud2bme - Donderdag 30 april 2020 19:50
Bedankt voor de lieve reacties en het meeleven! Vandaag waren we bij de huisarts en het lijkt op een onderhuidse ontsteking. Het is sinds vorige week ook al een stuk minder geworden en hopelijk trekt het nu snel weg en blijft het weg!

Eva - Vrijdag 1 mei 2020 10:36
Wat fijn Phoicai dat het al minder is geworden en gelukkig niets ernstigs
x