De week van Phoi Cai - photo blog 34

 

Voorjaarsvakantie. De lente komt er weer aan, maar afgelopen week werd ik toch wakker met een laagje sneeuw op het dak. Het was een grijze en grauwe week met veel regen en ik voelde me regelmatig gevangen in huis. Dit drukte een stempel op mijn stemming, ook omdat wij weer voor een lastige keuze werden gezet... 

collage 

♥ Maandag
We begonnen de week met een drukke dag. Terwijl de meiden bij opa en oma waren, gingen mijn man en ik boodschappen doen. Overal langs de weg stonden narcissen in bloei. De lente komt er eindelijk aan! Bij de supermarkt vond ik deze chips van Lays. Deze smaak hadden we vroeger regelmatig in huis en ik weet nog dat ik er toen zo'n haat-liefdeverhouding mee had. Nu vind ik ze vooral erg lekker. Eenmaal thuis bij mijn ouders kregen we deze rettich cake als lunch. Wat was dat smullen.

maandag

In een regenbui vertrokken we richting de stad omdat we een afspraak hadden voor een fotoshoot met mijn kant van het gezin. We hadden dit al eens eerder gedaan, maar nu zijn we drie jaren en drie kinderen - één van mijn broer - verder. Tijd voor een nieuwe gezinsfoto! 

maandag

In een regenbui gingen we ook weer richting huis. Het plan was om uit eten te gaan, maar mijn man moest onverwachts met ons konijn naar de dierenarts. Daarom besloten we eten mee naar huis te nemen. Ik schreef eerder al eens dat het niet goed ging met onze konijn Miso en helaas is ze deze week weer teruggevallen. Vanavond kreeg ze een prik met ontstekingsremmers en we moesten bedenken of we willen doorgaan met behandeling of dat we haar willen verlossen... Met deze gedachtes in mijn hoofd plofte ik na het eten op de bank voor een online vergadering met alle vrijwilligers van Proud2Bme. Misschien voelde Ika - onze kat - mijn onrust, want ze kwam me heel fijn gezelschap houden. 

maandag

♥ Dinsdag
Na een onrustige nacht deed ik het vanochtend rustig aan met de meiden. We ontbeten op bed, speelden tussen de buien door buiten en hebben geverfd. Ik merkte dat ik heel erg mijn best moest doen om bezig te blijven en dat ik ook erg onrustig was door de keuze die we moesten maken voor Miso.

dinsdag

In de middag ging ik werken bij Miso. Zo kon ik een beetje in de gaten houden hoe het ging. Ondertussen snoepte ik deze schelpjes. Weer een lekkernijtje uit mijn jeugd, maar nog steeds zo lekker! Tijdens het werken deed ik ook online training van 113 Zelfmoordpreventie, die alle medewerkers en vrijwilligers van Proud hebben ontvangen. Het was erg interessant om te doen en ik pikte er zeker wat van op!

dinsdag

Met mijn hoofd vol gedachtes ontbrak de zin om te koken. Ik koos er uiteindelijk voor om eten te bestellen. Met een heerlijk maaltje achter de kiezen ging ik werken. En met een beetje hulp van Liv... 

dinsdag

♥ Woensdag
We konden er geen sneeuwpoppen van maken, maar vanochtend werden we wakker met een klein laagje sneeuw. Het grauwe weer buiten omschreef goed de stemming. We moesten overleggen met de dierenarts of we door wilden gaan of niet met de behandeling voor Miso. We hadden besloten toch te blijven vechten voor haar en wilden overleggen of het realistisch was. Gelukkig steunde de dierenarts ons besluit, maar we moesten vandaag nog wel langsgaan voor een extra prikje ontstekingsremmers. De rest van de ochtend wisten de meiden me goed af te leiden. 

woensdag

In de middag ging ik met mijn ouders naar Kleve om te winkelen. Liv had al een tijdje nieuwe schoenen nodig, maar bij ons in de buurt is de keuze zeer beperkt. Gelukkig vonden we een leuk paar schoenen tijdens het winkelen. Daarnaast zag ik dit geweldig autootje voor de meiden. Die ging mee! Van het winkelen kregen we nogal honger, dus besloten we een snelle hap te eten bij de McDonalds. Kent iemand nog deze McRib van vroeger? 

woensdag

Toen de meiden op bed lagen, had ik drie maaltijden gekozen van HelloFresh. Ik merkte de laatste dat ik de inspiratie kwijt was geraakt in het koken, terwijl ik het koken juist zo leuk vond. Met drie 'out of the box'-recepten hoopte ik mezelf uit te dagen. Alleen merkte ik op een gegeven dat de onrust en spanning rondom Miso me behoorlijk uitputte. Na een klein verwennerijtje kroop ik op tijd mijn bed in. 

woensdag

♥ Donderdag
Tussen de buien door wilde ik er heel graag even uit. Ik had de meiden ingepakt en was klaar om te gaan. Totdat onze andere kat Ebi ons spotte. Hij is altijd een binnenkat geweest, maar sinds een jaar komt hij buiten. Iets wat ik nog altijd heel spannend vind. Vandaag stak hij met ons een drukke autoweg over en ik kreeg het niet voor elkaar om hem terug te krijgen, terwijl hij continue naar ons mauwde. Ik probeerde hem op een gegeven moment mee te nemen naar een tunnel, zodat hij niet hoefde over te steken. Daar schrok hij van iets, waardoor hij er vandoor ging. Ik was uiteindelijk meer dan een uur bezig om hem mee te krijgen. Toen hij eindelijk overgestoken was, brak ik. Alle spanning van de afgelopen dagen kwam eruit. Huilend liep ik naar huis. Ondanks dat het zo rot voelde, luchtte het ook wel op. De spanning was er eventjes uit.

donderdag

Toen ik bijgekomen was en Liv sliep, besloot ik met Romy iets te bakken. Vandaag maakten we eierkoeken. Een simpel receptje, maar zó lekker! 

donderdag

♥ Vrijdag
Vrijdagochtend gaan we normaal gesproken zwemmen, maar ook dat ging deze week niet door in verband met vakantie. Daarom besloten we om naar een indoorspeeltuin te gaan in de buurt. We waren hier al eens eerder geweest en de meiden vonden dit toen zo leuk. Gelukkig was het dit keer niet anders. Ik ging daarna met Liv boodschappen doen, maar daar merkte ze niet veel meer van, haha!

vrijdag

Voor de lunch probeerde ik een nieuw receptje. Het was een tosti van pesto, tomaat en mozzarella waarbij de buitenkant gedipt werd in geklutst ei. Het maakte het brood lekker zacht en luchtig. Dit was smullen! 

vrijdag

De rest van de dag liep nogal chaotisch, waardoor het erbij inschoot om foto's te maken. Ik zat zo'n 1,5 uur met een slapend kind in de armen, bracht nog wat tijd door bij Miso en heb in de avond gewerkt. Mijn vrijdag vloog in ieder geval voorbij!

♥ Zaterdag
Mijn dag begon wederom met een ontbijtje op bed. Een klein voordeel van vroeg op zijn, is dat je extra veel tijd hebt om het rustig aan te kunnen doen. Na een rustig ontbijtje moest ik namelijk werken. Onverwachts kregen we nog extra bezoek! Mijn neefje kwam een dagje bij ons. 

zaterdag

Na het werken ging ik boodschappen doen bij een toko. Deze heerlijke dim sum's gingen mee. Daarna maakte ik een pitstop bij een speelgoed winkel. Ik wilde zelf heel graag het spel 'Dobble' hebben en de meiden mochten allebei iets uitkiezen om te knutselen. Bij thuiskomst had ik bij Miso gewerkt. Vandaag was helaas een minder dagje voor haar. Ze kon haar beide achterpootjes nauwelijks gebruiken, terwijl ze zo graag vooruit wilde komen. Ik vond het ontzettend sneu om te zien. De vraag of we haar beter konden verlossen schoot regelmatig door mijn hoofd. Ik wilde haar dit zo graag besparen..

zaterdag

♥ Zondag
Eindelijk weer een dagje vrij samen. Vandaag leek het wonderbaarlijk beter te gaan met Miso. Met een iets geruster hart gingen we op pad. Op naar de Burgers' Zoo, waar we een speurtocht konden doen. Het was een fijn uitje en een welkome afleiding.

zondag

's Middags werd onze HelloFresh-box geleverd en ik koos ervoor om vanavond meteen één van de maaltijden te maken. Het werd frietjes met een burger en een salade. Het zag er niet zo lekker uit als op het plaatje, maar het was erg lekker! We sloten de week af met de quiz 'Weet ik veel' en gingen op tijd naar bed.

zondag

Hoe was jouw week? Ik wens jullie een mooie, nieuwe week toe!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MonaRosa - Maandag 2 maart 2020 20:19
Het leven valt niet altijd even mee....
E - Maandag 2 maart 2020 21:08
Ik vind het altijd zo leuk als er een plog van jou online komt Phoi Cai, dankjewel weer.

En de McRib ken ik nog, mij staat vooral bij dat hij een heel apart sausje had haha.

P.S. Ben benieuwd naar de reacties van Liv in de dagboekjes :-D
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 3 maart 2020 14:05
Haha waarschijnlijk zal een reactie van Liv iets in de trend zijn van ' sklehgshbndsaad3rup......' ;)

Liefs!
Arwen - Maandag 2 maart 2020 21:21
Hallo phoi chai ik hoop dat het goed komt met je konijn en leuk om je week te lezen
Janneke - Maandag 2 maart 2020 21:56
Wat een schattige kindjes heb je!!!!!

Liefs Janneke
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 3 maart 2020 14:06
Lief, dank je!

Liefs
Lies - Maandag 2 maart 2020 23:54
Altijd leuk om te lezen! Veel sterkte met je lieve konijntje en het is oké dat je even brak. Fijn om weer een weekje met je mee te kijken! Liefs
Anoniem - Dinsdag 3 maart 2020 07:40
Wat naar voor je konijn, ik had een vraagje zou jij ooit een dagje mee eet video willen maken? of hou je het alleen bij blogs? ik snap het wel hoor als je het bij blogs wil houden.
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 3 maart 2020 14:07
Binnenkort ga ik een poging doen tot het opnemen van een vlog! Het zal even zoeken zijn hoe ik dat ga doen met de kinderen, maar het wordt vervolgd....!

Liefs
:) - Woensdag 4 maart 2020 06:56
Wat enorm leuk phoicai!!
Monarosa - Dinsdag 3 maart 2020 08:22
Je bent een krachtige vrouw!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 3 maart 2020 14:07
Dank je wel! ♥
Dianne - Dinsdag 3 maart 2020 10:41
Leuke plog Phoi cai! Bedankt voor t delen. Je plogs zijn vaak heel leuk :)
britneyangel - Dinsdag 3 maart 2020 15:48
werk je ook bij de dierenarts of hoe zit dat? omdat je schreef dat je bij je konijn ging werken.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 3 maart 2020 16:08
Ha Britney,

Mijn konijn blijft binnen en mijn werkbureau staat naast haar kooi/ren. Vandaar ;)

Liefs!
ann - Dinsdag 3 maart 2020 20:57
Altijd leuk om iets van jou te lezen! Dank je wel daarvoor!
Hopelijk word je konijn beter!

En rettich cake - wat moet ik me daarbij voorstellen?
Phoi Cai - Team Proud2bme - Woensdag 4 maart 2020 09:53
Het is geraspte rettich gemengd met meel. Dit stomen we dan met wat lente-ui of gedroogde garnaaltjes of chinese worst. Het is dus een hartige 'cake'. Je kunt het zo eten of bakken met ei, zoals ik dat had.

Lastig voor te stellen, maar echt heel lekker! ;)
Liefs