De week van Marli - photo blog 2

 

Sinds mijn eerste photo blog zijn we van een avondlockdown naar een volledige lockdown gegaan en hebben we Kerstmis en oud en nieuw gevierd. Een heleboel veranderingen, waarbij ook ik mijn draai heb moeten vinden. Stiekem ben ik ook blij dat het nieuwe jaar is begonnen en de rust en regelmaat weer terugkeert. Hoe mijn eerste weekje van het nieuwe jaar eruit zag, kunnen jullie in deze photo blog zien. Veel lees- en kijkplezier!

Maandag 

Vandaag is mijn laatste dagje van de vakantie. Ik heb heerlijk twee weekjes vrij gehad van mijn werk bij tanteLouise. Een keer kon ik dus nog uitslapen en daar heb ik lekker gebruik van gemaakt. Om 09:00 uur rolde ik eens mijn bedje uit en ik ben eerst met Ronja gaan knuffelen. Daarna was het tijd voor een rondje op mijn spinningfiets. Ondanks dat de sportschool nu dicht is, wil ik mijn conditie op peil houden. Zeker omdat in maart Sporten voor Sophia op de planning staat. Daar kijk ik ontzettend naar uit!

In de middag ben ik even boodschapjes gaan halen, 2 voor de prijs van 1 ;). Ook stond er weer een afspraak met mijn psycholoog op de planning. Het was een behoorlijk heftig gesprek, waarbij we op details uit het verleden hebben ingezoomd. Een thema dat veelvuldig terugkomt is mijn hechtingsproblematiek. Hierover heb ik op Proud ook al meerdere blogs geschreven. Deze kun je hier en hier lezen. 

In de avond ben ik - na wat klusjes thuis - gaan klussen bij een vriendin. Ze gaat vlakbij me wonen, dus dat wordt heel gezellig. We hebben vanavond dan ook meer gelachen dan iets productiefs gedaan, oeps. 

Dinsdag 

Ik moet er dan toch echt aan gaan geloven... het is weer donker als ik uit bed moet. Nu vind ik vroeg(er) opstaan eigenlijk geen probleem, maar ik heb zo'n hekel aan donkerte. Ik houd van energie, vrolijkheid en leven in de brouwerij en heb daarom ook liever daglicht en het zonnetje ;). Aan het begin van mijn werkdag moest ik eerst 100 mails wegwerken. Vervolgens ben ik naar één van de locaties van mijn werk gereden voor een overleg. 

Rond 17:00 uur ben ik gestopt met werken en opnieuw weer wat boodschapjes gaan halen. Zo wilde ik graag een fles drinken en potten kwark in huis hebben. Het was al een productieve dag, maar ik ben in de avond nog productief doorgegaan met mijn studie Social Work. Volgende week is de deadline, dus dan komen toch altijd even de zenuwen opzetten.... 

Woensdag 

Vanochtend stond ik een beetje met een vol hoofd op. De therapiesessie van afgelopen maandag heeft me ontzettend aan het denken gezet en ik ben met deze gedachtes ook in slaap gevallen. Daarom sprong ik vóór werk toch even op mijn spinningfiets, even alles eruit trappen. Daarna ben ik weer aan de keukentafel gaan zitten om te schrijven aan een notitie. 

Ook in de middag ging mijn werk gewoon door en tussendoor heb ik mijn lieve Ronja verwend met knuffels en kattenmelk. In de avond ben ik mijn kerstgeschenk van Proud gaan ophalen. We hadden een mooie bon gekregen om zelf iets uit te zoeken op een site. Nou, ik kan creatief aan de slag! Het adres waar ik het pakketje moest ophalen, lag vlakbij mijn moeders huis dus daar ben ik ook nog even op de thee geweest en hebben we ''Lang leve de liefde'' gekeken. 

Donderdag 

De ochtend begon gezellig, want ik had een afspraak op kantoor. Wat was het leuk om weer even met een aantal collega's bij te kletsen. Eigenlijk werk ik nu bijna twee jaar thuis en af en toe ga ik voor een vergadering of andere afspraak naar kantoor of een locatie. Intussen heb ik m'n draai er wel in gevonden, maar toch geeft dit bezoekje mij weer een boost om lekker te blijven werken.

Vandaag vond ik het lekker weer en had afgesproken om eind van de middag met een vriend een wandeling te maken. Hij was een midweekje in Duitsland geweest en dan is het hartstikke leuk om daarover zijn verhalen te horen. Na een heerlijke, maar ook frisse wandeling was het tijd voor een kop thee. Verder heb ik deze avond nog iets afgemaakt voor werk en Love Island gekeken. Blijft leuk ;).

Vrijdag  

Vannacht en vanochtend had ik last van hoofdpijn en een beetje kortademigheid, dus heb ik als eerste een Covid-test uit mijn kastje gehaald. Gelukkig was deze negatief en was het ''gewoon'' mijn astma. Met iets meer medicatie op ben ik begonnen met mijn werk. Ik zat er zo goed in dat ik helemaal vergeten ben om hiervan een foto van te maken.... 

Vanaf 17:00 uur was het weer weekend, yeahh! Ik ben snel nog wat keukenpapier en andere boodschappen gaan halen en om 19:00 uur had ik online met mijn medestudenten afgesproken. De hele avond hebben we met elkaar gespreksvoering geoefend, maar tussendoor ook hard gelachen. 

Zaterdag 

Hoewel het een regenachtige zaterdag is geweest, begon de dag ontzettend mooi. Snel een foto maken voor Proud! Verder ben ik deze ochtend weer op mijn spinningfiets gesprongen. Toen de sportschool nog open was, was dit ook altijd vaste prik. Ik mis de gezelligheid eromheen ontzettend en hoop dat de lockdown snel voorbij is. 

In de middag ben ik samen met mijn moeder naar het graf van mijn vader geweest. Ik denk nog elke dag aan hem en probeer elke week een keertje langs de begraafplaats te gaan. Op deze manier voelt het voor mij of ik toch nog iets kan betekenen voor hem. Eind van de middag kwam er nog een vriend van me langs om Ronja te komen bewonderen en een biertje te drinken. Ik ken deze vriend al vanaf de basisschool en ben dankbaar dat we al zo'n lange vriendschap hebben!

Zondag 

Vandaag was het natuurlijk mijn werkdagje voor Proud. Ik denk dat ik als vrijwilliger destijds alle avonden wel een keertje heb gechat, maar nu werk ik alweer meer dan twee jaar als redactielid op de zondag. Wat gaat de tijd toch snel! Tussen mijn dag- en avonddienst heb ik nog wat klusjes mee kunnen pakken. 

In de avond heb ik een ontzetttend waardevolle chat over eenzaamheid mogen leiden. Elke keer doet het me weer veel als ik zie hoe open jullie tegenover mij en naar elkaar zijn in zo'n chat. Als je ook een keertje een themachat wil bijwonen dan kun je in deze agenda kijken welk onderwerp je interessant vindt. Na mijn werk ben ik lekker gaan douchen en uitkleden, want mijn wekkertje ging weer om 06:15 uur. 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een weekje met me mee te kijken!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Reacties

britneyangel - Maandag 10 januari 2022 19:32
leuke blog marli! je mist het sporten zeker wel want je ging bedt vaak? ik geloof wel da je het fijn vind om op kantoor te komen en dat het je een boost geeft, het is dan weer leuk om elkaar te zien.
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 11 januari 2022 19:59
Bedankt voor je leuke reactie weer, britney!
Ik mis zeker de sportschool en vooral al mijn lieve sportmaatjes. Hopelijk mogen we snel!

Liefs,
Marli
AnaMan - Maandag 10 januari 2022 21:58
Leuk om je algemene dingen te lezen/zien, Marli!
Je blogs over hechtingsproblematiek blijven welkom, want ook hier blijft het lastig!!!

Liefs,
AnaMan.
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 11 januari 2022 20:00
Dankjewel voor je leuke reactie!
En hechtingsproblematiek is inderdaad complex en soms moeilijk om mee om te gaan. Misschien heb ik binnenkort weer eens inspiratie om een blog erover te schrijven.

Liefs,
Marli
Lenty - Dinsdag 11 januari 2022 12:53
Wat leuk weer !!

Therapie kan er soms behoorlijk inhakken he.
Dat merk ik zelf ook.
Ik zoek ook een manier om hiermee om te gaan.
Mooi dat spinning jou hierbij helpt.

Liefs en knuffel.
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 11 januari 2022 20:01
Dankjewel voor je lieve reactie!
Hopelijk vind je ook een fijne manier om therapie soms te laten dalen in je koppie.

Liefs,
Marli
Nicole1970 - Dinsdag 11 januari 2022 21:30
Weer een leuke foto blog, en wat doe jij veel op een dag.
Therapie kan er echt soms zo enorm inhakken, ik herken dat wel.
En ja de themachat zondag was echt fijn.

Liefs
Sewy - Zaterdag 15 januari 2022 13:25
Hi Marli, leuk te zien hoe je je leven indeelt. Mooie foto op het eind. Je straalt daar helemaal. Ik begrijp dat het gemis van je vader je heel veel doet en vindt het mooi hoe je met je moeder het graf van je vader regelmatig bezoekt. Ik kan me voorstellen dat er geen dag voorbij gaat dat je niet aan hem denkt. Ik wil er zelf nog niet over nadenken maar kan me niet voorstellen hoe het is om hem te moeten missen. Het lijkt me zo verschrikkelijk.

Fijn dat je weer wat minder kan thuis werken, ik hoop dat je steeds vaker naar het werk kan, dat is toch veel gezelliger dan alleen thuis werken.

Succes met je studie social work. Ik heb het 1 jaar gedaan en vond het best leuk maar het vraagt ook veel van je. Oneindig evalueren en oefenen met indiceren. Dat vond ik best wel pittig. Maar ik weet zeker dat jij een heel goede social worker gaat worden.

Fijn dat je geniet van een kom kwark. Zelf vind ik het lekker er walnoten en honing in te doen. In ieder geval kies ik de Franse want daar zitten zoveel eiwitten in. Wel wat stug, maarja. Dan is dat maar binnen haha.

Fijne dag, S
Sewy - Zaterdag 15 januari 2022 13:26
*vind
Marli - redactie Proud2Bme - Zondag 16 januari 2022 19:45
Lieve Sewy,

Bedankt voor je uitgebreide en leuke reactie! Ik vind het erg leuk om dit te lezen.

Ik hoop dat het ook nog heel lang duurt voordat jij afscheid moet nemen van je vader. Het is ook een ongelofelijke leegte en als iemand er nog is dan is het ook niet voor te stellen wanneer hij/zij er niet meer is. Krijg er gewoon tranen van in mijn ogen...

En wat een lief compliment dat ik een goede social worker zal worden, dat hoop ik echt!

Kwark met walnoten en honing klinkt ook lekker! Misschien wel een ideetje ;).

Liefs,
Marli