De week van Marli - photo blog 18

 

Deze week had ik vakantie van mijn werk bij tanteLouise. Ik ben een nachtje weggeweest samen met mijn moeder en heb deze week veel kattenliefde ontvangen. Ben je benieuwd waar ik naartoe ben geweest en wat ik allemaal nog meer in mijn vakantie heb gedaan? Kijk en lees dan snel verder! 

Maandag

Deze week is mijn tweede (en laatste) weekje zomervakantie van mijn andere werk, tanteLouise. Ik begin de ochtend weer met een stukje lezen. Deze keer lees ik het boek over Wim Kieft en zijn terugkeer naar Italië waar hij een tijd profvoetballer is geweest. Het is een aangrijpend boek, waarin wordt verteld over het alcohol- en drugsgebruik na zijn spelerscarrière en hoe het nu met hem gaat nu hij clean is. In de ochtend pak ik ook nog een lekker lesje XCORE mee op de sportschool. 

´s Middags staat er een investering op de planning. Al een hele tijd is mijn eigen laptop kapot en doe ik alles op mijn werk-laptop. Toch voelt dit niet helemaal fijn en wil ik graag weer een privé-laptop. Ik krijg goed advies van een verkoper en binnen no-time heb ik mijn geld uitgegeven aan een prachtige laptop. Ik ben er blij mee! Dit vieren mijn moeder en ik nog even op een terrasje, heerlijk! 

Dan appt een vriendin in de avond opeens: "Mar, wat doe je vanavond?" Wij zijn allebei altijd wel drukjes, maar vanavond hadden we beide dus geen plannen. Dit leidde tot super spontaan en gezellig bijkletsen! 

Dinsdag

Vanochtend stond er een afspraak met een tuiniersbedrijf op de planning. De afspraak was in de tweede helft van de ochtend, dus daarvoor had ik mooi de tijd om mijn huishouden weer aan kant te maken. De tuinman heeft alles goed onder de loep genomen en binnenkort ontvang ik de offerte. Ik ben benieuwd...

Donderdag ga ik een nachtje met mijn moeder weg en op vrijdag gaan we een kattencafé in de buurt bezoeken! Ik ben helemaal fan geworden van dit concept en heb mijn reservering alvast gemaakt. En om in de kattenstemming te blijven, ben ik vandaag ook nog naar de Welkoop geweest om cadeautjes uit te zoeken voor de kitten van Jip en voor Jip zelf. Zo bijzonder dat Ronja nu oma-poes is! 

Woensdag

Vanochtend ben ik dus naar mijn vriendin op kraamvisite geweest. Wat een schatje is de kitten en ook super knap (zwart met grijs en de oogjes gaan al een beetje open). Sinds ik zelf Ronja heb, is mijn liefde voor dieren ontzettend gegroeid. Ik hield altijd al van diertjes, maar nu besef ik pas hoeveel onvoorwaardelijke (!) liefde je mag ontvangen van een huisdier en hoe verschillend ieder karaktertje weer is. 

In de middag ben ik alvast mijn koffer gaan pakken. Wat moet je toch altijd alsnog veel meenemen voor één nachtje. Herkenbaar? Ik heb er super veel zin in! 

Donderdag 

Yes, deze dag stond het tripje naar Van der Valk Tilburg samen met mijn moeder gepland! De heenreis verliep voorspoedig en we hadden een heerlijke hotelkamer! Fun fact: mijn moeder zei, toen we iets gingen drinken: "Mar, er is geen bureau, hé?" Waarop ik antwoordde dat er ongeveer een bureau van drie meter stond, haha. 

Na een lekker drankje ben ik de fitness in het hotel eens even gaan bekijken. Ik was er de grootste tijd alleen en heb dus echt gezellig vlogjes van Proud op de hometrainer gekeken. Wat een luxe! 

´s Avonds hebben mijn moeder en ik heerlijk saampjes gedineerd. Ik had de mixed grill uitgekozen en mijn moeder de tournedos. Ik ben erg blij dat ik dit weer kan en achteraf is het eigenlijk heel jammer dat ik dit jarenlang door mijn eetstoornis niet heb gedurfd. 

Om de dag helemaal goed af te sluiten heb ik nog een duik in het zwembad genomen. Ik zwem eigenlijk bijna nooit, maar als ik dan de kans heb dan geniet ik er ook dubbel en dwars van! En zoals je ziet, had ik ook hier even een privé-zwembad! 

Vrijdag

Toen was het alweer de volgende dag en tijd voor het ontbijtbuffet met heel veel keuze! Van heerlijke yoghurt en kwark tot warme broodjes, koeken, ei-gerechten en diverse soorten koffietjes en theetjes. Met ons buikje vol zijn we daarna nog op bezoek geweest in het kattencafé van Tilburg. Met de nodige knuffels aan kat Sir-Taki was ik helemaal voldaan van dit nachtje weg en zijn we richting huis gegaan. Daar wachtte namelijk mijn eigen (sch)katje op me! 

Zaterdag

Na alle leuke en gezellige vakantiedagen gaat de gezelligheid vandaag nog even door! Mijn (achter)neef, zijn vriendin en zoontje kwamen op bezoek. Ook kwam mijn moeder langs om hen te zien. Het was een super fijne middag en jammer eigenlijk dat we niet vaker afspreken. Maar ja, we leven nu eenmaal vaak met (te) drukke agenda´s. Ook hebben we met z´n allen alvast een taartje gegeten voor de verjaardag van mijn vader en die van Ronja. Zondag zou mijn vader jarig zijn geweest en omdat Ronja uit het asiel komt en ik niets van haar verleden weet, heb ik haar geboortedatum op 16 juli gezet. Mijn vader is in 2020 overleden. Hier kun je de afscheidsblog die ik voor hem heb geschreven lezen. 

Zondag 

Hiep, hiep, hiep, hoera! Vandaag is Ronja vijf jaartjes geworden! Met extra knuffels, extra snoepjes en veel buitenpret heb ik haar verwend. En ondanks dat het ook de verjaardag van mijn vader is, heb ik wel gewoon mijn werkdagje voor Proud gedraaid. Mijn moeder en ik zijn in de middag wel langs de begraafplaats geweest en hebben samen nog op een terrasje iets gedronken. Mijn vader hield ook van simpel en gewoon en was met zijn eigen verjaardag het liefste op vakantie in Duitsland om daar met mijn moeder en mij zijn verjaardag op een terrasje te vieren. Mijn vader was en is heel belangrijk voor me en deze dag voel ik me dan ook wat 'raar'. Ik weet dat ik nog heel veel verdriet om zijn overlijden heb, maar dat kwam er vandaag totaal niet uit. In de feeststemming was ik daarentegen ook niet. Ik heb maar 'gewoon' mijn ding gedaan en dat voelde het beste. 

Volgens mij is het een behoorlijk uitgebreide photo blog geworden, waarin ik vooral heel veel leuke activiteiten heb gedeeld. Ik kan ook zeker toegeven dat ik deze week veel plezier heb gehad en veel gezellige momenten heb gekend. Dat voelt ook heel fijn! Maar ik wil wel meegeven dat ook deze week geen perfecte week is geweest, hoor. Zo neem ik mijn angststoornis ook mee naar Tilburg en verlies mijn mobiel als ik alleen op pad ben daar geen seconde uit het oog. Daarnaast heb ik in de vakantie altijd meer tijd en dringen nare herinneringen of dwanggedachtes zich soms op. Dit kan ik allemaal niet in foto's vastleggen, maar wil het daarom wel nog delen. De levens van iedereen op sociale media lijken namelijk vaak veel mooier dan ze in werkelijkheid zijn. Spiegel je daarom nooit met iemand anders! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisanne - Maandag 17 juli 2023 17:10
Leuke photoblog, Marli. Fijn dat je van je weekje vakantie genoten hebt. : ) Maar herkenbaar, hoor. Dat er tegelijkertijd ook minder leuke dingen in je hoofd spelen en dat die niet op beeld staan. Fijn dat je hier ook gewoon eerlijk over bent.

En ja, ook zo herkenbaar dat je alsnog veel moet inpakken voor maar één nachtje, haha! Meestal pak ik ook wel te veel in. Maar ja, als ik iets niet meeneem zal je zien dat ik het toch nodig heb. Dus: better safe than sorry. ; )
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 17 juli 2023 21:17
Hee Lisanne,

Dankjewel voor je leuke en fijne reactie!
Natuurlijk jammer dat je jezelf herkent in die minder fijne gedachtes, maar ik vind het mooi dat ik je hierbij wel een beetje kan ondersteunen door eerlijk erover te zijn.

Haha, inderdaad beter te veel spullen mee dan te weinig, maar nu moet je weten dat ik alles wat ik mee heb genomen ook daadwerkelijk heb gebruikt, oepsie.... Mijn moeder keek haar ogen uit dat dit voor twee daagjes weg allemaal nodig was, haha.

Liefs!
britneyangel - Maandag 17 juli 2023 20:49
leuke blog met leuke fotos!

wat leuk dat je met je moeder een nachtje wegging!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 17 juli 2023 21:18
Hee britney,

Dankjewel voor je complimenten! Altijd fijn om te lezen!
Het was zeker een leuk nachtje weg en we willen het nog weleens een keertje herhalen :)

Liefs!
Anoniem - Woensdag 19 juli 2023 07:47
Fijne photo blog weer! Het plezier straalt er vanaf :-).

Herkenbaar wat je noemt. Ik pak altijd te veel in, want je weet maar nooit. Eigenlijk gaat de koffer gewoon altijd helemaal vol, ongeacht hoelang ik weg ga.

Je laatste twee zinnen vind ik overigens echt heel waardevol! Juist hier, juist als afsluiter van je eigen positieve blog. Dank je wel.
Shelly - Woensdag 19 juli 2023 13:31
Gezellig Marli!