De week van Marli - photo blog 16

 

Hey! Daar ben ik alweer met een nieuwe photo blog! Voor mijn gevoel was het een hectische week, waarbij ik net op tijd voor mezelf aan de rem heb getrokken. Maar aan het einde van de week kwam de rust ook weer terug en heb ik tijdens het tuinieren door, van het zonnetje kunnen genieten. Als jullie benieuwd zijn naar mijn weekje lees en kijk dan snel verder! 

Maandag

Oké, de maandag begon eigenlijk nog wel relaxed. In de avond had ik een vergadering, waardoor ik ´s ochtends vrij had en het huis kon stofzuigen. Even alle Ronja-haren weer wegwerken, haha. Tijdens de vergadering werd er ook lekker getrakteerd, want de locatiemanagers waren jarig (geweest). 

Dinsdag 

Dinsdag kon het 'feest' beginnen en om 05:30 uur ging mijn wekker. Mijn lichaam is oprecht niet gebouwd om vroeg wakker te worden. Eigenlijk geen idee waardoor dit komt, maar ik kan echt nog beter van 02:00 uur ´s nachts tot 07:30 uur slapen dan van 22:00 tot 05:30 uur... Maar met een paar pufjes (voor mijn astma) extra, heb ik samen met een aantal collega´s de hele ochtend en middag verhuisd. De bewoners van locatie Onze Stede (van tanteLouise, mijn andere baan) krijgen allemaal een nieuw appartement en vandaag moesten we alle spullen overbrengen naar hun andere kamer. 

Heel veel foto´s heb ik niet kunnen maken, want mijn mobiel paste niet in mijn broekzak, oeps. Maar het was in ieder geval een heel nuttige en zeker ook gezellige verhuisdag! 

Woensdag

Na een bijzondere verhuisdag stond er vandaag weer een normale kantoordag op de planning. Een vergadering met de Dorpsraad, een vergadering met de centrale cliëntenraad en ga zo maar door. Het waren interessante overleggen en ik heb weer input gekregen om verder mee aan de slag te gaan. Alleen ´s avonds waren mijn hersencellen volgens mij leeg en ben ik zelfs op de bank in slaap gevallen... 

Donderdag

Gelukkig, een vrije dag vanwege Hemelvaart! Ik merkte aan mijn lichaam en geest dat ik aan de rem moest trekken en alles op mijn gemak moest doen deze dag. Wel houd je altijd een kleinigheidje, want mijn telefoon crashte. Maar met mijn werkmobiel kon ik gelukkig nog foto's voor jullie maken. ;-) Deze dag ben ik verder lekker in mijn huis bezig geweest. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! 

Vroeger zou ik trouwens compleet in paniek geraakt zijn als mijn mobiel het opeens niet meer deed, maar door mezelf te trainen met gedachtes dat het (vaak) goed komt, lukt het me behoorlijk goed om niet meer zoveel te stressen. Al heb ik uiteraard ook nog wel mijn momenten! 

Vrijdag

Lang zonder mobiel kan een mens niet, dus vanmiddag ben ik naar de telefoonzaak geweest en heb een super mooie Samsung gekocht. Ik ben er echt heel blij mee! En nog blijer was ik dat al mijn Whatsapp-contacten konden worden overgezet, want dat was nog even spannend door die crash.... 

Zaterdag

En nu ik toch al in de schoonmaakflow zat deze dagen ben ik ook mijn auto gaan wassen. Maar het was natuurlijk al niet helemaal een vlekkeloze week, dus uiteraard knalt de hoge drukspuit tegen mijn hoofd. Auw, er zat meteen een ei op. De rest van de dag ben ik toch maar voorzichtig met mijn tuintje verder gegaan en in de avond nog even langs mijn moeder. 

Zondag 

Na drie dagen echt vrij te zijn geweest van mijn werk, was het vandaag weer een normale zondag met sporten en Proud op de planning. Ook deze dagen vind ik heel fijn, want ik houd nu eenmaal van structuur. Ik heb heel lang mezelf hiertegen verzet en vond dat ik net als veel mensen in mijn omgeving ook net zo vaak uit moest kunnen gaan en flexibel moest zijn. Maar hier ben ik op teruggekomen. Ik ga heel graag een dagje met een vriend bijvoorbeeld naar de dierentuin en kan daar ontzettend van genieten, maar de dag daarna ben ik weer graag thuis in mijn eigen ritme. En dit is echt niet omdat ik moe ben van die vriend, maar omdat mijn hoofd nu eenmaal zo werkt. Ook houd ik niet van onverwachts bezoek en ik geloof dat mijn vrienden dit ook allemaal wel doorhebben, haha. Nu ik meer voor mezelf kies, ervaar ik ook wie echte vrienden zijn en stiekem zijn er dan zelfs vrienden die dit ook zo ervaren. 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om een weekje uit mijn leven te zien. De week ging niet helemaal vlekkeloos, maar ik kijk er wel goed op terug. En als jullie vragen hebben over mijn andere werk, mijn rustmomenten of wat dan ook uit de photo bloh, laat zeker een reactie achter! Ik probeer ze altijd te beantwoorden en vind het erg leuk om ze te ontvangen. Mooie, zonnige week gewenst! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 22 mei 2023 20:36
leuke fotoblog!
die gang van je andere werk lijkt wel een ziekenhuis haha!
heb je de chocolade al geproeft? ik zit er aan te denken om hem te kopen, hij lijkt me erg lekker haha!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 mei 2023 22:38
Hee britney!

Haha, je hebt inderdaad gelijk dat die gang best wel op een ziekenhuisgang lijkt. Het is nog een stukje van het oude gedeelte van het verzorgingshuis, dus die gangen waren ook allemaal een beetje killer en lang...!

Deze smaak van Milka vind ik echt super lekker! Beetje een mix van een koekje en chocolade, mmm! Ik had hem al eerder op, maar gisteren inderdaad ook weer!

Liefs,
Marli
Anoniem - Maandag 22 mei 2023 20:57
Super leuk!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 mei 2023 22:39
Dankjewel Anoniem!!!

Liefs,
Marli
Anne - Maandag 22 mei 2023 22:03
Ik herken dat ook dat ik graag een dagelijkse voirspelbaar ritme /routine houd. Altijd eruit gaan en onverwachtse invallen en bezoeken vind ik niet fijn. Ik weet graag van te voren waar ik aan toe ben. Het heeft mij ooklang geduurd voordat ik dit niet meer als iets slechts van mijzelf kon zien, maar als een eigenschap die ik ook deel met andere mensen.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 22 mei 2023 22:40
Hee Anne,

Ah, wat fijn dat je herkenning in mijn plog vindt. En heel goed dat je het nu uiteindelijk ook als een eigenschap kunt zien die je met andere mensen deelt. Iedereen is nu eenmaal anders en jij (en ik) mogen ook kiezen voor ons beste levensstijl :).

Liefs,
Marli
Anoniem - Dinsdag 23 mei 2023 09:45
Hoi Marly, leest als een hectische week ja. Gelukkig vond je de rust terug in de tuin en zon.
Hoe kijk jij 'B&B vol liefde België' vanuit Nederland? Groetjes
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 23 mei 2023 11:32
Hee Anoniem,

Zeker is de rust weer terug :)
En wat een leuke vraag! Ik heb Videoland en daar is nu B&B vol liefde België op te zien. I love dit soort programma´s!

Liefs,
Marli
Anoniem - Dinsdag 23 mei 2023 16:49
Ohh super bedankt Marli. Ik hou er ook van, heeft fijne afleiding. Ik heb Videoland, ga vanavond ene kijken thankss! Liefs en fijne week.
Lost girl - Dinsdag 23 mei 2023 15:30
Hey Marli,

Misschien heb je er al eerder wat over verteld en heb ik dat gewoon niet gelezen. Ik zie een best grote verandering in je weekjes mee. Voorheen viel het me op hoe vaak je sportte. Je had er bijna elke dag een foto van. Is dit iets wat je minder bent gaan doen of bewust minder foto's van bent gaan maken? Ik vroeg me af of het iets te maken heeft met inzicht vanuit behandeling. Wellicht gebeurt het onbewust en zit er niet echt een diepere gedachte achter, maar we zitten hier op een site voor mensen met een es waarbij regelmatig bewegingsdrang voorbijkomt en jij was er een tijd geleden open over toen je een terugval had, dus ik dacht ik vraag het gewoon. Mocht je er liever niet op in gaan dan snap ik dat ook helemaal, no worries 👍🏽.

Liefs,
Lost girl💛
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 23 mei 2023 22:51
Hee lieve Lost girl,

Dit is zeker een goede vraag! Eigenlijk heb je bij beide veronderstellingen gelijk :). Na mijn terugval heb ik niet alleen de formele GGZ hulp gehad, maar ben ik ook hulp gaan vragen aan één van mijn sportinstructrices. Vooral door haar heb ik een andere mindset rondom sporten gekregen en besef ik me ook hoe belangrijk rust is. Daarnaast laat ik soms ook bewust een sportsessie weg in mijn plog, omdat ik niet wil dat ik leden hiermee trigger, zoals inderdaad bij eerdere plogs van mij.

Bewegingsdrang is zeker vaak een onderdeel bij mensen met een eetstoornis, dus mss toch ook weer eens een idee voor een thema-chat of blog??? Laat maar weten!

Liefs,
Marli
Anoniem - Woensdag 24 mei 2023 22:30
Wat goed dat je je sportinstructrice om hulp ben gaan vragen.
Ik heb ook veel geleerd van iemand in de sportschool. Het gaat er vaak om of je iemand vertrouwt of het advies helpt, maar ook of je er zelf aan toe bent om goede raad en advies aan te nemen.

Ik vind het een goed idee om bewegingsdrang te bespreken.Misschien ook over OCD ?
Lost girl - Donderdag 25 mei 2023 12:07
Hey Marli,

Wat fijn dat je reageert, dankjewel💛! Superknap dat je ook op de sportschool om hulp hebt gevraagd en dat je haar advies aan durft te nemen en dit toepast. Ondanks dat iedereen natuurlijk zorgt draagt voor z'n eigen triggers snap ik dat je als voorbeeldfunctie hier voorzichtiger in bent. Eerlijk gezegd voelde ik die trigger zelf ook, waarschijnlijk dat het me daarom ook opviel.
Ik vind het zeker een goed idee om daar een chat of blog aan te besteden. Ik ben heel benieuwd hoe jij daar een weg in vindt, mocht je daar iets over willen schrijven.

Veel liefs en fijne dag,
Lost girl🍀
britneyangel - Dinsdag 23 mei 2023 21:40
ik wilde vandaag bij de plus die chocoladereep kopen op de foto, maarhelaas ze hadden het niet.