De week van Lonneke - photo blog 47

 

Dromen over dobbelstenen is een beetje mijn nieuwe realiteit nu ik Dungeons en Dragons weer op heb gepakt. Daarmee houd ik mezelf al lekker bezig, maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer dan fictieve spellcasting en wildshaping. Ook al zou het me best vet lijken als ik dat ook in het echt kon, haha. Hoe dan ook is er wel veel gebeurd, veel afspraken, veel regelen, onverwacht nieuws en de voorbereiding voor een nieuwe bezichting: het komt allemaal voorbij in deze propvolle plog.

Vrijdag

Ik begin mijn plog vandaag eens op vrijdag, lekker op mijn laatste werkdag van de week. Dit is ook direct mijn rustigste dag en dat is ook wel nodig, want ik heb een beetje hoofdpijn. Ik begin met mijn ochtendchat, bel nog even met Daniël, doe tussendoor wat kleine dingetjes en dan is het alweer tijd voor weekend.

Aan het einde van de middag besluit ik om nog een rondje te lopen. Ik ben twee weken geleden hard voorover gevallen tijdens het hardlopen en daarbij is mijn arm uit de kom gegaan. Daar was ik wel even naar van. Ik heb er nog best wel last van (golfen bleek ook geen goed idee), maar wandelen gaat gelukkig wel gewoon. Wel merkte ik dat ik de plek waar ik was gevallen tijdens het hardlopen een beetje vermeed, dus ik loop vandaag bewust diezelfde route.

Mijn vriend en ik hadden het plan om 's avonds even de stad in te gaan om naar diverse Popronde-optredens te gaan, maar we waren allebei zo moe, dat we ons lekker met een theetje op de bank installeerden en samen GTA hebben gespeeld. Of nou ja, correctie: hij speelde GTA en ik gaf ongevraagd advies waar hij niet naar luisterde.

Misschien heb je weleens een vlog gezien waarbij Sop als kitten de grote, zelfgemaakte hanglamp naar beneden trok? Dat platliggende lampje heeft mijn vriend een tijd geleden ook gemaakt en heeft Sop - volledig volgens traditie, ook naar beneden gemikt. 

Zaterdag

Na een rustige ochtend, stapten we in de auto om ergens wat warms te gaan drinken. We haalden nog wat nieuwe koffiebonen, slenterden wat rond en eindigden in een tweedehandswinkel. We kochten niets, maar ik vind het heerlijk om even rond te kijken.

Zondag

"Zullen we morgen gaan golfen in Duitsland?" Vroeg mijn vriend gisteravond. "Uhhh, oké?", was mijn licht verwarde reactie. Zo gezegd, zo gedaan. De wekker ging af en met genoeg tijd maar toch haast, reden we om 10 uur richting Oberhausen met mijn vriends zusje en haar vriend. Nou, twee uur bowlen houd ik nog wel vol, maar golfen op de Wii is echt anders dan in het echt. Waar mijn vriend steeds beter werd, raakte ik steeds minder ballen en vooral de grond.

Gelukkig was er ook chocomel met Bailey's en een buffet dat na het golfen op ons stond te wachten.

Toen we zijn zusje en haar vriend weer bij de ouders van mijn vriend afzetten, kregen we wat versgemaakte pompoensoep mee naar huis. Zo lief en fijn. Dat scheelt weer koken.

Maandag

Met een flinke dosis spierpijn begin ik mijn werk voor Proud vandaag. Ook wordt mijn nieuwe agenda bezorgd. Ik zit nog vol in mijn re-integratie en het meeste van wat ik doe, is voor de nieuwe website. Vandaar dat je me hier nog niet zoveel tegenkomt. Maar, als ik dan een keer plog, kan ik wel wat coole sneakpeeks van de nieuwe website laten zien. 

"Ik kan donderdag helemaal niet!", appte de D&D-master van het weekend. We verplaatsen onze Dungeons en Dragons date naar vandaag en ik bel nog even met iemand van de party om onze backgrounds op elkaar af te stemmen.

Zo'n avond duurt altijd best lang, dus daar houd ik de dagen erna altijd wel rekening mee. We beginnen daarom ook zo vroeg als voor iedereen uitkomt, zodat we nog een beetje bijtijds in bed liggen.

Haha, heerlijk weer zo'n donkere foto, maar achter dat schermpje gebeurt het allemaal.

Dinsdag

Tijdens mijn ochtendwandeling luister ik een podcast over de overeenkomsten en verschillen tussen dermatillomanie en body dysmorphic disorder. Mijn psycho-educatie en 'stress-aanvoelen'-behandeling is namelijk ten einde gekomen. Als laatste fase krijg ik nog een aantal sessies voor een excoriatiestoornis, ook wel skin-picking, huidpulken of dermatillomanie genoemd. Ik heb wel eens iets losgelaten geloof ik - niet veel, want ik schaam me er ook voor - over het feit dat ik dwangmatig aan mijn huid pluk. Ik geloof dat de behandeling 7 weken gaat duren. Dat klinkt vrij kort voor iets waar ik al jaren tegenaan loop, maar ik ben erg benieuwd hoe het allemaal zal gaan.

En tijdens het werken in de middag werd ik dit keer niet vergezeld door het grijze monster, maar door de zwart-witte pluis. Prrrr.

Na het werken werd ik gebeld met heftig en onverwachts nieuws. Omdat het best privé is, zal ik er hier niet over uitweiden. Ook al ben ik behoorlijk aangedaan, ik merk ook direct dat ik hierin zo gegroeid ben en veel sterker ben. Het lukt me om niet in een ongezonde coping te schieten maar nuance in de situatie aan te brengen en een keuze te maken waar ik me het meest oké bij voel.

Mijn vriend had die avond een afspraak staan bij zijn ouders en zou daar mee-eten. Omdat ik even niet alleen wilde zijn, ben ik met hem meegegaan. We speelden een spelletje en ik vond bij de Lidl deze stokjes voor warme chocolademelk. Ik had die laatst ergens anders geprobeerd, maar vond ze daar toen best duur. Bij de Lidl waren ze een stuk goedkoper, hopelijk net zo lekker.

Woensdag

's Ochtends beginnen mijn vriend en ik de dag met een online gesprek met een financieel adviseur. Vorige week kwamen we een heel leuk huis tegen en daar zijn we sindsdien flink zoet mee geweest. Het huis in kwestie is inmiddels alweer van de baan, maar we zijn vooral bezig om onze zoektocht nu toch te 'verserieuzen'.

Naast dat ik me verdacht volwassen voel, voel ik me ook nog steeds wat aangeslagen door gisteren en daarom neem ik een dag vrij. Ik loop een rondje buiten terwijl ik de nieuwe 'vault tracks' van Taylor Swift luister, kijk wat video's over het spelen van een druïde in D&D en maak veel aantekeningen. Ik eet mijn comfortfood van het moment (brood met roomboter en anijspoeder) en drink daarbij een glas warme, witte chocolademelk en kijk nog wat afleveringen van Dexter: New Blood. Zo, wat een lange zin. Waar ik de oudere seizoenen van Dexter echt verslond, valt dit tot nu toe nog een beetje tegen, moet ik eerlijk zeggen.

In de middag heb ik nog een belafspraak met een decaan van mijn vorige opleiding. We kijken samen of er een mogelijkheid is een verzoek tot kwijtschelding van mijn studieschuld aan te vragen. Ik vind dit soort regel-afspraken, hoe goed en nodig ook, altijd best een gedoe en heel spannend. Ik zit me dan voor de tijd al zo druk te maken over zaken die (nog) helemaal niet relevant zijn. Gelukkig was het een heel fijn gesprek en weet ik nu wat mijn volgende stappen zijn.

En de kattenobsessie van vandaag: de haarföhn.

Donderdag

Het is weer tijd voor de Albert Heijn. Wat een uitkomst is dat online bestellen toch. Ik ben al helemaal in de herfstige sferen; ik heb zoveel thee besteld dat ik de rest van het jaar wel goed zit, denk ik. Dat vind ik misschien wel een van de leukste dingen aan de koudere maanden: thee, anijsmelk, warme chocomel, hmm. En onder een deken met een warme kruik natuurlijk. Het liefst dat allemaal tegelijk. Door alle thee die ik heb besteld, moest ik ook weer denken aan de thee-adventskalender van de Moomins die ik vorig jaar had gekregen. Ik vond die zo leuk, dat ik 'm misschien dit jaar zelf wel bestel. Och, kijk nou hoe prachtig dit is.

Ik heb ook weer besloten dat ik meer wil gaan lezen. Dat vind ik zo fijn en ontspannen, maar toch doe ik het niet zo vaak. Ik heb 'The Queen's Gambit' in een boekenkastje in de buurt gevonden, dus daarmee duik ik op de bank met een kop 'nieuwe' thee.

Ook heb ik van mijn vriend vandaag een melkopschuimer cadeau gekregen. Hij is weer helemaal in de koffie gedoken en omdat ik zo kan genieten van een goede cappuccino of een kruidige latte, heb ik nu ook een eigen apparaatje in zijn koffie-corner. Ik moet bekennen dat ik heel slecht ben met het gebruiken van nieuwe apparaten. Toen we voor het eerst een vaatwasser kregen jaren geleden, heb ik koppig nog wekenlang met de hand afgewassen. Toch ben ik zo nieuwsgierig, dat ik gelijk al een kopje anijsmelk met melkschuim maak, hmmmm. Ook is Fiep, als een ware animal companion, gesummoned en die ligt al vrij snel lekker op mijn buik te slapen. 

En daarmee zijn we alweer aan het einde van mijn plog-week. Achteraf toch weer veel drukker dan je aanvankelijk denkt en plant. Maar ondanks het feit dat ik daar een beetje mee op moet passen, ben ik tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik hoop dat jullie net zo van de herfst genieten als ik. Dat als er iets naars of overwachts gebeurt, je daar op je eigen manier oké mee om kan gaan. En ook dat kost tijd en het is niet erg dat je daarin zoekende bent. Dat geeft denk ik alleen maar aan dat je er druk mee bezig bent.

Laat in de reacties - als je dat wilt delen tenminste - vooral weten waar jij op het moment mee bezig bent en wat er in jouw week allemaal is gebeurd. Tot snel weer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Frida - Maandag 6 november 2023 17:03
He Lonneke,

leuk om in je week mee te mogen kijken en ook fijn dat je open bent over waar je qua therapie mee bezig bent. Ik hoop dat het heftige van de week wat gezakt is/rustiger is geworden. Hier een beetje aan het strugglen met mijn concentratie op mijn werk, wat het lastig maakt mijn uren te maken. Verder even niet aan het sporten, omdat het uit de klauw liep, geeft ook wel weer rust ondanks dat het lastig is. Zondag een gave dag gehad in het museum in de stad, een multiculturele middag met poëzie en muziek over de Molukken. Ik heb zelf ook mogen voordragen! Voor herhaling vatbaar en fijn te merken waar ik WEL blij van word en energie van krijg.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:13
Ha Frida,

dankjewel! Het is langzaam iets rustiger geworden, dus hopelijk zakt het nog wat verder deze week, ik heb er vertrouwen in, dat is belangrijk denk ik. :)

Klinkt als een ingewikkelde situatie voor jou zo. Goed dat je jezelf kon begrenzen wbt het sporten, goed aangevoeld!

Wat mooi dat je zelf hebt mogen voordragen ook, lijkt me heel bijzonder! Hopelijk kan je wat meer van die momenten inbouwen waar je overduidelijk energie van krijgt!

Succes deze week!
britneyangel - Maandag 6 november 2023 18:48
vervelend dat je gevallen was.

ik zie dat je muesli hebt van het merk hollie, die jij hebt heb ik nog niet geprobeert, is die lekker? me dietiste had die toen geadviseert omdat er ook geen suiker in zit, wel fijn dat je verschillende smaken hebt van dat merk!

leuk videoplog!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:20
Ha Britney,

haha goeie vraag. Ik eet meestal brood, de granola eet mijn vriend het meest. Ik had per ongeluk muesli gekocht ipv granola, de granola vindt hij lekkerder, maar smaken verschillen natuurlijk, dus vooral lekker proberen. Ze zijn bij de albert heijn vaak in de aanbieding. :)

Liefs!
Hoi - Maandag 6 november 2023 20:05
Oohh, ik zie dat je haar weer begint te groeien, persoonlijk vind ik lang haar mooier. maar het is natuurlijk jou keuze wat je doet en is ook niks mis mee. Maar vind lang mooier :) :) Maar kort stond je ook wel heel leuk !
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:20
Hoi Hoi :)

Ik laat het inderdaad weer groeien, die tussenstadia's zijn alleen zo vervelend haha. Maar het kan alweer in een klein knotje, het groeit vanzelf. :)

x
Saskia - Maandag 6 november 2023 20:17
Wat naar voor je dat je slecht nieuws hebt gekregen. Wel “fijn” dat je er beter mee om kunt gaan. Zelf ben ik ziek, een stevige griep. Maar ik ben vooral opgelucht dat het me lukt om een gezonde invulling te geven aan de lege dagen die hierbij horen. En dat terwijl ik door een moeilijke tijd ga.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:21
Ha Saskia,

dankjewel. Wat rot dat je griep hebt, ik hoor het veel ook om me heen. Mooi wat je opmerkt; dat je die lege dagen nu oké kan indelen voor jezelf. Ik hoop dat je je snel wat fitter voelt en dat het er iets fijner en beter voor je uitziet allemaal.

Knuffel
Saskia - Dinsdag 7 november 2023 13:01
Dankjewel voor je lieve reactie!
Floor - Maandag 6 november 2023 20:47
Sterkte Lonneke! En ik geniet ook van de herfst.
Wat betreft de nieuwe site. Ik hoop dat het lettertype niet te groot is ivm overzichtelijkheid. Hebben de blogs foto's geen kleuren of zie ik dat verkeerd?
Ben benieuwd in elk geval en spannend!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:22
Hey Floor,

ja het is lastig te zien zo! De foto's zijn wel in kleur (tenzij we bewust voor zwart-wit hebben gekozen). Wat je hier ziet, is het informatie-gedeelte, waar je verder kan klikken naar blogs die over dat specifieke onderwerp gaan. Niet de pagina's van de blogs zelf.

Liefs!
Floor - Dinsdag 7 november 2023 08:25
Hoi Lonneke, ok fijn om te horen, bedankt voor je reactie!
Evelien - Maandag 6 november 2023 21:17
Heel fijn om een kijkje te krijgen in je week! Vond dit heel fijn om lezen! Dankjewel :)
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 7 november 2023 08:22
Jij ook bedankt voor je lieve woorden. :)

Succes deze week!
Anne - Woensdag 8 november 2023 00:31
Fijn om te lezen Lonneke !
Ik kan mij ook zo druk maken voor bepaalde gesprekken. Ik heb een heel scenario al in mijn hoofd, en bereid mij voor op het heel erg voor mijzelf op te moeten komen tegenover onbegrip, denegrerende opmerkingen en tegenwerking! (overgehouden door ervaringen met slechte behandelaars)
Dan valt het toch vaak mee en zit ik later met een groot anticlimax !

Onverwachts schokkend nieuws is heel naar. Helaas hoort ook dat bij het leven. Fijn dat je er nu beter mee om kan gaan. Dat is het goede van het ouder worden.... Hoe meer levenservaring hoe beter je weet wat je moet doen om jezelf(en anderen) te helpen.

O de Mumi trollen. Van Tove Jansson !
Ik ga op zoek naar zo'n adventskalender. Zo leuk : )
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 8 november 2023 08:39
Hee Anne,

wat rot dat je dat herkent! Precies wat je zegt, inderdaad! Mooi ook wat je zegt over het ouder worden.

Haha, ja lief he. Heb thuis allemaal boeken en kopjes ervan, vind het zo mooi getekend!

Veel liefs!
Ju - Woensdag 8 november 2023 08:25
Ha Lonneke,

Leuk om je week mee te lezen. Heel goed dat je juist mensen op zocht na het slechte nieuws. Dat is niet vanzelfsprekend dat dat lukt. Trots op je.

Wat betreft het huidpulken, ik herken je schaamte heb er ook al jaaren last van. Goed dat je het aangaat. Bij heeft uiteindelijk het meeste geholpen om dat wat het me biedt, op een andere manier te organiseren voor mezelf. Dus ontspanning, rust, verwerken bijvoorbeeld. Andere manieren van reguleren eigen maken, mezelf erin trainen. Want ja een gewoonte die lange tijd aanwezig is, krijg je niet zomaar weg. Iedere keer dat het lukt de gezondere coping in te zetten i.p.v. deze dwang, is er een. Vind verdrietig dat je je schaamt eigenlijk want dat je het doet laat vind ik vooral zien hoe lastig je het op die momenten hebt en dat er geen alternatieven beschikbaar zijn. Zie het kleine meisje in mezelf dan wel eens voor me en wat heeft zij nodig, wat zou ik haar bieden? En kun je jezelf dat bieden? Of met hulp van anderen?

Misschien heb je er niks aan of sla ik de plank helemaal mis, maar ik wilde het in ieder geval aan je schrijven.

Veel liefs!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 8 november 2023 08:42
Hey Ju,

bedankt voor je bericht, de herkenning en de lieve, wijze woorden. Naar dat je er zelf ook ervaring mee hebt, maar als ik het zo lees, heb je voor jezelf al veel dingen geprobeerd waarvan er ook wel wat werkt? Mooi wat je zegt over dat kindsdeel, inderdaad. Het is ook, in alle eenvoud, zo complex merk ik. Tijdens de therapie gaan we nu bezig met stimuli control en coherente responses, dus ben benieuwd hoe dat gaat werken.

Vind het heel fijn wat je zegt en ook de herkenning. Ik ken verder niet veel mensen om me heen die er ook last van hebben, dus ergens is het ook weleens 'fijn' om te horen dat je niet alleen bent daarin. Hoe rot ook natuurlijk.

Veel liefs en dankjewel